Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

Re: Politika

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. október 23., szerda 10:03

swfan írta: Tisza: 42
Fidesz: 40

https://i.imgur.com/Ev11wss.jpeg

:salute:
ha jol tudom, kb 5 szazalek a hibahatar.
ez alapjan meg a legeslegrosszabb scenario eseten is akkor fidesz 42 - tisza 37.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 23., szerda 9:36

Ha már választások, Moldáviában a hétvégén tartottak elnoki választásokat és EU-s referendumot. Az igenek nyertek minimális előnnyel, 50,38%. Az elnöki választások lső fordulóját az EU párti jelölt nyerte.
Viszont aggasztó hírek is érkeztek:
https://moldovalive.md/russian-cash-for ... -to-polls/
https://www.bbc.com/news/articles/c23kdjxxx1jo
Senkinek se legyenek kétségei sem, hogy különböző mértékben, módszerekkel ugyanez folyik az egész EU-ban.
Lehet CIA-zni, globalistázni, szuvereniási hivatallal echte nyugatellenes tevékenységet folytatni, de a hibrid hadviselést, az ennyire durva befolyásolást különböző forrásokkal, trollfarmokkal, dezinformációkkal az európai demokráciákban, jelenleg Moszkva tolja messze a legdurvábban.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. október 23., szerda 9:09

Tisza: 42
Fidesz: 40

https://i.imgur.com/Ev11wss.jpeg

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. október 23., szerda 5:49

na vona kiposztolta a hajdus cucc elozeteset, szanaszet szedik kommentekben.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. október 22., kedd 19:53

donald standupcomedian trump bement vacsizni azok közé, akik meg akarták ölni pár hete:
https://www.youtube.com/watch?v=XI0MUoW28VE
:kalapos:
thereisonly1ronaldo

weah
Kedvenc játékosaid: weah
Kedvenc csapatod: feyenord arsenal

HozzászólásSzerző: weah » 2024. október 22., kedd 18:52

Elon Musk minden nap kisorsol egymillio dollárt Trump szavazók közül.
Nem lennék meglepve ha Óbánék is előjönnének valami hasonlóval a nagy gázszerelővel ha bajba lesznek.Na jó annál azért smucikabbak,de mondjuk 1 helyett két,esetleg 3 zsák krumplit szerintem még bevállalnának.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. október 22., kedd 18:49

BlancoMark írta:
halamadrid írta: "A Fidesz és a Tisza sem támogatta az orosz vagyon terhére Ukrajnának nyújtandó EU-s hitelt"

A Fidesz és MP nem vett részt, a maradék 6 tiszás tartózkodott. A DK mellette, a MH ellene szavazott.

Jól sejtem, onnan ez a taktikai lépés, hogy inkább megéri a nemzeti agymosás okán nem összeháborúpártizni magad, miközben emiatt néhányan a pártra kenik, hogy putyinista? Így, 1 nappal 23. előtt is?

Nem tudok mást elképzelni, az eddigi jelek alapján támogatták az ukránokat, továbbá a részleteket sem ismerjük. Előzetesen meg mindenki tudhatta, meg lesz szavazva a támogatás, jelentéktelen volt a 6/7 tiszás szavazat.
Csak nehogy kozben a Tisza bukja az EU-s partnereket mert keptelen egyertelmu allasfoglalasra Ukrajna mellett. Ez egy moralis zsakutca.
Manfred Weber nem idióta, jól tudja, hogy ez egy taktikai lépés, 14 évnyi agymosás után politikai öngyilkosság ilyen témába radikálisan beleállni

A tartózkodásról, mint általában szerintem ahogy az EP-ben van megoldva, úgy van értelme, ott ugyanis lényegében nem számít bele a szavazásba (csak az igen-nem szavazatok arányát nézik, legyen több az igen, vagy minősített többségnél legyen 2-szer annyi igen, mint nem). Ez azért jó, amit írtak is fentebb: miért döntsön a szavazatom olyasmiről, amire nincs rálátásom, álláspontom, stb. Viszont ahogy nálunk meg még sok más országban használják, az egy merő baromság, hiszen az jogilag egy nem szavazattal vagy egyáltalán nem szavazással egyenértű (magyar országgyűlésben ugye csak az igenek számának kell elérni egy küszöbértéket, sima többségnél ugye 100-at, kétharmadnál 134-et)

A távolmaradást én is szankcionálnám - elvégre én sem skippelhetem a munkaköri leírásom azon részeit, amelyekhez épp kedven szottyan

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. október 22., kedd 18:17

Rozsabimbo2019 írta: Tehát, ha szavazni kell valami AI szabályozásról, miközben én az agráriumhoz értek, akkor döntsön az én szavazatom, annak ellenére, hogy azt se tudom hogy eszik vagy isszák. :agree:
Kezdjük ott hogy ott senki nem ért semmihez :kalapos:

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2024. október 22., kedd 18:07

Tehát, ha szavazni kell valami AI szabályozásról, miközben én az agráriumhoz értek, akkor döntsön az én szavazatom, annak ellenére, hogy azt se tudom hogy eszik vagy isszák. :agree:

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. október 22., kedd 18:02

kiserik írta:
De amiért írok az az, hogy én ezt a tartózkodást, meg szavazáson meg nem jelenést úgy kivezetném a politikából, mint a huzat. Nem jelent meg igazolás nélkül? Ugrott az ahavi fizu. A tartózkodás meg a politika vicce.
Aztamindenit neki, egyetértek :-* :D

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. október 22., kedd 17:54

Ha más csinálna ilyet, már menne az összeesküvés elmélet a kormánypárttal való össze boronálásról :lol:

De amiért írok az az, hogy én ezt a tartózkodást, meg szavazáson meg nem jelenést úgy kivezetném a politikából, mint a huzat. Nem jelent meg igazolás nélkül? Ugrott az ahavi fizu. A tartózkodás meg a politika vicce.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. október 22., kedd 17:13

halamadrid írta: "A Fidesz és a Tisza sem támogatta az orosz vagyon terhére Ukrajnának nyújtandó EU-s hitelt"

A Fidesz és MP nem vett részt, a maradék 6 tiszás tartózkodott. A DK mellette, a MH ellene szavazott.

Jól sejtem, onnan ez a taktikai lépés, hogy inkább megéri a nemzeti agymosás okán nem összeháborúpártizni magad, miközben emiatt néhányan a pártra kenik, hogy putyinista? Így, 1 nappal 23. előtt is?

Nem tudok mást elképzelni, az eddigi jelek alapján támogatták az ukránokat, továbbá a részleteket sem ismerjük. Előzetesen meg mindenki tudhatta, meg lesz szavazva a támogatás, jelentéktelen volt a 6/7 tiszás szavazat.
ezt kommentelte MP a 444 cikk ala:

Ma, a strasbourgi plenáris ülésen az Európai Parlament elfogadta az Ukrajna Kölcsönös Együttműködési Mechanizmus létrehozásáról és Ukrajna számára rendkívüli makrofinanszírozásról szóló rendeletet.
Annak ellenére, hogy határozottan elítéljük az orosz agressziót és meggyőződésünk, hogy az agresszornak meg kell fizetnie az okozott károkért és az ukrán népnek segítséget kell nyújtanunk, a parlamenti határozat bizonyos, a fegyverbeszerzésekre és szállításra vonatkozó pontjai miatt a TISZA Párt Delegációja az Európai Parlamentben a tartózkodás mellett döntött.
A szöveg minden aspektusát alaposan megvizsgáltuk. A tartózkodás melletti döntés korántsem volt egyszerű, azonban az orosz lefoglalt vagyonból származó jövedelmek felhasználási módjára vonatkozó egyértelmű jelzések hiánya, amelyek az EU Ukrajna iránti támogatását irányítják a jövőben, arra a döntésre vezettek bennünket, hogy tartózkodjunk.
A TISZA Delegáció úgy véli, hogy több forrást kellene szánni az ország jövőbeni újjáépítésére.
A tartózkodás melletti döntésünk szorosan összefügg azzal a legfőbb törekvésünkkel is, hogy ne akadályozzuk az Unió Ukrajna és népe megsegítésére, támogatására irányuló erőfeszítéseit.
Az európai parlamenti határozatok jelentős része sajnos karácsonyfa szerűen épül fel. Sok olyan pontja van, amely jó szívvel támogatható és több olyan, amely kétségeket vet fel. Ilyen esetben egy felelős politikus csak a tartózkodás mellett dönthet. Ezen döntésünkről előzetesen tájékoztattuk az Európai Néppártot.

Magyar Péter nem vett részt a szavazáson.
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. október 22., kedd 17:05

Csak nehogy kozben a Tisza bukja az EU-s partnereket mert keptelen egyertelmu allasfoglalasra Ukrajna mellett. Ez egy moralis zsakutca.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. október 22., kedd 16:51

biztosan nagyobb az elutasítottsága mint 50%, még akkor is, ha nem biztos, hogy az ismertsége most sokkal nagyobb lenne ennél.
ehhez amugy :

471 ezer fb kovetovel is kb atlagban 100 alatti, de max 150 reakciot, lajkot ha kap a posztjaira es csak nehany ezer lejatszasig jutnak a megosztott videok is.
azt gondolna pedig az ember, hogy ebben a felpezsdult politikai helyzetben o is jobban evickel.

viszonyitaskepp a "csak" 386 ezres kovetoju MP konditermben evezgeos videojan is 15 ezer like es majdnem 400 ezerszer jatszottak le. :D

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. október 22., kedd 16:45

"A Fidesz és a Tisza sem támogatta az orosz vagyon terhére Ukrajnának nyújtandó EU-s hitelt"

Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2024. október 22., kedd 16:12

Tipikus megélhetési politikus, mindig azt mondja amire éppen igény van.

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. október 22., kedd 16:06

Vonáról érdemes figyelmébe venni, hogy pont akkor alapított pártot, amikor az utolsó hazugság miatt is kifizették neki a kártérítést. Kicsit kezd Fodor Gáborra hasonlítani abban az értelemben, hogy szerepelnie kell, neki kell megmondania a tutit. Az ilyen emberkéből könnyen lesz a rendszer hasznos idiótája, legtöbbször szándékán kívül. Már csak a rendszer részeként tud megszólalni, elég nagy nyilvánosságot kapni. Ennek Hajdú Péter műsora megfelel, bár a fene se érti kiknek csinálják. Ha tartják a Varga Juditos adásban felállított, ez nem politikai műsor struktúrát, akkor könnyen baromi érdektelen lehet.
Vona sajnos vagy nem sajnos, döntse el mindenki, túl nagy részét játszotta be a pályának, így biztosan nagyobb az elutasítottsága mint 50%, még akkor is, ha nem biztos, hogy az ismertsége most sokkal nagyobb lenne ennél.
Nekem kicsit fura meghallgatni 2016 előtt és most. Mintha két külön ember beszélne. Először egy agresszív karizmatikus proli hergelő exkluzivitást kínáló népvezető volt. Most pedig egy megértést és nyitottságot, a másikkal kompromisszum kereső néhol elcsukló hangú tradicionalizmust támogató liberális konzervatív lett. Vagy ő a magyar politika Saulja vagy jól megvezet mindenkit.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. október 22., kedd 16:01

Mindegy mi lesz benne, Varga Jucis eset után nem adhatta volna egy politikus az arcát Hajdú Péterhez, hiába ez egy másik műsora.

KözTérbe is bele lehet hallgatni, értelmes beszélgetés megy, azt még meg tudom érteni, hogy valaki elmegy egy jobboldali médiához, mert oda se árt eljutni, de ez nagyon alja.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. október 22., kedd 16:00

Ezzel neki és a mozgalmának is annyi.
nekem pont az az erzesem, hogy pont azert vallalta be, minden mindegy alapon, mint amikor egeszpalyarol radobjak a kosarasok a dudaszo elott.

mondjuk itt azert meg sok van hatra a valasztasokig, de az tisztan latszik az ep eredmenyekbol, az azota kijott kutatasokbol es a tisza erosodesebol, a rengeteg mikropart szavazat elszivasabol, hogy egy 1.5-2 szazalek is oriasi teljesitmeny lenne.

gondolom egy kis hirverest akart, rosszabb ugyse lesz, max a 0.7 szazalek beesik megjobban.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. október 22., kedd 15:56

filatáska írta: Pár napja még arról ment itt az eszmecsere, hogy mekkora jellemfejlődésen ment keresztül.
Most is tartom, ezek politikusok, nem a jellemük fejlődik, hanem az eszközeik a hatalom megszerzéséhez.
Igazad volt. :D Hatalmas hiba legtimálni a propaganda médiát, ráadásul az egyik legmélyebb bugyrát. Ezzel neki és a mozgalmának is annyi.

Vissza: