El Sie7e írta:
nzooli93 írta:
Év közepéig en is neztem minden tartalmat,de az onismetles miatt hagytam abba a napi szintű követést,meg bele is faradtam a politika témába,nem szoktam benne lenni, idén kezdtem el(gondolom mint sokan masok is), de ugy gondolom hogy muszaj neki onismetelni. Jön az ősz, a fűtési szezon,a drága rezsi a drága élelmiszer mellé. Most lehetne majd megfogni azokat akik az éhhalál szélén is Viktoroznak. Hátha csak minden 4-5.,ha meglat egy ilyen monológot, miközben egy szobat fűt,es a legolcsóbb felvagottat eszi,akkor talán atgondolja. Vagy naiv vagyok? Lehet..
azért ezt a drága a rezsi témát kifejthetnéd bővebben
A kormány 2013-ban hatósági árakat vezetett be, amit rezsicsökkentésnek hazudik. Bár 2013-ban ez a hatósági ár valóban kevesebb volt, mint az akkori piaci ár, 2015-re a piaci ár már a hatósági ár alatt volt, szóval a rezsicsökkentésnek hazudott hatósági ár valójában rezsiemelés volt egészen 2022-ig. Ezzel még önmagában nem feltétlen lenne baj, hiszen ezt a többletet lehetett volna ínséges időkre tartalékolni, hogy amikor újra magas lesz a gáz ára, akkor lehessen olcsón adni továbbra is, de jó eséllyel ezt is ellopták. Hiszen mit is csinált a kormány 2022-ben? Lényegében félig megszüntette a rezsicsökkentést, miközben az egész kampányban az ellenzéket vádolta azzal, hogy meg fogják szüntetni (az egyébként az eredeti formájában valóban fenntarthatatlan "rezsicsökkentést"). Arról nem is beszélve, hogy a piaci árak már visszaestek a háború előtti szintre újra, szóval hála pártunknak és kormányunknak, mi már megint többet fizetünk, mint amennyit kellene. A jó kis rezsicsökkentés, ami valójában emelés
és még van képük bekamuzni egy számot a csekken, hogy ennyit takarítottam meg ennek köszönhetően
És akkor a tüzifáról nem is beszéltünk még, hogy a legszegényebb réteg azzal kényszerül fűteni, és arra nem is ad semmilyen támogatást a kormány. De ugye "senkit nem hagyunk az út szélén"