Ne azonnal az osszeeskuveseket vegyul elo, hanem gondolkozzunk mar egy kicsit logikusan. 2021-ben mindenki maszkozott, hasznalta a kezfertotlenitot, sokaknal home office, az emberek kerultek a talalkozasokat, persze hogy sokkal ritkabb volt barmilyen megfazas. (emlekszem, voltak is hirek akkoriban, hogy az influenza szezon szinte teljesen elmaradt) Ezzel szemben a kovetkezo evben mar mindenki ugy volt vele, hogy be vagyok oltva, mar elegem van az egeszbol, mar messze nem figyeltek oda annyira az emberek. Az immunrendszerunk is elszokott a vedekezestol, persze hogy sokakat vagy jobban levert vagy gyakrabban kaptak el. Azota persze, hogy normalizalodott a dolog.Sierra írta:Simán lehet hogy a covid oltásokhoz is köze van. Én pl a 3. oltásom (2021 december) után 2022-ben vagy 4x fáztam meg, olyan még sose volt előtte. Azóta normalizálódott, tavaly március óta nem voltam beteg. De sajnos a parlagfű allergiám is az elmúlt 2 évben durvult be nagyon, az is kb pont az oltások utánra tehető. Lehet nincs összefüggés, mindenesetre erősen gyanús dolgok ezek.RaúlCF írta: Komolyan lassan 2000-2020 között nem volt annyi ACL sérülés mint az elmúlt években.
(amugy tegnap barati korben pont az volt a tema, hogy az ovoda/iskola hanyadik napja utan jott a gyereknel az elso torokfajas/orrcsorgas. itt szeptember 9-en kezdodott az iskola meg az ovoda).