Politika
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
Nyugodjon bekeben! Peldakep mindannyiunk szamara. Barmikor, barki kerulhet hasonlo szituba, mint o. Senkinek nem kivanom.'shutterisland írta: kozben dr karsai daniel elhunyt.
Kozben Magyar Peter egy teljesen fair ajanlatot tett Viktornak. Feladja a mentelmi jogat, amit ugye folyamatosan kovetelnek most tole, hogy perbe foghassak, cserebe Viktornak meg kell szavaznia az europai ugyeszseget. Szerintem jo deal
Miniszertelnök úr?
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
csaladpolitika promo fidesz modra
https://m.hvg.hu/itthon/20240928_Csipes ... 1727510360
hany olimpikon lehet aki sakkban van tartva es inkabb bevallalja minthogy kialljonba a fideszes nyomorekok ellen akik 0-24 lopjak szet az orszagot?
https://m.hvg.hu/itthon/20240928_Csipes ... 1727510360
hany olimpikon lehet aki sakkban van tartva es inkabb bevallalja minthogy kialljonba a fideszes nyomorekok ellen akik 0-24 lopjak szet az orszagot?
valamelyik univerzumban:
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
kozben dr karsai daniel elhunyt.
Csak GyF a hatalmon csinálta ezt, elég sok év politikai múlttal a háta mögött, MPnek meg rajta a tojáshéj a seggén ilyen téren.
Egyértelműen javuló tendencián van MP ezen a téren.
Tényleg néha olyan összehasonlításokat tudtok, hogy az hihetetlen.
Azért van MP megint elővéve, mert főleg így lehet bejutni a fideszes buborékba, hogy nagyot mond és emiatt néha túltolja.
Egyértelműen látszik működik ez a kommunikáció és hozta el a Fidesz szavazókat.
Csinálja amit kell, hogy leváltsak ezeket és ez is baj...
Egyértelműen javuló tendencián van MP ezen a téren.
Tényleg néha olyan összehasonlításokat tudtok, hogy az hihetetlen.
Azért van MP megint elővéve, mert főleg így lehet bejutni a fideszes buborékba, hogy nagyot mond és emiatt néha túltolja.
Egyértelműen látszik működik ez a kommunikáció és hozta el a Fidesz szavazókat.
Csinálja amit kell, hogy leváltsak ezeket és ez is baj...
-
- Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,
Így is néha csinál meg beszél faszságokat, de utána rögtön bocsánatot kér és abbahagyja, GyF is kb ezt csinálta annoferni írta:Pontosan.tibi18 írta:
És még azt sem veszed észre, hogy a jelentős többség nem Magyar Péter fan, hanem a jelenlegi rendszert szeretné végre leváltani. Lassan bármi áron. (ezt csak a magam nevében)
Mindenki látja, hogy MP nem hibátlan, de eddig egyedül ő mert nekimenni ezeknek ilyen komolyan és nagyon okosan is csinálja eddig a dolgokat, tanult Vona, de főleg MZP hibáiból és a legviccesebb nagyon össze se tudják sározni MPt, mert akkor magukat is össze kéne
Így is néha csinál meg beszél faszságokat, de utána rögtön bocsánatot kér és abbahagyja, nem napokig mosdatja magát, mint most Orbán Balázs.
Jelenleg MP van a porondon és ha tudja kimozdítani ezeket minimálisan is a helyükről vagy ha végre igazi munkára ösztönzi a Fideszt, akkor őt fogom támogatni.
Itt van 4 percben MP M1es szereplése, az a lényeg hogy elképesztő mennyiségű a probléma és egy pártnak van esélye, hogy leváltsák ezeket, az a Tisza.
-
- Kedvenc játékosaid: weah
- Kedvenc csapatod: feyenord arsenal
Orbán öccsének hallottátok a lehallgatott beszédét?Az egész zsidesz egy nagy maffiahálózat.
https://youtu.be/94CoIXoVqe0
Novák Katalin: A magyar média inkorrekten viselkedett
De a havi milliók közpénzből, na azzal nincs baj
Szánalmas mennyire be lett szerencsétlen áldozva amúgy, biztos vagyok benne, hogy az orra alá lett tolva, hogy ezt most alá kell írni, de hát akkor is tudnia kellett volna, hogy ezt azért nem kéne ha utánanézett...
Ez van ha egy kibaszott szolga vagy.
De attól még nyugodtan nyilatkozhatna annyit, hogy igen elrontottam, távoztam emiatt a pozimból és kész, nem ezt a fideszes gőgöt folytatni tovább.
Novák Katalin: A magyar média inkorrekten viselkedett
De a havi milliók közpénzből, na azzal nincs baj
Szánalmas mennyire be lett szerencsétlen áldozva amúgy, biztos vagyok benne, hogy az orra alá lett tolva, hogy ezt most alá kell írni, de hát akkor is tudnia kellett volna, hogy ezt azért nem kéne ha utánanézett...
Ez van ha egy kibaszott szolga vagy.
De attól még nyugodtan nyilatkozhatna annyit, hogy igen elrontottam, távoztam emiatt a pozimból és kész, nem ezt a fideszes gőgöt folytatni tovább.
Pontosan.tibi18 írta:
És még azt sem veszed észre, hogy a jelentős többség nem Magyar Péter fan, hanem a jelenlegi rendszert szeretné végre leváltani. Lassan bármi áron. (ezt csak a magam nevében)
Mindenki látja, hogy MP nem hibátlan, de eddig egyedül ő mert nekimenni ezeknek ilyen komolyan és nagyon okosan is csinálja eddig a dolgokat, tanult Vona, de főleg MZP hibáiból és a legviccesebb nagyon össze se tudják sározni MPt, mert akkor magukat is össze kéne
Így is néha csinál meg beszél faszságokat, de utána rögtön bocsánatot kér és abbahagyja, nem napokig mosdatja magát, mint most Orbán Balázs.
Jelenleg MP van a porondon és ha tudja kimozdítani ezeket minimálisan is a helyükről vagy ha végre igazi munkára ösztönzi a Fideszt, akkor őt fogom támogatni.
Itt van 4 percben MP M1es szereplése, az a lényeg hogy elképesztő mennyiségű a probléma és egy pártnak van esélye, hogy leváltsák ezeket, az a Tisza.
-
Annyit írtam, hogy kíváncsi lennék. Ez vonatkozott rád, semmi más.füst írta: Hálás lennék, ha nem kötnél össze a narratíváról alkotott képzeteddel
Ha ugyanaz volt a véleményed előtte is, akkor az konzekvens, és elfogadom. Ha pedig nem, mindenki eldöttheti, mit gondol erről. Rogán nevét pedig le sem írtam ebben az esetben, és a hozzászólásom a második mondattól már nem is neked szólt, hanem egy jelenségről írtam, amit megfigyeltem, nem a képzetemről.
De ha már itt tartun, árulkodó, hogy így magadra vetted, mint ahogy az is, hogy végül nem is válaszoltál a kíváncsiságomra.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Ugye az megvan hogy a szabadságharc nem zendülésként indult, hanem mert az országba benyomult egy idegen haderő? Nah onnan volt az szabadságharc.
A forradalom az áprilisi törvényekkel amit az uralkodó szentesített győzött, és elérte a célját.
A forradalom az áprilisi törvényekkel amit az uralkodó szentesített győzött, és elérte a célját.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Hát nem tudom, a logikád mentén akkor 48/49-ben nem szabadságharc történt, hanem zendülés a legitim uralkodó ellen.Marky írta:
A Habsburg uralmat megszallasnak hivni nem tukrozi a valosagot.
II. Lajos halala utan (1526) Habsburg Ferdinand lett a legitim kiraly, mert Lajosnak nem volt orokose, igy oldalagon hazassaggal raszallt a korona, habar csak az eszaki orszagresz felett volt uralma a torok megszallas miatt. Az o erdeme peldaul, hogy az eszaki orszagreszt nem tudtak elfoglalni a torokok. Ez egeszen IV. Karolyig tartott, leszamitva a kimondott tronfosztasokat.
Annyira legitim volt a Habsburg uralom, hogy a rendek szinte kivetel nelkul a Habsburg uralkodoknak behodoltak.
Buda visszafoglalasa utan emiatt nem lehet megszallasnak hivni azt, hogy az uralkodo elt a jogaival es uralkodott.
Én azért továbbra is megszállásnak tartanám, pusztán arra alapozva, hogy Magyarországon a császári hadsereg tartott rendet, megszálló haderőként. és nem a magyar koronára alapozták az uralmukat, ami ki is bukott II. József uralkodásánál, amikor meg sem volt koronázva, és valami mégis a helyén tartotta a magyar rendi gyűlés hiányában.
Hálás lennék, ha nem kötnél össze a narratíváról alkotott képzeteddel, nem rogánoznál, és egyebek. A saját véleményemmel tiszteltelek meg titeket, mert ritkán még kedvet kapok, és leírom ha gondolatom támad egy témával kapcsolatban. Pláne hogy a belpolt kerülöm mint a tüzet. Azért nem kevés idő, és csak azért látom értelmét, mert esetleg adok hozzá valamit a témához, és nem a huszadik bólogató leszek. A válaszaimban kifejezetten kerültem a sértésekre való reagálást is. Örülnék ha menne ez fordítva, bár lehet hogy ez nagy kérés, szóval nem kötelező, csak jól esne.Kíváncsi lettem volna füst véleményére a témáról még mielőtt a kormány elkezdte volna ezt a narratívát nyomatni.
Sajnos azt nem tudtam idáig sehogy sem átadni, pedig ezzel kezdtem az egészet, hogy a megszállást is borzalmasan rossz dolognak tartom, értelemszerűen. Nem jó, egyik sem, se a megszállás, se a háború, mert kényszerpályára terel, ami szenvedéssel jár.
Csak éppen azt gondolom továbbra is, hogy egy nemzet számára a megszállás nem okoz annyi kárt, mint hullatni a vért a sokkal erősebb megszálló ellen, aminek egyébként is nagyon valószínű hogy megszállás lesz a vége.
Ebből szerintem nem a takonygerinc következik, vagy a nedves szemű Kádár-ünneplés. De mindegy is.
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso
Ujra hangsulyozom hogy nagyon veszelyes par sikertortenetbol levezetned az igazad, ne feledjuk hogy (Ungváry Krisztián velemenycikkebol hozva):füst írta:
Pont Ukrajna az élő példa. Az ukrán hadiipar, mezőgazdaság és energiatermelés mind kiemelt jelentőségű volt a Szovjetunióban, nem magától termett oda pl. Európa legnagyobb atomerőműve.
Kazahsztán ugyanez, kibekkelték a szovjet megszállást, harc nélkül függetlenedtek, és megkezdték saját útjukat.
Finnország is jó 100 évig a cári Oroszország megszállása alatt állt, és ők sem háborúval nyerték a függetlenséget, hanem kivárták a megfelelő pillanatot, és békésen szabadultak meg a hódoltságtól.
- Vlagyimir Putyin több beszédében egyértelművé tette, hogy számára önálló Ukrajna mint entitás nem képzelhető el;
- Vlagyimir Putyin ugyanígy több beszédében is leszögezte, hogy önálló ukrán kultúra és önálló ukrán nép mint olyan nem létezik.
Ebbol kiindulva a te forgatokonyved alapjan boven benne van egy olyan sors is az ukran nepnek mint ami jelenleg az ujgurokkal tortenik.
Nyilvanvaloan nem a velemenyed akarom megvaltoztatni, felolem aztan gondolhatod hogy a megadas a helyes cselekedet, de attol a falramaszom ha valaki a sajat nezeteinek csak a pozitiv kimenetelevel szamol es ervel. Haborunal fel tudod hozni a szornyu sorsokat, megszallasnal meg csak a negedes "majd eljon a szabadsag ideje" kimenetelt.
- BlancoMark
Azt gondolom sokatmondo volt mar az is, ahogy Orban a tavalyi oktober 23-ai beszedeben probalta elkenni a szovjetek felelosseget es inkabb Brusszelezett egy jo nagyot. Emelle rakjuk oda az aknamunkat amit vegeznek az Unioban az orosz erdekek menten, az orosz kibertmadast amirol egy szot nem szoltak, a nemzeti kartyat oroszoknak es belaruszoknak, Szijjarto havi szintu latogatasa (eligazitasa?) Lavrovnal, OB legutobbi nyilatkozatat es lassan a keplet masik vegen kijon egy magyar nemzeti szinekbe hazudott orosz babkormany.nuevo_ericco írta: Kíváncsi lettem volna füst véleményére a témáról még mielőtt a kormány elkezdte volna ezt a narratívát nyomatni. Mert előtte szinte sosem találkoztam még csak hasonló okfejtésekkel sem. A kevés nemzeti minimumunk, konszenzusunk pont '56 és '48 volt. Hogy a szabadságharcosaink, mártírjaink nemes ügyekért harcoltak, áldozták az életüket, önszántukból, a magasabb rendű célt a szemük előtt tartva.
"Kinek drágább rongy élete, Mint a haza becsülete.".
A kormánynak köszönhetően mára ez sem teljesen igaz, úgy látszik.
-
Kíváncsi lettem volna füst véleményére a témáról még mielőtt a kormány elkezdte volna ezt a narratívát nyomatni. Mert előtte szinte sosem találkoztam még csak hasonló okfejtésekkel sem. A kevés nemzeti minimumunk, konszenzusunk pont '56 és '48 volt. Hogy a szabadságharcosaink, mártírjaink nemes ügyekért harcoltak, áldozták az életüket, önszántukból, a magasabb rendű célt a szemük előtt tartva.
Sokan beleesnek abba a hibába, hogy a feudális viszonyokra nemzetállami szemüvegen keresztül tekintenek, amik egészen a francia forradalomig nem is léteztek. Pl. egy magyarul beszélő nemes sokkal közelebb érezte magához a cseh nemest, mint a magyar parasztot. Eleve az állami nyelv évszázadokig a latin volt. Sok terület fizetett adót két királynak, stb. Nem voltak a maihoz hasonló nemzetállami határok.A Habsburg uralmat megszallasnak hivni nem tukrozi a valosagot.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
A Habsburg uralmat megszallasnak hivni nem tukrozi a valosagot.füst írta: Nem két megszállás történt, a Habsburgok révén német megszállást is át kellett vészelni
II. Lajos halala utan (1526) Habsburg Ferdinand lett a legitim kiraly, mert Lajosnak nem volt orokose, igy oldalagon hazassaggal raszallt a korona, habar csak az eszaki orszagresz felett volt uralma a torok megszallas miatt. Az o erdeme peldaul, hogy az eszaki orszagreszt nem tudtak elfoglalni a torokok. Ez egeszen IV. Karolyig tartott, leszamitva a kimondott tronfosztasokat.
Annyira legitim volt a Habsburg uralom, hogy a rendek szinte kivetel nelkul a Habsburg uralkodoknak behodoltak.
Buda visszafoglalasa utan emiatt nem lehet megszallasnak hivni azt, hogy az uralkodo elt a jogaival es uralkodott.
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Szerintem és kiváló történelem tanárom szerint, ha nincs '48, akkor nem lett volna kiegyezés sem.füst írta: 48-as szabadságharc is tragédiába torkollott, a legjobb szándék ellenére.
Itt éppen az a lényeg, hogy mindent megtapasztalva így se gondolja nagypapám, hogy hiábavaló volt a harc vagy bármiféle honvédő háború.füst írta: Ebben a hsz-ben pont azokat a családi tragédiákat írtad le, amik háborús körülmények között érték a felmenőidet. Majd pedig leírtad hogy a szovjet megszállás is nagyon rossz volt, de azért tudtak boldogulni nagy nehézségek árán.
Pontosan ezt a különbséget jelenti egy háború felvállalása, avagy elkerülése.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- ___Samy___
Kozben meg Sztalin eluldozte vagy halalra eheztette a fel lakossagot. Biztos ok is azt gondoltak, hogy kurva jol jartak, elnyomas ide vagy oda.Pont Ukrajna az élő példa. Az ukrán hadiipar, mezőgazdaság és energiatermelés mind kiemelt jelentőségű volt a Szovjetunióban, nem magától termett oda pl. Európa legnagyobb atomerőműve.
Mar onmagaban emiatt nem csoda, hogy az ukranok belealltak ebbe es nem feltett kezzel vartak Putyinekat.
Amugy meg elmehet a francba Putyko is meg a nyugat is. Mindenhez ket fel kell, ugy ahogy a mai helyzethez is. Felesleges mosdatni barmelyik oldalt, inkabb az ilyen haboruparti politikusokat kellene vegleg eltakaritani.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"