Politika
-
Re: Politika
Magyar Jelen,mint hírforrás, Mi Hazánk,mint"ellenzéki párt". Véletlenül se fiókpárt...
A teljes cikket is érdemes elolvasni, a kiragadott részletet, csak a színvonal megtartása céljából idéztem .
https://www.valaszonline.hu/2024/09/24/ ... ia-sztori/
Mi történt pontosan? A Bese-téma publikálásának napján, nem sokkal cikkünk élesítése után a PestiSrácok.hu megjelentette Füssy Angéla írását, amely arról szól, hogy példaértékű eljárások zajlanak gyermekvédelmi célzattal a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében, s ezeken a közelmúltban két plébános is fennakadt. A lap egyértelművé tette, hogy lesz folytatás – azaz tényfeltáró riportsorozatban mutatják majd be, hogy „lelkileg mit élnek át és egyáltalán hogyan válnak áldozattá a kiszolgáltatott gyermekek”. Nos, a szerző azóta meg is jelentette cikksorozatának első részeit (A ministránsfiúk címmel); csakhogy meglepetésre nem a kormánypárti PestiSrácok.hu hozta a saját főmunkatársa által írt folytatásos szöveget, hanem a Mi Hazánk Mozgalom ügyeit képviselő Magyar Jelen, tehát egy – legalábbis pro forma – ellenzéki orgánum.
A teljes cikket is érdemes elolvasni, a kiragadott részletet, csak a színvonal megtartása céljából idéztem .
https://www.valaszonline.hu/2024/09/24/ ... ia-sztori/
Mi történt pontosan? A Bese-téma publikálásának napján, nem sokkal cikkünk élesítése után a PestiSrácok.hu megjelentette Füssy Angéla írását, amely arról szól, hogy példaértékű eljárások zajlanak gyermekvédelmi célzattal a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében, s ezeken a közelmúltban két plébános is fennakadt. A lap egyértelművé tette, hogy lesz folytatás – azaz tényfeltáró riportsorozatban mutatják majd be, hogy „lelkileg mit élnek át és egyáltalán hogyan válnak áldozattá a kiszolgáltatott gyermekek”. Nos, a szerző azóta meg is jelentette cikksorozatának első részeit (A ministránsfiúk címmel); csakhogy meglepetésre nem a kormánypárti PestiSrácok.hu hozta a saját főmunkatársa által írt folytatásos szöveget, hanem a Mi Hazánk Mozgalom ügyeit képviselő Magyar Jelen, tehát egy – legalábbis pro forma – ellenzéki orgánum.
Egy kis időutazás 2017be, mikor Simicska megunta.
Utólag visszanézve minden ül gyakorlatilag amit elmondott...
Azóta csak még jobban felment az oroszok seggébe...
Utólag visszanézve minden ül gyakorlatilag amit elmondott...
Simicska elmondta, az utolsó csepp számára az volt, amikor Orbán azt mondta neki, hogy az RTL Klubot majd megveszi neki a Roszatom.
Azóta csak még jobban felment az oroszok seggébe...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2024. szeptember 26., csütörtök 22:28-kor.
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Ők már ezt választották 10 éve. Éppen ez a ruszkik baja.1madridista írta:Igen 3. Vilaghaborut kockaztatott volna jogos... most mit kockaztat?Dupla D írta:
Úgy tűnik választottak már 10 éve, de az oroszok ezt nem tartják tiszteletben, mert ellentétes a “nagyhatalmi” érdekeikkel.
Usa 56-os segítséghez annyit, hogy még Orbán Balázs is elismerte ugyanebben az interjúban, hogy a harmadik világháborút kockáztatott volna az USA ezzel. De persze ez mit érdekel téged. Csak lehessen fújni ugyanazt a követ, mint többi mandinerszökevény.
(Nuklearis dokrtina modositas befigyel...)
maNDinERszOkEVeNY...
Anno Magyar Peter is ezzel az ukran termofoldes baromsaggal jott, amit utan korrekturazott miutan sokan kioktattak a tenyekkel. Racz Andras szimpla orosz alhirnek minositette.
Klubradio meg az objektivitas...
Szerinted mibol fogjak ujjapeiteni az orszagot ha nyernek? Kinek a penzebol? Es mennyire lesznek szuverenek utana?
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
-
Hajrá fiúk, én múltkor meguntam madridista1 orosz álhíreit cáfolni
Mindjárt hozza a mindent ütő CIA érvelést
Mindjárt hozza a mindent ütő CIA érvelést
-
- Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
Igen 3. Vilaghaborut kockaztatott volna jogos... most mit kockaztat?Dupla D írta:Úgy tűnik választottak már 10 éve, de az oroszok ezt nem tartják tiszteletben, mert ellentétes a “nagyhatalmi” érdekeikkel.1madridista írta:
Valami usa eladta h jon segiteni (ugy enis hittem vna)... aztan megse jott
Ukranok most kb akozul valaszthatnak h orosz elnyomasban vags az usa gazdasagi gyarmatakent leteznek tovabb... iszonyatos mennyisegu termofoldet arusitottak ki az usanak, es kb ujjaepithetetlen allapotban vannak, ha gyoznek ha vesztenek szetesik az orszag/iszonyatos fuggosegbe kerul
Usa 56-os segítséghez annyit, hogy még Orbán Balázs is elismerte ugyanebben az interjúban, hogy a harmadik világháborút kockáztatott volna az USA ezzel. De persze ez mit érdekel téged. Csak lehessen fújni ugyanazt a követ, mint többi mandinerszökevény.
(Nuklearis dokrtina modositas befigyel...)
maNDinERszOkEVeNY...
Anno Magyar Peter is ezzel az ukran termofoldes baromsaggal jott, amit utan korrekturazott miutan sokan kioktattak a tenyekkel. Racz Andras szimpla orosz alhirnek minositette.
Klubradio meg az objektivitas...
Szerinted mibol fogjak ujjapeiteni az orszagot ha nyernek? Kinek a penzebol? Es mennyire lesznek szuverenek utana?
Soha nem ígérte az USA, hogy segíteni fognak, ez egy mítosz. Akkoriban volt valami szuezi válság is, ami jobban érdekelte őket, mint hogy mi van Magyarországon.1madridista írta:Valami usa eladta h jon segiteni (ugy enis hittem vna)... aztan megse jottHiába mondod, hogy '56 más volt. Ezzel pont nekik mondasz ellent. Ők hittek abban, hogy el lehet érni változást a nagy Szovjetunióval szemben.
Ukranok most kb akozul valaszthatnak h orosz elnyomasban vags az usa gazdasagi gyarmatakent leteznek tovabb... iszonyatos mennyisegu termofoldet arusitottak ki az usanak, es kb ujjaepithetetlen allapotban vannak, ha gyoznek ha vesztenek szetesik az orszag/iszonyatos fuggosegbe kerul
Az ukrán termőföldes kijelentésed meg szimplán egy orosz hazugság, aminek egyébként még MP is bedőlt anno, btw: https://444.hu/2024/04/14/amit-magyar-p ... si-tevedes
Közben látom BlancoMark megelőzött
- BlancoMark
Anno Magyar Peter is ezzel az ukran termofoldes baromsaggal jott, amit utan korrekturazott miutan sokan kioktattak a tenyekkel. Racz Andras szimpla orosz alhirnek minositette.1madridista írta:Valami usa eladta h jon segiteni (ugy enis hittem vna)... aztan megse jottHiába mondod, hogy '56 más volt. Ezzel pont nekik mondasz ellent. Ők hittek abban, hogy el lehet érni változást a nagy Szovjetunióval szemben.
https://hang.hu/belfold/racz-andras-sze ... san-163250
- Dupla D
Úgy tűnik választottak már 10 éve, de az oroszok ezt nem tartják tiszteletben, mert ellentétes a “nagyhatalmi” érdekeikkel.1madridista írta:Valami usa eladta h jon segiteni (ugy enis hittem vna)... aztan megse jottHiába mondod, hogy '56 más volt. Ezzel pont nekik mondasz ellent. Ők hittek abban, hogy el lehet érni változást a nagy Szovjetunióval szemben.
-
- Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
Valami usa eladta h jon segiteni (ugy enis hittem vna)... aztan megse jottHiába mondod, hogy '56 más volt. Ezzel pont nekik mondasz ellent. Ők hittek abban, hogy el lehet érni változást a nagy Szovjetunióval szemben.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Hát 48-nak és 56-nak is megvan a maga tragédiája nemde?Dupla D írta: Leírtad másodszorra is ugyanazt. Én is leírhatom még egyszer. Neked '48, és főleg '56 is hibás gondolat volt a harcosok részéről. Ezt állítod ezzel. Ez számomra szomorú és végtelenül taszító gondolat és őszintén csalódok minden emberben, aki bármilyen szinten is ezt gondolja a saját hazájáról. Legyen az bármelyik ország.
És közel sem egyenlő azzal, hogy harcolnék-e. Valószínűleg nem. De ha a saját nemzetem meg se próbál kiállni magáért, azzal egy óriási szégyent éreznék magamban, és elgyökértelenítene. Vannak az életben biztos pontok, mint a család, barátok megléte, vagy akár csak az, hogy egy focis közösséghez tartozhat, amik stabilitást adnak az ember életének. Ugyanúgy az is, hogy mindannyian tartozunk egy nemzethez.
A hősöket tiszteljük, büszkék vagyunk rájuk, és megemlékezünk róluk. Én ahogy öregszem, egyre többször pityeredek el, amikor kicsit átszellemülve feldolgozásokat olvasok/nézek a témában.
De minden eseménynek megvan az árnyoldala, amit nem bölcs dolog figyelmen kívül hagyni. Nagyon sokan vesztek el a szabadságharcok során, akikből szép emlék lett, de a jövőjük elveszett és ezzel együtt a nemzetünk is zsugorodott. Hogy értsd:
Régebben olvastam egy tanulmányban, ha megveszem sem emlékszem rá hogy hol, -de megpróbálom előbányászni - hogy milyen hozománya volt annak, Görgey letette Világosnál a fegyvert. Ezzel ugye megkímélte seregét a biztos haláltól. Kortársai szerint elárulta a nemzetét. Napjainkra ennek a seregnek nagyjából 1, de akár 1,5 millió leszármazottja is lehet. Ennyivel több magyar nemzetiséggel rendelkező ember élhet a Kárpát-medencében, amiért ott a józan ésszel az áruló Görgey nem küldte darálóba a honvédeket.
Csakhogy a XIX és XX. századi Magyarországon még sok gyermek születette egy családban, 5-7 gyerek sima ügy volt, de több se volt ritka. A XXI. századi Ukrajna nem ilyen, itt a veszteség húsbamaró lesz, nem lesz visszapótolva.
Ha pedig te nem harcolnál ilyen helyzetben, akkor ki menjen helyetted a nemzet nevében? Én? Aki eleve a tragédiát látja ebben?
Egyébként lehet hogy én fordítva működök, és 10 körömmel tiltakoznék a háború ellen, de ha odakerülne a sor és feladat lenne, akkor szentül hiszem hogy mennék. A vezetők luxusa a döntések meghozása, én morzsaként csak annyit tudnék hozzátenni, hogy megpróbálnék helytállni. Nem tudom hogy lenne-e hozzá bátorságom, nyilván akkor és ott dőlne el, de én akkor éreznék szégyent, ha nem mennék, pedig kötelességem lenne.
-
Ha én lennék Putyin, azt akarnám, hogy egész Európa így gondolkodjon. Ezért összefognék bizonyos ott élő politikusokkal, és ezt az üzenetet terjeszteném rajtuk és a propagandistáikon keresztül.ferni írta: balfaszabbik Orbán mehet orosz nagykövetnek, már az európai lapok is lehozták mit nyilatkozott, ez a balfasz meg fake news felkiáltással magyarázza Twitteren a bizonyítványát...
balfaszabbik Orbán mehet orosz nagykövetnek, már az európai lapok is lehozták mit nyilatkozott, ez a balfasz meg fake news felkiáltással magyarázza Twitteren a bizonyítványát...
- Dupla D
Leírtad másodszorra is ugyanazt. Én is leírhatom még egyszer. Neked '48, és főleg '56 is hibás gondolat volt a harcosok részéről. Ezt állítod ezzel. Ez számomra szomorú és végtelenül taszító gondolat és őszintén csalódok minden emberben, aki bármilyen szinten is ezt gondolja a saját hazájáról. Legyen az bármelyik ország.
És közel sem egyenlő azzal, hogy harcolnék-e. Valószínűleg nem. De ha a saját nemzetem meg se próbál kiállni magáért, azzal egy óriási szégyent éreznék magamban, és elgyökértelenítene. Vannak az életben biztos pontok, mint a család, barátok megléte, vagy akár csak az, hogy egy focis közösséghez tartozhat, amik stabilitást adnak az ember életének. Ugyanúgy az is, hogy mindannyian tartozunk egy nemzethez.
- füst
Remélem megértitek, hogy nem fogok tudni mindenkinek válaszolni, bár lenne hozzáfűznivalóm, de sajnos vannak időbeli korlátai az ittlétemnek, ezért kénytelen vagyok megmaradni az eredeti beszélgetésnél.
