Pipita írta:
swfan írta:
Az én válaszaim elvileg nem látja, szóval nem látja a linket se
Amúgy viccen kívül Toroczkai is AMA-zhatna egyet redditen egyszer.
Egyébként én a következő kérdéseket küldtem be:
1. Hogyan nyúlnátok hozzá a választási törvényhez, hogy 2030-ban már egy arányosabb, demokratikusabb rendszerben választhassuk meg az országgyűlés összetételét? Akkor is meglépnétek ezt, ha ez számotokra jó eséllyel mandátumvesztéssel is járna? Véleményem szerint egy új választási rendszernek mindenképpen garantálnia kellene, hogy soha ne fordulhasson elő mégegyszer, hogy egyetlen párt képes legyen alkotmányozó többséget szerezni.
(Egy másik kommentelőnek amúgy közben válaszolt erre, hogy igen, változtatnának a választási törvényen)
2. Egykulcsos vagy többkulcsos SZJA?
3. Mit tennétek ti a lakhatási válság megoldása vagy legalább enyhítése érdekében? Sokak szerint a kormány új intézkedései csak olaj a tűzre és csak tovább fogják emelni az amúgy is magas árakat.
4. Támogatnátok-e, hogy ne az országgyűlés, hanem a nép közvetlenül válassza a köztársasági elnököt?
5. Tudom, hogy ennél jelenleg égetőbb problémák is vannak az országban, és hogy egy politikusnak ezzel kampányolni ennyi év uszítás után kb. politikai öngyilkossággal érne fel, de érdekelne az őszinte véleményed: legalizálnád-e az azonos neműek közötti házasságot?
6. Ha nem sikerül 2/3-ot szereznetek, hogyan fogjátok lebontani a NER rendszerét? Gondolok itt arra, hogyan fogjátok leváltani a kulcspozícióban ülő fideszeseket, például Polt Pétert?
Jött válasz?
Eddig nem. De több mint 1000 komment van a poszton, és azt írta, hogy egyedül válaszolgat, nem csapattal. Őszintén meglepne, ha nem maradna ki jópár, de így is rengeteg kérdésre válaszolt már.
Más kommentelőknél, ahogy írtam, egy ugyanolyan kérdésre, mint az 1 meg az 5 már válaszolt.
Az 1-re azt írta hogy változtatnának a választási rendszeren, hogy arányosabb legyen (nem részletezte pontosan hogyan), az 5-re meg ugyanazt, amit egyszer már korábban is mondott, hogy "szerinte mindenki azt szeret akit akar és azt csinál amit akar, amíg törvényt nem sért és másnak nem árt" - valahogy sejtettem, hogy ezúttal sem fog kerek perec válaszolni, de érthető, miért.
Ja és persze valaki megkérdezte, hogy Real v Barca, azt mondta Milan
Itt vannak a profilja, válaszai amúgy egyben:
https://www.reddit.com/u/MagyarPeter198 ... AytaOK2MDe
Ja meg ami sokakat érdekelhet, azt írta jövő nyárra már elkészül a részletes választási programjuk a tervük szerint