OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
gutihaz14

Re: OFF

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. október 8., kedd 20:58

Nika91127 írta:
gutihaz14 írta: lehetőségem van venni jól árazott 2016-os superbet, kombi 290k km vagy sedan 250k km-rel.

manuál 6 seb váltó. ambition tehát alap felszereltségi szintűek.

1.6 TDI mindkettő. van valakinek jó/rossz tapasztalata ezekkel?
Érdemes nem ambitiont venni.
Próbáld ki, ha elég neked az 1.6, és nagyon olcsó, lekövethető szerviz+számlák, akkor megvehető.
ja most utánanéztem és az ambition nem az alja. az a 2. szint. az active az alap.

ez van, vagy jó az ambition nekem vagy nincs más :D
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. október 8., kedd 20:54

gutihaz14 írta: lehetőségem van venni jól árazott 2016-os superbet, kombi 290k km vagy sedan 250k km-rel.

Érdemes nem ambitiont venni.
Próbáld ki, ha elég neked az 1.6, és nagyon olcsó, lekövethető szerviz+számlák, akkor megvehető.

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2024. október 8., kedd 20:39

Sokszor ki volt vesézve ez az auto tema itt. Kinek a pap kinek a paplan. Ha szerencséd van, ezek olyan kocsik amik túl vannak 1-2 nagyobb javításon ennyi kmrel

Csak a szokásos szutyok dizel problemak. Cr rendszer komplett plusz dpf, olyan zsákbamacska ez, nem lehet jót tanácsolni. Én biztos nem adnék ennyi kmrel, 10éves kocsiért 5-6milliót(tippcsak)

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. október 8., kedd 20:29

lehetőségem van venni jól árazott 2016-os superbet, kombi 290k km vagy sedan 250k km-rel.

valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. október 8., kedd 20:13

Marky írta:
Nika91127 írta: Szerintem az autók "karbantartásától" is függ, hogy mennyi a fékút.
Lehet egy 50el közlekedő 80 éves baba kopott 16 eves gumikon, elkopott fekekkel lassabban áll meg, mint a 35 eves, 80al kozlekedo Q5 audi, a premium evszaknak megfelelo gumikon.
Mindketto szabalytalan, az egyiknek az utra se lenne szabad gurulnia, a masiknak pedig versenypalyan a helye, nem kozuton.
Viszont muszakilag a kozlekedesre alkalmas autoval 50-nel sokkal rovidebb uton lehet 0-ra fekezni, mint 70-rol. Ez teny, a fizikat nem lehet meghazudtolni, meg a nagy Elon Musknak sem sikerul :lol:

Az utobbi idoben szerencsere mar nem kell napi szinten autoznom, de meg igy is eleg gyakori az olyan szituacio, amikor a "forgalom ritmusaval gyorshajto" csak azert nem tori romma magat, vagy a kornyezetet, mert en a szabalykoveto beengedem magam ele, vagy esetleg fekezek is.
Az autopalyak is veszelyes helyek, de az 1-2-3 szamjegyu kozutakon konkretan halalfelelmem van, mert mindent en se tudok kivedeni.

Az a baj, hogy a szabalyokat nem a buntetessel lehet betartatni, hanem azzal, ha az uj belepok mar eleve nem is szegik meg azokat. Ehhez viszont tarsadalmi szintu valtozas kene, mert jelenleg a szabalyok csak disznek vannak, legyen az KRESZ, adozas, vagy barmi.
Hát... autó és autó féktávja közt is nagy a különbség. És azért a magyar műszaki tudjuk milyen korrput.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2024. október 8., kedd 19:29

Amúgy az is milyen már, hogy a csilliárd lóerős rsq5 vezethető ugyanazzal a jogsival, amit megcsinálsz egy Suzuki Swifttel.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2024. október 8., kedd 19:29

Nika91127 írta: Szerintem az autók "karbantartásától" is függ, hogy mennyi a fékút.
Lehet egy 50el közlekedő 80 éves baba kopott 16 eves gumikon, elkopott fekekkel lassabban áll meg, mint a 35 eves, 80al kozlekedo Q5 audi, a premium evszaknak megfelelo gumikon.
Mindketto szabalytalan, az egyiknek az utra se lenne szabad gurulnia, a masiknak pedig versenypalyan a helye, nem kozuton.
Viszont muszakilag a kozlekedesre alkalmas autoval 50-nel sokkal rovidebb uton lehet 0-ra fekezni, mint 70-rol. Ez teny, a fizikat nem lehet meghazudtolni, meg a nagy Elon Musknak sem sikerul :lol:

Az utobbi idoben szerencsere mar nem kell napi szinten autoznom, de meg igy is eleg gyakori az olyan szituacio, amikor a "forgalom ritmusaval gyorshajto" csak azert nem tori romma magat, vagy a kornyezetet, mert en a szabalykoveto beengedem magam ele, vagy esetleg fekezek is.
Az autopalyak is veszelyes helyek, de az 1-2-3 szamjegyu kozutakon konkretan halalfelelmem van, mert mindent en se tudok kivedeni.

Az a baj, hogy a szabalyokat nem a buntetessel lehet betartatni, hanem azzal, ha az uj belepok mar eleve nem is szegik meg azokat. Ehhez viszont tarsadalmi szintu valtozas kene, mert jelenleg a szabalyok csak disznek vannak, legyen az KRESZ, adozas, vagy barmi.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. október 8., kedd 19:22

Akkor tedd a 80 eves öregembert a Q5os audiba, ahol serthetetlennek erzi magat (mint a suv vezeto nok tobbsege), engedd neki, hogy 80nal menjen, premium gumival, evszaknak megfeleoen.

Inkabb a 80 eves suzukis jojjon nekem 50nel, mint a 80 eves Q5os audi 80nal.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Zack

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. október 8., kedd 19:22

Realista24 írta:
Nem értek egyet azzal, hogy a közlekedés ritmusa 50, hiszen 70-el mennek az emberek, és nem lehet mind türelmetlen meg hasonlók.
Azt is ki lehet jelenteni nagy általánossággal, hogy a modern autóknak rövidebb a féktávja és több biztonsági funkcióval vannak felszerelve, mint a törvényhozás idejében forgalomban lévők voltak. A kommented végét pedig szerintem nem nekem írtad.
Ahogy irtam, aki 50 helyett 70nel megy, az nem fogja a 70et betartani. Ahogy nem tartja be lakott teruleten kivul sem.

Az auto eletkorahoz pedig: valid lenne, amit irsz, ha a geppark fiatal lenne, de nem az.
A masik ervem, hogy szamtalan helyen van 60as, 70es tabla, videki varosban, es a fovarosban is...ott sem a megengedett sebesseggel kozlekednek, hanem ugyanugy tobbel, nagyjabol annyival, ameddig elkerulheto a gyorshajtasi birsag.
Azzal egyetértek, hogy ahol 70-el lehet menni lakott területen belül, ott nettó pofátlanság azt átlépni. Egyébként ez a fajta szabálysértés azért alakult ki, mert a köztudatban az él, hogy kb 20 km/h-val (nyilván 30-as táblánál ez nem áll már) léped túl a megengedett sebességhatárt, akkor nem fog megbüntetni a rendőr. Ezt viszont nem az egyén számlájára írnám. Nem is ő fogja ezt a viselkedést megváltoztatni.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. október 8., kedd 19:18

Szerintem az autók "karbantartásától" is függ, hogy mennyi a fékút.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. október 8., kedd 19:17

Nem értek egyet azzal, hogy a közlekedés ritmusa 50, hiszen 70-el mennek az emberek, és nem lehet mind türelmetlen meg hasonlók.
Azt is ki lehet jelenteni nagy általánossággal, hogy a modern autóknak rövidebb a féktávja és több biztonsági funkcióval vannak felszerelve, mint a törvényhozás idejében forgalomban lévők voltak. A kommented végét pedig szerintem nem nekem írtad.
Ahogy irtam, aki 50 helyett 70nel megy, az nem fogja a 70et betartani. Ahogy nem tartja be lakott teruleten kivul sem.

Az auto eletkorahoz pedig: valid lenne, amit irsz, ha a geppark fiatal lenne, de nem az.
A masik ervem, hogy szamtalan helyen van 60as, 70es tabla, videki varosban, es a fovarosban is...ott sem a megengedett sebesseggel kozlekednek, hanem ugyanugy tobbel, nagyjabol annyival, ameddig elkerulheto a gyorshajtasi birsag.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Zack

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. október 8., kedd 19:09

Realista24 írta:
Zack írta:
Miért lenne fals? Persze, ha a jelenlegi szabályozások oldaláról nézzük igaz, amit írsz, viszont a gyakorlat azt mutatja, hogy az 50-es táblánál 70-el menők, akik a közlekedés ritmusát követik, sokkal kevésbé veszélyesek a környezetükre, mint akik, bár a szabályt betartják, megtörik a közlekedés ritmusát.

Elfogadom, hogy neked ezek a megfigyeléseid, viszont nem hiszem, hogy bármilyen információnk lenne arról, hogy általánosságban kijelenthessük, akik 70-el mennek az 50-es táblánál, azok rögtön rád is húzzák a kocsit előzés közben.

A szabályaink nem önmagukért vannak, hanem azért, hogy a közösség összessége által leginkább támogatott reálisan elvárható viselkedés normát kikényszerítsék a azokból akik ezeket a normákat nem fogadnák el maguktól. A szabályozás elég sokszor elavul, ilyenkor változtatni kell azon. Jó példa, hogy a törik tankönyvek egyre későbbi dátummal végződnek.
A kozlekedes ritmusa az 50 lenne, de a türelmetlen ember atalakitja 70-re, 90 helyett 110-re, 130 helyett 160ra. Ezeknek, ha 70 lenne, akkor 90nel mennenek, 150 helyett meg 180nal, amig szet nem esik a haromhengeres szar alattuk.

Nagy altalanossagban pedig azt lehet kijelenteni, hogy a fekut rovidebb 50nel, mint 70nel. Mindem mas belemagyarazas. De tudom, itt mindenki is hiperszuper biztonsagosan vezet, sebessegtol fuggetlenul, es le tud reagalni mindent ugyanugy gyorshajtas kozepette, mint a szabalyok betartasa eseten.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. október 8., kedd 19:03

Zack írta:
Realista24 írta:

Fals. Azert tekinted ot a legveszelyesegbbnek, mert a sok idegbeteg ugy gondolja, hogy az ötvenes tabla a bicajosokra vonatkozik, es minden tanulovezetot ellensegnek tekint.

De tovabbmegyek, engem is, aki 80%ban betartja a sebessegkorlatozasokat egy ideje...ennyi frusztralt es barom autost, amelyik ugy eloz, hogy kozben ram akarja huzni a kormanyt meg nem lattam. A szerb kamionost, amelyik 50 centire a kocsimtol jon mogottem, mar nem is emlitem, hogy aztan megelozzon kanyarban es elottem menjen 1 km/hval tobbel, mint en.

Vagy ami ma hajnalban volt, lakott teruletre beertem ket masik autoval, es nyilvan az utolsonak nem tetszett, hogy hajnalban, szar latasi viszonyok kozott mindenki betartja az 50et, nyilvan elozni kell az ivelt uton, zebra elott.

Most akkor ki a veszelyesebb? En aki szabalyokat betartva vezetek, vagy a szerb a negyven tonnajaval, kanyarban, elozve esetleg a barom, amelyik lakott teruleten szaguldozik?
Miért lenne fals? Persze, ha a jelenlegi szabályozások oldaláról nézzük igaz, amit írsz, viszont a gyakorlat azt mutatja, hogy az 50-es táblánál 70-el menők, akik a közlekedés ritmusát követik, sokkal kevésbé veszélyesek a környezetükre, mint akik, bár a szabályt betartják, megtörik a közlekedés ritmusát.

Elfogadom, hogy neked ezek a megfigyeléseid, viszont nem hiszem, hogy bármilyen információnk lenne arról, hogy általánosságban kijelenthessük, akik 70-el mennek az 50-es táblánál, azok rögtön rád is húzzák a kocsit előzés közben.

A szabályaink nem önmagukért vannak, hanem azért, hogy a közösség összessége által leginkább támogatott reálisan elvárható viselkedés normát kikényszerítsék a azokból akik ezeket a normákat nem fogadnák el maguktól. A szabályozás elég sokszor elavul, ilyenkor változtatni kell azon. Jó példa, hogy a törik tankönyvek egyre későbbi dátummal végződnek.
A kozlekedes ritmusa az 50 lenne, de a türelmetlen ember atalakitja 70-re, 90 helyett 110-re, 130 helyett 160ra. Ezeknek, ha 70 lenne, akkor 90nel mennenek, 150 helyett meg 180nal, amig szet nem esik a haromhengeres szar alattuk.

Nagy altalanossagban pedig azt lehet kijelenteni, hogy a fekut rovidebb 50nel, mint 70nel. Mindem mas belemagyarazas. De tudom, itt mindenki is hiperszuper biztonsagosan vezet, sebessegtol fuggetlenul, es le tud reagalni mindent ugyanugy gyorshajtas kozepette, mint a szabalyok betartasa eseten.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Zack

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. október 8., kedd 18:56

Realista24 írta:
Megtanulja a tanuló a szabályok betartását, ezzel az ismeretanyaggal, bár ő közlekedik a szabályoknak a legmegfelelőbben, a legveszélyesebb elem lesz a forgalomban.
Fals. Azert tekinted ot a legveszelyesegbbnek, mert a sok idegbeteg ugy gondolja, hogy az ötvenes tabla a bicajosokra vonatkozik, es minden tanulovezetot ellensegnek tekint.

De tovabbmegyek, engem is, aki 80%ban betartja a sebessegkorlatozasokat egy ideje...ennyi frusztralt es barom autost, amelyik ugy eloz, hogy kozben ram akarja huzni a kormanyt meg nem lattam. A szerb kamionost, amelyik 50 centire a kocsimtol jon mogottem, mar nem is emlitem, hogy aztan megelozzon kanyarban es elottem menjen 1 km/hval tobbel, mint en.

Vagy ami ma hajnalban volt, lakott teruletre beertem ket masik autoval, es nyilvan az utolsonak nem tetszett, hogy hajnalban, szar latasi viszonyok kozott mindenki betartja az 50et, nyilvan elozni kell az ivelt uton, zebra elott.

Most akkor ki a veszelyesebb? En aki szabalyokat betartva vezetek, vagy a szerb a negyven tonnajaval, kanyarban, elozve esetleg a barom, amelyik lakott teruleten szaguldozik?

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. október 8., kedd 18:37

Megtanulja a tanuló a szabályok betartását, ezzel az ismeretanyaggal, bár ő közlekedik a szabályoknak a legmegfelelőbben, a legveszélyesebb elem lesz a forgalomban.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Zack

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. október 8., kedd 18:30

Realista24 írta:
Itt a környéken sokszor van dugó, mert a tanuló vezető, talán vizsga útvonal is van itt. Minden tanuló vezető, akik betartják a kreszt, mögött kb 5-20 kocsi van feltorlódva. Nem készítik fel a forgalomra a tanulókat, nekem bár 14 éve lett meg a jogsim, a tanfolyam során 1 azaz egy alkalommal sem előztem meg senkit. Szabályosan közlekedve nem volt rá lehetőségem, majd próbáljam ki anyu/apu kocsijával élesben.
Ezt a felvetest nem igazan ertem. Itt nem (csak) azon mulik, hogy fel van-e keszitve a tanulo vagy sem, hanem ott, hogy a tanulo be kell, hogy tartsa es be is tartja a 30-as, 40-es es 50-es tablat, amit alapbol senki mas.

Es akkor le lehet dudalni, lehet anyazni, meg kivagni, elozni szabalytalanul hehe modjara, mikozben szerecsetlen csak betartja a szabalyokat.
A szabálykövetés a normakövetéstől olyan mértékben tér el, hogy nem tudja a jelenlegi tanfolyam struktúrája felkészíteni a tanulókat az önálló vezetésre. Ezzel kezdeni kell valamit, és tényleg szép pillanat lenne, ha az átlag vezető átállna a szabály betartására, ezzel új normát teremtve, de nem fog megtörténni.

Nem vagyok közlekedési szakember, még csak hozzáértő sem. Viszont a törvényalkotó elvileg rendelkezik a kellő ismeretekkel mégsem próbálja meg törvényhozással sem törvény betartatással sem megváltoztatni a kialakult helyzetet.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. október 8., kedd 17:49

Itt a környéken sokszor van dugó, mert a tanuló vezető, talán vizsga útvonal is van itt. Minden tanuló vezető, akik betartják a kreszt, mögött kb 5-20 kocsi van feltorlódva. Nem készítik fel a forgalomra a tanulókat, nekem bár 14 éve lett meg a jogsim, a tanfolyam során 1 azaz egy alkalommal sem előztem meg senkit. Szabályosan közlekedve nem volt rá lehetőségem, majd próbáljam ki anyu/apu kocsijával élesben.
Ezt a felvetest nem igazan ertem. Itt nem (csak) azon mulik, hogy fel van-e keszitve a tanulo vagy sem, hanem ott, hogy a tanulo be kell, hogy tartsa es be is tartja a 30-as, 40-es es 50-es tablat, amit alapbol senki mas.

Es akkor le lehet dudalni, lehet anyazni, meg kivagni, elozni szabalytalanul hehe modjara, mikozben szerecsetlen csak betartja a szabalyokat.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. október 8., kedd 17:38

felkészületlen wannabe celebek
hallod Steve?
Viselkedj bazmeg :coffee: :kalapos:

Mindegyik oldalnak igaza van, egy kibaszott kosz roncstarsadalom az egesz, nepestul, celebestul, politikusostul.
thereisonly1ronaldo

Zack

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. október 8., kedd 16:49

KAG írta:
Zack írta:

*Puskás-Dallos Peti
Én annyira nem leszek polkorrekt, mint Ferni.

Megfogadtad a lényeget bazdkikám.
Semmi gond, nem várom el a politikai korrektséget.

Leszögezném, hogy szörnyű minden gyerek halála. PDP egy pojáca, aki hitványkodással képernyőidőt szerez magának és magas színvonalon él ezzel a tevékenységével. Itt viszont kiírt egy szociális populista, a felelősséget mindenfelé szétkenő, érzelem vezérelt, az olvasót direkt hergelő írást. Persze a szándékai lehetnek jók és nemesek, ezt nem tudom, de nem is fontos. Az ő problémája nem az ittas és stb vezetőknél kezdődik. Teljesen világos, hogy a jogalkotó nem tudja a magyar kulturális viszonyoknak megfelelően szabályozni a közlekedés ezen pontjait. Illetve büntetni sem tudja úgy, hogy az nevelési jelleggel hasson rá.

Nem vagyok versenyző, nincsen autóm, nem ezek az emberek pártját fogom. A Szentendrei útnál lakom (2x3 sávos, itt), elméletileg fel van szerelve ezen a szakaszon 500 méterenként megfigyelő eszköz (nem világos, hogy milyen). Mégis minden este motorra és autóval is itt gyorsulnak a népek. Az Árpád hídon a busz is 90-el megy és még sorolhatnám.

Minden mínuszt megértem amit kaptam. Csak elegem van abból, hogy felkészületlen wannabe celebek osztják az észt mindenről és valójában még azt sem fogják fel, hogy mi az a pont, ahol meg lehetne oldani a problémájukat.

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2024. október 8., kedd 16:32

Zack írta:
nzooli93 írta: "Megöltetek ismét egy gyermeket.Tönkretettetek egy családot.
Nem ismerlek titeket, de hányszor gyászoltunk már,hányszor kellett olvasni, hogy emberek halnak meg értelmetlenül...pedig semmi mást nem csináltak ,csak ugyanazt mint mindennap: tartottak haza gyalog, vártak a buszmegállóban, bicikliztek át a hídon , ültek együtt az autóban , lehet zenét hallgattak, meséltek a napjukról egymásnak , majd véget ért minden.
Azért mert részegek vagytok, be vagytok drogozva, mert versenyeztek , mert villogni akartok , mert faszgyökerek vagytok, majd lesztek gyilkosok, mert nincs mit szépíteni, azok vagytok.
Sallai Nóra a kolléganőm.Amióta olvastam mi történt, nem telt el nap, hogy ne gondoltam volna rájuk.Ne imádkoztam volna , hogy felépüljenek...nem tudom ezek után mit lehet mondani.
Csak annyit tudok, hogy ezt a többesszámot üzenem mindenkinek,aki hisztizik miért lehet csak ennyivel meg annyival menni, miért kell lassítani az autóforgalmat, miért nem szabad egy sör után beülni, miért tilos bedrogozva , akár csak beszívva is beülni, miért gyűlöletes a versenyzés az utakon, miért undorító , amikor letolsz másokat az utakon , majd büntetőfékezel...és legfőképpen üzenem azoknak a közszereplő ismerőseimnek, akik azzal villognak , mekkorát gyorsul az új státuszszimbólum, , akik liveoznak , miközben a városban baszatják , és hát tudom jól párotokról , hogy ittasan - bekokózva szálltok be a kocsitokba , mert abban bíztok, hogy híresek vagytok , ezért nektek szabad, hogy ezekért a halálokért ti is hibásak vagytok.

Ha a lelkiismeretetek nem is , a súlyos szigorítások talán változtatnának rajtatok.

Nyugodj békében Bende. Imádkozunk a családodért."

Puskás Peti ezt kiadta magából rendesen.
Néha 1-2 ismerős lajkja miatt feldobal az Fb Rubint Réka liveokat, autóból, totál aznaposan,vagy frissen szetcuccozva,de vilagarol nem tudva. Hihetetlen tényleg,sokan mennyi mindent megtehetnek következmény nélkül.
*Puskás-Dallos Peti
Én annyira nem leszek polkorrekt, mint Ferni.

Megfogadtad a lényeget bazdkikám.
ZIDANE

Vissza: