BlancoMark írta:
halamadrid írta:
"A Fidesz és a Tisza sem támogatta az orosz vagyon terhére Ukrajnának nyújtandó EU-s hitelt"
A Fidesz és MP nem vett részt, a maradék 6 tiszás tartózkodott. A DK mellette, a MH ellene szavazott.
Jól sejtem, onnan ez a taktikai lépés, hogy inkább megéri a nemzeti agymosás okán nem összeháborúpártizni magad, miközben emiatt néhányan a pártra kenik, hogy putyinista? Így, 1 nappal 23. előtt is?
Nem tudok mást elképzelni, az eddigi jelek alapján támogatták az ukránokat, továbbá a részleteket sem ismerjük. Előzetesen meg mindenki tudhatta, meg lesz szavazva a támogatás, jelentéktelen volt a 6/7 tiszás szavazat.
Csak nehogy kozben a Tisza bukja az EU-s partnereket mert keptelen egyertelmu allasfoglalasra Ukrajna mellett. Ez egy moralis zsakutca.
Manfred Weber nem idióta, jól tudja, hogy ez egy taktikai lépés, 14 évnyi agymosás után politikai öngyilkosság ilyen témába radikálisan beleállni
A tartózkodásról, mint általában szerintem ahogy az EP-ben van megoldva, úgy van értelme, ott ugyanis lényegében nem számít bele a szavazásba (csak az igen-nem szavazatok arányát nézik, legyen több az igen, vagy minősített többségnél legyen 2-szer annyi igen, mint nem). Ez azért jó, amit írtak is fentebb: miért döntsön a szavazatom olyasmiről, amire nincs rálátásom, álláspontom, stb. Viszont ahogy nálunk meg még sok más országban használják, az egy merő baromság, hiszen az jogilag egy nem szavazattal vagy egyáltalán nem szavazással egyenértű (magyar országgyűlésben ugye csak az igenek számának kell elérni egy küszöbértéket, sima többségnél ugye 100-at, kétharmadnál 134-et)
A távolmaradást én is szankcionálnám - elvégre én sem skippelhetem a munkaköri leírásom azon részeit, amelyekhez épp kedven szottyan