Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

Re: Politika

HozzászólásSzerző: sebydani » 2024. október 25., péntek 18:41

Roncstársadalom

16. perc után tetőzik a buli. Egyszerűen felfoghatatlan számomra… na kezdek inni inkább, simulok a nemzetbe. :lol:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 25., péntek 18:16

kiserik írta: Valahogy kihagytad a felsorolásból a Jobbikot a néppártosodás előtt, a Mi hazánkat meg mondjuk a Kutyákat.
Most menjünk bele újra a szatelitpártozásba? :mrgreen:
A kutyákat is utálják, mióta kiléptek a viccpárt státuszból.
kiserik írta:pedig de, én teszek
Tegyél, én pedig minden egyes alkalommal leírom, hogy helytelenül teszed, és miért káros ez a relativizálás, amit folyamatosan teszel.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. október 25., péntek 17:54

Zack írta:
kiserik írta:
(A beszélgetés ezen pontján jutottunk el oda, hogy közlöm veled: de, sikerült felfogni amit írtál, de nem értek vele egyet. Ahogyan azzal sem, hogy az igazunk erősítése miatt a vitapartnerünk értelmi képességeit vonjuk kérdőre. Nem szeretném, hogy a starwarzos gyerek mellett azt se lássam, amit Te írsz, mert értelmes embernek ismertelek meg. )

Alapból leírtam, hogy a Fidesznek elég sok köze van hozzá, de alapból ilyenek vagyunk. Az ellenfelünket általában nem szeretjük, hogy finoman fogalmazzak. Ezt a politika mégjobban felerősíti és a mai világban mégjobban lehet hergelni az embereket (ez minden irányba működik, nem csak a Fidesz találta ki és csinálja). Sokan utálták a Jobbikot, most a Mi hazánkat, a Kutyapártot a Momentumot és lehetne sorolni napestig, pedig egyik sem volt hatalmon, sőt, semmilyen beleszólásuk nem volt eddig semmibe. De régen is utálták a Fideszt, még a megválasztásuk előtt jóval. Ahogy itt is sokan utálják messit például, vagy az ellen oldalon CR-t.

És ismét le kell írnom: én az elmúlt 14 évben nem hallgattam fideszes sajtót, nem követek kormánypárti médiumokat, egyszer sem szavaztam narancsékra, így nincs is olyan tudatalatti lelkiismeret furdalásom, mint sokaknak.

Aki nem érti, hogy miért lehet gyűlölni "a Tiszát", jelentsen ez bármit, mert gyakorlatilag még mindig csak MP van és kész, az nem érti az embereket. Mivel MP totális háborút, teljes megsemmisítést igér, ezért aki a Fidesszel szimpatizál, az természetesen gyűlölni fogja, mert veszélyezteti a pártja létezését. Emellett MP-nek is vannak/voltak dolgai, amiket lehet gyűlölni.

Sokan úgy gondolnak erre a 14 évre, mint ha a Fidesz feltalálta volna ezt a csúnya rendszert pedig csak a 2/3-aiknak (bizony, akik oda szavaztak egyszer is, azoknak is) hála csak tökéletesítették, amit mér évtizede csinálnak politika címszóval az országunkban. Ezt csinálták az átkosban, ezt csinálták Antalék (de még hogy), Gyurcsányék és Orbánék is. És minden esetben ez volt a szöveg egy egy kormányváltás előtt, amiket most MP is hangoztat és a szavazók fújtak. Tisztán emlékszem az első 2/3 előtt egy barátommal beszélgettem, aki nagyjából úgy állt a helyzethez, mint most ferni. Mondtam neki, hogy nem lesz veszélyes a 2/3-ad? Az volt a válasza, hogy ezeket a mocskokat és az igazi rendszerváltást csak így lehet megcsinálni. A többi történelem.

Azt írod, hogy az eddig jóformán semmi közhatalmat (eu parlament~0 nem hiába van ott Deutsch Tamás is) nem gyakorló pártot jogosan utálnak a fideszesek, mert az teljes teljes megsemmisítést ígért. Pár kérdésem van, mert eddig nem értem, amit írsz.

A Fideszesek mitől félnek teljes megsemmisítés miatt? Csak nem érdemtelenül jutottak valamihez? Csak nem a lojalitás bemutatása az egyetlen dolog,amihez a "hűbérükkel" tdtak kezdeni?
Másik, azt írod, legalábbis logikailag így áll össze a mondanivalód, hogy a Fidesz kormány eredményeit féltik. Ezek pontosa mik? Sikerült a környezetünkhöz képest magasabb relatív jólétet kialakítani, jobb életkilátásokat biztosítani, növelni a társadalmi mobilitást? Mert ezek eredmények, ha sikerült nekik. Valljuk be nem sikerült. Akkor mit védenek? Persze tudom az 1 kulcsos adó és a közmunka a valóságban ezekre a kérdésekre a válasz, meg a pusztuljon a "másik oldal" bármi áron.
Szerinted mi menne tönkre MP alatt? Vagy a gond az, hogy a Fidesznek túl erős a deapstate-je és ellehetetlenítené? Ez egy elég erős érv a Fidesszel szemben, ha igaz.

Azért kérdezek ennyit, mert azt látom, hogy minden rossz de az opcionális megoldások közül egyik sem elfogadhat, nem is éri meg gondolkozni rajta. Tehát maradjon, ami most van, persze nem jó de érted, nekem kényelmes magatartást vélek felfedezni az egész korábbi beszélgetésben.
Kicsit túlgondolod ezt a dolgot. Az egész abból indult ki, hogy ferni valami ellenzéki videót néz és azon van megrökönyödve, hogy a ""véletlenszerűen"" kiválasztott ""átlag"" kormánypárti szavazó milyen sületlenségeket mond és mennyire utálja a Tisza pártot. Övegy Takácsné és Kolompár Ronáldó pont nem azért félti a Fideszt, mert ért a politikához, hanem mert ez az ő pártjuk, mást lehet nem is ismernek és kész.

Mi menne tönkre MP alatt? Inkább azt írom, hogy mi nem tetszik. Egyrészt eddig elég sok esetben amit MP ígért annak pont az ellenkezőjét cselekedte végül. Még kicsi a merítés, de elég nagy %-ban ez volt. Másrészt nem teszik az, hogy semmit nem tudni a pártról. Semmit. Van MP, meg Radnai, pár EP-re összeverbuvált ember (akiknek csak nevük van, semmi egyéb) és kész. Az EU kapcsolattal kapcsolatban is vannak félelmeim, de ez inkább csak egyéni félelmek, mert ott tudunk jól járni, de ki is használhatnak minket kegyetlenül (ahogyan teszik jelenleg is az élelmiszerekkel és a külföldi cégek túlzott jelenlétével ma is) és rá is faraghatunk piszkosul. Ugye az egyik sarkallatos pont a migráció kérdése, ami most enyhülni látszik, mert az ""elvhű"" nyugati politikusok látták, hogy az embereknek elegük van a migránsokból és féltik a hatalmukat így mostanra már nem csak egy szűk réteg migránsellenes, hanem mindenki, szembemenve a saját, korábban vallott értékrendjükkel :lol: Végezetül az sem teszik, hogy egy ilyen rendszert úgy akar leváltani, hogy kb hasonlóra van esély. Egyeduralkodásra. Ez a történelemben szinte soha nem hozott jót a lakosságnak.
nuevo_ericco írta:
kiserik írta: A beszélgetés ezen pontján jutottunk el oda, hogy közlöm veled: de, sikerült felfogni amit írtál, de nem értek vele egyet. Ahogyan azzal sem, hogy az igazunk erősítése miatt a vitapartnerünk értelmi képességeit vonjuk kérdőre.
Viszont akkor nekem nem sikerül felfogni, hogy miért a régi szocikkal jöttél, mikor azóta egy csomó új párt, politikus és szavazó is megjelent, akikről a fideszes szavazók jelentős részének ugyanolyan lesújtó a véleményük, mint a Fletóról. Fordítva ez sokkal indokoltabb, hiszen teljhatalom, kétharmad, stb.
Ergo az átlag ellenzéki szavazónál nagyobb az esély, hogy a tapasztalata miatt van rossz véleménye a kormányról, viszont a kormányszavazó leginkább a propaganda és a kormány hatására lehet ennyire dühös bárkire, aki nem Gyurcsány. Ide tartozik a Momentum (Cseh Katkával kapcsolatos fakenewst még itt is olvastam), néppártosodott Jobbik, zöldek, és igen, most a Tisza is. Csak és kizárólag abból a logikából kiindulva, hogy rosszat mertek mondani a Viktorról.
Szerintem itt nagyon nincs egyenlőségjel.
Sajnos itt a ferdítés eszközével élsz, pont mint nagyon sok médium. Valahogy kihagytad a felsorolásból a Jobbikot a néppártosodás előtt, a Mi hazánkat meg mondjuk a Kutyákat. Őket miért utálják az emberek egy csoportja? Elmondom. Azért, mert ez így működik mióta világ a világ. A szavazóimnak megpróbálom eladni magam és bebizonyítani, hogy az ellenfelem a patás ördög. Ezt csinálta/csinálja mindenki.

Nézz meg egy átlag Fidesz szavazót. Nem kell közmédiumot néznie (világ legnagyobb szalmabábja a közTV, statisztikailag alig nézi valaki a nyugereken kívül), Youtube, Facebook. Ha csak ilyen tartalmakat nézel, hallgatsz, akkor totálisan elhiszed, amit ott hallassz. Itt minden szép, minden jó és ezt mindenki más tönkre akarja tenni. DE pont ugyan ez van a másik oldalon is (jajj, most megint jössz majd mindenféle hülyeséggel, hogy itt nem lehet egyenlőséget tenni, pedig de, én teszek), ott meg szinte csak a rosszat hallod. Ott van ez az r/Hungary reddit csoport (vagy mi a tök). Gyakorlatilag egy hét alatt levesz az életről és legszivesebben felakasztanád magad, hogy szarabb itt, mint Nigériában, vagy a tálibok földjén. Itt minden rossz, minden élhetetlen és mindeki más csak jobban csinálná. Persze a célközönség más és a módszerek is mások, de a cél és az eredmény ugyan az. Az igazság meg, mint mindig, valahol középen van.

Annó megkérdeztem, hogy ki miért lett Fidesz ellenes. Jöttek szép válaszok, de tudod mit nem írt senki, ha jól elékszem? A Fidesz miatt lettem földönfutó, vagy megy sokkal szarabbul a szekér. :hmmm:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Youngest

HozzászólásSzerző: Youngest » 2024. október 25., péntek 17:07

nuevo_ericco írta:
Zack írta: hogy a Fideszen kívül bárki is 1 kucsos adót vezetett volna be
Ez akkor és ott nagyon jó döntés volt, nem véletlenül lépte meg a térség összes országa. Befektetőket kellett bevonzani, lenyomni a munkanélküliséget, stb. De ma, mikor már olcsó munkaerőt kell behozni Ázsiából, ez teljesen indokolatlan. A magasabb bérűeket lehetne alacsonyabb ÁFÁ-val kompenzálni, hiszen ők többet is fogyasztanak, az alacsonyabb bérűek szja-ja pedig nem változna, viszont az alacsonyabb ÁFA nekik is segítene. És talán a fogyasztás is megnőne, ami Nagy Márton jelenlegi legnagyobb szívfájdalma, ami ismét plusz pénzt jelentene az álamkasszába.
De ezek csak az én laikus meglátásaim, csak úgy a margóra felírva. Lehet, full vakvágány lenne az egész.
Államkassza = orbánék zsebe... Ergo teljesen mindegy, hogy oda mennyi pénz jut

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 25., péntek 17:03

Zack írta: hogy a Fideszen kívül bárki is 1 kucsos adót vezetett volna be
Ez akkor és ott nagyon jó döntés volt, nem véletlenül lépte meg a térség összes országa. Befektetőket kellett bevonzani, lenyomni a munkanélküliséget, stb. De ma, mikor már olcsó munkaerőt kell behozni Ázsiából, ez teljesen indokolatlan. A magasabb bérűeket lehetne alacsonyabb ÁFÁ-val kompenzálni, hiszen ők többet is fogyasztanak, az alacsonyabb bérűek szja-ja pedig nem változna, viszont az alacsonyabb ÁFA nekik is segítene. És talán a fogyasztás is megnőne, ami Nagy Márton jelenlegi legnagyobb szívfájdalma, ami ismét plusz pénzt jelentene az álamkasszába.
De ezek csak az én laikus meglátásaim, csak úgy a margóra felírva. Lehet, full vakvágány lenne az egész.

Youngest

HozzászólásSzerző: Youngest » 2024. október 25., péntek 16:58

BlancoMark írta:
Bencze írta: Musk Putykonak dolgozik, ki gondolta volna?! :)
https://www.politico.eu/article/elon-mu ... -starlink/
Bumm, ez nem fog jol jonni Trumpnak. Egy gatlastalan milliardos lepaktal egy gyilkossal, soha nem lattunk meg ilyet. :D
Dehogy... Orbán + Lölő

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. október 25., péntek 16:56

nuevo_ericco írta:

Zack írta: Akkor mit védenek? Persze tudom az 1 kulcsos adó és a közmunka
De hát ez is a Fidesz hazugsága, mert a legtöbb párt nem kampányolt azzal, hogy csak úgy hirtelen, alternatíva nélkül kivezetnék a közmunkát, vagy többkulcsos adót vezetnének be.
Bár ez utóbbi nem lenne ördögtől való, cserébe alacsonyabb ÁFÁ-ért, mert az pont valamit segítene a társadalmi olló szétnyílásán. Feltéve, ha valóban az lenne a cél, hogy a lemaradó országrészeket, rétegeket megpróbáljuk valamennyire felzárkóztatni.
Legtöbben attól félnek, szerintem ebben igazuk is van, hogy a sávos szja majd úgy fog kinézni, hogy a bruttó 450 ezerig marad a jelenlegi 15%, br 600 ezer felett 25%, br 800 ezer felett pedig egységesen 30%. Ezek csak úgy írtam értékek. A társadalomban senkinek nincsen tapasztalata arról, hogy a Fideszen kívül bárki is 1 kucsos adót vezetett volna be, emiatt velük társítják a gondolatot. Kicsit olyan, hogy a vesztesei nem is feltétlenül értik mi i az a progresszív adóztatás meg szja, így csak a nyerteseivel kell megértetni, hogy ez jó nekik. Valóban jó nekik.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 25., péntek 16:48

BlancoMark írta:
Bumm, ez nem fog jol jonni Trumpnak. Egy gatlastalan milliardos lepaktal egy gyilkossal, soha nem lattunk meg ilyet. :D
Már korábban írtam, hogy napra pontosan megmondható, mikor lett Muskból Trump szimpatizáns. Mikor a Biden-féle szankciók meghiúsították az addiginál jóval olcsóbb alumíniumimportját Oroszországból.

Amúgy meg lesz magyarázva, hogy Elon Musk miatt lesz vége a háborúnak, ha a kormány tagja lesz. Nem azért, mert Trump odaveti Ukrajnát Putyinnak. Csak ez esetben nem béke lesz szerintem, hanem pár éves fegyverszünet, amíg Moszkva úgy nem látja, hogy elég erős az orosz hadsereg már Odessza és Kijev bevételére is.
Zack írta: Akkor mit védenek? Persze tudom az 1 kulcsos adó és a közmunka
De hát ez is a Fidesz hazugsága, mert a legtöbb párt nem kampányolt azzal, hogy csak úgy hirtelen, alternatíva nélkül kivezetnék a közmunkát, vagy többkulcsos adót vezetnének be.
Bár ez utóbbi nem lenne ördögtől való, cserébe alacsonyabb ÁFÁ-ért, mert az pont valamit segítene a társadalmi olló szétnyílásán. Feltéve, ha valóban az lenne a cél, hogy a lemaradó országrészeket, rétegeket megpróbáljuk valamennyire felzárkóztatni.

Zack

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. október 25., péntek 16:45

csababarca írta:
Zack írta: Akkor mit védenek? Persze tudom az 1 kulcsos adó és a közmunka a valóságban ezekre a kérdésekre a válasz, meg a pusztuljon a
Rezsicsökkentés!
Abszolút igazad van. Abból indultam ki, hogy a tényleges eredménnyel bíró intézkedések lehetnek ennyire fontosak. Plusz az adóvisszatérítés. Illetve a gyerektámogatás, ami a 65 év felettiek körében arat a legnagyobb népszerűségnek.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. október 25., péntek 16:42

Zack írta: Akkor mit védenek? Persze tudom az 1 kulcsos adó és a közmunka a valóságban ezekre a kérdésekre a válasz, meg a pusztuljon a
Rezsicsökkentés!
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 25., péntek 16:31

kiserik írta: A beszélgetés ezen pontján jutottunk el oda, hogy közlöm veled: de, sikerült felfogni amit írtál, de nem értek vele egyet. Ahogyan azzal sem, hogy az igazunk erősítése miatt a vitapartnerünk értelmi képességeit vonjuk kérdőre.
Viszont akkor nekem nem sikerül felfogni, hogy miért a régi szocikkal jöttél, mikor azóta egy csomó új párt, politikus és szavazó is megjelent, akikről a fideszes szavazók jelentős részének ugyanolyan lesújtó a véleményük, mint a Fletóról. Fordítva ez sokkal indokoltabb, hiszen teljhatalom, kétharmad, stb.
Ergo az átlag ellenzéki szavazónál nagyobb az esély, hogy a tapasztalata miatt van rossz véleménye a kormányról, viszont a kormányszavazó leginkább a propaganda és a kormány hatására lehet ennyire dühös bárkire, aki nem Gyurcsány. Ide tartozik a Momentum (Cseh Katkával kapcsolatos fakenewst még itt is olvastam), néppártosodott Jobbik, zöldek, és igen, most a Tisza is. Csak és kizárólag abból a logikából kiindulva, hogy rosszat mertek mondani a Viktorról.
Szerintem itt nagyon nincs egyenlőségjel.
Realista24 írta: Altalanossagban igazad van, de altalanositani nem szabad.
Mea culpa, biztos létezik olyaz fideszes szavazó is, aki nem veti meg a nem volt szoci ellenzéki politikusokat, és elfogadja, hogy ők sem az ország vesztét akarják, csak lehet más megoldást látnak gyakran ugyanarra, ugyanúgy észlelt a problémára. Már csak a nagy számok törvénye alapján is kell lenni ilyennek.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. október 25., péntek 16:30

Zack

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. október 25., péntek 16:18

kiserik írta:
nuevo_ericco írta:

(A beszélgetés ezen pontján jutottunk el oda, hogy közlöm veled: de, sikerült felfogni amit írtál, de nem értek vele egyet. Ahogyan azzal sem, hogy az igazunk erősítése miatt a vitapartnerünk értelmi képességeit vonjuk kérdőre. Nem szeretném, hogy a starwarzos gyerek mellett azt se lássam, amit Te írsz, mert értelmes embernek ismertelek meg. )

Alapból leírtam, hogy a Fidesznek elég sok köze van hozzá, de alapból ilyenek vagyunk. Az ellenfelünket általában nem szeretjük, hogy finoman fogalmazzak. Ezt a politika mégjobban felerősíti és a mai világban mégjobban lehet hergelni az embereket (ez minden irányba működik, nem csak a Fidesz találta ki és csinálja). Sokan utálták a Jobbikot, most a Mi hazánkat, a Kutyapártot a Momentumot és lehetne sorolni napestig, pedig egyik sem volt hatalmon, sőt, semmilyen beleszólásuk nem volt eddig semmibe. De régen is utálták a Fideszt, még a megválasztásuk előtt jóval. Ahogy itt is sokan utálják messit például, vagy az ellen oldalon CR-t.

És ismét le kell írnom: én az elmúlt 14 évben nem hallgattam fideszes sajtót, nem követek kormánypárti médiumokat, egyszer sem szavaztam narancsékra, így nincs is olyan tudatalatti lelkiismeret furdalásom, mint sokaknak.

Aki nem érti, hogy miért lehet gyűlölni "a Tiszát", jelentsen ez bármit, mert gyakorlatilag még mindig csak MP van és kész, az nem érti az embereket. Mivel MP totális háborút, teljes megsemmisítést igér, ezért aki a Fidesszel szimpatizál, az természetesen gyűlölni fogja, mert veszélyezteti a pártja létezését. Emellett MP-nek is vannak/voltak dolgai, amiket lehet gyűlölni.

Sokan úgy gondolnak erre a 14 évre, mint ha a Fidesz feltalálta volna ezt a csúnya rendszert pedig csak a 2/3-aiknak (bizony, akik oda szavaztak egyszer is, azoknak is) hála csak tökéletesítették, amit mér évtizede csinálnak politika címszóval az országunkban. Ezt csinálták az átkosban, ezt csinálták Antalék (de még hogy), Gyurcsányék és Orbánék is. És minden esetben ez volt a szöveg egy egy kormányváltás előtt, amiket most MP is hangoztat és a szavazók fújtak. Tisztán emlékszem az első 2/3 előtt egy barátommal beszélgettem, aki nagyjából úgy állt a helyzethez, mint most ferni. Mondtam neki, hogy nem lesz veszélyes a 2/3-ad? Az volt a válasza, hogy ezeket a mocskokat és az igazi rendszerváltást csak így lehet megcsinálni. A többi történelem.

Azt írod, hogy az eddig jóformán semmi közhatalmat (eu parlament~0 nem hiába van ott Deutsch Tamás is) nem gyakorló pártot jogosan utálnak a fideszesek, mert az teljes teljes megsemmisítést ígért. Pár kérdésem van, mert eddig nem értem, amit írsz.

A Fideszesek mitől félnek teljes megsemmisítés miatt? Csak nem érdemtelenül jutottak valamihez? Csak nem a lojalitás bemutatása az egyetlen dolog,amihez a "hűbérükkel" tdtak kezdeni?
Másik, azt írod, legalábbis logikailag így áll össze a mondanivalód, hogy a Fidesz kormány eredményeit féltik. Ezek pontosa mik? Sikerült a környezetünkhöz képest magasabb relatív jólétet kialakítani, jobb életkilátásokat biztosítani, növelni a társadalmi mobilitást? Mert ezek eredmények, ha sikerült nekik. Valljuk be nem sikerült. Akkor mit védenek? Persze tudom az 1 kulcsos adó és a közmunka a valóságban ezekre a kérdésekre a válasz, meg a pusztuljon a "másik oldal" bármi áron.
Szerinted mi menne tönkre MP alatt? Vagy a gond az, hogy a Fidesznek túl erős a deapstate-je és ellehetetlenítené? Ez egy elég erős érv a Fidesszel szemben, ha igaz.

Azért kérdezek ennyit, mert azt látom, hogy minden rossz de az opcionális megoldások közül egyik sem elfogadhat, nem is éri meg gondolkozni rajta. Tehát maradjon, ami most van, persze nem jó de érted, nekem kényelmes magatartást vélek felfedezni az egész korábbi beszélgetésben.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. október 25., péntek 16:17

-Vonható párhuzam '56 és az ukránok között?
-Semmi
-Mi a különbség?
-Semmi

:lol:

Jaj mennyi gyöngyszem született :kalapos:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2024. október 25., péntek 16:18-kor.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. október 25., péntek 16:04

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Persze. Akkor és azóta nem gyűlölték az mszp-sek/dk-sok a fideszeseket? Dehogynem. Vagy az átkosban a felek egymást? Szintén zenész. Oda rakok egyenlőséget, ahová kell.
Már megint nem sikerült felfognod, amit írtam, de már megszoktam. Nem erről beszéltem. A fideszes szavazók a propaganda hatására olyanokat is gyűlölnek, akik még nem voltak hatalomnál, annak közelében sem, ergo semmi, vagy csak nagyon minimális befolyásuk volt az elmúlt 25 év dolgaira. Szóval nem oda raktad, ahova kell, hanem oda, ahova az elmúlt 14 évben annyiszor hallottad.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. október 25., péntek 15:45

Musk Putykonak dolgozik, ki gondolta volna?! :)

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. október 25., péntek 15:35

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Persze. Akkor és azóta nem gyűlölték az mszp-sek/dk-sok a fideszeseket? Dehogynem. Vagy az átkosban a felek egymást? Szintén zenész. Oda rakok egyenlőséget, ahová kell.
Már megint nem sikerült felfognod, amit írtam, de már megszoktam. Nem erről beszéltem. A fideszes szavazók a propaganda hatására olyanokat is gyűlölnek, akik még nem voltak hatalomnál, annak közelében sem, ergo semmi, vagy csak nagyon minimális befolyásuk volt az elmúlt 25 év dolgaira. Szóval nem oda raktad, ahova kell, hanem oda, ahova az elmúlt 14 évben annyiszor hallottad.
Altalanossagban igazad van, de altalanositani nem szabad.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. október 25., péntek 15:32

De pontosan, jelenleg egy Fidesz szavazónak mi alapján kéne/lehetne gyűlölnie a Tiszát?

MP jelenleg jobboldalibb, mint ez a komcsi Fidesz. :lol:

Nincs szinte semmi konkrét alapjuk erre, csak a hazugság.
Csak a propagandát fröcsögik.

Ruff Bálint is mondta nézte egy órát az M1et és kisebb megdöbbenésére csak a teljes hazugságok mentek, miközben régebben azért nem ez volt, hanem voltak benne igaz, tényeken alapuló dolgok és azok lettek a végére ki forgatva, kimagyarázva stb.

Fidesz olyan szinten belekeveredett egy olyan helyzetbe, hogy bármit csinál szarul jön ki belőle, hogy az valami félelmetes és már csak a legidiótább rétegben tud bízni, akik mident is bekajálnak, csak lehet ez a réteg már nem lesz elég 2026ban.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 25., péntek 15:08

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. október 25., péntek 14:29

nuevo_ericco írta:
kiserik írta:ahol pont így gyűlölte a fél ország Gyurcsányékat
Ami jogos. Azóta viszont megjelent egy csomó más politikus, politiklai errő, akik nem voltak hatalomban, mégis gyűlölték/gyűlölik őket a fideszesek. Annak semmi más oka nincs, csakis Orbánék folyamatos hazudozásai, uszításai, karakterrombolásai.
Ismét oda raksz egyenlőségjelet, ahova nem kéne.
Persze. Akkor és azóta nem gyűlölték az mszp-sek/dk-sok a fideszeseket? Dehogynem. Vagy az átkosban a felek egymást? Szintén zenész. Oda rakok egyenlőséget, ahová kell.

Persze a fiataloknak minden új. Ezt megértem.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Vissza: