Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 12., kedd 19:28

ferni írta: 2,3 milliárd forint Orbán Ráhel filmje (soha nem készült el)

4 milliárd forint Gysev vásárlás

6,4 milliárd forint BC Gen Hungary Kft-nek aki később a magyar munkásokat kirúgta

8 milliárd forintot nyert a keszthelyi hotel Adventor Hotel Kft., amelyet a pályázat megnyitása előtt egy nappal alapított meg az akkor 31 éves Sáfrány Tamás.

10 milliárd túlárazott segélycsomagok
11,5 milliárd forintot Csányi Sándor, Garancsi István és Hernádi Zsolt közös cége

13 milliárd forint OLAF büntetés Tiborcz miatt

17,3 milliárd forint, (2018-2021) Mészáros Lőrinc agrár

18 milliárd forint mészáros szállodái

22,3 milliárd forint agrártámogatáshoz jutott Csányi Sándor (2018-2021)

39 milliárd forint Felcsúti foci

39 milliárd forint Türk befektetési alap

75 milliárd forint kár a Mátrai erőmű miatt

80 milliárd forint EU büntetés, ez naponta növekszik…

83 milliárd Balásy állami megbízásai (2023-ban)

120 milliárd forint Dürer park iroda
161 milliárd forint 2 vizes vb

170 milliárd forint felesleges lélegeztetőgépet

255 milliárd forint Budapart irodák
283 milliárd forint Balásy állami megbízása (2018-2021)

315 milliárd forint atlétikai vb ebből atlétikai stadion 246 milliárd

320 milliárd forint Zugló városközpont irodák

323 milliárd forint Vodafone fele

389 milliárd forint Mohácsi Duna-híd

450 milliárd forint reptéri hitel (ezt a következőévekben kell majd befizetni)

800 milliárd forint Budapest Belgrád vasútvonal

1200 milliárd forint reptér (részben ők adták el)

4500 elhibázott családpolitikára (ennek egy kis része jó helyre ment, de mivel iszonyatosan felverte a lakásárakat és elsősorban a gazdagokat támogatta, valamint a születésszám történelmi mélyponton van szerintem számolhatom ide)

8260 milliárd zárolt EUs támogatás 
(ennyit bukunk a Kolostormalac miatt)

17 000 milliárd forint autópálya koncesszió Lőrincnek (a következő 35 évre)

Az itt felsoroltak felesleges, értelmetlen vagy nagyon rosszul megvalósított projektek összesen:

34 974 milliárd forint azaz 34 974 000 000 000 forint.

és ebből még mennyi minden hiányzik csak jó pár ilyen lett összeszedve...
Felek megkerdezni, hogy te mindezekhez is ertesz, hogy kijelented ezekrol, hogy felesleges, ertelmetlen vagy nagyon rosszul megvalositott projektek? Vagy megint egy copypaste redditrol esz nelkul?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 12., kedd 19:20

2,3 milliárd forint Orbán Ráhel filmje (soha nem készült el)

4 milliárd forint Gysev vásárlás

6,4 milliárd forint BC Gen Hungary Kft-nek aki később a magyar munkásokat kirúgta

8 milliárd forintot nyert a keszthelyi hotel Adventor Hotel Kft., amelyet a pályázat megnyitása előtt egy nappal alapított meg az akkor 31 éves Sáfrány Tamás.

10 milliárd túlárazott segélycsomagok
11,5 milliárd forintot Csányi Sándor, Garancsi István és Hernádi Zsolt közös cége

13 milliárd forint OLAF büntetés Tiborcz miatt

17,3 milliárd forint, (2018-2021) Mészáros Lőrinc agrár

18 milliárd forint mészáros szállodái

22,3 milliárd forint agrártámogatáshoz jutott Csányi Sándor (2018-2021)

39 milliárd forint Felcsúti foci

39 milliárd forint Türk befektetési alap

75 milliárd forint kár a Mátrai erőmű miatt

80 milliárd forint EU büntetés, ez naponta növekszik…

83 milliárd Balásy állami megbízásai (2023-ban)

120 milliárd forint Dürer park iroda
161 milliárd forint 2 vizes vb

170 milliárd forint felesleges lélegeztetőgépet

255 milliárd forint Budapart irodák
283 milliárd forint Balásy állami megbízása (2018-2021)

315 milliárd forint atlétikai vb ebből atlétikai stadion 246 milliárd

320 milliárd forint Zugló városközpont irodák

323 milliárd forint Vodafone fele

389 milliárd forint Mohácsi Duna-híd

450 milliárd forint reptéri hitel (ezt a következőévekben kell majd befizetni)

800 milliárd forint Budapest Belgrád vasútvonal

1200 milliárd forint reptér (részben ők adták el)

4500 elhibázott családpolitikára (ennek egy kis része jó helyre ment, de mivel iszonyatosan felverte a lakásárakat és elsősorban a gazdagokat támogatta, valamint a születésszám történelmi mélyponton van szerintem számolhatom ide)

8260 milliárd zárolt EUs támogatás 
(ennyit bukunk a Kolostormalac miatt)

17 000 milliárd forint autópálya koncesszió Lőrincnek (a következő 35 évre)

Az itt felsoroltak felesleges, értelmetlen vagy nagyon rosszul megvalósított projektek összesen:

34 974 milliárd forint azaz 34 974 000 000 000 forint.

és ebből még mennyi minden hiányzik csak jó pár ilyen lett összeszedve...

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 12., kedd 19:04

kiserik írta: Itt van ez a család. Az anyuka tud azonosulni Juditka állításaival, mert ő ezt pont átélte.
Annak a Juditkának az állításaival, akit előtte 3 mondattal felelősségre vont...
Aztán elrabolják a gyerekét, 11 hónapja küzdenek az állammal meg a rendszerrel, fordulnak mindenkihez, mert talán a nyilvánossággal el lehetne érni valamit, mint utolsó mentsvárral, többször fordultak már Magyarország jelenleg egyik leghíresebb emberéhez, MP-hez is nyilvánosságért, semmi másért, aztán meghallanak egy ilyen felvételt. Szerinted ez az anya mit érzett? Nem megérthető a reakciója?
Minden reakció megérthető, de hogy szépen, költőien fogalmazzak a Tiszánál épp egy országot akarnak visszaszerezni egy erkölcstelen maffia kormány kezei közül, akiknél végtelen pénz van, végtelen hatalommal és olyan szinten be vannak betonozva mindenhova, hogy arra szavak nincsenek, illetve a fél ország az ő tulajdonukban is van....

Aladár jelenleg az apjával van, ennyit tudunk. Nem nevelőintézetben, nem éhezik, nincs az utcán stb.
100% hogy sérült szegényke, de gyerekek tízezrei sérülnek a mélyszegénységben napi szinten, a nevelőintézetekben és még sorolhatnám, amihez rengeteg köze van a 14 éve teljhatalomban lévő Fidesznek.

Pont hogy a Tiszánál nincs fókuszvesztés és nem hajolnak le minden olyan témáért, amiből politikai hasznot húzhatnak.

Itt is csak a sztori egyik felét ismerjük, a másikról ötletünk sincs.
Az is lehet, hogy tényleg túl mélyre mennek a szálak, már nemzetközi színtért is tekintve és nem lehet ebbe beleszállni.
Illetve mivel semmi hatalmuk sincs jelenleg, nem is tudnak mit csinálni konkrétan vele.

Tetszik, nem tetszik ha tényleg ennyire komoly a téma jelenleg semmi értelme beleszállnia senkniek egy olyan gyermek miatt, akire az apja vigyáz.
Fidesznek azért mert sárosak, Tiszának leírtam miért stb.

Az is lehet, hogy megint forráshiány és azzal nem lehet elindulni, amiket bemutattak, mert ez egy nagyon szerteágazó sztori.
Beleállhatsz a kormányba, mint média, de ha nincs mi alapján akkor te szívod meg, nem kicsit és mivel ilyen mélyre vezethetnek a szálak, mint aminek tűnik és minden titkos, nem adják ki vagy nemzetközi dolog.... Elég nehéz a dolguk.

Szóval emiatt felkérdezni egy párt vezetőjét ilyen hangnemben, aki jelenleg itthon semmit nem tud tenni inkább egy hatalmas butaság... Vagy csak szimplán kihasználta MPt, hogy végre bekerüljön a hírekbe.

Ha meg felhozná a sztorit kezdődne, hogy gyermekekkel akar politikai előnyt szerezni vagy akár tudnának egy értelmes magyarázatot adni narancsék mi miért volt azt megint a Tisza szopja be.

Az a baj megint kicsiben látsz mindent, mert úgy illik a gondolatvilágodba a dolog és megy a fröcsögés mindenre...

Jelenleg megint a full rossz ember van fröcsögve egy olyan ügy miatt, amihez semmi köze, miközben a felelősök röhögnek a markukban...

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 12., kedd 19:00

Én rühelem a propagandát minden irányból és irányban, de az ilyet tudom értékelni, legyen az bármelyik propaganda terméke: https://www.youtube.com/watch?v=qZdYdqBuzjs :lol:
MarioCirolo írta:
kiserik írta: Úgy látszik Magyarék sem riadnak vissza a videók megvágásától. https://youtu.be/Dpm2v7kgCm8?si=1YV8OakJWG6Rh-no

Realista24: azt hiszem én nem nyomorultaztam le senkit, de vettem a lapot, ismerem a dörgést.

Samy: én értem, hogy Te/Ti mit mondok. Ismerem, hogy hogyan működik a kormány propaganda. Csak megint kicsit az van, hogy egyik kutya, másik eb. Mint a fenti videó esetében is. Az egyik AI-val hamisítja a másik meg összevagdossa.

UI: ja, és ez azért elég röhögősre sikeredett: "Na és az eddig talonban tartott Aladár-eset is előkerült és ráfűzték a Magyar Péter témára... :lol:" Direkt talonban tartott. Érted?
Egyebkent Aladar anyukaja csinalt Orban Viktornak, vagy Pinter Sandornak cimzett tiktok videot?
Igen.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 12., kedd 18:54

Pipita írta:
'shutterisland írta: van itt egyebkent barcas mihazankos is ?
csak hogy meglegyen a forum ultimate nemesise is. :D
szerintem soadroli, de azért ne aggódj, nemvveheti el tőled az ultimate nemesis címet. :sziv: :mrgreen: :mrgreen:
Foleg, hogy Roli emberi betuszinnel ir.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

MarioCirolo
Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Ramos

HozzászólásSzerző: MarioCirolo » 2024. november 12., kedd 18:53

kiserik írta: Úgy látszik Magyarék sem riadnak vissza a videók megvágásától. https://youtu.be/Dpm2v7kgCm8?si=1YV8OakJWG6Rh-no

Realista24: azt hiszem én nem nyomorultaztam le senkit, de vettem a lapot, ismerem a dörgést.

Samy: én értem, hogy Te/Ti mit mondok. Ismerem, hogy hogyan működik a kormány propaganda. Csak megint kicsit az van, hogy egyik kutya, másik eb. Mint a fenti videó esetében is. Az egyik AI-val hamisítja a másik meg összevagdossa.

UI: ja, és ez azért elég röhögősre sikeredett: "Na és az eddig talonban tartott Aladár-eset is előkerült és ráfűzték a Magyar Péter témára... :lol:" Direkt talonban tartott. Érted?
Egyebkent Aladar anyukaja csinalt Orban Viktornak, vagy Pinter Sandornak cimzett tiktok videot?

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. november 12., kedd 18:48

szerintem soadroli, de azért ne aggódj, nemvveheti el tőled az ultimate nemesis címet. :sziv: :mrgreen: :mrgreen:

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2024. november 12., kedd 18:39

Éééés ott is van az AI szerkesztett videó meg a gyerek anyjának a tik-tok videója a Tényekbe.... :lol:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 12., kedd 18:36

Úgy látszik Magyarék sem riadnak vissza a videók megvágásától. https://youtu.be/Dpm2v7kgCm8?si=1YV8OakJWG6Rh-no

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. november 12., kedd 18:33

kiserik írta:
gutihaz14 írta: es kiknek van meg ugyanannyi szavazati joguk?

:lol:

https://youtu.be/rWvYhXByJUI?si=csXpOzRdrqp_Ecba
Vannak/lesznek ennél kacifántosabb dolgok is. Az egyik legalapabb szavazatvásárlás, amikor a kitöltött szavazólapot viszik be, és hozzák ki az üreset.
___Samy___ írta: Hihetetlen vagy Erik. Szandekosan nem akarod felfogni a masik ember mondandojat. Errol most mar vegkepp megbizonyosodtam.
Hogyne fognám. Az a baj, hogy ebben az esetben is megfigyelhető, hogy egyrészt az emberek nem léteznek. Csak szavazatok léteznek érzelmek nélkül. Másrészt ha valaki nem velünk van, az ellenünk van. Ez a mantra.

Itt van ez a család. Az anyuka tud azonosulni Juditka állításaival, mert ő ezt pont átélte. Aztán elrabolják a gyerekét, 11 hónapja küzdenek az állammal meg a rendszerrel, fordulnak mindenkihez, mert talán a nyilvánossággal el lehetne érni valamit, mint utolsó mentsvárral, többször fordultak már Magyarország jelenleg egyik leghíresebb emberéhez, MP-hez is nyilvánosságért, semmi másért, aztán meghallanak egy ilyen felvételt. Szerinted ez az anya mit érzett? Nem megérthető a reakciója?

Aztán jön itt ferni, hogy azért tartották talonban az ügyet, hogy majd most lejárassák vele MP-t. Lassan már ez is Rogán nagy tervének lesz a része. Persze most már egyszerű lesz a képlet így, hogy vagy a hülye Rogánék, vagy az okos Magyarék, de behozták az egyenletes az AI-t. Innentől minden egyszerű.

Pont olyan, mint a Lakatos ügy. Most, hogy bedobta Magyar, hogy ellene akartak felhasználni, most már világos mindenkinek, hogy mire megy ki az egész. Közben meg az 5 videóban semmi erre utaló jel sem volt eddig. Aztán lehet, hogy lesz, mert elég furcsa volt ez így. Kicsit előre menekülés szaga van a dolognak és itt most nem Magyar Péter esetleges érintettségére gondolok.

Mindegy. Legalább páran jót röhögtek szerencsétlen családon.
Senki nem rohog rajtuk, senki nem mondja, hogy nincs igazad, mar ha tenyleg valos a felvetel, ertsd mar meg. Sajnalatos, hogy 2024-ben ilyen megtortenhet, plane Magyarorszagon. El sem tudom kepzelni min mennek keresztul.

De most is, mint oly sokszor, az a gond, hogy senkinek sem habzott a szaja ezen az egesz sztorin, mig el nem jutottunk MP neveig.

Itt van egy kormany, amirol az utobbi fel evben havi szinten derulnek ki pedofil meg gyermekvedelmi meg mindenfele sztorik, es senki nem csattan fel rajta tomegesen, bezzeg Magyar...

A Varga Judit felvetelen is azon akadtak fent a legtobben, hogy MP felvette a feleseget titokban. Amit Judit mondott -eleg sulyos allitasok - kb meg se hallottak. Es meg lehetne sorolni.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 12., kedd 18:13

kiserik írta: Családi pótlék, családi adókedvezmény. Én is a családi adókedvezményben látom a megoldás egyik felét. Ez jelenleg 1-10, 2-20-20, 3+-33-33 ezer forint gyerekeknként havonta. Ezt nem kell befizetni az adóba, hanem oda kel adni a dolgozónak. Elvileg ezt duplázzák jövőre. Ezzel helyesen támogatva a dolgozó családokat.

A bibi ott jön, hogy mi van azzal, aki nem tud (nem nem akar) dolgozni. A családi pótlék égbe emelése sok élű fegyver. Egyrészt remekül lehet vele szavazatot vásárolni a szegényebb rétegeknél. Másrészt, ha bizonyos gyerekszám fölött meghaladja a minimálbért, akkor bizony munkanélküliség növelő hatása is van. A gyermekgondozási támogatást kellene legalább az átlagfizetés magasságába emelni, és egyéb kedvezményekkel (eszközök beszerzése, szobák kialakítása) segíteni.

Ugye elmondható, hogy a családi pótlék (segély) inkább balos irány, az adókedvezmény inkább jobbos irány. Sajnos én eleget láttam a segély rendszert kihasználó embereket, sőt olyat is, aki a gyermekgondozási támogatásért mindent megtett annak érdekében, hogy a sokadik gyermeke ne legyen egészséges. Persze ezek nem általános esetek, de ezeket is szem előtt kell tartani.
ferni írta: Kezdődött egy csúsztatással a dolog első körben:

Majd megtetézte ezt ezzel:

Többit hehe leírta.
Inkább röhögj, vagy próbáld magad a szülők helyébe képzeli és együtt érezni velük, bár az úgysem fog menni. Majd talán egyszer.

hehének meg csak annyit, hogy nem nagyon csodálkozom. Úgy látszik szerinte is inkább vegyenek maguknak új gyereket. Arra kellene gyűjteniük, mert jó anyagi helyzetben lévő családról van szó.
Ne, ismetlem ne menj egy szint ala többet. Most meg szepen kerem.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 12., kedd 17:50

gutihaz14 írta: es kiknek van meg ugyanannyi szavazati joguk?

Vannak/lesznek ennél kacifántosabb dolgok is. Az egyik legalapabb szavazatvásárlás, amikor a kitöltött szavazólapot viszik be, és hozzák ki az üreset.
___Samy___ írta: Hihetetlen vagy Erik. Szandekosan nem akarod felfogni a masik ember mondandojat. Errol most mar vegkepp megbizonyosodtam.
Hogyne fognám. Az a baj, hogy ebben az esetben is megfigyelhető, hogy egyrészt az emberek nem léteznek. Csak szavazatok léteznek érzelmek nélkül. Másrészt ha valaki nem velünk van, az ellenünk van. Ez a mantra.

Itt van ez a család. Az anyuka tud azonosulni Juditka állításaival, mert ő ezt pont átélte. Aztán elrabolják a gyerekét, 11 hónapja küzdenek az állammal meg a rendszerrel, fordulnak mindenkihez, mert talán a nyilvánossággal el lehetne érni valamit, mint utolsó mentsvárral, többször fordultak már Magyarország jelenleg egyik leghíresebb emberéhez, MP-hez is nyilvánosságért, semmi másért, aztán meghallanak egy ilyen felvételt. Szerinted ez az anya mit érzett? Nem megérthető a reakciója?

Aztán jön itt ferni, hogy azért tartották talonban az ügyet, hogy majd most lejárassák vele MP-t. Lassan már ez is Rogán nagy tervének lesz a része. Persze most már egyszerű lesz a képlet így, hogy vagy a hülye Rogánék, vagy az okos Magyarék, de behozták az egyenletes az AI-t. Innentől minden egyszerű.

Pont olyan, mint a Lakatos ügy. Most, hogy bedobta Magyar, hogy ellene akartak felhasználni, most már világos mindenkinek, hogy mire megy ki az egész. Közben meg az 5 videóban semmi erre utaló jel sem volt eddig. Aztán lehet, hogy lesz, mert elég furcsa volt ez így. Kicsit előre menekülés szaga van a dolognak és itt most nem Magyar Péter esetleges érintettségére gondolok.

Mindegy. Legalább páran jót röhögtek szerencsétlen családon.

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. november 12., kedd 17:23

Nem az a baj, ha valaki Mi Hazankos, hanem ha szandekosan sarkit. Itt volt weah Mi Hazankoskent, de egyreszt oszinten felvallalta hogy kivel szimpatizal, masreszt nem akart o senkit gyozkodni 0-24-ben, hanem kozolte a - mar mar botranyos :D - velemenyet. Beszelhet akarmekkora (szerintem) faszsagokat, attol meg az ilyet ezerszer jobban tisztelem mint aki szandekosan hamis szinben akar feltuntetni dolgokat.

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2024. november 12., kedd 17:19

kiserik írta: Úgy látszik szerinte is inkább vegyenek maguknak új gyereket
1,5 évre megvan a kis félperces videók, megafon és plakátok szlogenje. A csapból is ez fog folyni, már alig várom :shutup:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. november 12., kedd 17:15

van itt egyebkent barcas mihazankos is ?

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. november 12., kedd 17:13

Hihetetlen vagy Erik. Szandekosan nem akarod felfogni a masik ember mondandojat. Errol most mar vegkepp megbizonyosodtam.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. november 12., kedd 17:05

es kiknek van meg ugyanannyi szavazati joguk?

valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. november 12., kedd 16:56

hehetheoriginal írta: teljes aberráció ez a kurva topik az elmúlt napokban bazmeg.
teljesen elmebeteg itt 1-2 ember, jobb, ha nem is olvasom többet.
kibaszott durva.
és van szavazati joguk, pont mint nekem pl.... :coffee:
akkor meg jo hogy nem igazan volt idom itt barmit is olvasgatni irogatni, nem tortenhettek nagy dolgok :mrgreen:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 12., kedd 16:54

Úgy látszik szerinte is inkább vegyenek maguknak új gyereket.
:taps: :taps: :taps: :taps: :taps: :taps: :taps: :taps:
igazi nyomorult vagy :roll: :coffee:
neked meg csak ennyit.
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 12., kedd 16:45

Családi pótlék, családi adókedvezmény. Én is a családi adókedvezményben látom a megoldás egyik felét. Ez jelenleg 1-10, 2-20-20, 3+-33-33 ezer forint gyerekeknként havonta. Ezt nem kell befizetni az adóba, hanem oda kel adni a dolgozónak. Elvileg ezt duplázzák jövőre. Ezzel helyesen támogatva a dolgozó családokat.

A bibi ott jön, hogy mi van azzal, aki nem tud (nem nem akar) dolgozni. A családi pótlék égbe emelése sok élű fegyver. Egyrészt remekül lehet vele szavazatot vásárolni a szegényebb rétegeknél. Másrészt, ha bizonyos gyerekszám fölött meghaladja a minimálbért, akkor bizony munkanélküliség növelő hatása is van. A gyermekgondozási támogatást kellene legalább az átlagfizetés magasságába emelni, és egyéb kedvezményekkel (eszközök beszerzése, szobák kialakítása) segíteni.

Ugye elmondható, hogy a családi pótlék (segély) inkább balos irány, az adókedvezmény inkább jobbos irány. Sajnos én eleget láttam a segély rendszert kihasználó embereket, sőt olyat is, aki a gyermekgondozási támogatásért mindent megtett annak érdekében, hogy a sokadik gyermeke ne legyen egészséges. Persze ezek nem általános esetek, de ezeket is szem előtt kell tartani.
ferni írta: Kezdődött egy csúsztatással a dolog első körben:
Mint mondta, gyermekét még Varga Judit minisztersége alatt rabolták ki az ágyából, csaknem napra pontosan egy évvel ezelőtt, november 29-én, hamis dokumentáció alapján. (Varga Judit akkor már nem volt miniszter, 2023 júniusában maga jelentette be, hogy július 31-i hatállyal lemond miniszteri megbízatásáról – a szerk.)
Majd megtetézte ezt ezzel:
"Már akkor tudtam, milyen ember Magyar Péter, amikor Varga Judit elmondta egy interjúban, hogy hogyan bántalmazta őt”.

Sajnálatos módon én is alá tudom támasztani, hogy ezt a lelki terrorizálást, ahogyan te is terrorizáltad Juditot, sajnos nagyon sok nő átéli, ahogyan én is átéltem Aladár vér szerinti apjától
Többit hehe leírta.
Inkább röhögj, vagy próbáld magad a szülők helyébe képzeli és együtt érezni velük, bár az úgysem fog menni. Majd talán egyszer.

hehének meg csak annyit, hogy nem nagyon csodálkozom. Úgy látszik szerinte is inkább vegyenek maguknak új gyereket. Arra kellene gyűjteniük, mert jó anyagi helyzetben lévő családról van szó.

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder

Vissza: