Utazás Madridba

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
IdentitásbólGyőzelem
Kedvenc játékosaid: Zidane, Fenomèn, Modric, Benzema
Kedvenc csapatod: RMCF

Re: Utazás Madridba

HozzászólásSzerző: IdentitásbólGyőzelem » 2024. november 25., hétfő 10:20

Igazából, mi szívesen sétálnánk sokat. Mármint, ha gyalog megközelíthető több látnivaló is, akkor az nekünk a legjobb. :)

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. november 25., hétfő 10:15

Mivel meg nem voltatok Madridban, en mindenkepp a belvarosban foglalnek valamit. Onnan nagyon kozel van sok latnivalo, meg ettermek, kajaldak, stb. A metrohalozat kurva jo, barhova el tudsz jutni emberi idon belul, a Bernabeuba meg plane.

Ha nem az elso ut lenne Madridba, akkor eleg lenne egy stadion kornyeki szallas, mert akkor mar a latnivalokon tul lennetek, de en igy a belvarost tudnam ajanlani.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

IdentitásbólGyőzelem
Kedvenc játékosaid: Zidane, Fenomèn, Modric, Benzema
Kedvenc csapatod: RMCF

HozzászólásSzerző: IdentitásbólGyőzelem » 2024. november 25., hétfő 10:09

Sziasztok!

Jövőre szeretnék Asszonnyal utazni hazai meccsünk valamelyikére. Nem voltunk még soha Madridban, éppen ezért néhány tanácsot vagy tippet szívesen elfogadnék szállással kapcsolatban.
Főleg, hogy hol, melyik környéken érdemes megszállni 3 éjszakára, gondolok itt az éttermek, kajáldák minőségére és/vagy minőségére. A Bernabeu 30-40 perc sétánál többre ne legyen, és persze nem lakosztályokba gondolkodom :D
Magyarul van valami konkrét tippetek elfogadható árú, frekventáltabb korrekt szállásra?
Apartman, szálloda, bármi jó igazából, önellátásban gondolkodunk abban a 3-4 napban.
De bármilyen tanácsot szívesen vennék, Nagyon Köszi :D

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Anthony » 2024. november 12., kedd 10:49

Lehet azóta járt Remy is arrafele és nincs meg a város és a vár sem na

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 12., kedd 10:01

Toti írta:
_Bushido_ írta: Egy francia várost is megnéztunk, ahol volt egy vár.
:mrgreen: :mrgreen:
ez annyira réjes :kalapos:
Igazabol torolni kene.
Meg a hsz-t is. :roll:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

poronty
Kedvenc játékosaid: M. Laudrup, Modric, Kroos, Courtois

HozzászólásSzerző: poronty » 2024. november 12., kedd 9:58

Amikor másodikos korodban visszajössz a nyári szünetről és a tanár kéri, hogy irjál egy élménybeszámolót, hogy mi történt veled a nyáron. Zseni. :lol:
--------------Körte
Hakimi--Saliba--Gvardiol-Davies
------Fede------------Emery
Foden----Bellingham-----Musiala
-------------Haaland

https://www.youtube.com/watch?v=kRzMmt_MFko

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2024. november 12., kedd 9:56

_Bushido_ írta: Egy francia várost is megnéztunk, ahol volt egy vár.
:mrgreen: :mrgreen:
ez annyira réjes :kalapos:
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2024. november 11., hétfő 22:38

M1Ö írta:
Realista24 írta: Mi az hogy para?
2600 km nagyjabol, 20-30 ora vezetes pihenok nelkul szamolva, attol fuggoen mennyi epitkezesbe rongyolsz bele.
Nem fejtettem ki, bocsi. Erre gondoltam, a vezetésre. Balesetveszély, fáradtság, ilyesmi.
Realista24 írta:Ar ertek aranyban szerintem nem eri meg.
Nekem minden elvesztegetett forintot megér, ha nem kell repülőre ülnöm. Rosszabb vagyok, mint Bergkamp :lol:
zoli0415 írta: Az első hosszabb, lassabb és izgalmasabb, a második sokkal szebb, látványosabb viszont drágább.
Köszi! Igen, ez is szempont lenne (majd egyszer) hogy szebbnél szebb tájakon menjünk át.
Még régen, 2009ben (sajna azóta jóval több autó, kamion, veszély van) voltunk 9 fős kisbusszal Madridban. Váltósofőr volt. 2500 km Sopronból, de a sofőr Szegedről indult, pár embert Pesten és Győrben vettek fel. Nem kis út volt, kockára ültem a s*eggem, de egyszer megérte, gyönyörű volt a táj és voltunk Monacoban, megszálltunk hazának Andorrában. Egy francia várost is megnéztunk, ahol volt egy vár.
Másik csapat repcsivel 2,5 óra alatt ott volt. Nekünk másfél nap. Mert mikor már Mind2 sofőr hulla volt, félreálltunk pihenni.
Ilyen távra sajnos már repcsi kell(ene).
Bár pl ismerősék voltak idén nyáron skandináv és végcél Moszkva úton, autóval, 6800 km volt oda-vissza. Több helyen is megaludtak. Ők imádják ezt a világ felfedezést.

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2024. november 11., hétfő 21:02

tomi_b írta:
Realista24 írta:
Most sajnaljunk? :mrgreen:
Nem számítottam 4 gólra, de felüdítő volt látni, hogy most gördülékenyebb volt a játék.

Még jobban látszott élőben, hogy ha van vertikális játék vagy pl egy hátvéd fellép középpályára és létszámfölény lesz, akkor sokkal könnyebb helyzetet kialakítani.

Vini minden mozdulata életveszély volt, Fede élmény (megváltás) volt jobb bunkóban, Mbappét pedig nagyon szereti mindenki, folyton bíztatták.

Szuper meccsre sikerült jegyet vinni, ritkán jövök, szóval izgultam, hogy ne legyen bukó.
Te voltál az aki küldött képet valami magyar face csoportba hogy két brazil csajjal pózol a stadionban? :mrgreen:
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2024. november 11., hétfő 18:31

Realista24 írta:
tomi_b írta: Sziasztok!

Holnap az Osasuna elleni meccset élőben leszek kénytelen végigszenvedni :kalapos:
Nem számítottam 4 gólra, de felüdítő volt látni, hogy most gördülékenyebb volt a játék.

Még jobban látszott élőben, hogy ha van vertikális játék vagy pl egy hátvéd fellép középpályára és létszámfölény lesz, akkor sokkal könnyebb helyzetet kialakítani.

Vini minden mozdulata életveszély volt, Fede élmény (megváltás) volt jobb bunkóban, Mbappét pedig nagyon szereti mindenki, folyton bíztatták.

Szuper meccsre sikerült jegyet vinni, ritkán jövök, szóval izgultam, hogy ne legyen bukó.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 11., hétfő 15:01

tomi_b írta: Sziasztok!

Holnap az Osasuna elleni meccset élőben leszek kénytelen végigszenvedni :kalapos:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2024. november 8., péntek 8:46

Sziasztok!

Mit javasoltok hétvégére (étterem, nem szokványos látványosság, stb..) megtekinteni/meglátogatni hétfő délig? Van valami kihagyhatatlan tippetek?

Köszi!

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2024. november 5., kedd 20:03

zoli0415 írta: Viszont, ha rászánod az időt, megszervezed az utat akkor olyan élményben lesz részed, olyan tájakat látsz, olyan városokba jutsz el amit életed végéig emlegetni fogsz és órákat fogsz tudni mesélni róla.
Zene füleimnek! A többiek repülős ajánlatát ignoráltam :kalapos:
Viccet félre téve, nekem ez barátságosabb, mint oda-vissza 6 óra szószerinti halálfélelem a repülőn. Köszi mindenkinek az összes infót, azt akkor tényleg offból ki! :sziv:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2024. november 5., kedd 17:44

Szerintem, kizárólag meccsre menni és ezért vezetni kétszer kb 30 órát és ötezer kilométert annak tényleg semmi értelme nincs, mert drága, fárasztó és veszélyes, a meccset sem fogod élvezni és az utat sem.
Viszont, ha rászánod az időt, megszervezed az utat akkor olyan élményben lesz részed, olyan tájakat látsz, olyan városokba jutsz el amit életed végéig emlegetni fogsz és órákat fogsz tudni mesélni róla.
Ausztriában a Graz-Klagenfurt-Villach útvonal már külön megér egy fejezetet, majd az Olasz Alpok a kiszáradt folyómederrel az út mentén valami lenyűgöző egészen Udinéig. Aztán Genováig semmi, majd onnal Ventimigliág a tenger mellett megy az autópálya, brutális látvánnyal. Franciaországban rögtön a határ után megnézheted Monacot, tolhatsz egy mért kört a versenypálya útjain és ha van időd várd meg az éjszaka fényeit a városnak. Majd Nizza, Cannes, Marseille, Montpellier az útvonal amit nem nagyon kell magyarázni, hogy miért érdemes meglátogatni. Spanyolországban én gyarló módon Barcelonában kezdtem egy stadion túrával, majd magával a várossal, majd Zaragoza és Madrid.
Egyetlen percig nem jutott eszembe, hogy mekkora veszélyben vagyok és miért nem jöttem repülővel hiszen az sokkal biztonságosabb.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 5., kedd 17:37

Vissza a topichoz. Köszi.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. november 5., kedd 16:54

mondjuk en speciel a halalnal jobban felnek egy maradando karosodassal (vegtagok elvesztese, toloszekhez kotottseg, esetleg schumacher fele vegetable mod) jaro balesethez, gondolom az meg statisztikailag eselyesebb autoban, mint lezuhano repuloknel. :D

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. november 5., kedd 15:38

Egyébként ennek - miért félnek az emberek sokszor jobban a repüléstől - van magyarázata.

Kockázatelemzésben ugye úgy szokás számolni, hogy az esemény bekövetkezésének valószínűsége és a bekövetkezett kár mértéke összeszorozva kiad egy együtthatót, ami minél magasabb annál nagyobb az adott kockázat. Objektíven ezeket kellene összehasonlítani, de szubjektíven az emberi elme sokkal jobban fókuszál a kár mértékére mint a bekövetkezés valószínűségére. A konkrét esetben hiába sokkal alacsonyabb a baleset esélye, a hozzá társított halálkép annyira horribilis, hogy felülértékeljük ezt a kockázatot a valósághoz képest. Ugyanez igaz minden ilyen nagyon alacsony bekövetkezési valószínűségű, de akkor katasztrofális dologra: másik tipikus példája az atomenergia.

Kis bulvár, hogy ezt jó részletesen Oroján Sándor volt vérfideszes képviselő előadásában tanulhattam meg Környezetértékelés és kockázatkezelés tárgyon a BMEn :D.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2024. november 5., kedd 15:27

Menj vegig az M3-on egy random penteken vagy vasarnap az ingazokkal egyutt. Szamold ki 100km-enkent hany olyan esetet latsz, ami halalos baleset is lehetne, ha nem figyelne mindenki az ongyilkosjeloltekre. Egybol nyugodtabb leszel a repulon, ami a vilagon a legjobban beszabalyozott kozlekedesi mod :)

Be lehet tolni egy kis nyugtatot is, aztan a legnyomas miatt ugyis vegig fogod aludni.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. november 5., kedd 15:08

Hátha ez a tudat segít repülni: Statisztikailag sokkal valószínűbb a halálos baleset kocsival mint repülővel. Vagy ha repülni nem is lesz jobb, hátha autózni is szar lesz mostantól :D

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. november 5., kedd 14:59

M1Ö írta:
Realista24 írta:Azt hittem csak egy meccs miatt gondoltal ra.
A meccs az első. Csak azt tárgyaltuk az asszonnyal, hogy ha már halálfélelmem van a repüléstől, akkor majd menjünk ki kocsival. Csak ez ilyen paradox, mert ettől is tartok, hogy a 2000+ km-en mennyi balesetveszély van.
Realista24 írta: Amugy üsd ki magad, mint haver szokta, aztan majd keltenek a Barajason
Azt hogy oldja meg, hogy nem szállítják ki, mert sakál részeg? :kalapos: Nekem tényleg kiütés kellene, hogy fel merjek lépni a lépcsőkön :lol:
4-6 mg Xanax es minden oke lesz :mrgreen:

Vissza: