Az a baj hogy egy ilyen régóta fennálló dolgot nem lehet megoldani pillanatok alatt, mint ahogy itt szeretnék egyesek.
Ez is egy hosszútávú folyamat lenne, hogy egyáltalán javuljon a helyzet.
Ahogy itt írták is a fiatalabb generációk lemaradását kéne csökkenteni, ez egy fontos pillére kéne legyen ennek.
Szép meg jó a Hitler bácsi féle módszerek, de valahogy nem látom, hogy megoldott volna bármit is, pedig pár év eltelt azóta.
A Cigányság Történelme 20 Percben
Érdemes meghallgatni.
Jelenleg akkora a gáz, hogy én se látom, hogy lehetne ezt megoldani, de attól még valami értelmeset meg kéne próbalni, hogy javuljon a helyzet.
Én láttam mi megy Alföldön, ahol nagy a szegénység, meg Dunántúlon is.
Rengeteget számít a mélyszegénység, ezért is rosszabb keleten a helyzet sokkal. Voltam nem egyszer cigánytelepen, barátom is van aki ott lakott, nőtt fel, de az ott lévők is alapból jó szívűek és emberek. Igen durva látni, hogy nincs ablak meg az ajtó egy szőnyeg, de becsülettel lehet ott is embernek maradni.
Ha nem lenne a béka segge alatt az ország és lenne pénzük az embereknek, hogy ne haljanak éhen már rengeteget javulna a helyzet.
Nem véletlen nagyobb probléma Tiszántúl a cigánykérdés, hiába vannak Dunántúl is ugyanúgy cigányemberek. Persze utóbbi helyen is vannak problémák, de keleten tényleg veszett mik mennek.
És ez megint visszavezethető Orbánra, hogy mennyire hagyta 14 év alatt elszegényedni a Magyarországon élő embereket még jobban, hogy majdnem háromszor akkora lett az államadósság, úgy hogy bármit csinálhatott, több mint 3000 napja rendeletekkel kormányoz, egy éjszaka alatt átvisznek törvényeket stb...
És így idáig hagyta süllyedni az embereket...