HozzászólásSzerző: J. Dee » 2024. november 7., csütörtök 10:33
Amíg a közepe nem lesz rendben, addig semmi nem lesz rendben. Szerintem nem fő probléma, hogy a 2 támadó elől hogy van. Mind a kettő a jelen mezőny top5 támadója, nem tudjuk egyénileg jobbra cserélni őket. Formába fognak jönni, és be fogják rúgni amit kell, nem itt van a gond. A védelem ugyanez. Egyénileg szarul néz ki, de semmi támogatást nem kapnak jelenleg a csapattól: az nonszensz, hogy -csak egy friss példát hozzak - egy Leao ellen ott hagyjuk 1-1-ben LV-t óriási szabad területtel.
Ezek mind a kp miatt vannak, ami darabjaira hullott szét, és látványosan nem áll össze. Ami a baj, hogy láthatóan nincs is ott az ötlet, hogy hogy fog összeállni, mert eljutottunk, oda, hogy Ancelotti megpróbálta konkrétan egy az egyben a tavalyi verziót Kroos helyén Lukitaval.
Én azt gondolom, hogy muszáj a működéshez a fizikum mellé egy ésszel játszó embert is betenni, aki meg tudja tartani, megjátszható, üresbe tud mozogni, tudja tovább tenni a pálya középső harmadába. Ez azt jelenti, hogy a Cama, Tchou, Valverde hármasból kettőnek van hely és a harmadik az Modric/Ceba/Güler egyike kellene legyen. Modric nem bírja ezt kezdőként, azt meg mindenki döntse el, hogy az utóbbi kettősből kinek szavazna bizalmat. Logikus lenne Gülert nyomatni, de zárójelben, őszintén nekem érdekes, hogy ő mitől ennyire pozitív megítélésű összevetve a korábbi hasonló profilú, lassabb, egylábas 10-eseinkkel (Özil, Öde, James).
Ezzel együtt előre a támadóharmadba kerül Vini, Bellingham és a Teknőc, ahol az angolnak egy Benzema féle munkát kellene megoldani, elsősorban azt biztosítani hogy a 2 szélről jövő támadót összekösse, visszább lépjen ha kell, vagy éppen kihúzódjon a helyükre. Szerintem erre képes lenne, és ez az a pozíció, ahol a legtöbbet ki tudja hozni magából.
Ehhez viszont az is kell, hogy a 2 szélén Vini és Bappe is melózzón, legalább annyit, mint anno a CR Bale kettős, ennyit azért ők is meg kell tudjanak oldani.
Ugyanakkor ennek a felállásnak is az egy kicsit a gondja, ami általánosságban a keretnek, hogy túl sok az olyan játékosunk, aki legjobban a kapuhoz közelebb érzi jól magát, és kényszerűen kicsit hátrébb kell játszon. Emiatt az erősségei sem jönnek ki annyira, és a teljesítmény is elmarad egyéni és csapatszinten is. Ez igaz szerintem Gülerre és Valverdére is, ebben a formációban.
Igazság szerint az első 3-asban kellene játszania a Vini, Rodrygo, Mbappe, Bellingham, Brahim, Endrick, Güler sornak, a közepén pedig a Modric, Cama, Tchou, Ceballos, Valverde sornak, amihez Gülert esetleg hozzá lehet csapni, de kérdéses, hogy mennyire tud ott maradandót alkotni.
Jövőre mindenképpen be kell áldozni valakit az elejéről és hozni egy minőségi, labdával ügyes, ésszel játszó középpályást, aki ténylegesen a pálya közepén játszik, illetve meggondolandó Tchou cseréje is egy sokkal többet melózó aggresszívabb védekező profilú arcra.
Hiába van elől 3 elit támadó, ha nem tudjuk megszervezni és biztosítani a játékot hozzá a közepén, hogy ők aztán elől megoldják - illetve hogy hátrefele meg ne fussanak szét.
“Finding the hidden advantage in an unfortunate circumstance. Using pain to take you to the next level. Those are the things that turn players into kings.”