Ez egy ennél sokkal bonyolultabb téma. Pl. a társadalmi rétegek közötti átjárás nem létezése az országban, de az egész térségben is, és az ezen való spórolás, nyerészkedés a rendszerváltás óta. Ha rossz helyre születik valaki, esélye sincs megkapni azt a nevelést, hozzáállást, mentalitást, hogy ki tudjon szakadni ebből a környezetből, aztán felnő, és ugyanúgy az ő utódainak lesznek minimálisak az esélyei, mert egyszerűen nem tudja időben elsajátítani azokat a készségeket, amelyek ehhez szükségesek. Nem csak rájuk érvényes, ha valamilyen okból, módon, odakerülnek a társadalom szélére, ugyanúgy dühösek, és leszarják ennek a társadalomnak szabályait. És még csak nem is kell hozzá oda születniük, mint a legtöbb cigánynak.weah írta: Teljesen igaza van,meg volt.Nezz be a börtönökben,milyenek a fogvatartottak arányai.90-10% a cigányok irányában.Szerinted ez így rendben van?Elég volt ebből a fidesz és a balos ciganysimogatasabol.Aki nem tud beilleszkedni annak semmi keresnivalója a tisztességes állampolgárok között.Nem tudom te hol élsz,de lassan élhetetlen lesz az ország miattuk.Lehet te is burokbol osztod az észt de előbb utóbb meg fogod tapasztalni a nindzsa főnök etnikumanak hagyományőrző ritualejaitEgy olimpikon apját épp most tették elő halottá 6 an támadtak rá és mind kuzdosportos.Mind szabadlábon van.Nem nem vagyok rasszista csak tapasztalt.Tisztelet annak a csekély számú cigányságnak akik ebbe nem tartoznak bele.
Szerintem ez sokkal inkább gazdasági és társadalmi kérdés, mint faji.
Gyors megoldást talán csak egy rendkívül autoriter, erőszakos hatalom tudna találni, nagyon magas járulékos veszteséggel. Ez jelenleg számomra elképzelhetetlen.
A szigorúbb büntetések pedig soha senkit nem tántorítottak el a bűnelkövetéstől, mert a legtöbbjük abban a pillanatban, mikor elköveti, biztos benne, hogy nem bukik le. A legnagyobb eltántorótó erő továbbra is rendőrség hatékonysága, ha azt látja az egyén, hogy a környezetében senki sem ússza meg, akkor ő maga is kétszer elgondolkodik rajta.