HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. szeptember 22., vasárnap 9:10
Facebookon jott velem szembe, Andy Bara, Dani Olmo és Mika Fayé ügynöke:
"Olmo regisztrációja? A média nagy ügyet csinált belőle, nagy volt a zaj, de Laporta végig nyugtatott, hogy ne féljek, 15 napon belül megoldódik a regisztráció, és a végén így is történt. Sok klub kereste nyáron Danit, ebből három-négy topcsapat volt, de neveket most nem akarok mondani. Dani azonban végig a Barcelonát akarta, hittük, hogy a visszatérés lesz számára a legjobb választás, végig szurkoltam, hogy végbe menjen a transzfer...
A Barcelona gazdasági helyzete? Beszélgettem a klub helyzetéről a vezetéssel, szerintem elég közel állok hozzájuk. A legutóbb azt mondták nekem, hogy hamarosan éves szinten 1,1 milliárd eurós bevételt is realizálhatnak majd. A klub csökkentette a kiadásokat, a bevétel pedig megmaradt, hamarosan pedig még tovább növekedik majd.
A következő két évben a Barça helyzete teljesen megváltozik, elkészül az új stadion is, ami óriási bevételeket hoz majd a konyhára, amely jelenleg hiányzik. Ilyen például a VIP-páholyokból befolyó bevétel, illetve több szponzor is érkezhet ezáltal. Úgy gondolom, hogy a Barcelona képes lehet topjátékosokat igazolni 2026-tól. A spanyol válogatott felét ma a Barcelona adja, mely most nyerte meg az Európa-bajnokságot.
Januárban vagy februárban a csapat újra a Camp Nou-ban játszik majd, a látványtervek alapján pedig, ha elkészül, egészen elképesztő lesz. Egy-két év és a Barça visszatér a legmagasabb szintre, képesek lesznek megtartani a legjobbjaikat, és melléjük hozni további erősítéseket. A Barça erős lesz, Olmo pedig részese akart lenni ennek...
Volt realitása Deco távozásának? Semmi, nevetséges volt az egész. Nem csak jó barátok vagyunk Decóval, de Laportával is jó kapcsolatot ápolok. Biztos vagyok benne, ha Deco távozik, Laporta is vele együtt menne, ennyire közel állnak egymáshoz...
Faye átigazolása? A Manchester United is az érdeklődők között volt, de Mika nem akart oda igazolni. A Barcelonában nem volt kezdőjátékos, aggódott, mi történik, ha a Unitednél ugyanez lenne vele és megakad a fejlődése? A távozása azonban főként Olmo átigazolása miatt történt meg. A szakítást ugyanis sem a Barça, sem pedig Mika nem akarta, de a klubnak helyet kellett teremtenie a pénzügyi fair play-ben, így különváltak az útjaik.
A vezetés eredetileg Iñigo Martinezen akart volna túladni, de ő nem hajlott erre. Az érdeklődők között volt a Rennes mellett többek között az Inter, a Lille, a Marseille vagy a Frankfurt is. Az USA-túra alatt leült az edzővel átbeszélni a helyzetét, Flick pedig azt mondta 'ne aggódj, idén legalább tíz meccset biztosan kapni fogsz a nagyok között, aztán a következő szezontól meglátjuk, hogyan alkaul a helyzet'. Faye egyetértett az edzővel, így mindketten elégedettek volna.
A Barça azonban Olmót akarta, és ehhez el kellett adniuk több játékost is. Én azzal tudtam segíteni, hogy elintéztem Faye átigazolását. A klub visszavásárlási opciót akart, más lehetőséget nem fogadtak volna el. Ez az összeg végül 30 millió euróban lett meghatározva. Most már minden a játékoson múlik, hogyan fejlődik. Beszéli a franciát és gyorsan is sikerült a beilleszkedés. Gyors, erős, technikás, ballábas védő. Jómagam arra számítok, hogy világklasszis játékossá válik a jövőben, de ehhez neki kell mindent megtenni. A Rennes-nél egy-két hónapon belül kezdő lesz, erről tárgyaltunk legalábbis a franciákkal...
Yamal? Legjobb tudomásom szerint igaz a hír, hogy a klub visszautasított egy óriási ajánlatot, mely a PSG-től jött, az összeg valahol 250 millió euró körül volt."