Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. október 3., csütörtök 10:42

Pipita írta:
ferni írta:
Gyakorlatilag lehetetlen, hogy ennél rosszabb legyen.
Minden ki van lopva, minden romokban, minden magánkézben, az ország az oroszok kezében, ahol azok bármit megcsinálhatnak mindenféle következmények nélkül, összevissza hitelek mindenfelé stb stb

Ennél a Tisza nem lehet rosszabb, mert fizikailag lehetetlen már annyit lopni.

Ezért nem értem mi ez a nagy félelem, hogy a fenébe lehetne rosszabb MP meg a Tisza.

Tényleg vázoljatok már fel egy olyan helyzetet, hogy a Tisza hatalomra kerül és hogy lehetne ez rosszabb.

Jön majd ide minden külföldi.... Közben meg a Fidesz telepíti be a külföldieket pénzért...
Papok, politikusok buzulnak orgiáznak, miközben de be van tiltva minden...

Tényleg írjatok le részletesen egy eshetőséget, hogy lehetne ez szarabb, mint volt.

Kisebb községes polgármesterkedésbe volt belelátásom, gyakorlatilag ha nem vagy fideszes meg van nehezítve a dolgod sokkal.

Nagyon sok polgármester van, aki csak azért maradt az hogy a falujának/községének jobb legyen, mert bizony vannak ilyen emberek is.
Országos politikában kevesebb.
Egyrészt lehetne sokkal rosszabb is.

Másrészt én nem arról beszéltem, hogy rosszabb a Tisza, mint a fidesz. Arról, hogy mi van, ha ugyanaz lesz?

Egyszer már ellopták tőlünk a rendszerváltást. Én pedig azt érzem, ugyanabba a hibába tervez belelépni a magyar nép már megint.
Még csak ízlelgetem a politikát, de lehetetlennek tartom, hogy egy esetleges Tisza-győzelem után 2030-ban kétharmadot kapjon bárki is, mert a Fidesz a nemzeti agymosoda nélkül megzuhan, a Tisza mögül meg kiállnak a 22-es ellenzéki összefogás szavazói (és mindenki, aki nem a Tisza mellett, hanem a Fidesz ellen szavazott a Tiszára), akik a 40-60%-ukat tehetik majd ki. Aztán majd kiderül, hogy ezeknek az embereknek mekkora része megy. Szerintem legalább a fele, de ez a kormányzás sikerességétől függ majd.

4 év alatt meg lehetetlen felépítenie a Tiszának egy hatékony agymosodát, főleg akkor, ha előtte 2 évig ilyen mértékben mocskolják MP-t és a Tiszát + annak tekintetében, hogy miket ígérgetett előtte. Reméljük, hogy eljön a koalíciós kormányok ideje.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. október 3., csütörtök 10:41

Pipita írta:
Elsőnek kérlek hallgasd meg ezt a 4 percet.
https://www.reddit.com/r/hungary/s/ahIVig3WsS

És kérlek vázold fel miben lehetne a jövőben rosszabb a helyzet.
Olyan mennyiségű EUs pénzt kaptunk mi is, hogy az hányinger, meg lehet nézni hol tartanak a többiek, ahol nem lett ellopva mind.Első percben ez benne van, legalább azt nézd meg.
Nálam nem jön ki a matek.

Kérlek válaszolj arra, hogy ha MPék le tudnák vhogy váltani a Fideszt miben lehetne a mostaninál rosszabb bármi is.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2024. október 3., csütörtök 10:30

Realista24 írta:
swfan írta:

A tisztességes fideszes politikusról meg annyit, hogy miért van egy tisztességes ember egy olyan pártban, amelyről tudja, hogy tisztességtelen emberek alakítják a párt életét? A megélhetés miatt (a fidesz farvizén evezni politikusként nyilván könnyebb, mint függetlenként)? Az már rég nem tisztességes
A fehervari polgi fideszes, de igazabol a no ugyein kivul nem lop, nem csal, nem hazudik, es a leheto legtobbet probalja kihozni a varosnak, ami fejlodik is szepen.

Ezt ellenzekikent nem tudna megtenni, meg se valasztanak, illetve, ha nem o, mas fideszes kerulne hatalomra, akinek lehet az onos erdekei fontosabbak lennenek, mint a varos.
Yep, Cser-Palkovics az orszag egyik legjobb polgija. De o amugy nyitott teljesen, multkor a partizanba beszelgetett gulyas marcival, elotte meg pesten egy kerekasztalbeszelgetesen vett reszt ellenzeki polgarmesterekkel. Azt hiszem baranyi krisztaval, soproni tamassal meg piko andrassal.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. október 3., csütörtök 10:28

De hát MZPt is folyamat gáncsolják, 4 évig járatták fél milliárdért a Volánt Lázárék, miközben használva se volt, érvényes szerződés se most meg követelik MZPn a pénzt, teljesen abszurd ami ott megy...

Most volt MZP a Partizánban, 2:06:40től, érdemes végighallgatni.
https://www.youtube.com/live/Q43mZ0tpYEI
Teljes agykuki...

És mai napig nem hiszik el az emberek, hogy ennél tényleg nem lehet rosszabb.
Oda lenne jo eljutni, hogy nem azert szavazunk valakire, mert az nem lehet olyan szar, mint a masik, hanem azert, mert jo.
Erről hogy ez legyen le vagyunk maradva 30 évvel jelenleg kb sajnos.
Jöhetne itt a szőke herceg fehér lovon, azt szimplán bedarálná a Fidesz és nem jutna el elég emberhez.

Teljesen irreális elvárásaitok vannak emiatt.
Ahogy ti látjátok és amit ti akartok az alapján a Fidesz maradna örökre, olyan szinten beásták már magukat mindenhova.
Egyszer már ellopták tőlünk a rendszerváltást. Én pedig azt érzem, ugyanabba a hibába tervez belelépni a magyar nép már megint.
De hát hogy akarsz rendszerváltást váltás nélkül?
Majd az egyik váltás jó lesz, amíg nem merünk váltani esély sincs rendszerváltásra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2024. október 3., csütörtök 10:31-kor.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. október 3., csütörtök 10:26

Pipita írta:
ferni írta:
Minden ki van lopva, minden romokban, minden magánkézben, az ország az oroszok kezében, ahol azok bármit megcsinálhatnak mindenféle következmények nélkül, összevissza hitelek mindenfelé stb stb

Ezért nem értem mi ez a nagy félelem, hogy a fenébe lehetne rosszabb MP meg a Tisza.

Tényleg vázoljatok már fel egy olyan helyzetet, hogy a Tisza hatalomra kerül és hogy lehetne ez rosszabb.

Jön majd ide minden külföldi.... Közben meg a Fidesz telepíti be a külföldieket pénzért...

Tényleg írjatok le részletesen egy eshetőséget, hogy lehetne ez szarabb, mint volt.

Kisebb községes polgármesterkedésbe volt belelátásom, gyakorlatilag ha nem vagy fideszes meg van nehezítve a dolgod sokkal.

Nagyon sok polgármester van, aki csak azért maradt az hogy a falujának/községének jobb legyen, mert bizony vannak ilyen emberek is.

Másrészt én nem arról beszéltem, hogy rosszabb a Tisza, mint a fidesz. Arról, hogy mi van, ha ugyanaz lesz?

Ugyanaz biztos nem lesz, Magyar sokkal EU-pártibb, mint a Fidesz. Az Európai Ügyészségbe való csatlakozás után lopni is nehezebb lesz. Persze erre lehet mondani, hogy mi van, ha hazudik

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. október 3., csütörtök 10:21

ferni írta:
Ha már a hatalomra kerülés előtt ugyanazt csinálja a hős rendszerváltó viszont, ami miatt megérett a leváltásra a fennálló rendszer, akkor az úgy... jó lesz?

És akkor erre gondolom jön a szokásos mantra: ezeket csak így lehet. Senki sem tökéletes. Be kell állni a sorba. Bízni kell, jó lesz.

Nekem ez kevés, de én nyilvánvalólan nem értem a magyar politikát és a társadalmat, pedig próbálkozom. :( :mrgreen:

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. október 3., csütörtök 10:18

Oda lenne jo eljutni, hogy nem azert szavazunk valakire, mert az nem lehet olyan szar, mint a masik, hanem azert, mert jo.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. október 3., csütörtök 10:16

halamadrid írta: A debreceni akkussal mi a helyzet? Azt hogy a tökömbe választották újra? Nem volt ellenzéki összefogás, de ez akkor is nevetséges. Talán a református központi mivolta miatt?
Debrecen óriási fideszes fellegvár volt mindig is. Bár a TISZA így is 37%-ot ért el a Fidesz 40-vel szemben az EP-választáson. Papp László meg egyéniben 48-at

Egyébként MZP-nek megy a városvezetés ellenzékből, Cser Palkó is megpróbálhatná. Egyébként őt ellenzékiként is tuti megválasztanák, az eredményekből látszik, hogy nem fidesz-szavazók is rászavaztak. 74%-ot ért el, miközben a Fidesz csak 40-et a váeosban
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára swfan 2024. október 3., csütörtök 10:19-kor.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. október 3., csütörtök 10:05

A debreceni akkussal mi a helyzet? Azt hogy a tökömbe választották újra? Nem volt ellenzéki összefogás, de ez akkor is nevetséges. Talán a református központi mivolta miatt?
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. október 3., csütörtök 10:05

Ha már a hatalomra kerülés előtt ugyanazt csinálja a hős rendszerváltó viszont, ami miatt megérett a leváltásra a fennálló rendszer, akkor az úgy... jó lesz?

És akkor erre gondolom jön a szokásos mantra: ezeket csak így lehet. Senki sem tökéletes. Be kell állni a sorba. Bízni kell, jó lesz.

Nekem ez kevés, de én nyilvánvalólan nem értem a magyar politikát és a társadalmat, pedig próbálkozom. :( :mrgreen:

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2024. október 3., csütörtök 10:08-kor.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. október 3., csütörtök 9:51

swfan írta:
Pipita írta:
A tisztességes fideszes politikusról meg annyit, hogy miért van egy tisztességes ember egy olyan pártban, amelyről tudja, hogy tisztességtelen emberek alakítják a párt életét? A megélhetés miatt (a fidesz farvizén evezni politikusként nyilván könnyebb, mint függetlenként)? Az már rég nem tisztességes
A fehervari polgi fideszes, de igazabol a no ugyein kivul nem lop, nem csal, nem hazudik, es a leheto legtobbet probalja kihozni a varosnak, ami fejlodik is szepen.

Ezt ellenzekikent nem tudna megtenni, meg se valasztanak, illetve, ha nem o, mas fideszes kerulne hatalomra, akinek lehet az onos erdekei fontosabbak lennenek, mint a varos.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

halamadrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. október 3., csütörtök 9:42

swfan írta:
Pipita írta:
Ezzel akkor értenék egyet, ha most, ellenzéki szereplőként tenné ezeket, az jogosan felvetne kérdőjeleket. Az, hogy magas pozícióban lévő fideszesként mit csinált, azért irreleváns már, mert ő szembenézett a múltjával. Bement a Partizánba és ő maga mondta el, hogy túlárazott szerződéseket írt alá.

Emberünk a teljes erejével nekiment a rendszernek, egy olyan rendszernek, ami sokakat megnyomorított már. De ő nekiment, mindent egy lapra tett fel, pedig volt veszítenivalója bőven. Most akkor ez az egész semmit nem jelent, csak azért mert fideszesként felsőbb utasításra túlárazott szerződéseket kötött (még csak nem is a saját vagy a saját haverjai javára)?

Teljes mértékben egyetértek, kivéve a fideszességgel. Az utóbbi 2 évtizedben aligha lehetett a Fidesz és MSZP pártcsaládon kívül komolyabb politikai pozícióhoz jutni, így aki tenni akart valamit a közösségéért, annak sajnos "be kellett mocskolnia a kezeit". Igaz, ott vannak a függetlenek is, de jól tudjuk, hogy mennyivel kevesebb utalás érkezik hozzájuk, mint a narancs polgikhoz.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. október 3., csütörtök 9:15

Pipita írta:
Ezzel akkor értenék egyet, ha most, ellenzéki szereplőként tenné ezeket, az jogosan felvetne kérdőjeleket. Az, hogy magas pozícióban lévő fideszesként mit csinált, azért irreleváns már, mert ő szembenézett a múltjával. Bement a Partizánba és ő maga mondta el, hogy túlárazott szerződéseket írt alá.

Emberünk a teljes erejével nekiment a rendszernek, egy olyan rendszernek, ami sokakat megnyomorított már. De ő nekiment, mindent egy lapra tett fel, pedig volt veszítenivalója bőven. Most akkor ez az egész semmit nem jelent, csak azért mert fideszesként felsőbb utasításra túlárazott szerződéseket kötött (még csak nem is a saját vagy a saját haverjai javára)?

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. október 3., csütörtök 7:41

A k endre ugynel volt, hogy ha elsoszamu puspokkent nem cselekedsz, az legalabb ugyanakkora bűn, mintha magad csinalnad/kovetned el a disznosagot.
Ez ide is igaz.

Irjatok mar egy listat pls amugy, mp milyen disznosagot, aljadolgot kovetett el? (Bizonyitottan, ami nem csak szobeszed)
Csak mert nekem kisse csipi a szemem, hogy még igazabol csak beszelt, lecsapkodva a magas labdakat, osszefoglalva a temerdek szart, ami romhalmaz az orszagban es a kormany dolga lenne, de nem volt alkalma, lehetosege, felhatalmazasa semmit se tenni, de sokan mar kopkoditek folyamat...
thereisonly1ronaldo

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2024. október 3., csütörtök 7:27

MP egy igazi narcisztikus pocs. Ezt mindenki lathatja, es lubickol ebben a szerepkorben. Viszont ugy nez ki, hogy ez kell a nepnek, ezzel sikerul egy eros rendszert bomlasztani, aminek az elen ugyanugy egy masik narcisztikus pocs all. Sarkanyt sarkanyfuvel.

Valahol olvastam egy nagyon jo hasonlatot. A fidesz a a daganatos sejt, MP pedig a kemoterapia. A folyamat kozben sokszor hanyni fogsz tole, kihullik a hajad, rosszul leszel tobbszor, de ez egy gyogyito folyamat. Ami utana kovetkezik, akkor addigra remelhetoleg gyogyult annyit a tarsadalom, hogy jol valaszt (es sokkal jobb friss, szimpatikus lehetosegei lesznek).

Hadhazyhoz es a lopashoz: en birom Hadhazyt, de egy olyan szoke haju herceget keres, aki nem letezik. Vagyis de, letezik a mindennapi atlagember eletben, de nem a politikai terben, ahol napi szinten omlik rad nyilvanosan a mocskolo propaganda orszagos szinten, ezt senki nem vallalna be. Most egy ember van 14 ev utan, akit nem tudnak egybol a foldbe dongolni, akadozik is az a rendszer. Nyilvanvaloan lopott MP, es nem szent. Es nyilvanvaloan fog is lopni. Olyat nem fogsz talalni, aki amint meglatja a belso lehetosegeket, projekteket nem fog semmihez hozzanyulni. Talan meg egy polgarmester lehet teljesen tisztesseges, egy orszagvezeto nem. A lenyeg a mertekben rejlik.

Nem veletlen soha nem hallottam meg azt, hogy egy partvezeto azt mondja a nyilvanossagba, hogy figyeljetek, en kurva tisztesseges vagyok, es ez a part is az lesz. Kedves ujsagirok, ha megtudtok valamelyik parttagomrol olyan informaciot, hogy felmerul a korrupcio gyanuja, kerlek jelezzetek, es rogvest tavozik a mi partunkbol, mert mi komolyan gondoltuk. Na ez az alomvilag sajnos, a valosagba vedi mindenki egymast osszezarva.

Es meg egy kozeli sztori a lopashoz: nekem van olyan fideszes ismerosom, aki bar nem politikus hivatalosan, viszont a fideszes polgarmesternek a jobb keze. Mindenre ralat, minden mutyirol tud, ott van 10 eve, es egy forintot nem lopott. Latja a dolgokat, hallja a hazugsagokat, sot egy reszben mar szerintem el is hiszi a hazugsagokat, de sose cselekedett. Es ami a sztori szomorusaga: ezt tudja rola mindenki, hogy ilyen szempontbol megmaradt tisztessegesnek, megis az emberek nem megdicserik, hanem azt mondjak neki, hogy bazdmeg de hulye vagy, hat miert nem loptal te is, ha korulotted mindenki ezt tette?reg gazdag lehetnel!!!!!4!!!44!

… es amig 8/10 embernel ez a mentalitas magyarorszagon, hogy ha odakerulne o is ugyanugy lopna, az orszag nem fog nagy mertekben fejlodest mutatni.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. október 3., csütörtök 6:46

Nagyon sok fideszes politikus van ma is Magyarországon, aki nem lop, nem csal, nem hazudik, nem bűnöző.
hat mar elnezest, de ha en tisztesseges fideszes politikuskent azt latom, hogy a teteje ilyen gatlastalan fos nyomorult, akkor nem vagyok fideszes politikus, es a minimum, hogy kilepek a picsaba, vagy hazon belul intezkedek, eljarast inditok, feljelentek, stb, az elveimet kovetve.
Ergo ilyen, hogy tisztesseges fideszes politikus, aki nem lop, nem csal, nem hazudik - kibaszottul nem letezik.
Mind egy alja szutyok, akit agyon kene loni.
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. október 3., csütörtök 1:02

Még én is ingadozó vagyok 26-ra, de ettől:
A legutolsó rész őszintén nem is hülyeség. Ha látod hogy van egy bagázs aki fixen béna gazdasági döntéseket hoz ÉS tolvaj, akkor annyi erővel nem jobb az új akiről annyit tudunk hogy talán szintén tolvaj?

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. október 3., csütörtök 0:28

swfan írta: Egyébként nem értem mit akar bizonygatni. Hogy MP a Fideszben úgy viselkedett mint egy fideszes? Ez aztán a nagy leleplezés! Hadházy is fideszes volt amúgy 2013-ig, csendben tűrve manyup pénzek lenyúlását és a közoktatás államosítását. Akkor az ő tisztességét is meg kéne kérdőjelezni?
Nagyon sok tisztességes fideszes él ma is Magyarországon.

Nagyon sok fideszes politikus van ma is Magyarországon, aki nem lop, nem csal, nem hazudik, nem bűnöző.

És nagyon sok olyan fideszes politikus él ma Magyarországon, aki tényszerűen, bizonyíthatóan lopja a magyar állam, a magyar emberek pénzét. Hadházy ilyen dokumentumokat szokott felkutatni és nyilvánosságra hozni.

Hadházy személyét hiteltelenítené, ha róla is előásnának egy olyan dokumentumot, ami bizonyítékul szolgál arra, hogy az aláírásával támogatta, az ő döntésének köszönhetően került ellopásra a magyar emberek pénze, az úgynevezett közvagyon. Tudtommal róla ilyen dokumentum nincs. Mondjuk nem is volt soha komoly befolyással, nagy hatalommal bíró fideszes politikus (egy miniszternek se volt még a férje pl).

Rengeteget dolgozik, sok ugyet felderit, de kozben vannak kerdojelek.
Mik azok a kérdőjelek? Nem kötekedésből, őszintén érdekelne.

Na de ami számít is:

A miniszterelnök politikai igazgatója lemondott már szégyenében?

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. október 3., csütörtök 0:00

Hadházynak valahogy mindig is volt egy beteges szereplési vágya, ne feledjük, az MTV előtti "rabszolgatörvényes" tüntetésen ő is beszállt a színészkedésbe Bangóné meg Kunhalmi mellé, hogy "k*rvaerős képek" készüljenek. Gondolom félti amúgy a képviselői helyét, és neki is fenn kell tartania a politikai imázsát.

Egyébként nem értem mit akar bizonygatni. Hogy MP a Fideszben úgy viselkedett mint egy fideszes? Ez aztán a nagy leleplezés! Hadházy is fideszes volt amúgy 2013-ig, csendben tűrve manyup pénzek lenyúlását és a közoktatás államosítását. Akkor az ő tisztességét is meg kéne kérdőjelezni?

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2024. október 2., szerda 23:43

halamadrid írta: Én már csak egy október 23. utáni, lehetőleg független közvélemény kutatást várok nagyon.

Egyébként ma nem kicsit volt aggasztó, hogy egyszerre állt rá Hont és Hadházy is. Előbbitől hányok, utóbbit hihetetlenül tisztelem, ami talán nem csak velem van így, szóval nem kicsit volt ez fájdalmas.
Hadházy mintha egy szeplőtlen messiást akarna, pedig ebben a helyzetben a cél majdhogynem szentesíti az eszközt. Kap eleget Bayeréktől, nem erőltetném az igaz vagy igaztalan állításokat. Túl sokat ér a nagyobb jó lehetősége.
Hadhazy oriasi talany szamomra. Nem tudok kiigazodni rajta. Rengeteget dolgozik, sok ugyet felderit, de kozben vannak kerdojelek.
:goat:

Vissza: