Szia Peti, rendben, legközelebb odafigyel majd mindenki, bocsánat a kolléga tudatlansága miatt.Zack írta: *Puskás-Dallos Peti
OFF
Re: OFF
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Nehéz nem minden szavával egyetérteni. De sajnos mindenkinek az ismerősei között van olyan aki rendszeresen piásan ül autóba, illetve aki rendszeresen azzal villog, hogy milyen gyorsan vezet. Utóbbiból nekem több is.
Mindenki azt hiszi, hogy mindenki más béna az utakon, csak ő tud vezetni.
Most mindenki fel van háborodva, aztán este ugyanúgy 90-el dönget át mindenki az Árpádhídon. Amíg nem lesz súlyosabb bbüntetés - tényleges 0 tolerancia, autóelkobzás miegymás, addig semmi nem fog változni. Talán utána sem.
Mindenki azt hiszi, hogy mindenki más béna az utakon, csak ő tud vezetni.
Most mindenki fel van háborodva, aztán este ugyanúgy 90-el dönget át mindenki az Árpádhídon. Amíg nem lesz súlyosabb bbüntetés - tényleges 0 tolerancia, autóelkobzás miegymás, addig semmi nem fog változni. Talán utána sem.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
*Puskás-Dallos Petinzooli93 írta: "Megöltetek ismét egy gyermeket.Tönkretettetek egy családot.
Nem ismerlek titeket, de hányszor gyászoltunk már,hányszor kellett olvasni, hogy emberek halnak meg értelmetlenül...pedig semmi mást nem csináltak ,csak ugyanazt mint mindennap: tartottak haza gyalog, vártak a buszmegállóban, bicikliztek át a hídon , ültek együtt az autóban , lehet zenét hallgattak, meséltek a napjukról egymásnak , majd véget ért minden.
Azért mert részegek vagytok, be vagytok drogozva, mert versenyeztek , mert villogni akartok , mert faszgyökerek vagytok, majd lesztek gyilkosok, mert nincs mit szépíteni, azok vagytok.
Sallai Nóra a kolléganőm.Amióta olvastam mi történt, nem telt el nap, hogy ne gondoltam volna rájuk.Ne imádkoztam volna , hogy felépüljenek...nem tudom ezek után mit lehet mondani.
Csak annyit tudok, hogy ezt a többesszámot üzenem mindenkinek,aki hisztizik miért lehet csak ennyivel meg annyival menni, miért kell lassítani az autóforgalmat, miért nem szabad egy sör után beülni, miért tilos bedrogozva , akár csak beszívva is beülni, miért gyűlöletes a versenyzés az utakon, miért undorító , amikor letolsz másokat az utakon , majd büntetőfékezel...és legfőképpen üzenem azoknak a közszereplő ismerőseimnek, akik azzal villognak , mekkorát gyorsul az új státuszszimbólum, , akik liveoznak , miközben a városban baszatják , és hát tudom jól párotokról , hogy ittasan - bekokózva szálltok be a kocsitokba , mert abban bíztok, hogy híresek vagytok , ezért nektek szabad, hogy ezekért a halálokért ti is hibásak vagytok.
Ha a lelkiismeretetek nem is , a súlyos szigorítások talán változtatnának rajtatok.
Nyugodj békében Bende. Imádkozunk a családodért."
Puskás Peti ezt kiadta magából rendesen.
Néha 1-2 ismerős lajkja miatt feldobal az Fb Rubint Réka liveokat, autóból, totál aznaposan,vagy frissen szetcuccozva,de vilagarol nem tudva. Hihetetlen tényleg,sokan mennyi mindent megtehetnek következmény nélkül.
Én az érintett településen nőttem fel és laktam 31 évig. Azt kell tudni, hogy ez egy eléggé parasztizáló település és már a 90-es évektől kezdve vendégmunkásokat alkalmaznak, akiket a pincéikben szállásoltak el...vélhetően az utóbbi dolog már kicsit változott és romos házakba költöztek, de a tényen nem változtat, ugyan úgy foglalkoztatják őket..2020-ra már a településen jelentősen elszaporodtak(gyerekük született, további tesót idehívtak melózni) amikből adódóan már voltak problémák, de nem kell szerintem bemutatni a népet. Mindennapos jelenség hogy nyomják neki a faluban, ami miatt sebesség érzékelő lámpát is helyeztek már ki...Kb 10-12 éve volt egy önkormányzati kezdeményezés, hogy kitegyék ezeket az embereket a faluból: - bejelentett állandó lakcím és bejelentett munkahellyel lehessen a településen lakni...Ezt megszavazták, hogy jó ötlet és onnantól kezdve soha semmi többet nem lehetett róla hallani
Ahol a baleset történt, és a hölgy hajtott ki, nem egyszerű belátni a kanyart ha valaki ekkora sebességgel érkezik...Egy-egy tábla, fa és bokor nem olyan közelről de zavarja a belátást.
Nem írtam ezzel semmi újat, csak gondoltam megosztom érdekességként a helyről ahol történt a baleset.
Ahol a baleset történt, és a hölgy hajtott ki, nem egyszerű belátni a kanyart ha valaki ekkora sebességgel érkezik...Egy-egy tábla, fa és bokor nem olyan közelről de zavarja a belátást.
Nem írtam ezzel semmi újat, csak gondoltam megosztom érdekességként a helyről ahol történt a baleset.
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Rosszkor lenni rossz helyen . Engem ez szokott ilyenkor elgondolkodtatni, lehet hogy elötte vásárolni voltak, és ha ott 5-10 másodperccel többet tölt el/ hamarabb végez akkor elkerülik a bajt. Vagy ha a kocsi elsőre elindul/ egy körforgalomnál beragadnak pár másodpercre...nzooli93 írta:
Az ittas/drogos faszokra nem tudok mit mondani, sajnos ez is állandó jellegű probléma.
- nzooli93
"Megöltetek ismét egy gyermeket.Tönkretettetek egy családot.
Nem ismerlek titeket, de hányszor gyászoltunk már,hányszor kellett olvasni, hogy emberek halnak meg értelmetlenül...pedig semmi mást nem csináltak ,csak ugyanazt mint mindennap: tartottak haza gyalog, vártak a buszmegállóban, bicikliztek át a hídon , ültek együtt az autóban , lehet zenét hallgattak, meséltek a napjukról egymásnak , majd véget ért minden.
Azért mert részegek vagytok, be vagytok drogozva, mert versenyeztek , mert villogni akartok , mert faszgyökerek vagytok, majd lesztek gyilkosok, mert nincs mit szépíteni, azok vagytok.
Sallai Nóra a kolléganőm.Amióta olvastam mi történt, nem telt el nap, hogy ne gondoltam volna rájuk.Ne imádkoztam volna , hogy felépüljenek...nem tudom ezek után mit lehet mondani.
Csak annyit tudok, hogy ezt a többesszámot üzenem mindenkinek,aki hisztizik miért lehet csak ennyivel meg annyival menni, miért kell lassítani az autóforgalmat, miért nem szabad egy sör után beülni, miért tilos bedrogozva , akár csak beszívva is beülni, miért gyűlöletes a versenyzés az utakon, miért undorító , amikor letolsz másokat az utakon , majd büntetőfékezel...és legfőképpen üzenem azoknak a közszereplő ismerőseimnek, akik azzal villognak , mekkorát gyorsul az új státuszszimbólum, , akik liveoznak , miközben a városban baszatják , és hát tudom jól párotokról , hogy ittasan - bekokózva szálltok be a kocsitokba , mert abban bíztok, hogy híresek vagytok , ezért nektek szabad, hogy ezekért a halálokért ti is hibásak vagytok.
Ha a lelkiismeretetek nem is , a súlyos szigorítások talán változtatnának rajtatok.
Néha 1-2 ismerős lajkja miatt feldobal az Fb Rubint Réka liveokat, autóból, totál aznaposan,vagy frissen szetcuccozva,de vilagarol nem tudva. Hihetetlen tényleg,sokan mennyi mindent megtehetnek következmény nélkül.
Mert azok is 1-2 kivételes esettől eltekintve.
Az hogy a főnök érti-e az embere munkáját meg nem annyira a cégmérettől hanem a felépítéstől függ. Az biztos hogy nem baj hogy ha a beosztott jobb szakember mint a főnök - az egyik nagy szervezeti tökönszúrás mikor előlépteted azt aki X munkát a legjobban végezte, azért mert ő a legjobb. Így lesznek a jó szakemberekből szar vezetők, akiknek a csapata ráadásul még nagyobb szarban van, mert most vesztette el a legjobb performert.
Az hogy a főnök érti-e az embere munkáját meg nem annyira a cégmérettől hanem a felépítéstől függ. Az biztos hogy nem baj hogy ha a beosztott jobb szakember mint a főnök - az egyik nagy szervezeti tökönszúrás mikor előlépteted azt aki X munkát a legjobban végezte, azért mert ő a legjobb. Így lesznek a jó szakemberekből szar vezetők, akiknek a csapata ráadásul még nagyobb szarban van, mert most vesztette el a legjobb performert.
- ___Samy___
Nekem is ket koros volt tavaly nyaron, illetve egy proba nap. Szerintem tokeletesen eleg. Elso koron HR-es, illetve a csop. vezeto volt jelen, a masodik koron HR vezeto, osztalyvezeto, illetve egy szakmai teszt. Mindez egy bo honap alatt.Halfkey írta: Minimális azon nagy cégek száma ahol ma 3 körös vagy hosszabb interjú van. Recruiterrel/hr-essel ebből maximum egy kör, de legtöbb helyen csak rövid telefonos beszélgetés és utána rögtön a jövőbeli főnökkel beszélsz. Ezek a tortúra folyamatok, rájött szép lassan a szakma hogy nem felelnek meg, és már nagyrészt túlléptek rajta - szerintem esélyes hogy sokatoknak régi tapasztalata van.
Ettől függetlenül van rengeteg toborzással kapcsolatos gáz dolog, de ebben azért pont sikerült fejlődni.
Bar munkakore valogatja, de en is feleslegesnek tartom az 5-6 koros interjukat.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Pont ez a gond a legtöbb főnökkel. Azt hiszi , hogy három kérdésből kiderül, hogy ki mennyire ért a dolgához.Süti írta: Ezt annyi helyen hallom, hogy a főnök ennyit meg annyit se tudott, de a szakmai interjúnak nem az lenne a lényege hogy megnézzék ki tud messzebbre hugyozni. A legtöbb főnöknek amúgy se az a dolga hogy mindent jobban tudjon mint a beosztott. Ancelotti se focizik jobban mint Bellingham. Viszont azt elvileg csak ő tudja hogy milyen személyiség és tudás lesz jó fit a csapatba. Ha 3 kérdésből meg tudja állapítani hogy nem felületes a tudásod az adott területen, akkor minek rabolja mindkettőtök idejét.
Az előző munkahelyemen pont ilyen volt a főmufti.
Sokat gondolt magáról, sorban szórta ki a legjobb szakikat, mert nem úgy gondolkoztak, mint ő.
Aztán most ott tart a cége, hogy a munkások mennek el, mert nulla szakmaiság van a cég mögött , csak a nagy duma.
Én úgy tapasztaltam, hogy kisebb "családias" cégeknél a főnök is szakmabeli és ért is hozzá. A nagyoknál meg kb nulla tudás , mert van elég ember alatta, aki viszont ért ahhoz ami a cég profilja.
Ha a műszaki érvényességi ideje több mint 3 hónapja lejárt, de 6 hónapot nem haladta meg, akkor 15 000 - 30 000 forint közötti bírság jár.
Ha a műszaki érvényességi ideje több mint 6 hónapja lejárt, de egy évet nem haladta meg, akkor 30 000 - 60 000 forint közötti bírság jár.
Ha a műszaki érvényességi ideje több mint egy éve lejárt, akkor az autót elvihetik és elárverezhetik.
Ilyet találtam, szóval semmi komoly, ha esetleg jönne is bírság, de sokan mondják, hogy a sebességen kívül sokszor nem is jön más bünti. Szerencse kérdése.
Ha a műszaki érvényességi ideje több mint 6 hónapja lejárt, de egy évet nem haladta meg, akkor 30 000 - 60 000 forint közötti bírság jár.
Ha a műszaki érvényességi ideje több mint egy éve lejárt, akkor az autót elvihetik és elárverezhetik.
Ilyet találtam, szóval semmi komoly, ha esetleg jönne is bírság, de sokan mondják, hogy a sebességen kívül sokszor nem is jön más bünti. Szerencse kérdése.
- BLevi96
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde
Nem válasz a kérdésre, de haveromat a héten igazoltatásnál emiatt büntetétek meg, 6000-el meguszta. Azt mondták neki, ha 1 hónapja járt volna le még elnézik.ViktoR4 írta: Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hozzátok hátha valaki járt hasonló cipőben vagy épp tudja a választ.
Tegnapelott lejárt a kocsin a műszaki jól benéztem a dolgot..
Viszont tegnap átmentem vele egy védakapu alatt kérdés a következő ezek az új okosvédák ezt is nézik?
Utána olvastam elvileg igen de nem nagyon olvastam olyat aki emiatt kapott büntetést.
- ViktoR4
- Kedvenc játékosaid: Ramos
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hozzátok hátha valaki járt hasonló cipőben vagy épp tudja a választ.
Viszont tegnap átmentem vele egy védakapu alatt kérdés a következő ezek az új okosvédák ezt is nézik?
Utána olvastam elvileg igen de nem nagyon olvastam olyat aki emiatt kapott büntetést.
- Süti
Ezt annyi helyen hallom, hogy a főnök ennyit meg annyit se tudott, de a szakmai interjúnak nem az lenne a lényege hogy megnézzék ki tud messzebbre hugyozni. A legtöbb főnöknek amúgy se az a dolga hogy mindent jobban tudjon mint a beosztott. Ancelotti se focizik jobban mint Bellingham. Viszont azt elvileg csak ő tudja hogy milyen személyiség és tudás lesz jó fit a csapatba. Ha 3 kérdésből meg tudja állapítani hogy nem felületes a tudásod az adott területen, akkor minek rabolja mindkettőtök idejét.
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Pont ma voltam interjún. Első kör volt, hétfőn már a főnökkel beszélek és egyből mondják, hogy megkaptam v sem az állást.Halfkey írta: Minimális azon nagy cégek száma ahol ma 3 körös vagy hosszabb interjú van. Recruiterrel/hr-essel ebből maximum egy kör, de legtöbb helyen csak rövid telefonos beszélgetés és utána rögtön a jövőbeli főnökkel beszélsz. Ezek a tortúra folyamatok, rájött szép lassan a szakma hogy nem felelnek meg, és már nagyrészt túlléptek rajta - szerintem esélyes hogy sokatoknak régi tapasztalata van.
Ettől függetlenül van rengeteg toborzással kapcsolatos gáz dolog, de ebben azért pont sikerült fejlődni.
Van , hogy ilyen pikk-pakk módon lemegy. A jelenlegi munkaadómnál 3 kör volt. 1 HR és kettő szakmai.
Mondjuk én azt vettem észre , hogy 15+ év tapasztalattal már nem nagyon akarnak szakmázni, mert legtöbbször a főnök fele annyit nem tud a szakmáról, mint maga a jelentkező.
Minimális azon nagy cégek száma ahol ma 3 körös vagy hosszabb interjú van. Recruiterrel/hr-essel ebből maximum egy kör, de legtöbb helyen csak rövid telefonos beszélgetés és utána rögtön a jövőbeli főnökkel beszélsz. Ezek a tortúra folyamatok, rájött szép lassan a szakma hogy nem felelnek meg, és már nagyrészt túlléptek rajta - szerintem esélyes hogy sokatoknak régi tapasztalata van.
- realbeckham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Jo reggelt, jo tiktokozast mindenkinek
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
thereisonly1ronaldo
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Attol fugg, hogy mi van az egyes fordulokban. En legutobb 3 kort nyomtam vegig, ahol eloszor csak a HR-essel beszeltem, utana a most mar fonokommel, aztan vegul az egyik kollegaval. 3-bol ketto beszelgetes tisztan szakmai volt. Nekik is jo szuro volt es nekem is jo elmeny, mert meggyozodhettem arrol, hogy akarok -e itt dolgozni.Anthony írta: Vagy vannak ilyen 3-4-5-6 fordulós eljárások is, nahát olyanra már életemben nem tervezek jelentkezni. Ezek mind azért vannak hogy a recruiterek igazolják hogy miért van szükség rájuk.
A legszarabb elmenyem a fuggetlen fejvadaszokkal valami dan szelturbinas ceg kapcsan volt. Lenyomtunk 4 kor beszelgetest, pontosan tudta mi a berigenyem - azt is, hogy nekik ez nem fer bele - es volt pofaja a szabadsagomon hivogatni, hogy legyen meg egy 5. kor a ceg sajat HR-esevel Az mar nem is burkoltan arrol szolt, hogy megprobaljak lenyomni a berigenyemet kb. 30%-al.
Ha valakit erdekel: Pannonwork
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Az egész recruiter/hr-es mesterség ezen része egy szélhámosság. Voltam én is 3 órás tortúrán, pszichológiai teszt, excel teszt, angol teszt, minden jól sikerült, utána nem vettek fel.
Vagy vannak ilyen 3-4-5-6 fordulós eljárások is, nahát olyanra már életemben nem tervezek jelentkezni. Ezek mind azért vannak hogy a recruiterek igazolják hogy miért van szükség rájuk.
Vagy vannak ilyen 3-4-5-6 fordulós eljárások is, nahát olyanra már életemben nem tervezek jelentkezni. Ezek mind azért vannak hogy a recruiterek igazolják hogy miért van szükség rájuk.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
A cég egy dolog, de most már a nevek is mennek mindenhol, szóval mehetnek lidl pénztárosnak.Halfkey írta: Welcome to magyar kkv szektor Ki is nyírták magukat ezzel.
Igazából nem lepődtem meg, csak elszomorodtam. Egyszer voltam egy ilyen cégnél még sok-sok éve személyesen és az egyik recruiter kollégája végig instát pörgette, amíg engem kérdezgettek. Btw, azok a kérdések... fogalmuk nem volt mit kérdeznek.
De hát a piac pörög, a fejlesztők váltanak, nincs itt semmi látnivaló.