Szar dolog a hódoltság alatt élni, és becsületes hogy Ukrajna ez ellen küzd. Csak ha a hosszútávot nézzük, ahogy korábban írtam, generációkon átívelően, akkor az a helyzet, hogy épp most feleződik meg a kb. 100 év múlva várhatóan élő ukrán nép lélekszáma. Pedig már eleve nem volt fényes a jövőjük.
Ha az a kérdés, hogy ez-e a nagyobb tragédia, vagy pedig az, hogy esetleg megszűnik az ukrán államiság, x időre, akkor én azt mondanám, hogy ez a háború többet fog ártani nekik. Már most többet ártott, és még nincs vége.
Amit már biztosan tudunk, hogy százezrek haltak meg, milliók menekültek el, és menthetetlenül bedőlt az ukrán gazdaság. És tudatosítsuk kik halnak és menekülnek el. Elsősorban nem az öregek, hanem a fiatalok, Ukrajna jövője. A fiatalok, családalapítás előtt levők kerültek elsőként a frontra, és a fiatalok menekülnek el külföldre legkönnyebben. Egy botrányosan rossz demográfiával rendelkező nemzet veszítette el fiataljainak a jelentős részét. És még nincs vége. Cserébe amit felhozol, mint kompenzáció, azt csak feltételes módban tudod írni, hogy mi maradhat az ukrán államiságból. Talán.Ami Ukrajnát illeti: ha nem állnak ellent, akkor a ruszkik most megszállásban tartanák az egész országot és Ukrajna jó eséllyel már nem létezne. De így, hogy nem adták meg magukat benne van a pakliban, hogyha most tárgyalnának a békéről, akkor két megyét átengedve az oroszoknak megmaradhat Ukrajna orosz katonai elnyomás nélkül.
Szar dolog a hódoltság alatt élni, és becsületes hogy Ukrajna ez ellen küzd. Csak ha a hosszútávot nézzük, ahogy korábban írtam, generációkon átívelően, akkor az a helyzet, hogy épp most feleződik meg a kb. 100 év múlva várhatóan élő ukrán nép lélekszáma. Pedig már eleve nem volt fényes a jövőjük.
Ha az a kérdés, hogy ez-e a nagyobb tragédia, vagy pedig az, hogy esetleg megszűnik az ukrán államiság, x időre, akkor én azt mondanám, hogy ez a háború többet fog ártani nekik. Már most többet ártott, és még nincs vége.
-
Az Ottomán Birodalom ellen sem volt anno sok esély, végül Mohácsnál ment is a haza nagy része a levesbe 150 évre, de talán pont azon múlott, hogy nem lettünk a Kárpátok bosnyákjai, albánjai, mert pár évtizedig ellen tudtunk állni. És még lehetne sorolni a példákat más nemzet történelméből, amikor megérte szembeszállni az erősebb ellen, mégha annak az eredménye nem is azonnal jelentkezett.
Bűzlik nekem ez az egész pacifizmus mögé bújtatott orosz-szimpátia, amit az ún. magyar jobboldal művel.
Bűzlik nekem ez az egész pacifizmus mögé bújtatott orosz-szimpátia, amit az ún. magyar jobboldal művel.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
füst írta:De, teljesen komolyan gondoltam. Akkor van értelme ellenállni, ha van esély a sikerre. Ha a támadó nagyságrendi, döntő erejű fölénnyel rendelkezik, akkor nincs értelme ellenállni, mert a meghozott áldozat nem gátolja meg a támadót a célja elérésében.Dupla D írta:
A lényeg, hogy amit állítasz az első bekezdésben azt remélem te sem gondolod komolyan. Számomra felfoghatatlan, hogy egy bármilyen, de főleg nemzeti érzelmű emberben ilyen akár felmerül.
És nem árt belegondolni, hogy mit jelent ez az áldozat. Nincs nagy romantikája... tömegek halálát, szenvedését, megnyomorodását jelenti. Otthonok, egzisztenciák, vagyonok megsemmisülését. A védekező otthona felett szállnak a rakéták, bombák, lövedékek, az övéinek kell átélni a szenvedést, horrort, félelmet. A fentieket csak akkor éri meg vásárra vinni, ha van reális esély. Máskülönben mi értelme, ha a támadó nyer, és aztán úgy is megszállja az immár romokban heverő hazát?
A nemzeti érzelem nagyon fontos, számomra is az, de józan ész nélkül mit sem ér. Hódoltság alatt lehet élni, még ha szenvedve is. Később pedig úgyis adódik egy alkalom, amikor ki is lehet törni belőle.
Viszont akik hiábavalóan meghaltak, azokat senki nem hozza vissza, és a nemzethez sem tudnak már mit hozzátenni, ellentétben a hódoltság alatt élő, de legalább élő társaikkal.
Ha mindenki így gondolkodott volna, akkor jó eséllyel, nagyjabol egy nemzet lenne a vilagon, de szerencsere mindig volt aki ellenállt. Hitt magában, az erejében és kitartásában.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Dupla D
Hiába mondod, hogy '56 más volt. Ezzel pont nekik mondasz ellent. Ők hittek abban, hogy el lehet érni változást a nagy Szovjetunióval szemben.füst írta:De, teljesen komolyan gondoltam. Akkor van értelme ellenállni, ha van esély a sikerre. Ha a támadó nagyságrendi, döntő erejű fölénnyel rendelkezik, akkor nincs értelme ellenállni, mert a meghozott áldozat nem gátolja meg a támadót a célja elérésében.Dupla D írta:
A lényeg, hogy amit állítasz az első bekezdésben azt remélem te sem gondolod komolyan. Számomra felfoghatatlan, hogy egy bármilyen, de főleg nemzeti érzelmű emberben ilyen akár felmerül.
És nem árt belegondolni, hogy mit jelent ez az áldozat. Nincs nagy romantikája... tömegek halálát, szenvedését, megnyomorodását jelenti. Otthonok, egzisztenciák, vagyonok megsemmisülését. A védekező otthona felett szállnak a rakéták, bombák, lövedékek, az övéinek kell átélni a szenvedést, horrort, félelmet. A fentieket csak akkor éri meg vásárra vinni, ha van reális esély. Máskülönben mi értelme, ha a támadó nyer, és aztán úgy is megszállja az immár romokban heverő hazát?
A nemzeti érzelem nagyon fontos, számomra is az, de józan ész nélkül mit sem ér. Hódoltság alatt lehet élni, még ha szenvedve is. Később pedig úgyis adódik egy alkalom, amikor ki is lehet törni belőle.
Viszont akik hiábavalóan meghaltak, azokat senki nem hozza vissza, és a nemzethez sem tudnak már mit hozzátenni, ellentétben a hódoltság alatt élő, de legalább élő társaikkal.
Ami Ukrajnát illeti: ha nem állnak ellent, akkor a ruszkik most megszállásban tartanák az egész országot és Ukrajna jó eséllyel már nem létezne. De így, hogy nem adták meg magukat benne van a pakliban, hogyha most tárgyalnának a békéről, akkor két megyét átengedve az oroszoknak megmaradhat Ukrajna orosz katonai elnyomás nélkül.
És akkor azt is mondod, hogy felesleges haderőt fejleszteni, mivel a szomszédos országok többsége NATO tag vagy nem fog soha megtámadni minket, Oroszország ellen meg felesleges védekezni.
Erre nem tudok mást írni, mint hogy gratulálok. Pont tőled nem vártam volna ilyet.
- BlancoMark
Teljesen felesleges peldakent allitani az ukran helyzetet annak kapcsan, hogy mi mit csinaltunk volna ha olyan tamadas er minket mint Zelenszkijeket, mivel ha jol tudom mi a vilag legutolepesebb katonai szervezetenek vagyunk a szovetsegesei. Tenyleg azt gondolod, hogy a NATO-val a hatunk mogott nincs realitasa a haza megvedesenek es fegyvert, kapat eldobva engedni kene besetalni az orosz medvet?füst írta:De, teljesen komolyan gondoltam. Akkor van értelme ellenállni, ha van esély a sikerre. Ha a támadó nagyságrendi, döntő erejű fölénnyel rendelkezik, akkor nincs értelme ellenállni, mert a meghozott áldozat nem gátolja meg a támadót a célja elérésében.Dupla D írta:
Megdobbenessel fogadom, hogy a nemzeti szuveneristak eppen megeroszakoljak a sajat vilagkepuket, hogy illeszkedjen a foni es jobbkeze narrativajaba.
- füst
De, teljesen komolyan gondoltam. Akkor van értelme ellenállni, ha van esély a sikerre. Ha a támadó nagyságrendi, döntő erejű fölénnyel rendelkezik, akkor nincs értelme ellenállni, mert a meghozott áldozat nem gátolja meg a támadót a célja elérésében.Dupla D írta:
Nem tud két összefüggő mondatot elmondani és semmivel nincs képben... Kegyetlen bazdmegDupla D írta: A Fidesz kommunikációs igazgatója hölgyeim és uraim.
Mi ez a brutális balfaszkodás, amit itt egy nap alatt összehoztak?