nuevo_ericco írta:
kiserik írta:Az egyik oldal mindig igazat mond
Ezt miből olvastad ki?
Szekértábor gondolkodás? Csak magaddal vitatkozol, mert semmi olyat nem írtam, hogy csődbe menne az orosz gazdaság, vagy mennyi ideig húzza az ukrán hadsereg. A fideszes dolgot meg főleg. Leírtam pár tényt, erre te is írtál, amire reagáltam.
Inkább én érzem azt nálad sokszor, hogy ha bárki rosszat, kritikusat, ellenvéleményt ír Oroszországra, de gyakran a kormányra is, rendszeresen jössz megvédeni mindkettőt, sokszor érdekes stílusban, nevetős fejekkel.
Mi hazánkat nem veszem ide, szimpatizáns vagy, ott megértem.
Nem feltétlen csak neked szólt a dolog. Én azt képviselem, hogy mindenki hazudik valamiklyen formában és az igazság mindig valahol félúton van.
"semmi olyat nem írtam, hogy csődbe menne az orosz gazdaság" ---> "az azt is jelentheti egyben, hogy az orosz állam pénzügyi tartalékai kezdenek vészesen kimerülni."
"Inkább én érzem azt nálad sokszor, hogy ha bárki rosszat, kritikusat, ellenvéleményt ír Oroszországra, de gyakran a kormányra is, rendszeresen jössz megvédeni mindkettőt."
Ha megnézed a hozzászólások döntő többségében vagy kormány-, vagy oroszkritikusak. Elég nehéz lenne itt védeni mást, mert gyakorlatilag senki nem szidja. Másrészt nem nagyon szoktam védeni senkit. Általában megpróbálok megvilágítani egy másik álláspontot, amivel árnyalni lehet a féligazságokat. Például 100 rubel 1 dollár, az orosz állam pénzügyi tartalékai kezdenek vészesen kimerülni, emellett az aranykészlet emelkedik és 25 éve nem volt ilyen magas. Illetve az is igaz, hogy a BRICS államok célja, hogy függetlenek legyenek az USD-től, így nem dollárban kereskednek. A hír, amit hoztál még így sem egész, mert nem vagyok pénzügyi elemző és nemzetközi közgazdasági szakember, de talán közelebb van az igazsághoz.
Hasonlóan megfigyelhető, ha valaki kicsit is megpróbálja az adott állításokat kiegészíteni, más kontextusba helyezni, vitázni róluk, akkor azonnal megkapja a bélyeget, hogy ezt meg azt védi. Ez megint a tipikus szekértábor gondolkodás, mert csak a mi oldalunknak lehet igaza, a másik oldal hazudik, és aki nincs velünk, az csak ellenünk lehet.
"sokszor érdekes stílusban, nevetős fejekkel" ezt viszont légyszives fejtsd ki. Általában ritkán használok nevető fejeket, akkor is csak 1-1 darabot. Mint most az elgondolkodót.
magnus666 írta:
Azt a néhány észak-európai országot leszámítva nem hiszek a demokráciába létezésében, de meg kell kérdeznem, mit gondoltok arról, hogy a nyugdíjkorhatár elérésével a szavazati jog megszűnjön? a fideszes képről jutott eszembe, korábbról a brexit amit szintén nem a fiatalok szavaztak meg nagy többségben.
Nekem nagyon fura lenne idős korhoz kötn ia szavazati jogot. Gyakorlatilag az lenne az üzenet, hogy eddig jó voltál, most már nincs rád szükség.
Előbb kötném valamilyen végzettséghez, vagy (főként) egy alap politikában jártassághoz. Ezért vagyok rosszul, ha valaki azért nem kíváncsi politikai szereplőkre és azok mondókáira, mert hány tőlük. Az ember választani csak és kizárólag akkor tud felelősen, ha ismeri az alternatívákat.