Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. október 23., szerda 23:27

hehetheoriginal írta: Ertem.
De en, mint a gyoztes part szavazoja, kibaszott zabos lennek.

Es ahogy az iment irtam, siman kinezem ezt a forgatokonyvet, lesz szép koalicio, a sok kis neonaci beulhet viktorek melle jobbra kormanyozni vegre, mindenki boldog.
Képzeljünk el 2002 környékén egy KDNP-MIÉP koalíciót...
Amikor még (többet) adtak az elvekre.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 23., szerda 22:23

Realista24 írta: Nem jó a matek. 25 nem lehet a győztesnek ker parttal szemben aki 75ot képvisel.
Leegyszerűsítettem. Természetesen nem úgy értettem, hogy azt a 75%-t kell képviselnie a kormánynak.
Viszont az említett 50%+1 szavazatot/mandátumot már tudja hozni a két párt, így nem marad a választók többsége képvislet nélkül a kormányban, ellentétben azzal, ha simán a győztes kormányozna egyedül.
hehetheoriginal írta: De en, mint a gyoztes part szavazoja, kibaszott zabos lennek.
El kell érni a pártnál, hogy olyan politikát folytasson, amelyik kompatibilisebb a többi pártéval, vagy tud annyi szavazót hozni, amely elegendő a parlamenti többséghez.

A koalícióra lépő pártok is amúgy kockáztatnak, simán benne van ezekben egy előrehozott választás, ami általában nem nekik szokott kedvezni. Ez már megtörtént az FPÖ-vel is, kormányon voltak úgy, hogy nem ők győztek. Köszönhetően annak, hogy az akkori győztes nem tudott egyedül többséget szerezni.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. október 23., szerda 22:19

Pite86 írta: A mi hazánk szavazókat kèrdeznèm, mit szólnátok ha elmèleti síkon lenne egy ilyen forgatókönyv :

26-ban feláll egy olyan szituáció, hogy a szavazás vègeredmènye ez lenne:

Tisza 44%
Fidesz 40%
Mi hazánk 6%

Ezek után megtörtènne a Fidesz-Mi hazánk koalició nyilvanvaló okokból. Mi lenne a vèlemènyetek vagy a reakciótok? Komolyan kèrdezem, kiváncsi vagyok. Most az nem èrdekel, hogy szerintetek ez mièrt nem törtènik meg, az èrdekel, hogy ti mit reagálnátok.
Első körben biztosan csalódnék, mert Toroczkai már nagyon sokszor elmondta, hogy senkivel nem kötnek koalíciót. Mondjuk így sok értelme nem is lenne, mert 46% még mindig nem 51+ :D
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. október 23., szerda 22:11

Ertem.
De en, mint a gyoztes part szavazoja, kibaszott zabos lennek.

Es ahogy az iment irtam, siman kinezem ezt a forgatokonyvet, lesz szép koalicio, a sok kis neonaci beulhet viktorek melle jobbra kormanyozni vegre, mindenki boldog.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. október 23., szerda 22:10

nuevo_ericco írta:
hehetheoriginal írta: a ket vesztes part osszeallt a gyoztes ellen, igy kopve szembe kb a valasztopolgarok akaratat.
Ha viszont a győztes kormányozna, akik a választók 25% képviselnék, az a maradék 75% akaratát venné figyelmen kívül, és ez vezetne óriási társadalmi elégedetlenséghez. Meg mondjuk az sem árt, ha a parlamentben élvezed a képviselők többségének támogatását, pl. a költségvetés elfogadásához.
Ha valaki egyedül nem tudja megszerezni az 50%+1 szavazatot, ami garantálja a többség akaratát, az bizony kényszerüljön koalícióra, kompromisszumokra. Ha a politikája ezt nem engedi, akkor kapjon esélyt a második helyezett is a tárgyalásokra. Mindig a győztest bízza meg először az elnök a koalíciós tárgyalásokkal.
Nincs szembeköpve senki. Ez garantálja, hogy ne a legnagyobb kisebbség kormányozzon, ami szerintem nagyon helyes.
Nem jó a matek. 25 nem lehet a győztesnek ker parttal szemben aki 75ot képvisel.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 23., szerda 22:08

hehetheoriginal írta: a ket vesztes part osszeallt a gyoztes ellen, igy kopve szembe kb a valasztopolgarok akaratat.
Ha viszont a győztes kormányozna, akik a választók 25% képviselnék, az a maradék 75% akaratát venné figyelmen kívül, és ez vezetne óriási társadalmi elégedetlenséghez. Meg mondjuk az sem árt, ha a parlamentben élvezed a képviselők többségének támogatását, pl. a költségvetés elfogadásához.
Ha valaki egyedül nem tudja megszerezni az 50%+1 szavazatot, ami garantálja a többség akaratát, az bizony kényszerüljön koalícióra, kompromisszumokra. Ha a politikája ezt nem engedi, akkor kapjon esélyt a második helyezett is a tárgyalásokra. Mindig a győztest bízza meg először az elnök a koalíciós tárgyalásokkal.
Nincs szembeköpve senki. Ez garantálja, hogy ne a legnagyobb kisebbség kormányozzon, ami szerintem nagyon helyes.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. október 23., szerda 22:00

Pite86 írta: A mi hazánk szavazókat kèrdeznèm, mit szólnátok ha elmèleti síkon lenne egy ilyen forgatókönyv :

Tisza 44%
Fidesz 40%
Mi hazánk 6%

Ezek után megtörtènne a Fidesz-Mi hazánk koalició nyilvanvaló okokból. Mi lenne a vèlemènyetek vagy a reakciótok? Komolyan kèrdezem, kiváncsi vagyok. Most az nem èrdekel, hogy szerintetek ez mièrt nem törtènik meg, az èrdekel, hogy ti mit reagálnátok.
Ha ez a mandátumok megoszlása a parlamentben hiába állnak koalícióba, nincs többségük

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. október 23., szerda 21:59

Tisza 44%
Fidesz 40%
Mi hazánk 6%

Erdekes kerdes, bar nem engem kerdeztel.
Ugyanez megy most ausztriaban amugy, a ket vesztes part osszeallt a gyoztes ellen, igy kopve szembe kb a valasztopolgarok akaratat.
Balfasz rendszerek ezek
thereisonly1ronaldo

Pite86
Kedvenc játékosaid: RAUL, CR7, RONALDO, ZIDANE, RC, FIGO, Casillas, Modric, Puskás
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: Pite86 » 2024. október 23., szerda 21:57

A mi hazánk szavazókat kèrdeznèm, mit szólnátok ha elmèleti síkon lenne egy ilyen forgatókönyv :

Tisza 44%
Fidesz 40%
Mi hazánk 6%

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2024. október 23., szerda 21:53

kiserik írta:
nuevo_ericco írta: Szerintem itt a fórumon megfér egymás mellett a liberális, a balos (bár ebből, nem sok van), a progresszív, nemzeti vagy akár a konzervatív is, plusz hehe :mrgreen:
Az, hogy néha szólunk, hogy túl sok gondolatot hoztok a Fidesztől (persze ebben az is benne van, hogy ők is sokat nyúlnak a Mi hazánktól, előtte pedig a jobbiktól), az nem jelenti azt, amit leírtál.
Persze, csak aki nem ajnározza Magyart és a Tisza pártot, vagy esetleg kritizálni meri, az azonnal fideszesnek van bélyegezve. Pl én is többször. Tiszta bolsi felfogás, nem? :lol:
Szerintem téged sokkal többen bélyegeznek mi hazánkosnak, mint fideszesnek.

Más kérdés, hogy a mi hazánkot meg fidesz szatellitnek.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 23., szerda 21:38

kiserik írta:Mindenki gonosz, aki nem áll be mögé.
Minden, amit leírsz, a választási rendszernek köszönhető. Egyszerűen egy az egy elleni versenyre van kitalálva, szándékosan. A matek ezt diktálja, ezt már látja a legtöbb ellenzéki szavazó is, és ezért állnak be fokozatosan mögéjük. Ezért is változott MP komunikációja is, ahogy beindult a hógolyó efektus. De ugyanolyan könnyen majd ki is hátrálnak, ha bukik a projekt.
kiserik írta: Persze, csak aki nem ajnározza Magyart és a Tisza pártot, vagy esetleg kritizálni meri, az azonnal fideszesnek van bélyegezve. Pl én is többször. Tiszta bolsi felfogás, nem?
Mások nevében nem tudok beszélni, én csak azt szoktam nálad kifogásolni, hogy túl sokszor olvasok tőled olyan kifejezéseket, elméleteket, amelyeket a Kesmában vagy a Meganfonban is gyakran hallani. De ettől még nem tartalak Fideszesnek, ezt többször le is írtam.

A Tiszát kritizálni kell, nem szabad lankadni a figyelemnek, de mindemellett azt kell leginkább a szem előtt tartani, hogy ki a felelős ma az ország, a demokrácia, a közbeszéd, nyilvánosság, stb. állapotáért. Ahogy lejjebb írták, akit már nagyon felb.sz a rendszer, azok hajlandóak MP-nek elnézni olyanokat is, amit amúgy nem. Ez szerintem nem kettősmérce, és ez a gondolkodásmód egyelőre még messze van attól a kognitív disszonanciától, amelyben a kormány szavazói szenvednek.

kettonull

HozzászólásSzerző: kettonull » 2024. október 23., szerda 21:36

végülis a mi hazánkhoz képest a fideszes még akár pozitív is lehet :lol:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. október 23., szerda 21:25

tibi18 írta:
kiserik írta:
Ez így van, de bakker, MP nem pont ezt csinálta/csinálja szó szerint, mint amit leírtál? A Tisza szavazók nem úgy gondolják, hogy: "a jövőjét, az életét, a családját, gyerekeit, a békéjét, stb. veszélyezteti" a másik oldal? Itt már mindenki fideszes, aki nem áll be mögé. Minden párt, minden közszereplő, minden újságíró (még Dezső András is :lol: ), mindenki a "patás (Rogán - a szerk.) cimborája". A hívek pedig pont ugyanezt vallják, "aki nem velünk, az ellenünk bolsi felfogás" (még itt a fórumon is kicsiben). Vagy ez jól van így? :D
Szerintem van egy csak a fidesz tábor, meg van egy bárki csak ne a fidesz tábor. Utóbbinál sajnos figyelembe kell venni azt, hogy ki a legerősebb kihívó, akkor is, ha mondjuk egyébként, nem szavaznál rá.
Illetve azt azért szerintem lehet látni, hogy annak, amit szegény fideszes politikusokra negatív értelemben, negatív jelzőkkel emlegetnek, azoknak van alátámasztása. Látod, érzed, hogy kilopják a szemed, hogy korruptak, demagógok stb stb.
Magyar Péternél, ezt egyelőre csak feltételezed, mert nem volt még hatalmon, nem volt még nála a kassza kulcsa...

De nálam rendben van, ha szerinted a kettő ugyanaz.
Nem erről beszéltem. Az volt humoros, hogy ericco nagy kétségek között minősítette Orbán beszédeit, mikor Magyar meg ezt csinálja fél éve. Mindenki gonosz, aki nem áll be mögé. Kettősmérce? :lol:

Másik: nagyon jól megfogalmaztad, csak nekem zavaró, hogy hogyan jutottunk ide. Az elején MP arról beszélt, hogy jó lenne 3. erőnek lenni, hogy megkerülhetetlen legyen nélkülük (vagy a DK-Fidesz összefogás nélkül) kormányt alakítani. Koalíciók, stb. Aztán jött szép lassan, hogy inkább jobb lenne földbegyalúlni az összes ellenzéki pártot (mert ugye mindet össze kell fideszesezni), koalíció kizárva (mert ugye mindenki fideszes, aki nem tiszás) és ezt máshogy amúgy sem lehet, mert hát végül is a demokráciára rá kell szarni magasról. Teljhatalom kell, mert az a tuti, de nem kell fosni, minden rendben lesz, mert van ám itt fékek rendszere, valami lista a falon :lol:
nuevo_ericco írta:
kiserik írta:még itt a fórumon is kicsiben
Szerintem itt a fórumon megfér egymás mellett a liberális, a balos (bár ebből, nem sok van), a progresszív, nemzeti vagy akár a konzervatív is, plusz hehe :mrgreen:
Az, hogy néha szólunk, hogy túl sok gondolatot hoztok a Fidesztől (persze ebben az is benne van, hogy ők is sokat nyúlnak a Mi hazánktól, előtte pedig a jobbiktól), az nem jelenti azt, amit leírtál.
Persze, csak aki nem ajnározza Magyart és a Tisza pártot, vagy esetleg kritizálni meri, az azonnal fideszesnek van bélyegezve. Pl én is többször. Tiszta bolsi felfogás, nem? :lol:

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 23., szerda 21:10

kiserik írta: Tisza szavazók nem úgy gondolják, hogy: "a jövőjét, az életét, a családját, gyerekeit, a békéjét, stb. veszélyezteti" a másik oldal?
Mondjuk az a társaság, aki még hisz a kiábrándult fideszesekben, az szerintem nem lehet ilyen. Ez a nagy különbség a Fidesz és a többi párt, egyelőre a Tisza között is. Meg ez a tábor magába foglalja baloldaltól kezdve, a liberálisokon át, egészen a középjobbig, de talán még a jobboldalt is. A kormányoldal ezt csúfolja mosléknak, mintha ez valami negatív lenne. Ismét azt a hamis látszatot keltve, hogy rajtuk kívul bárki bármit gondol, az rossz.
Rogán cimborája jelzőt pedig konkrét személyekre szokták mondani, ezzel szemben Orbán már általánosan fogalmaz, egy masszává hazudva mindenkit, aki nem ért vele egyet, gyakran már sima választókat is.
kiserik írta:még itt a fórumon is kicsiben
Szerintem itt a fórumon megfér egymás mellett a liberális, a balos (bár ebből, nem sok van), a progresszív, nemzeti vagy akár a konzervatív is, plusz hehe :mrgreen:

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2024. október 23., szerda 20:38

kiserik írta:
nuevo_ericco írta: Politikusok vannak mindkét félen, politizáljanak, az a dolguk, nincs ebben semmi meglepő. Azt vallom, bárki politizálhat, minél többen foglalkoznak a közügyekkel, annál jobb.
Viszont engem picit aggaszt, hogy Orbán beszédei egyre inkább arról szólnak, hogy aki nem ért vele egyet, nem az ő politikájukat vallja, az tk. a patás cimborája, negatív jelzők tucatjait mondja rájuk, és ez már valahol ott van az aki nem velünk, az ellenünk bolsi felfogásnál. Ennél a jelenségnél veszélyesebb nem sok van egy társadalomra nézve, mert ha MP nem cseszi el, lesz szinte két azonos méretű tomb egymással szemben, és legalább az egyik azt fogja gondolni a másikról, hogy a jövőjét, az életét, a családját, gyerekeit, a békéjét, stb. veszélyezteti, mert ezt hallja mindenhonnan, az állam teljes eszköztárával felhangosítva.
Ez így van, de bakker, MP nem pont ezt csinálta/csinálja szó szerint, mint amit leírtál? A Tisza szavazók nem úgy gondolják, hogy: "a jövőjét, az életét, a családját, gyerekeit, a békéjét, stb. veszélyezteti" a másik oldal? Itt már mindenki fideszes, aki nem áll be mögé. Minden párt, minden közszereplő, minden újságíró (még Dezső András is :lol: ), mindenki a "patás (Rogán - a szerk.) cimborája". A hívek pedig pont ugyanezt vallják, "aki nem velünk, az ellenünk bolsi felfogás" (még itt a fórumon is kicsiben). Vagy ez jól van így? :D
Szerintem van egy csak a fidesz tábor, meg van egy bárki csak ne a fidesz tábor. Utóbbinál sajnos figyelembe kell venni azt, hogy ki a legerősebb kihívó, akkor is, ha mondjuk egyébként, nem szavaznál rá.
Illetve azt azért szerintem lehet látni, hogy annak, amit szegény fideszes politikusokra negatív értelemben, negatív jelzőkkel emlegetnek, azoknak van alátámasztása. Látod, érzed, hogy kilopják a szemed, hogy korruptak, demagógok stb stb.
Magyar Péternél, ezt egyelőre csak feltételezed, mert nem volt még hatalmon, nem volt még nála a kassza kulcsa...

De nálam rendben van, ha szerinted a kettő ugyanaz.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. október 23., szerda 19:55

csababarca írta:
ferni írta: roncstársadalom....

- szerintem amit Orbán mondott vagy mond az szerintem jó.
- Mit mondott most, mi tetszett a legjobban?
- Semmit nem hallottam mert itt hangosan szólt a zene.

:mrgreen:

Amúgy a nagyrésze a néniknek visszatérő vendégek, felismerni már őket.
Nézd meg 3 kölünböző adás nézői bejátszását a Bayer-Showból :lol: :lol: :lol:
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. október 23., szerda 19:55

nuevo_ericco írta: Politikusok vannak mindkét félen, politizáljanak, az a dolguk, nincs ebben semmi meglepő. Azt vallom, bárki politizálhat, minél többen foglalkoznak a közügyekkel, annál jobb.
Viszont engem picit aggaszt, hogy Orbán beszédei egyre inkább arról szólnak, hogy aki nem ért vele egyet, nem az ő politikájukat vallja, az tk. a patás cimborája, negatív jelzők tucatjait mondja rájuk, és ez már valahol ott van az aki nem velünk, az ellenünk bolsi felfogásnál. Ennél a jelenségnél veszélyesebb nem sok van egy társadalomra nézve, mert ha MP nem cseszi el, lesz szinte két azonos méretű tomb egymással szemben, és legalább az egyik azt fogja gondolni a másikról, hogy a jövőjét, az életét, a családját, gyerekeit, a békéjét, stb. veszélyezteti, mert ezt hallja mindenhonnan, az állam teljes eszköztárával felhangosítva.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. október 23., szerda 19:34

halamadrid írta:
h3x0r írta:
En ugyanazt latom fernin is, mint amit par baratomon, akikkel 1-2 havonta talalkozok. Ok is nagy mennyisegben fogyasztanak minden nap politikai kontentet (jolvanezigy, onkenyes, pottyondy, partizan, atv videok, reddit, politikusok beszedei), ezek a tartalmak teszik ki naluk a szorakozasra szant szabadido nagy reszet. Mar minden csak a politika korul forog naluk es egy ido utan egyre frusztraltabba valtak az elet mas teruletein is, konnyen el tudja torzitani meg csak a politika folyamatos kovetese is az ember szemelyiseget.

Egyikuk meselte hetvegen, hogy amikor osszel visszatertek ezek a musorok a nyari szabirol, az egyiket elkezdte nezni es 10 perc utan ujra erezte magan a nyomasztast, ugyhogy inkabb kikapcsolta. A fobb hireket par perc alatt elolvassa, hogy azert nagyjabol kepben legyen, pontosan tudja kire fog szavazni, de mar nem nez ilyen videokat es igy joval kiegyensulyozottabbnak is erzi magat.
Tavasz óta adagolom nagy mennyiségben a politikát, valami nagyon ahsonlót érzek magamon.

Milyen lehet szerinted ez a személyiségtorzulás? Erősen negatív, vagy csak felszínre hozza az ember belső énjét?
Negatív hát. Saját tapasztalat. Választások előttig amennyire lehet ki kell vonni az ilyen jellegű tartalmat. Akkor viszont kötelező lenne mindenkinek képbe kerülni.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

halamadrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. október 23., szerda 19:26

h3x0r írta:
Realista24 írta:

És azt gondolod ha leírod háromszor, és megspékeled káromkodással akkor attól nyomatékosabb lesz?

Aztán ha erre sem reagál senki, akkor jönnek az emojik is?

Úgy vergodsz a legtöbb ilyen MP-s dolgon mint a Fidesz Brusszelen.
Mint egy fizetett bot.
En ugyanazt latom fernin is, mint amit par baratomon, akikkel 1-2 havonta talalkozok. Ok is nagy mennyisegben fogyasztanak minden nap politikai kontentet (jolvanezigy, onkenyes, pottyondy, partizan, atv videok, reddit, politikusok beszedei), ezek a tartalmak teszik ki naluk a szorakozasra szant szabadido nagy reszet. Mar minden csak a politika korul forog naluk es egy ido utan egyre frusztraltabba valtak az elet mas teruletein is, konnyen el tudja torzitani meg csak a politika folyamatos kovetese is az ember szemelyiseget.

Egyikuk meselte hetvegen, hogy amikor osszel visszatertek ezek a musorok a nyari szabirol, az egyiket elkezdte nezni es 10 perc utan ujra erezte magan a nyomasztast, ugyhogy inkabb kikapcsolta. A fobb hireket par perc alatt elolvassa, hogy azert nagyjabol kepben legyen, pontosan tudja kire fog szavazni, de mar nem nez ilyen videokat es igy joval kiegyensulyozottabbnak is erzi magat.
Tavasz óta adagolom nagy mennyiségben a politikát, valami nagyon ahsonlót érzek magamon.

Milyen lehet szerinted ez a személyiségtorzulás? Erősen negatív, vagy csak felszínre hozza az ember belső énjét?

Vissza: