Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. október 10., csütörtök 22:24

Dupla D írta:
1madridista írta:

ez pont az a szint mikor ovt gombocozik :mrgreen: meg ciganyozzak :mrgreen: :mrgreen: nem tudom ki sullyesztett mit hova... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

bar hivatalos ellenzeki medium talan nem irt ki ilyet nyiltan (de kulonbozo influencerek meg youtuberek, memkeszitok massal sem viccelnek) de nem csak a fidesz hibas az eldurvulo elbulvarosodo kozbeszedert... (termeszetesen nem tartom nagy hirertekunek a dolgot es sztem se dolga ez a tv2nek de ne legyunk mar szemellenzosek raadasul a kozbeszed eldurvulasa ha jol tudom akkor simicska elhiresult kijelentesevel kezdodott :mrgreen: )
Minden második kommented faszság.

Egy állami pénzből kitömött médiáról van szó, abban is az ország legnézettebb hírműsora. Ez masszív propaganda bujtatva, állami pénzből. De tapsolj tovább bazmeg ehhez. Én őszintén szólva már nagyon meguntam a kommentjeidet.
en ugyanazt gondolom a te kommenteidrol :mrgreen: nem arrol beszeltem hogy ugyanaz az eset hanem hogy mivel kezdodott de szovegertelmezes buzis :mrgreen: ...

marhara nem erdekel hogy ki unja a kommenteimet, csak azert mert kipukkasztom par ember velemenybuborekjat es ez kellemetlen :lol:

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo

HozzászólásSzerző: Steve » 2024. október 10., csütörtök 21:58

Először kommentálni akartam a fasz igazgatós sztorit..Majd beláttam, hogy szóra sem érdemes..

De 1madridista megmagyarázása? :kivagyhe:

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. október 10., csütörtök 21:52

ferni írta: Én azt olvastam a híradó után a szokásosnál gyosabban gyűltek a követői.... :lol:

Bayer Zsolt: Magyar Péter a micsodáját babrálta, mielőtt kezet fogott Orbán Viktorral

:lol:
Erről Joachim Löw kézfogásának dominó-effektusa ugrott be: https://www.reddit.com/r/blursedimages/s/t0mpD8i16k

Nyomorult lovagkeresztes. Fásy-Feró-Bayer, te Jóisten mekkora triumvirátus.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. október 10., csütörtök 21:40

Én azt olvastam a híradó után a szokásosnál gyosabban gyűltek a követői.... :lol:

Bayer Zsolt: Magyar Péter a micsodáját babrálta, mielőtt kezet fogott Orbán Viktorral

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 10., csütörtök 21:39

1madridista írta: ha az elso par ilyen adag embert szo nelkul visszszallitottak volna (a wilkommen molinok helyett) lehet 2x is meggondoljak a tobbiek h jojjenek...

lehet hogy drasztikus/kegyetlennek hangzik de ami most van az is tarthatatlan...
Ebbol is látni, hogy semmit sem tudsz a prolbémáról. Persze, milliók, akiknek jobbik esetben "csupán" kilátástalan az élete, annyira, hogy megkockáztatják a fulladásos halált egy túlzsúfolt öreg gumocsónakban a nyílt tengeren, majd pont visszariadnak attól, ha egyáltalán tudomást szereznek róla, hogy pár migránst visszaszállítottak. A wilkommen molinok tettek a legkevesebbet az egész válsághoz. Ez nettó hülyítés, és csak arra szolgál, hogy a putyinista pártok népszerűsége növekedjen egy válságot meglovagolva. Aztán mikor odakerülnek, mint pl. Salvini, ugyanúgy beletörik a bicskájuk. A probléma létezik, de az nem visz közelebb a megoldáshoz, hogy benyeled az illibsi hazugságokat, sőt, terjeszted is azokat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2024. október 10., csütörtök 21:42-kor.

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. október 10., csütörtök 21:30

Dupla D írta: Na jó. A cél szentesíti az eszközt, ugye?

Szánalmas férgek.
vaktölténnyel lődöznek Rogánék ismét, ebből is látszik mekkora a pánik. minden lépését, farok igazítását nagyítóval figyelik.

de hát könnyű azoknak, akiknek Bese atya és Dzsudzsi igazgatgatja a zacsit

ez a Deák Dani lesz remélem az első akit eltakarítanak a politikai színpadról, ha sikerül megdönteni a renszert.
vezető poltikai elemző :fpalm:
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Pite86
Kedvenc játékosaid: RAUL, CR7, RONALDO, ZIDANE, RC, FIGO, Casillas, Modric, Puskás
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: Pite86 » 2024. október 10., csütörtök 21:07

Dupla D írta:
1madridista írta:

ez pont az a szint mikor ovt gombocozik :mrgreen: meg ciganyozzak :mrgreen: :mrgreen: nem tudom ki sullyesztett mit hova... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

bar hivatalos ellenzeki medium talan nem irt ki ilyet nyiltan (de kulonbozo influencerek meg youtuberek, memkeszitok massal sem viccelnek) de nem csak a fidesz hibas az eldurvulo elbulvarosodo kozbeszedert... (termeszetesen nem tartom nagy hirertekunek a dolgot es sztem se dolga ez a tv2nek de ne legyunk mar szemellenzosek raadasul a kozbeszed eldurvulasa ha jol tudom akkor simicska elhiresult kijelentesevel kezdodott :mrgreen: )

Egy állami pénzből kitömött médiáról van szó, abban is az ország legnézettebb hírműsora. Ez masszív propaganda bujtatva, állami pénzből. De tapsolj tovább bazmeg ehhez. Én őszintén szólva már nagyon meguntam a kommentjeidet.

+1

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. október 10., csütörtök 21:00

MP írta:- Be kell valljam, hogy nem csak egy telefont dobtam a Dunába, hanem a kormány nekem vette meg 700 milliárd forintért a teljes Vodafone-t.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. október 10., csütörtök 20:27

Nem ertitek ti, hat 1madridista egyszer olvasott egy random facebook kommentet, amiben leciganyoztak Orbant, ezert a tv2-nek is mindent szabad!!! :lol:

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. október 10., csütörtök 20:20

Dupla D írta:
1madridista írta:

Ugyan ezt akartam írni.
A híradóba(!!!) arról beszélnek hogy 5másodpercig megigazitotta "magát" és erre időt és pénzt szánnak. Valaki gyerekkel ül a TV elött annak mit mond, mit csinál?..vicc. Legközelebb mi lesz, megvakarja az orrát és félórát arról dumálnak majd hogy, turta és megette a fikáját?
Ha a megafon csinál róla videót nem lepődök meg, de TV-be, ezen dolgoznak a szerkesztők!

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. október 10., csütörtök 20:05

1madridista írta:
ferni írta:
Ez a TV2 híradó gyerekek.
Ide süllyesztette le a Fidesz a kommunikációt, ez a szint.
És ezt védik egyesek....
Szánalmas.

Ki a fenének nem viszketett még a pöcse vagy vágott be a gatya?
Teljesen normálisan próbálta megoldani, kajak semmi cink nincs ebben és leadják bazdmeg a híradóban...

A tegnap amit küldtem MP 444 interjút meg nézzétek meg.

"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. október 10., csütörtök 19:40

ferni írta:

Szánalmas férgek.
És ezt védik egyesek....
Szánalmas.

Teljesen normálisan próbálta megoldani, kajak semmi cink nincs ebben és leadják bazdmeg a híradóban...

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. október 10., csütörtök 19:35

Mondjuk arra is kíváncsi lennék, mit tettél volna az olasz partiőrség helyében, mikor a parttól 50 m-re szándékosan kilyukasztják a gumicsónakokat, és 50-60 ember kezd el kapálódzni a vízben. Szerintem nem sokan lennének képesek végignézni, ahogy egy másik ember a vízbe fullad. Meg hát olyan hosszúságú partszakaszokat ellenőrizni sem lehet.
Nem véletlen, hogy a legnagyobb migrációellenes Salvini sem tudott mit kezdeni a problémával belügyminiszterként, mire a szavak helyett a tetteknek kellett volna kövekteznie.
Senki sem engedte be őket, ahogy fogalmaztál, egyszerűen fizikai határai vannak a tömeges migráció megakadályozásának. A zöld határokon egy fokkal könnyebb a helyzet, de ott csak 2015-ben volt valódi válság.
ha az elso par ilyen adag embert szo nelkul visszszallitottak volna (a wilkommen molinok helyett) lehet 2x is meggondoljak a tobbiek h jojjenek...

lehet hogy drasztikus/kegyetlennek hangzik de ami most van az is tarthatatlan...

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. október 10., csütörtök 19:15

Szánalmas férgek.
És ezt védik egyesek....
Szánalmas.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. október 10., csütörtök 19:10

Szánalmas férgek.
Deak Dani fomusoridoben megszakertett egy farkat. Eddig csak azt gondoltam a negy fal kozott csinalja ezt. :D

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. október 10., csütörtök 19:00

Na jó. A cél szentesíti az eszközt, ugye?

Szánalmas férgek.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 10., csütörtök 12:58

1madridista írta: De amig csak gazdasagi uniokent mukodott sokkal szabadabb hely volt, es sokkal hatekonyabb... konnyen lehetett kulonbozo orszagok kozott kozlekedni es nem eroltettek ra felulrol semkit a tagallamokra, nekem (es sztem sokaknak) az jobban tetszett...

Es lszi ne tegyetek ugy mintha az euban nem lenne korrupcio es az europai ugyeszseg megoldana minden problemankat...
Kevesebb tagállam volt, természetes, hogy hatékonyabban működött. De az az állítás továbbra sem igaz, hogy régen csak gazdasági unió volt.
Korrupció pedig van, mint mindenhol, viszont nem államilag vezérelt klientelizmus, nepotizmus, vagyonújraelosztás, oligarcha tenyésztés, stb. Előbbi ellen lehet klasszikus jogi eszközökkel küzdeni, utóbbi ellen nem, mivel az állam kezében az erre szolgáló eszközök és a források.
1madridista írta: Budapesten sztem pl mar reg nem esnenek neki az ilyenek miatt egy melegparnak... (nyugaton meg a bevandorlok esnek neki
Nem csak Budapestről van szó, és a helyszín tökmindegy, ha a törvény vállalhatatlanul és szándékosan gumitörvényként van megfogalmazva. Ahol 29 állam polgárai utazhatnak, vállalkozhatnak, tanulhatnak, dolgozhatnak keresztbe-kasul, szabadon, ott az ilyen törvényeknek nincs helye. Orbánék ezért minden kritikát megérdemelnek.
1madridista írta: A szelsojobbos partok azert eroltetik a kvotakat mert szet akarjak osztani a bevandorlokat mert visszakuldeni mar nem lehet oket, nem ok engedtek be... tetszett volna elore gondolkodni...
Mondjuk arra is kíváncsi lennék, mit tettél volna az olasz partiőrség helyében, mikor a parttól 50 m-re szándékosan kilyukasztják a gumicsónakokat, és 50-60 ember kezd el kapálódzni a vízben. Szerintem nem sokan lennének képesek végignézni, ahogy egy másik ember a vízbe fullad. Meg hát olyan hosszúságú partszakaszokat ellenőrizni sem lehet.
Nem véletlen, hogy a legnagyobb migrációellenes Salvini sem tudott mit kezdeni a problémával belügyminiszterként, mire a szavak helyett a tetteknek kellett volna kövekteznie.
Senki sem engedte be őket, ahogy fogalmaztál, egyszerűen fizikai határai vannak a tömeges migráció megakadályozásának. A zöld határokon egy fokkal könnyebb a helyzet, de ott csak 2015-ben volt valódi válság.

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. október 10., csütörtök 12:42

nuevo_ericco írta:
Marky írta: Nem minden amivel te nem ertesz egyet bullshit panel...

Evekig mukodott az eu es az elodje gazdasagi uniokent es nagyon jol mukodott. Az lmbtq jogok vagy a bevandorlas nem hiszem hogy szamit egy cegek kozti egyuttmukodesben. A mestersegesen eroltetett fenntarthat9sag cimu bullshit (komolyan mint az 5eves tervek) meg kifejezetten versenyhatranyt jelent usa, kinai cegekkel...
Nem minden, de sok dolog, amit ide beírsz, a Rogán-művektől származik, így ezek csak felületes üzenetek, megkaparva a felszínt azonnal buknak. Mindig leírom konkértan, melyik az, nem általánosítok.
Ami az LMBTQ jogokat illeti, megfodítom a példámat: ha egy holland cég jön ide, és vele együtt pár munkatárs, akik között tegyük fel, van meleg pár is, nem ártana, ha a kormány uszításainak hatására, valamelyik agyalágyult nem támadna rájuk az utcán, ha egymás kezét fogva mennek az utcán, mert a gyerekeink, pedofília, stb. Ugyanis a hatalom ezeket mosta össze törvényi szinten, az uniós kritika ezzel kapcsolatban több, mint jogos.
Ami a bevándorlást illeti, ott osztom a véleményed, csak hát a kvótákat leginkább pont a jobbos és szélsőjobbos pártok, kormányok erőltetik nyugaton, erről mindig megfeledkeznek, akik az EU-t kritizálják ezért.
Itt jutunk el oda, hogy az EP-ben is demokrácia van, minden szavazás útján történik, a többség akarata dönt (a migrációs politikában is), különböző ügyek mentén különböző együttműködések születnek. Az Európai Tanácsról nem is beszélve, ahol mindenkinek vétójoga van. A green deal is ilyen volt, és az 5 éves terv hasonlatod ott bukik meg, hogy mára látni, hogy nem volt ez átgondolva, a rendszer korrigál, és már arról van szó Brüsszelben, hogy ebben a formában kivitelezhetetlen.
Értem a kritikáidat, kellenek is azok, mert a vita fontos, de ezek továbbra sem cáfolják azt az állításomat, hogy közös gazdasági unióhoz elengedhetetlen a közös politika is, ahol a cherry picking az általam leírt okok miatt a gazdasági együttműködés rovására menne.
Az lmbtq jogokrol: Budapesten sztem pl mar reg nem esnenek neki az ilyenek miatt egy melegparnak... (nyugaton meg a bevandorlok esnek neki :mrgreen: )

A szelsojobbos partok azert eroltetik a kvotakat mert szet akarjak osztani a bevandorlokat mert visszakuldeni mar nem lehet oket, nem ok engedtek be... tetszett volna elore gondolkodni...

A green dealben mo kormanyat is hibasnak latom nemcsak az eut

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. október 10., csütörtök 12:38

BlancoMark írta:
1madridista írta:

Nem minden amivel te nem ertesz egyet bullshit panel...

Evekig mukodott az eu es az elodje gazdasagi uniokent es nagyon jol mukodott. Az lmbtq jogok vagy a bevandorlas nem hiszem hogy szamit egy cegek kozti egyuttmukodesben. A mestersegesen eroltetett fenntarthat9sag cimu bullshit (komolyan mint az 5eves tervek) meg kifejezetten versenyhatranyt jelent usa, kinai cegekkel...
Az alapitoatyak pont, hogy nem csak gazdasagi kozossegnek szantak, hanem egy moralis kerdesekben es kulonbozo alapjogokban egysegesen mukodo szervezetnek. Az Unio evtizedeken keresztul tenyleg csak gazdasagi szervezetkent funkcionalt, az ertekalapu mukodes az utobbi idok termeke. Gondolok itt peldaul az orosz szankciokra, ami egyertelmu ertekvalasztas meg akkor is ha gazdasagilag megsinyli Europa. Ha nem tetszik a mukodes, akkor nem kellett volna belepni. Az EU azt teszi vegre amire ki lett talalva.
De amig csak gazdasagi uniokent mukodott sokkal szabadabb hely volt, es sokkal hatekonyabb... konnyen lehetett kulonbozo orszagok kozott kozlekedni es nem eroltettek ra felulrol semkit a tagallamokra, nekem (es sztem sokaknak) az jobban tetszett...

Es lszi ne tegyetek ugy mintha az euban nem lenne korrupcio es az europai ugyeszseg megoldana minden problemankat...

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. október 10., csütörtök 12:35

Marky írta:
1madridista írta: A mestersegesen eroltetett fenntarthat9sag cimu bullshit (komolyan mint az 5eves tervek) meg kifejezetten versenyhatranyt jelent usa, kinai cegekkel...
Nagyjabol ez, hogy nem terdelunk kutyapozba a plusz penzert az egyetlen, amiben meg mindig Europa a vilag vezeto regioja. Meg a szittyamagyarok is magukenak erzik ezt, amikor kiderul, hogy a telepules hataraban egy GDP szivattyu kinai akksigyar vagy feldolgozouzem epul.

Az EU-nak sok kritikaja van, de az evszazadok alatt kivivott szocialdemokrata ertekekkel nagyon jol banik.
En sem erzem magamnak az akksigyarat, es marhara zavar mind a kormany mind az eu politikaja ebben a kerdesben (fenntarthatosag), en ugy erzem hogy a versenyhatranyert terdelunk kutyapozba...

Csak par pelda: ugye tudod h a vizallo papirpoharat miert ne dobhatod a papirkukaba? Mert vekony muanyagreteg van belul (adtunk a szarnak egy pofont)... Gondolom nem ujdonsag hogy a megujulo energiaforrasokbol halozatot epiteni marha nehez mert nem konzisztensek. Ennek ellenere durrog a "zoldatallas", elektronobilitas eroltetese, mikozben a marha sok ritkafoldfem kibanyaszasabol nagyon kornyezetszennyezo eljarasokkal gyartott akksikra epitett autokba szeneromuvekkel termeljuk az aramot (es etetjuk az allami tamogatasokon tisztessegtelen versenyelonyt szerzett kinai cegeket)... Nem tudom hogy hallottal e arrol hogy biomuanyagnak szamit az is amit biomasszabol allitanak elo de ugyanugy nem bomlik le mint a muanyag pohar (ugyanaz az anyag csak nem koolajbol gg)... az napelem vagy a szeleromu csak annyira zold mint amennyire az elhasznalt napelemek/szeleromu lapatok ujrahasznosithatok (semennyire :mrgreen: ) megis toljak a biciklit mint a bolond... a lebomlo muanyag zacskok csak ipari komposztban (4-500 fok nagy nyomas, specialis bakteriumok) bomlanak le de termeszetesen senki nem gyujtik oket a sima muanyagba meg nem dobhatod :D ...

Es az eu az elen jar ebben a hazugsaglufiban toljak bele a penzt es eladjak h te megveded igy a kornyezetet kozben meg szvsz nagyobb kart okoznak vele arrol nem is beszelve hogy az eus gazdasag a mindenfele felrecsatornazott penzek es emisszios korlatozasok nelkul is jo nagy szarban van ez egyaltalan nem segit a helyzeten...

(No offense de nagyon idegesit ahogy eladjak ezt a maszlagot lehet ingerult hangvetelu a komment ne vedd magadra)

Vissza: