Azért erre a ps1 introra amit betettek a 30ik évfordulóra rendesen felállt
remélem valahogy meg lehet tartani és nem veszik ki teljesen ha vége a szülinapnak.
Egy kis update mert nézelődtem tegnap youtubeon és látom ezt a sok okádást a pro-ra.
Azt kell itt azért megérteni, hogy a pro-rol általában casual konzol gamerek mondanak véleményt és én nem akarom őket bántani de az ő szemük azért nem a legjobb mérce az ilyenekhez amit a pro ad. Általában fotelből tolják egy natúr 140-200ezres 4k tv-n és nekik a 1080p felskálázva és a natív 2k-4k között nem látható pl a különbség a mint ahogy a 30fps-el is évekig elvoltak mint hal a szatyorban.
Érdemes azt is különválasztani amit a gép tud és amit a játékok tudnak mert amikor olyan videók keringenek a neten,hogy valami rosszabbul fut a pro-n mint a sima ps5ön az azért nyilván nem a konzol hibája, hanem a fejlesztők fostak foglalkozni a game-el csak rányomták a z enchanched plecsnit.
Viszont a tényleges ps5 címek horizon lastofus pókember amik kaptak plecsnit azokra azt mondom, hogy hozzák a szintet durván. Én jó 2 éve azért jegeltem a ps-t mert a játékokkal nem voltam kibékülve és a gépemen szebben futott 80-90 vagy 100 feletti fps-el.A psen meg tv-n is de főleg monitoron brutál mód látszott a különbség a natív 2k pc-hez képest.
Na most tartunk ott, hogy ezek a játékok azt mondom, hogy ha közelről játszok monitoron hozzák azt a teljesítményt amit az asztali gépem (nyilván ott magasabb az fps szám de egy lastofusnál vagy horizonnál pl a 60 feletti fps szerintem teljesen indokolatlan). Tüköréles kép, raytracing is baszó(jobb mint az én kártyámon) a játékok hozzák a stabil 60 fps-t nekem szemre aztán lehet , hogy valamelyik csak 50-55 között van de végre azt tudom mondani, hogy konzolon is max grafikán teljesen fluid a játék és tényleg nem tudom megmondani, hogy natív vagy felskálázott képről beszélünk. Egy olyan 4k tv-n meg ami tud mindent ami kell a psnek hdr vrr hdmi2.1 ott olyan élmény amire a a gépemre még rákéne csapjak egy milliót, hogy az meglegyen persze a playstation adta kényelem nélkül 80 féle launcherrel stb.
Én most a PS5 pro mellett egy rx 6750xt-t nyüstölök egy ryzen 5 7800x3dvel és azt mondom közel egy szint grafikailag. Persze játékokban, nyilván a pc-t másra is használom.
Szóval amikor a 330ezres árról beszélünk ami nyilván kurva drága és nem éri meg azoknak váltani akik teljesen jól elvannak a ps5-el pc-ben kb ezt a kategóriát kell belőni szerintem ami nyilván nem fog 330ezernél megállni mert csak a proci meg a gpu fog kijönni belőle.
A lényeg az, hogy nem ajánlom senkinek mert ez egy rétegnek szól ugyanúgy mint bármilyen termékből a pro verzió de ennek a sok fikázásnak se üljetek fel.Semmi hátránya nem lesz belőle olyannak aki nem érzékeny az ilyenekre nem közelről játszik vagy nincs olyan tvje ami ezt kihasználja.
Azoknak ajánlom akik egyszerre pc és konzolosok és porosodik egy ideje a ps mert levolt maradva az aktuális pc konfigtól aztán minden inditásnal annyi volt az ember véleménye, hogy jójó de ez gépen 60 fps meg szebb is. Ők most nyugodtan visszaülhetnek a konzolhoz áldozatok nélkül.
Egy teljesen jó konzolról beszélünk ami ha megkapja a törődést ami valszeg a gta 6 lesz brutál jól fog teljesíteni de ha valami régi cím nem úgy fut rajta az nyilván nem a konzol gyengeségét mutatja.
Egyébként én 130ért adtam el a 2021es sima ps5öt szóval onnan már "csak" 200k a gép
De a gta6ig szerintem bőven ráér annak aki gondolkozik benne.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams