Hát nem tudom, a logikád mentén akkor 48/49-ben nem szabadságharc történt, hanem zendülés a legitim uralkodó ellen.Marky írta:
A Habsburg uralmat megszallasnak hivni nem tukrozi a valosagot.
II. Lajos halala utan (1526) Habsburg Ferdinand lett a legitim kiraly, mert Lajosnak nem volt orokose, igy oldalagon hazassaggal raszallt a korona, habar csak az eszaki orszagresz felett volt uralma a torok megszallas miatt. Az o erdeme peldaul, hogy az eszaki orszagreszt nem tudtak elfoglalni a torokok. Ez egeszen IV. Karolyig tartott, leszamitva a kimondott tronfosztasokat.
Annyira legitim volt a Habsburg uralom, hogy a rendek szinte kivetel nelkul a Habsburg uralkodoknak behodoltak.
Buda visszafoglalasa utan emiatt nem lehet megszallasnak hivni azt, hogy az uralkodo elt a jogaival es uralkodott.
Én azért továbbra is megszállásnak tartanám, pusztán arra alapozva, hogy Magyarországon a császári hadsereg tartott rendet, megszálló haderőként. és nem a magyar koronára alapozták az uralmukat, ami ki is bukott II. József uralkodásánál, amikor meg sem volt koronázva, és valami mégis a helyén tartotta a magyar rendi gyűlés hiányában.
Hálás lennék, ha nem kötnél össze a narratíváról alkotott képzeteddel, nem rogánoznál, és egyebek. A saját véleményemmel tiszteltelek meg titeket, mert ritkán még kedvet kapok, és leírom ha gondolatom támad egy témával kapcsolatban. Pláne hogy a belpolt kerülöm mint a tüzet. Azért nem kevés idő, és csak azért látom értelmét, mert esetleg adok hozzá valamit a témához, és nem a huszadik bólogató leszek. A válaszaimban kifejezetten kerültem a sértésekre való reagálást is. Örülnék ha menne ez fordítva, bár lehet hogy ez nagy kérés, szóval nem kötelező, csak jól esne.Kíváncsi lettem volna füst véleményére a témáról még mielőtt a kormány elkezdte volna ezt a narratívát nyomatni.
Sajnos azt nem tudtam idáig sehogy sem átadni, pedig ezzel kezdtem az egészet, hogy a megszállást is borzalmasan rossz dolognak tartom, értelemszerűen. Nem jó, egyik sem, se a megszállás, se a háború, mert kényszerpályára terel, ami szenvedéssel jár.
Csak éppen azt gondolom továbbra is, hogy egy nemzet számára a megszállás nem okoz annyi kárt, mint hullatni a vért a sokkal erősebb megszálló ellen, aminek egyébként is nagyon valószínű hogy megszállás lesz a vége.
Ebből szerintem nem a takonygerinc következik, vagy a nedves szemű Kádár-ünneplés. De mindegy is.