A szerkesztett verzioban ahogy irtam, szerintem van ertelme. Sajnos itthon meggyokerezett egy mentalitas, amiben nulla felelossegvallalas van es szeretjuk azt ledobni, amihez kivaloan asszisztal egy "mindenhato" vezeto. Ahogy a jelenlegi allapot mutatja, az sem baj, ha a kivalasztott sem kepes felelossget vallalni, eleg, ha (fals) ellensegkepeket rak elenk, akik hibasak mindenert, de legalabb azt az erzetet lehet kelteni, hogy mindenki csak a korulmenyek aldozata. Ezen talan segithet hosszabb tavon, ha nem lehet senki korlatlan ideig hatalmon.Realista24 írta: Nincs gondom az ötlettel, csak nem látom a hozzáadott értéket.
Politika
- RealMadridFanatic
Re: Politika
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)
Hát ja, Putyin helyett is jött Medvegyev 2008-ban, miközben a háttérben a tényleges hatalom Putyiné volt.Realista24 írta: Ez a két ciklus szép és jó, de mivel lenne jobb ha nem
Orbán lenne a miniszterelnök hanem egy bábja?
Ettől függetlenül támogatom ezt, vannak országok, ahol jól működik.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Nincs gondom az ötlettel, csak nem látom a hozzáadott értéket.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- RealMadridFanatic
Egyetertek, de erre nem latok megoldast. A fidesz amokfutas az elmult masfel evtizedben nem fog kigyomlalodni rovid idon belul, de hosszabb tavon lehet letjogosultsaga egy ilyen módosításnak.Realista24 írta: Ez a két ciklus szép és jó, de mivel lenne jobb ha nem
Szerk. Shutter
Szerintem tobbet buknanak. Orbannak durva szemelyi kultusza van, nagyreszt azzal fognak szavazokat, mert programjuk nem letezik hosszu ideje es az orszag sem elore mozdul. Mas kerdes, hogy aki kepes "istenkent" tisztelni embereket, azoknak ez nem szempont valoszinuleg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RealMadridFanatic 2024. november 16., szombat 20:58-kor.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
ha mar szemelyi kultusz, en arra lennek kivancsi, az mennyire kavarna meg a kartyakat, ha orban visszalepne a hatterbe 26-ban es lezerjanit, szijjartot, gulyasgerit vagy valamelyik masikat tennek elore miniszterelnok jeloltnek.
buknanak e annyit az orban fanokon mint amennyit fognak a masik oldalon az orban haterekkel.
buknanak e annyit az orban fanokon mint amennyit fognak a masik oldalon az orban haterekkel.
Jogos kérdés.
Hát jelenleg semmivel, mert már kiépült egy bebetonozott maffiakormány, szóval rövid távon biztos nem sokat számítana, de ha tényleg lesz valami változás a politikai életben, ahol nem reális, hogy újra legyen ennyi kétharmad megint, akkor lehet haszna, de ez tény hogy egy jelképes intézkedés annak az irányába, hogy ne lehessen egy 20 éven át miniszterelnökként épülő személyi kultusz újra.
Hát jelenleg semmivel, mert már kiépült egy bebetonozott maffiakormány, szóval rövid távon biztos nem sokat számítana, de ha tényleg lesz valami változás a politikai életben, ahol nem reális, hogy újra legyen ennyi kétharmad megint, akkor lehet haszna, de ez tény hogy egy jelképes intézkedés annak az irányába, hogy ne lehessen egy 20 éven át miniszterelnökként épülő személyi kultusz újra.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Ez a két ciklus szép és jó, de mivel lenne jobb ha nem
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
MP AMA
"Mit üzensz azoknak akik szkeptikusak és egy fiatal Orbánt látnak benned?"
"Nem leszek Orbán 2 sem Orbán light. Van 3 gyerekem. Értük is csinálom. Februárig nyugodt életem volt, simán ott voltam a fiaim összes focimeccsén, most alig látom őket. most először sikerült kijönnöm a legkisebbel egy lengyel tornára. Soha nem ültem sem yachton, sem helikopteren, nem is vágyom rá. A választás után módosítjuk az Alaptörvényt. Magyarországon csak két ciklusig lehet majd valaki miniszterelnök."
"Mit tippelsz kiadják-e a mentelmi jogodat az EP-ben?"
"Nem szeretek tippelni. Már újabb két ügyben kikérték a mentelmi jogomat. Polt Péter alatt? nyilván az lenne. De ügyvédként sose veszítettem pert, most sem fogok."
1. Orbán is a gyerekeiért csinálja, pár száz milliárdot már hozzájuk csapott
2. Az komoly, hogy még két ügyet is betoltak
"Mit üzensz azoknak akik szkeptikusak és egy fiatal Orbánt látnak benned?"
"Nem leszek Orbán 2 sem Orbán light. Van 3 gyerekem. Értük is csinálom. Februárig nyugodt életem volt, simán ott voltam a fiaim összes focimeccsén, most alig látom őket. most először sikerült kijönnöm a legkisebbel egy lengyel tornára. Soha nem ültem sem yachton, sem helikopteren, nem is vágyom rá. A választás után módosítjuk az Alaptörvényt. Magyarországon csak két ciklusig lehet majd valaki miniszterelnök."
"Mit tippelsz kiadják-e a mentelmi jogodat az EP-ben?"
"Nem szeretek tippelni. Már újabb két ügyben kikérték a mentelmi jogomat. Polt Péter alatt? nyilván az lenne. De ügyvédként sose veszítettem pert, most sem fogok."
1. Orbán is a gyerekeiért csinálja, pár száz milliárdot már hozzájuk csapott
2. Az komoly, hogy még két ügyet is betoltak
A nemmihazánkos kiserik az oroszbérenc Mi Hazánk orosz propandáját tolja, nincs itt semmi látnivaló
Hoztál egy spekulációt, én kiegészítésként egy tényt, amit letudtál ezzel: "Újabb féligazság, amit úgy lehetett megfuttatni az ún. jobbos sajtóban, hogy Oroszország erős". Innen nincs értelme még beszélgetni sem a dologról. A Te szekértáborod a szent és kalap.nuevo_ericco írta:Kiegészítetted, majd jött a reakcióm, amire már nem kiegészítés és kontaxtusba helyezés, de még csak nem is ellenérv volt a válaszod. Leírtam, hogy szerintem mi és miért féligazság. Amivel ha nem értesz egyet, leírhatod, hogy miért, de inkább szekértáboroztál, és tereltél. Ilyenkor már az ember szerintem nem is annyira vitázik, inkább beáll valami mögé.kiserik írta: Hasonlóan megfigyelhető, ha valaki kicsit is megpróbálja az adott állításokat kiegészíteni, más kontextusba helyezni, vitázni róluk, akkor azonnal megkapja a bélyeget, hogy ezt meg azt védi.
Pénzügyi tartalékok kimerülése pedig messze van az államcsődtől.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
-
Kiegészítetted, majd jött a reakcióm, amire már nem kiegészítés és kontaxtusba helyezés, de még csak nem is ellenérv volt a válaszod. Leírtam, hogy szerintem mi és miért féligazság. Amivel ha nem értesz egyet, leírhatod, hogy miért, de inkább szekértáboroztál, és tereltél. Ilyenkor már az ember szerintem nem is annyira vitázik, inkább beáll valami mögé.kiserik írta: Hasonlóan megfigyelhető, ha valaki kicsit is megpróbálja az adott állításokat kiegészíteni, más kontextusba helyezni, vitázni róluk, akkor azonnal megkapja a bélyeget, hogy ezt meg azt védi.
Pénzügyi tartalékok kimerülése pedig messze van az államcsődtől.
Nem feltétlen csak neked szólt a dolog. Én azt képviselem, hogy mindenki hazudik valamiklyen formában és az igazság mindig valahol félúton van.nuevo_ericco írta:Ezt miből olvastad ki?kiserik írta:Az egyik oldal mindig igazat mond
Szekértábor gondolkodás? Csak magaddal vitatkozol, mert semmi olyat nem írtam, hogy csődbe menne az orosz gazdaság, vagy mennyi ideig húzza az ukrán hadsereg. A fideszes dolgot meg főleg. Leírtam pár tényt, erre te is írtál, amire reagáltam.
Inkább én érzem azt nálad sokszor, hogy ha bárki rosszat, kritikusat, ellenvéleményt ír Oroszországra, de gyakran a kormányra is, rendszeresen jössz megvédeni mindkettőt, sokszor érdekes stílusban, nevetős fejekkel.
Mi hazánkat nem veszem ide, szimpatizáns vagy, ott megértem.
"semmi olyat nem írtam, hogy csődbe menne az orosz gazdaság" ---> "az azt is jelentheti egyben, hogy az orosz állam pénzügyi tartalékai kezdenek vészesen kimerülni."
"Inkább én érzem azt nálad sokszor, hogy ha bárki rosszat, kritikusat, ellenvéleményt ír Oroszországra, de gyakran a kormányra is, rendszeresen jössz megvédeni mindkettőt."
Ha megnézed a hozzászólások döntő többségében vagy kormány-, vagy oroszkritikusak. Elég nehéz lenne itt védeni mást, mert gyakorlatilag senki nem szidja. Másrészt nem nagyon szoktam védeni senkit. Általában megpróbálok megvilágítani egy másik álláspontot, amivel árnyalni lehet a féligazságokat. Például 100 rubel 1 dollár, az orosz állam pénzügyi tartalékai kezdenek vészesen kimerülni, emellett az aranykészlet emelkedik és 25 éve nem volt ilyen magas. Illetve az is igaz, hogy a BRICS államok célja, hogy függetlenek legyenek az USD-től, így nem dollárban kereskednek. A hír, amit hoztál még így sem egész, mert nem vagyok pénzügyi elemző és nemzetközi közgazdasági szakember, de talán közelebb van az igazsághoz.
Hasonlóan megfigyelhető, ha valaki kicsit is megpróbálja az adott állításokat kiegészíteni, más kontextusba helyezni, vitázni róluk, akkor azonnal megkapja a bélyeget, hogy ezt meg azt védi. Ez megint a tipikus szekértábor gondolkodás, mert csak a mi oldalunknak lehet igaza, a másik oldal hazudik, és aki nincs velünk, az csak ellenünk lehet.
"sokszor érdekes stílusban, nevetős fejekkel" ezt viszont légyszives fejtsd ki. Általában ritkán használok nevető fejeket, akkor is csak 1-1 darabot. Mint most az elgondolkodót.
Nekem nagyon fura lenne idős korhoz kötn ia szavazati jogot. Gyakorlatilag az lenne az üzenet, hogy eddig jó voltál, most már nincs rád szükség.magnus666 írta: Azt a néhány észak-európai országot leszámítva nem hiszek a demokráciába létezésében, de meg kell kérdeznem, mit gondoltok arról, hogy a nyugdíjkorhatár elérésével a szavazati jog megszűnjön? a fideszes képről jutott eszembe, korábbról a brexit amit szintén nem a fiatalok szavaztak meg nagy többségben.
Előbb kötném valamilyen végzettséghez, vagy (főként) egy alap politikában jártassághoz. Ezért vagyok rosszul, ha valaki azért nem kíváncsi politikai szereplőkre és azok mondókáira, mert hány tőlük. Az ember választani csak és kizárólag akkor tud felelősen, ha ismeri az alternatívákat.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Nincsenek szavak, bassza meg.ferni írta: Hát amikor ilyeneket látok lehet el kéne rajta gondolkodni....
https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... a_akadt_a/
Kajak odaküldtek pár nénit baszki egy random helyre egy kitalált sztorival, majd hogy MP megfutamodott.
Teljesen ijesztő.
De tök jó hogy ilyeneken felháborodik a néni, a lényegi dolgokat meg telibeszarja...
Nekem az a bajom, hogy mi alapján veszed el, mikor lehet él 90 éves koráig?
Vagy amíg dolgozik és termel az államnak csak addig szavazzon valaki?
Nagyon necces a kérdés.
Én nem látok erre olyan megoldást, amit el lehetne fogadni, hiába dönti romba az országot a Fidesz ezzel az idősebb réteggel, mert mindent is benyelnek és egyszerűen a full egyértelmű dolgokat nem látják, egy sima összefüggés is kifog rajtuk. Információhiány van az idősebb rétegnél.
Fiatalok meg hallják, látják mindkét oldalt és el tudják dönteni, hogy vajon melyik szimpatikus nekik és mivel a Fidesz már ott tart, hogy folyamat egyértelmű, megcáfolható hazugságokat tol, nem nehéz döntés ez, hogy melyik akarja a legjobban hülyének nézini az embereket.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
ha az emberi elet fix idotartamu lenne, pl mindenki 70 evet elne, akkor adnam, hogy 65 feletti mar mondjuk ne szavazhasson a kovetkezo ciklusra, de mivel ez nem igy van, ez teljesen lehetetlen sztori.
az mas kerdes, ha ezt bevezetnek, a dk gondolom teljesen eltunne a terkeprol es jakab vagy godeny partjaval birkozna kb 0.2 szazalekert, a fidesz meg bezuhanna szepen 30 ala.
az mas kerdes, ha ezt bevezetnek, a dk gondolom teljesen eltunne a terkeprol es jakab vagy godeny partjaval birkozna kb 0.2 szazalekert, a fidesz meg bezuhanna szepen 30 ala.
- reeed_ati
- Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane
Én mondjuk előbb vezetném be azt, hogy minimum legyen a 8 általános, a szavazati joghoz.
Hát amikor ilyeneket látok lehet el kéne rajta gondolkodni....
Kajak odaküldtek pár nénit baszki egy random helyre egy kitalált sztorival, majd hogy MP megfutamodott.
Teljesen ijesztő.
De tök jó hogy ilyeneken felháborodik a néni, a lényegi dolgokat meg telibeszarja...
Nagyon necces a kérdés.
Én nem látok erre olyan megoldást, amit el lehetne fogadni, hiába dönti romba az országot a Fidesz ezzel az idősebb réteggel, mert mindent is benyelnek és egyszerűen a full egyértelmű dolgokat nem látják, egy sima összefüggés is kifog rajtuk. Információhiány van az idősebb rétegnél.
Fiatalok meg hallják, látják mindkét oldalt és el tudják dönteni, hogy vajon melyik szimpatikus nekik és mivel a Fidesz már ott tart, hogy folyamat egyértelmű, megcáfolható hazugságokat tol, nem nehéz döntés ez, hogy melyik akarja a legjobban hülyének nézini az embereket.
Teljesen ijesztő.
Nagyon necces a kérdés.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2024. november 16., szombat 15:52-kor.
- BlancoMark
Eleg meredek javaslat, de sajnos az eloregedo europai tarsadalomban egyre realisabb lehet a tavoli jovoben, hogy valamilyen formaban kompenzalni kell a fiatalok szavazait az idosek elleneben.magnus666 írta: Azt a néhány észak-európai országot leszámítva nem hiszek a demokráciába létezésében, de meg kell kérdeznem, mit gondoltok arról, hogy a nyugdíjkorhatár elérésével a szavazati jog megszűnjön? a fideszes képről jutott eszembe, korábbról a brexit amit szintén nem a fiatalok szavaztak meg nagy többségben.
-
- Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
- Kedvenc csapatod: FCB
Azt a néhány észak-európai országot leszámítva nem hiszek a demokráciába létezésében, de meg kell kérdeznem, mit gondoltok arról, hogy a nyugdíjkorhatár elérésével a szavazati jog megszűnjön? a fideszes képről jutott eszembe, korábbról a brexit amit szintén nem a fiatalok szavaztak meg nagy többségben.
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Nagyon fárasztó lehet szegényeknek, hogy folyamatosan utaztatják őket a Bayer show és az aktuális országjárási helyszín között.ferni írta: Kocsis Máté és az országjárása... Ajánlom megvizsgálni a nézőközönség összetételét.
Nagyon szomorú, hogy az idősebb korosztályt mennyire tudják befolyásolni, félelmetes hogy tömik őket nap mint nap hazugságokkal.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
-
Ezt miből olvastad ki?kiserik írta:Az egyik oldal mindig igazat mond
Szekértábor gondolkodás? Csak magaddal vitatkozol, mert semmi olyat nem írtam, hogy csődbe menne az orosz gazdaság, vagy mennyi ideig húzza az ukrán hadsereg. A fideszes dolgot meg főleg. Leírtam pár tényt, erre te is írtál, amire reagáltam.
Inkább én érzem azt nálad sokszor, hogy ha bárki rosszat, kritikusat, ellenvéleményt ír Oroszországra, de gyakran a kormányra is, rendszeresen jössz megvédeni mindkettőt, sokszor érdekes stílusban, nevetős fejekkel.
Mi hazánkat nem veszem ide, szimpatizáns vagy, ott megértem.