Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
BlancoMark

Re: Politika

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. október 23., szerda 14:26

1madridista írta:
'56ot nem egyszer megcsúfolták már
"vakóban egy nagyon picike szuverenitásról le kellene mondani" az eus pénzek hazahozatalához

"Add tovább! Bármennyit is papol a Fidesz és Orbán Viktor szuverenitásról és magyar érdekről, oly távol vannak ők ezektől, mint a hazaszeretet a hazaárulástól.
Bármennyit is hazudoznak vidék-, család- és gyerekbarát kormányzásról, olyan távol vannak ezektől, mint Orbán Balázs az 1956-os hőseinktől."

ezek a mondatok egy ember szajabol szarmaznak (vagy facebookjarol)... azebol aki most a lyukas zaszlot lopja, es probal ujra 56ot jatszani...

es sokan zabaljak, eszik a dumajat... :( :x
Nem pont ezekről a dolgokról is döntött a nép a 2004-es népszavazáskor? Ne csináljunk úgy mintha bárki ránkerőltette volna a szuveneritás valamilyen szintű feladását.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. október 23., szerda 14:25

1madridista írta:
ferni írta: Lopja a lyukas zászlót, miközben a Fidesz az egészet ellopta, de az alja az volt hogy Gyurcsányos videókat vetítettek tavaly az október 23-án Budapesten nagy kivetítőkön, hogy mi történt 2006ban...

Fideszt mint látod Fideszes módszerekkel lehet legyűrni, nem azt mondom ez jó így, de vicces mennyire hatékony, mert ahogy szót emelnek valami miatt igazából saját magukat rúgják tökön, mert ezeknél még rosszabbakat toltak... :lol:
de ha a fidesz helyebe raksz vkit aki uazokkal a modszerekkel dolgozik akkor mivel vagy elorebb? :mrgreen:
Azzal, hogy van egy 100%osan kretén vezetésünk, akik kimaxolták ezt teljesen,lehet ez is 100%osan az lesz, de megadom az esélyt, hogy nem. Ennyire nem lehet egyszerűen túltolni a dolgokat ha nincs újabb kétharmad, az meg fixen nem lesz. Lesznek újra ellensúlyok mert ez nem normális, hogy valakik azt csinálnak amit akarnak és éjszaka átvisznek minden törvényt.

Ezt az országot újra sínre rakni max az EU-val lehet, ez az egyetlen reális esélyünk, mert ha kapnánk is pénzt Keletről az mind menne Orbánék zsebébe.
De aki szerint ezt lehet máshogy az mondja.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2024. október 23., szerda 14:27-kor.

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. október 23., szerda 14:23

ferni írta: Lopja a lyukas zászlót, miközben a Fidesz az egészet ellopta, de az alja az volt hogy Gyurcsányos videókat vetítettek tavaly az október 23-án Budapesten nagy kivetítőkön, hogy mi történt 2006ban...

Fideszt mint látod Fideszes módszerekkel lehet legyűrni, nem azt mondom ez jó így, de vicces mennyire hatékony, mert ahogy szót emelnek valami miatt igazából saját magukat rúgják tökön, mert ezeknél még rosszabbakat toltak... :lol:
de ha a fidesz helyebe raksz vkit aki uazokkal a modszerekkel dolgozik akkor mivel vagy elorebb? :mrgreen:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. október 23., szerda 14:20

Lopja a lyukas zászlót, miközben a Fidesz az egészet ellopta kb a kokárdával az élen, de az alja az volt hogy Gyurcsányos videókat vetítettek tavaly az október 23-án Budapesten nagy kivetítőkön, hogy mi történt 2006ban...

Most is megy a brüsszelezés meg a bábkormány, miközben az oroszok kb hazajárnak hozzánk, balhé nélkül túrkálhatnak a titkos dolgaink között stb.

Pont Orbán tűnik Putyin bábkormányának az elmúlt időszakban sajnos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2024. október 23., szerda 14:23-kor.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 23., szerda 14:18

kiserik írta: Másrészt aki azt mondja, hogy nem csak az oroszok művelnek az miért is védi őket?
Nem mosdatom őket, ezt visszautasítom. Arról írok, hogy a kettő nem egy szint. Felhívom a figyelmet arra a hamis narratívára (amit whataboutism-nek hívnak), hogy egyenlőségjelet lehetne rakni közéjük, mert akkor az a hamis érzet születik, hogy az oroszok ezen tevékenysége nem is akkora baj, hiszen mindenki csinálja. Nem, ilyen szinten, ennyire agresszívan és ennyire az európai nemzetek érdekeivel szemben álló célokból csak ők csinálják jelenleg. Különbséget tenni rendszeresen, felszólalni a relativizálás ellen pedig nem globalista hozzáálás, hanem az európai és észak-atlanti szövetségi rendszerek, amelyeknek tagjai vagyunk, alapvető érdeke.
A NATO létjogosultsága pedig pont most értékelődik fel újra, mert a hidegháboró nem ért véget, csak a SZU megszűnésével volt kb. 25 éve "fegyverszünet". És ezt sem Európa rúgta fel, hanem az újraéledő orosz nagyhatalmi étvágy. Nem volt elegendő nekik, hogy az EU egyenrangú üzleti félként kezelte őket, amely kapcsolatból az orosz elit szarrá kereste magát, hanem Putyin cárnak kezdte magát képzelni öregségére, és felrúgta az oroszok átlal is aláírt status quo-t, csak hogy bekerüljön az orosz történelemkönyvekbe, aki annektálta Ukrajnát (meg Abháziát és Dél-Oszétiát, csak erről már nem is beszélünk), ezzel szenvedést okozva millióknak.
Mindemellé lehet említeni az USA különböző bűneit, csak azoknak ehhez a témához semmi köze, így egyszerű szalmabábok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2024. október 23., szerda 14:20-kor.

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. október 23., szerda 14:16

'56ot nem egyszer megcsúfolták már
"vakóban egy nagyon picike szuverenitásról le kellene mondani" az eus pénzek hazahozatalához

"Add tovább! Bármennyit is papol a Fidesz és Orbán Viktor szuverenitásról és magyar érdekről, oly távol vannak ők ezektől, mint a hazaszeretet a hazaárulástól.
Bármennyit is hazudoznak vidék-, család- és gyerekbarát kormányzásról, olyan távol vannak ezektől, mint Orbán Balázs az 1956-os hőseinktől."

ezek a mondatok egy ember szajabol szarmaznak (vagy facebookjarol)... azebol aki most a lyukas zaszlot lopja, es probal ujra 56ot jatszani...

es sokan zabaljak, eszik a dumajat... :( :x

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. október 23., szerda 14:13

Na nézzük mi a miniszterelnökünk legfontosabb gondolata az október 23-án lévő megemlékezésen.

Hát persze hogy egy jó Brüsszelezés... :lol:

Hazaárulók, nincs erre jobb szó.
Hányinger volt a beszéd amit ezen a napon megengedett magának.

kiserik... Csádban tevetejet fejünk bakker miközben itthon omlik össze minden és értéktelenedik el az emberek pénze...

Ébresztő, hogy mi megy itthon, mint valami rossz cirkusz.

Szijjártóhoz meg olvasgass kikkel tárgyalgat... Érdemes végigfutni a cikket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2024. október 23., szerda 14:17-kor.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. október 23., szerda 13:47

kiserik írta:
Csaba: Ha valakinek ez a fétise, hogy azt nézegeti, hogy éppen kivel találkozik Szíjjártó, akkor egészségére. Én nem követem őt semmilyen formában. Egyébként miért is kellene belőle titkot csinálni? Ha jól tudom sem mi, sem egyik szövetségesünk sem áll hadban Oroszországgal és mindenki üzletel/tartja a kapcsolatot velük.
Az influenszerek se csináltak belőle titkot, ott volt az összes felületen.
USA-val sem állunk hadban, miért ne találkozhatnának velük, ezen logika mentén?
Szijjártó járt az USA-ban is amúgy, nem kell ehhez követni, mert a hírekben is mennek ezek.
Csak most pl azért néztem rá a fb-profiljára, hogy ellenőrizzem az állításomat.
Gyöngyösit benéztem, mybad, jobbikos volt, még jelentéktelenebbek.

Én is járok amerikába dolgozni, utána visszajövök tanítani-> mosom a gyerekek agyát az amerikai propagandával, mint ahogy az influenszerek is teszik.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. október 23., szerda 13:31

kiserik írta:
Realista24 írta:

Fölösleges ez a pökhendiseg. Szamtalan portal beszamol mindig, ha talalkozik Lavronnal. Nem tart semeddig megtudni ezt.
Nincs itt semmi pökhendiség. Persze hogy számtalan portál beszámol róla. Főleg a független, objektív sajtó. De mi van a többi találkozójával? Arról is beszámolnak? Tudjuk, hogy a német, olasz vagy kínai, stb külügyminiszterekkel milyen sűrűn találkozik? Mert ezen információk nélkül csak egy kiragadott adat, ami a politikai célunknak megfelel.

Ertelek, de elintezni annyival, hogy ezek teljesen ertheto dolgok, mert o a kulugyminiszter olyan, mint homokba dugni a fejed.

Az ismet csak "mosdatas" szagu, hogy ha haromszor talalkozott mondjuk a franciakkal, akkor haromszor talalkozhat az oroszokkal is, amikor a napnal is vilagosabb, hogy melyik iranyba huznak.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. október 23., szerda 13:29

Már nem tudtam szerkeszteni:

Ericco: egyrészt milyen szövetségesünk az USA a NATO-n kívül, ami egy védelmi szövetség a Szovjetunio ellen? Másrészt aki azt mondja, hogy nem csak az oroszok művelnek az miért is védi őket? Ez tipikusan a globalista tempó, aki ránk mond csúnyát, az azonnal ellenség. Mint említettem: MINDEN ország csinálja, a nagyhatalmak főleg. Ugye nem kell említenem a lehallgatási botrányokat és társaikat, hogy belássuk nem csak a csúnya oroszok próbálnak befolyásolni más országokat, hanem a ""jók"" is. Az USA dolgaival konkrétan több könyvet meg lehetne tölteni, pont ahogy az oroszokéval is.

Csaba: Ha valakinek ez a fétise, hogy azt nézegeti, hogy éppen kivel találkozik Szíjjártó, akkor egészségére. Én nem követem őt semmilyen formában. Egyébként miért is kellene belőle titkot csinálni? Ha jól tudom sem mi, sem egyik szövetségesünk sem áll hadban Oroszországgal és mindenki üzletel/tartja a kapcsolatot velük.

Nagy Ervinnek meg Gyöngyösi Mártonnak van egy közös ismerősük, aki pont az országban akarja átvenni a hatalmat. Mondjuk így jön ide :roll: A Momentumosokról (Gyöngyösi nem az) meg inkább ne beszéljünk és ők sajnos bent vannak a parlamentben.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. október 23., szerda 13:12

@Kiserik, ne haragudj, de Szijjártó maga számol be ezekről a saját oldalán, hogy éppen hol missziózik.
De persze egyszerűbb megint függetlenobjekívezni, azért írtam hogy tény, mert a külügy oldalán is elérhető adatok ezek, nem csinálnak belőle titkot.

Nagy ERvin, meg ezek, nem tudom hogy mérhetőek össze komoly poziban lévő politikusokkal, Gyöngyösi mint momentumos, egy 1%os párt embere...tényleg komoly befolyása lehet :roll:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 23., szerda 13:10

Már nem tudtam szerkeszteni.
kiserik írta: És mégegyszer, egyik sem jobb a másiknál és mindenki csinálja ahogy tudja. Ez is a politika része.
Pont ezt kifogásolom nálad, hogy egyenlőségjelet teszel. Nem mindegy, hogy hogyan, milyen eszközökkel, mekkora mértékben, és milyen célból. Létezik az amerikai soft power, amiről írsz, ezt nem vitatom. Ha az oroszok csak ilyet használnának Európa ellen, egy szavam sem lenne. De minimum 2014 óta ez nem így van. Leírtam, hogy miért, mik ezek, többször is, de te ezt oroszgyűlöletnek értelmezed. Hamisan.
kiserik írta: Gyakorlatilag bárkivel hajlandóak üzletelni nem csak az oroszokkal.
Nem az üzleteléssel van elsősorban baj (bár 2022 februárja óta az sem kóser), hanem a politikai és nagyhatalmi érdekeik kiszolgálásával is. Ismétlem, nem egy random országról van szó, hanem amelyik konkrétan katonai és egyébb eszközökkel fenyegeti a földrész békéjét, gazdaságát, politikai berendezkedését, egységét.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. október 23., szerda 13:03

Realista24 írta:
kiserik írta:
Egyrészt én nem ismerem Szíjjártó pontos programját (gondolom Te igen), így nem tudom melyik külügyminiszterrel milyen sűrűn találkozik, másrészt azért ő a külügyminiszter.
Fölösleges ez a pökhendiseg. Szamtalan portal beszamol mindig, ha talalkozik Lavronnal. Nem tart semeddig megtudni ezt.
Nincs itt semmi pökhendiség. Persze hogy számtalan portál beszámol róla. Főleg a független, objektív sajtó. De mi van a többi találkozójával? Arról is beszámolnak? Tudjuk, hogy a német, olasz vagy kínai, stb külügyminiszterekkel milyen sűrűn találkozik? Mert ezen információk nélkül csak egy kiragadott adat, ami a politikai célunknak megfelel.

Egyébként pont az Orbán kormányra ostobaság azt mondani, hogy orosz báb, meg ilyenek. Gyakorlatilag bárkivel hajlandóak üzletelni nem csak az oroszokkal. Kiszolgáljak a keletet pont úgy, mint a nyugatot. '89 után eladták az országot a nyugatnak, most a maradékot meg a keletnek. Eddig csak a nyugattól függtünk, most már a kelettől IS. A kormánynál nagy az orosz befolyás meg a kínai, ahogy az izraeli vagy a német. Az ellenzéknél meg az amerikai.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 23., szerda 12:50

kiserik írta: eled erről teljesen felesleges vitázni, mert vak vagy az oroszgyűlölettől.
Ruszofób vagyok, értem :lol: Aztán kikéred magadnak, mikor valaki paneleket említ, miközben echte orosz propaganda által használt vádakat használsz.
Akkor ne vitázz velem, kérlek, mert most is te voltál, aki jött revitalizálni, védeni az oroszokat. Konkrét dolgoakat írtam, amiket művelnek, ami a különbség a nyugathoz képest, de te csak annyit hallasz, hogy bántják az oroszokat. Tényleg felesleges, de elsősorban miattad, mert szerinted:
kiserik írta: Én nem nagyon hallok olyat, hogy az orosz nagykövetségre 2 hetente magyar politikusok bejárkálnak. Olyat sem, hogy az oroszok a hazai média szereplőinek (influenszereknek) tartsanak díszvacsorát az orosz nagykövetségen(eligazítást).
Szövetségesünk nagykövetéhez bejárnak egyes politikusok, kulturális szereplők, ami tk. a feladata az adott országban, ugyanaz, mint a trollfarmok, az energetikai háború, fegyverraktárok felrobbantása EU területen vagy az említett szavazatvásárlás. Ez komoly?

Gondolom, mikor Szíjjártó rendszeresen smúzolt Lavrovval, vagy legutóbb, mikor az orosz katonai hírszerzés embere Budapesten találkozott a magyar vezérkari főnök helyettesével, orosz kémban Budapesten, évtizedekre titkosított Paks 2 szerződések, hitelek, magyar külügzminisztérium elleni hekkertámadás, stb., ezek nem számítanak semmit. De pár influenszer Pressmannél, akinek a diplomácia a szakmája, ami az ilyen találkozókról szól, na az már gond.
Ha szerinted a kettő egy szinten van, akkor valóban felesleges vitázni, mert egyszerűen nem vagy tisztában dolgokkal.

Amúgy semmi bajom az oroszokkal, a politikai elitjükkel annál inkább.
weah írta: "és ha tegyük fel igaz még jó is lenne, hogy Orbán ellenáll ezeknek,"
Orbán ugyan olyan kiszolgállója ennek a hatalomnak,csak a lehető legsunyibb cigány módon teszi a komunikációjával.A migrációt meg családi vállalkozásként művelik,lásd az öccsét.
Igen ennyit még soha senki nem lopott az országtól,valóban fel se fogja egy átlagpolgár hogy milyen összegekről van szó.
Én soha nem voltam és nem is leszek fideszes,de tiszás sem,hacsak nem tesz a kormányra jutásuk után érte. kétlem!
Jó, de nem válaszoltál. Ki vagy mi lenne az alternatíva? Milyen hatalom, annak gyakorlása, módja, és milyen szövetségi rendszer?
Rendszerváltás 2.0: Magyarországra nem egy újabb hatalomátvétel kellene, hanem egy igazi, koalíciós kormány, hogy megtanuljuk végre a demokráciát. Mint látjuk erre továbbra sincs sem hajlandóság, sem igény.
Mivel ennek jelenleg elsődleges és legnagyobb akadálya az Orbán-rendszer, talán azzal kéne kezdeni. Amúgy ezzel az idézettel maximálisan egyet tudok érteni.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. október 23., szerda 12:32

kiserik írta:
csababarca írta:

Kéthetente valóban nem, de Szijjártó mondjuk negyedévente van pofafiziten Lavronnál. Tény.

De gondolom ezzel semmi baj sincs, az sokkal fontosabb, hogy DJ Erus, vagy VV winnetunak tartanak "eligazítást" akik valószínűleg azt se tudják mi fán terem a politika.
Egyrészt én nem ismerem Szíjjártó pontos programját (gondolom Te igen), így nem tudom melyik külügyminiszterrel milyen sűrűn találkozik, másrészt azért ő a külügyminiszter.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. október 23., szerda 12:29

csababarca írta:
kiserik írta: Én nem nagyon hallok olyat, hogy az orosz nagykövetségre 2 hetente magyar politikusok bejárkálnak.
Kéthetente valóban nem, de Szijjártó mondjuk negyedévente van pofafiziten Lavronnál. Tény.

De gondolom ezzel semmi baj sincs, az sokkal fontosabb, hogy DJ Erus, vagy VV winnetunak tartanak "eligazítást" akik valószínűleg azt se tudják mi fán terem a politika.

Ne gondold. Ne gondolj hülyeséget, mert értelmetlen. Mit mondtam? "Minden fél maxon nyomja, nyomta is mindig" a befolyásolást és egyebeket. Nem minősítettem egyiket sem jobbnak sem rosszabbnak. Példát hoztam fel arra, hogy ki így, ki úgy, de végzi a maga kis üzleteit.

Nem DJ Erus meg VV winnetu a lényeg, hanem mondjuk Osváth Zsolt és hasonló nagy nézettségű influenszerek. Vagy esetleg politikusok, mint Gyöngyösi, vagy a Momentumosok, hogy Nagy Ervint és társait már ne is említsük.

És mégegyszer, egyik sem jobb a másiknál és mindenki csinálja ahogy tudja. Ez is a politika része.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. október 23., szerda 12:15

weah írta:
'shutterisland írta:

ha jol tudom, kb 5 szazalek a hibahatar.
ez alapjan meg a legeslegrosszabb scenario eseten is akkor fidesz 42 - tisza 37.
A psziho szaros petya mikor,hánytól beszél?
Megafonos bütykök a Madridomon?
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. október 23., szerda 12:04

Vagy lesz egy szint tartva (weah-val az elen) vagy lesz par egyen, aki megy pihenore. Nekem mindegyik verzio jo, a vegeremdeny ugyanaz.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. október 23., szerda 11:39

kiserik írta: Én nem nagyon hallok olyat, hogy az orosz nagykövetségre 2 hetente magyar politikusok bejárkálnak.

weah
Kedvenc játékosaid: weah
Kedvenc csapatod: feyenord arsenal

HozzászólásSzerző: weah » 2024. október 23., szerda 11:37

Dupla D írta:
weah írta:
A psziho szaros petya mikor,hánytól beszél?
Egy átlagos MiGatyánk élvező
Pontosan úgy van ahogy mondod,csak nem gatyánk hanem hazánk.

Vissza: