Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Thiago11
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Thiago, Rivaldo
Kedvenc csapatod: Barca

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: Thiago11 » 2013. december 7., szombat 17:54

wZoLee7 írta:
'shutterisland írta: arra is a legjobb példa, hogy benzemának ha jól tudom, volt itt egy jó éve, a többi itt eltöltött idő inkább csalódás volt.
el is adtátok volna sokan, viszont volt aki bízott benne, és voálá, ismét magára talált.
rossz példa...egyikük az eredeti posztján játszik, a másikat meg hűen a barca névhez egész máshol erőltetik...

vicc már amit a katalánok művelnek de komolyan...ha nekik szurkolnák is ezt gondolnám. Mascherano, Messi, Fabregas, a közös bennük az hogy mindegyiket az eredeti posztjáról mozgatták máshová. Messinél bevált, de nem azért mert ő Messi, hanem mert a barca játéka megadta a lehetőséget, hogy a technikájával csillogjon csatárposzton. Mellettük egy rakat játékos van, akik nagy nevek, vagy lehettek volna, de az eredeti posztjuk helyett máshol kellett helytállniuk, persze nulla sikerrel.
Tőlünk is ezért távozott Özil...csak amikor Özil jött, a posztja aktuális volt...Katalán oldalon meg ugyan ez a taktika már évek óta, mégis elszórtak egy Ibrát pl...
Nem erőltetik máshol. Cescnek megvan a helye, de Messi hiányában kénytelen most fals 9-est játszania. Eggyel hátrébb a középpályán viszont a szezonban kiválóan teljesít. Vezeti a támadásokat, felér a kapu elé, osztogatja az assistokat. Ezzel nincs semmi gond, az, hogy az Arsenalban középen, a csatár mögött játszott más kérdés, ott olyan volt a játékrendszer, de az a poszt ahol nálunk szerepel sem idegen neki, főleg Gerardo taktikájában.
Mascherano középhátvédként való játszatása a legjobb ötlet volt. Az első két évben, de még tavaly is talán ő volt a legstabilabb védőnk, vkp-ként azon a pár meccsen kiábrándító volt a játéka.
Villa esete már bonyolultabb. Ő is szélen játszott, ami nem az eredeti pozíciója, ennek ellenére nem lehetett panasz a teljesítményére, feltalálta ott is magát, ezt ti is megtapasztalhattátok. Sajnos az a csúnya sérülés derékba törte az itteni pályafutását, utána már nem tudta megtalálni régi önmagát. lelassult, vesztett a robbanékonyságából.

Ha ezt a három fenti embert nézzük és azt mondod, hogy nulla sikerrel, lelked rajta, de akkor tényleg nem néztél sok meccset.

Ibra más tészta. Vele tényleg nagyon befürödtünk, viszont ő is posztra érkezett, csak közben kiderült, hogy Messi középen sokkal hasznosabb és gólerősebb, mint Ibra, akit aztán még Bojan is kiszorított.

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2013. december 7., szombat 17:46

wZoLee7 írta:Tőlünk is ezért távozott Özil...csak amikor Özil jött, a posztja aktuális volt...Katalán oldalon meg ugyan ez a taktika már évek óta, mégis elszórtak egy Ibrát pl...
Ozil es Ibra helyzete is hasonlo volt. Mindkettot leigazoltak egy hiany posztra (Kaka serulese, Eto`o tavozasa), majd idovel mindket rendszert megvaltoztattak es ezzel a posztjuk eltunt (mi atalltunk 4-3-3-ra, a barca meg csatar helyett hamis 9-esre valtott). A kulonbseg annyi, hogy nalunk Ozil 3 evet lehuzott, vegig a sajat posztjan, Ibra posztjat meg fel ev utan megszuntettek.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2013. december 7., szombat 17:29

'shutterisland írta: arra is a legjobb példa, hogy benzemának ha jól tudom, volt itt egy jó éve, a többi itt eltöltött idő inkább csalódás volt.
el is adtátok volna sokan, viszont volt aki bízott benne, és voálá, ismét magára talált.
rossz példa...egyikük az eredeti posztján játszik, a másikat meg hűen a barca névhez egész máshol erőltetik...

vicc már amit a katalánok művelnek de komolyan...ha nekik szurkolnák is ezt gondolnám. Mascherano, Messi, Fabregas, a közös bennük az hogy mindegyiket az eredeti posztjáról mozgatták máshová. Messinél bevált, de nem azért mert ő Messi, hanem mert a barca játéka megadta a lehetőséget, hogy a technikájával csillogjon csatárposzton. Mellettük egy rakat játékos van, akik nagy nevek, vagy lehettek volna, de az eredeti posztjuk helyett máshol kellett helytállniuk, persze nulla sikerrel.
Tőlünk is ezért távozott Özil...csak amikor Özil jött, a posztja aktuális volt...Katalán oldalon meg ugyan ez a taktika már évek óta, mégis elszórtak egy Ibrát pl...

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. december 7., szombat 17:14

Ha tudom, hogy többre képes, akkor semmilyen körülmények között nem elégedek meg vele. :)
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Thiago11

HozzászólásSzerző: Thiago11 » 2013. december 7., szombat 17:06

Galacticos írta: én ezt értem hogy ebben bíztok.
viszont nem tudok pontos statot, meg lusta vagyok utánanézni de szerintem nem játszik többet fabregas mint amikor megvettétek az első szezonjában. mert akkor ugye az volt hogy majd ha xavi kiöregszik ott lesz ő, a tökéletes utód. viszont xavi hiába egyre alibibb még mindig talpon a kezdőben..
A játékperceik szinte azonosak, szinte minden meccsen pályán voltak, viszont ez nagyban "köszönhető" annak, hogy a sok sérült miatt nem lehet úgy rotálni a csapatot, ahogy azt Tata szeretné. Nem lehet megtenni, hogy mondjuk 5-ből 3 meccsen Cesc, kettőn meg Xavi játszon.
Galacticos írta: és hiába rakjátok be mondjuk a kezdőcsapatba jövőre a meccsek 80%-ában ez a két-három év mint játékosnak(!!) kizárólag egyénileg nézve szerintem ha nem is visszavetette a karrierjét de erre a két-három évre szerintem semmiképp sem lehet túl büszke. azt is értem hogy be kellett állnia a sorba, de könyörgöm most kéne hogy jöjjenek a legjobb évei persze jöhetnek még nem mondom hogy nem de emlékszem még azokra az időkre amikor akartuk hozni őt és itt is mennyien akarták, mostmár nekem például nem kéne. és nem azért mert nálatok játszik mert pont leszarom.
26 éves. Most jönnek a legjobb évei. Egy olyan poszton ahol neki kell átvenni a stafétát pedig tényleg kell az érettség. Ez már megvan benne, de amikor visszajött azért Xavi még nem állt közel a kiöregedéshez, akkor pedig nem nagyon lehetett kiszorítani, ennek ellenére nem egy meccsen MOM volt.
Galacticos írta: egyszerűen az a bajom vele mint iniestával. nem tudom máshogy mondani tőrös balázs nba szakértő mondta arra kérdésre hogy kik azok akik nem nyertek bajnokságot és sajnálja hogy x,y és jordan "áldozatai"... ők nálam ilyen szempontból "messi áldozatai". megnyernek mindent együtt, viszont iniesta ha többet vállalna, ha többet önzőzne sokkal elismertebb lehetne. én imádom a játékstílusát, laza, könnyed, nem pattan el tőle akkor sem a labda ha roberto carlos lőné meg izomból 5méterről de egyszerűen szerintem(!) nagyobb karriert jósoltak vagy vártam én tőlük mint amire vitték.
iniesta vb döntős gólja is alig van emlegetve ha ezt messi vagy cristiano lövi vagy mondjuk ibra akkor a mai napig szinte állandóan lehetne olvasni. és fabregas nálam ugyanígy messi vagy mondjuk ő inkább a "rendszer" áldozata, tartok tőle hogy nálunk ez isco lesz mert nincs igazán posztja a mostani rendszerben.
Én ezt nem sarkítanám le így. Az egész futballvilágban ez van. Létezik egy Cr és egy Messi. Amíg ezek játszanak, az olyan játékosok mint például Ini, sajnos-nem sajnos, nem lesznek soha igazi főszereplők. Nekem pl. ő a kedvencem a jelenlegi csapatból, de tudom hogy soha nem fog mondjuk Aranylabdát kapni. Hiába volt vb-eb MOM az előbb említett két úriember egy szinttel felettük van. (bár hozzátenném hogy a vb évében neki kellett volna kapnia)
Sokkal jobb volt az Arsenalban, de nem is ezen volt a hangsúly. Statisztikailag a Barcában sem rossz, csak a gépezet része lett, láthatatlanná vált.
No offense, de nem tudom mennyi Barca meccset néztek, de a középpályán minden csak nem láthatatlan.
Az Arsenalban kis túlzással minden róla szólt, őt kereste mindenki labdával, olyan volt kb. mint nálatok Cr. Így sokkal könnyebb volt kitűnni. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy csak ezért volt jó, de nagyrészt ezért emelkedett ki. Egy olyan csapatban pedig, ahol minden poszton hasonló kaliberű játékosok vannak, ez már nem olyan könnyű.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. december 7., szombat 17:01

sokkal rosszabb, hogy hitegeted magad azzal, hogy jó meg 1 gólpontos átlaga van meg minden, amikor nyilvánvaló, hogy nem az igazi...
azt nem is mondtam, hogy az igazi, tudom, hogy mennyivel jobb volt az arsenalban.
egyszerűen én a körülmények ismeretében elégedett vagyok vele.

Legjobb példa mikor év elején Benzema lőtt pár gólt, de olyan ritka fos volt, hogy fájt nézni mit csinál...
arra is a legjobb példa, hogy benzemának ha jól tudom, volt itt egy jó éve, a többi itt eltöltött idő inkább csalódás volt.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. december 7., szombat 16:54

shutter nekem nem baj, de sokkal rosszabb, hogy hitegeted magad azzal, hogy jó meg 1 gólpontos átlaga van meg minden, amikor nyilvánvaló, hogy nem az igazi... Legjobb példa mikor év elején Benzema lőtt pár gólt, de olyan ritka fos volt, hogy fájt nézni mit csinál... Most viszont tényleg jó, látszik rajta a nyugodtság és, hogy van önbizalma.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. december 7., szombat 16:49

Amúgy se nagyon akarsz negatívan véleményezni a Barca kapcsán és mindenben keresed a jót.
nem tudom, ebben mi a nagy szám.

tudom, hogy vannak gondok, tudom, hogy ez már nem a csodabarca, ennyi.
bajnokok voltunk, ha éppen csak, de a bajnokságot idén is vezetjük, nem dőlök a kardomba, lesz ez még így sem.
ha nem nyerünk semmit, akkor nem nyerünk semmit.
csalódott leszek, jövőre újra megpróbáljuk.

már nem igazán vagyok az a típus, aki két meccsenként hisztizik, vagy eladná mindig a fél csapatot és hozná sorra az aktuálisan felkapott arcokat.

gondolom azért furcsálljátok, mert itt sokaknál ez a módi.

viszont iniesta ha többet vállalna, ha többet önzőzne sokkal elismertebb lehetne.
pontosan ezt csinálja idén, és a korábbi éveihez képest ebben a szezonban egy rakás...

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. december 7., szombat 16:47

Galacticos írta:lehet hogy jó alapot kapott, de wengernek hatalmas szerepe volt abban hogy fabregasból ilyen jó játékos lett.
Ezt nem is kérdőjelezem meg, Wenger valamiért tényleg nagyon ért ahhoz, hogy fiatal, zöldfülű playákból világklasszisokat faragjon. Jár is neki a köszönet. :agree:

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2013. december 7., szombat 16:44

ja igen és még valami
GT37 írta:. Viszont neki Barcelona az otthona, itt tanulta meg, hogyan is kell focizni
lehet hogy jó alapot kapott, de wengernek hatalmas szerepe volt abban hogy fabregasból ilyen jó játékos lett.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. december 7., szombat 16:41

szerintem csak nem láttad, hogy mennyivel jobb volt az Arsenalban. Amúgy se nagyon akarsz negatívan véleményezni a Barca kapcsán és mindenben keresed a jót. :)
Nah de ha hozzánk igazolt volna és ezt hozná amit a barcaba.... :mrgreen: Akkor nyilván jönne hogy visszaesett,beszürkült,stb stb....na de mivel őskatalán,ilyen persze szöba se jönne :D
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2013. december 7., szombat 16:38

'shutterisland írta:majd szépen lassan be lesz pakolva a középpályára, és akkor konstans lehet a teljesítménye.
én ezt értem hogy ebben bíztok.
viszont nem tudok pontos statot, meg lusta vagyok utánanézni de szerintem nem játszik többet fabregas mint amikor megvettétek az első szezonjában. mert akkor ugye az volt hogy majd ha xavi kiöregszik ott lesz ő, a tökéletes utód. viszont xavi hiába egyre alibibb még mindig talpon a kezdőben.
és hiába rakjátok be mondjuk a kezdőcsapatba jövőre a meccsek 80%-ában ez a két-három év mint játékosnak(!!) kizárólag egyénileg nézve szerintem ha nem is visszavetette a karrierjét de erre a két-három évre szerintem semmiképp sem lehet túl büszke. azt is értem hogy be kellett állnia a sorba, de könyörgöm most kéne hogy jöjjenek a legjobb évei persze jöhetnek még nem mondom hogy nem de emlékszem még azokra az időkre amikor akartuk hozni őt és itt is mennyien akarták, mostmár nekem például nem kéne. és nem azért mert nálatok játszik mert pont leszarom, thiagot is akartom és ő is ott volt.
egyszerűen az a bajom vele mint iniestával. nem tudom máshogy mondani tőrös balázs nba szakértő mondta arra kérdésre hogy kik azok akik nem nyertek bajnokságot és sajnálja hogy x,y és jordan "áldozatai"... ők nálam ilyen szempontból "messi áldozatai". megnyernek mindent együtt, viszont iniesta ha többet vállalna, ha többet önzőzne sokkal elismertebb lehetne. én imádom a játékstílusát, laza, könnyed, nem pattan el tőle akkor sem a labda ha roberto carlos lőné meg izomból 5méterről de egyszerűen szerintem(!) nagyobb karriert jósoltak vagy vártam én tőlük mint amire vitték.
iniesta vb döntős gólja is alig van emlegetve ha ezt messi vagy cristiano lövi vagy mondjuk ibra akkor a mai napig szinte állandóan lehetne olvasni. és fabregas nálam ugyanígy messi vagy mondjuk ő inkább a "rendszer" áldozata, tartok tőle hogy nálunk ez isco lesz mert nincs igazán posztja a mostani rendszerben.
Sokkal jobb volt az Arsenalban, de nem is ezen volt a hangsúly. Statisztikailag a Barcában sem rossz, csak a gépezet része lett, láthatatlanná vált.
erről van szó. ha valaki azt mondaná hogy mondjak egy kurva nagy fabregas momentumot akkor nem tudom hányadikra ugrana be barcás jelenet. az a boka passz amit 2008ban az oroszok elleni elődöntőben oda nyomott güiza elé, az besza behu. most meg inkább visszateszi, átveszi, hátra pintonak.. fabregas a jelenlegi rendszeretekben hoz egy 60%-ot a valós tudásából, ez is elég, ez is jó de benne több volt vagy lehet még mindig van.

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Anthony » 2013. december 7., szombat 16:32

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. december 7., szombat 16:25

szerintem csak nem láttad, hogy mennyivel jobb volt az Arsenalban. Amúgy se nagyon akarsz negatívan véleményezni a Barca kapcsán és mindenben keresed a jót. :)
K

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. december 7., szombat 16:15

nekem semmi bajom fabregassal, egyértelmű, hogy egy olyan csapatban jobban kitűnsz, ahol te vagy a legnagyobb sztár, arról nem is beszélve, hogy sokszor nem is a posztján tolta.
mióta itt van, nagyjából 90 percenként 1 gólpontja van, nincs vele gond.
majd szépen lassan be lesz pakolva a középpályára, és akkor konstans lehet a teljesítménye.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. december 7., szombat 14:18

(Persze lehet, hogy én látom rosszul.)
Nézd GT,nem akarlak elkeseríteni,mert nem vagy rossz gyerek,de asszem igen....most te látod rosszul...
A srácok felsorolták a fentiekben,hogyan változott meg Fabregas nem pozitiv irányba....és még azt se mondanám hogy rajta múlott...
Az arsenalba valóban sokkal-sokkal meghatározóbb volt,a varcaba viszont valóban beszürkült,tologatják ide-oda,tagja lett a gépwzetnek,elfeledve(vagy elfeledtetve),azt a kreativitást,ami azért őt jellemezte.
A javára azt lehet írni,hogy nem adta fel,ugye volt egy időszak mikor a csapatba kerülés is kérdéses volt,de tudott váltani,ami viszont az érettségét dicséri,és mostanság azért játszik rendesen....
De az a sziporkás,szellemes,kreativ futballista,ami angliába volt,az nincs sehol...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Thiago11

HozzászólásSzerző: Thiago11 » 2013. december 7., szombat 14:11

Nem hinném, hogy Cesc beleszürkült a csapatba. Igaz, főleg az elmúlt évben nagyon hullámzó volt a játéka, de idén talán ő a legstabilabb és legjobb játékosunk, ha a kp-n játszik. Ez a szerepkör ideiglenes neki, Messi visszatérésével ez változni fog. Xavit lassacskán kiszorítja, ha jól tudom többet is játszott nála, középpályáshoz képest gólerős és jól is lát a pályán.
Ez a "beszürkülés" amiről beszéltek szerintem abból adódik, hogy egy "kisebb" csapatból érkezett, ahol ő volt a legfontosabb játékos. Ezért is lehetett jóval többet hallani akkor róla. Ez minden top-játékossal így van, ha egy nagyobb csapatba érkezik. Nálatok is ott van Isco, Coentrao, Illarra, di Maria vagy anno Özil. Ők a korábbi csapatukban mind a legnagyobb sztárok voltak, most pedig sokat padoznak, vagy más játékosok vannak inkább a középpontban. Bale se lehet itt soha a legnagyobb sztár, amíg Cr ott játszik, a Spurs pedig szinte teljes mértékben róla szólt. Talán az igazolási összeg miatt van többet a középpontban.

Nyilván karikatúra volt Neymarról, viszont nagyon jól játszik, nem egy meccsen a csapat legjobbja volt. Egyedül a helyzetkihasználásával van gond. Ha kicsit jobban ott lesz fejben ez könnyen változhat. Hajt, sokszor látványos dolgokat produkál, amik eddig nagyon hiányoztak, 1 vs 1-ben, de két védővel szemben is nagy százalékkal nyeri a párharcokat, hiába rugdossák agyba-főbe. A dobálásokról annyit, hogy vannak ugyan ilyen megmozdulásai, de közel se annyi, mint amennyire itt be van állítva. No offense, de azért Bale is hozza őket rendesen.
A gond annyi vele kapcsolatban, hogy mostanában sokat játszatják, kellene neki a pihi, mert nagyon ki van facsarva, viszont a sok sérült miatt nem nagyon engedhető meg, hogy mellőzzük.

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. december 7., szombat 12:26

Galacticos írta:de úgyis mondhatnám hogy ott volt valaki, a barcában meg egy lett a sok közül. nagyon nem tett jót a karrierjének az hogy váltott, persze több kupát nyert ezalatt a pár év alatt mint amennyit az arsenallal valaha nyert volna, de én mint játékosra gondolok.
Ez van, ha egy jobb csapatba igazol az ember. :D Abban igazad van, hogy talán szigorúan egyénileg nézve többre vihette volna, ha marad, fejlődik tovább, a világ talán legjobb támadó középpályásaként emlegetnénk, így pedig "csak" egy a sok közül (bár azért nem gáz, hogy nem körözi le fényévekkel Xavit meg Init)... Viszont neki Barcelona az otthona, itt tanulta meg, hogyan is kell focizni, kis túlzással minden itt van, ami fontos neki, szóval ebből a szempontból nagyon is megértem, hogy visszajött. (Illetve, gondolom, trófeákat is akart azért nyerni. :lol: )

Az arsenalos önmagához képest valóban szürkébb lett, ezt természetesen elismerem, de ez nem is meglepő a lejjebb felsoroltak tükrében... Viszont azért így is sokszor megmutatja, hogy miért imádta minden Senal-drukker anno, szóval az a bizonyos különleges dolog szvsz nem tűnt el belőle, csak ritkábban jön elő. :) (Persze lehet, hogy én látom rosszul.)

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2013. december 7., szombat 12:13

GT37 írta:Értem, mit akarsz mondani, de szerintem kissé túlzó az, hogy beszürkítettük, illetve eltüntettük Fabrét.
szerintem meg igaza van.
felsoroltál pár indokot, de ettől még igaz hogy beleszürkült a mezőnybe.
az arsenalba volt benne valami különleges ami már kezd eltűnni vagy már el is tűnt.
de úgyis mondhatnám hogy ott volt valaki, a barcában meg egy lett a sok közül. nagyon nem tett jót a karrierjének az hogy váltott, persze több kupát nyert ezalatt a pár év alatt mint amennyit az arsenallal valaha nyert volna, de én mint játékosra gondolok.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2013. december 7., szombat 11:41

R.M.C.F írta:
GT37 írta:Vezet a Cartagena :lol: :lol: :lol:

Csak tudnám, miért kell már megint fals kilencesként játszatni Fabregast...

Miért kell támadóként játszatni egy echte kp-ást?
Tito is,meg Tata is azt hitték,hogy majd ők kitalálják a focit. Hogyne,jódolgukban nem tudják mit csináljanak, próbálnak nagyot húzni,újítani, de ez semmi, értelmetlen.
Cesc-nek a kp-n a helye,sehol máshol. De erre nem tudom,valaha rájönnek e. :angry:
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Vissza: