Ahh, mea culpa. Én nem dolgozom a médiában, így talán elfogadható, hogy nem figyeltem ilyen részletekre, hogy pontosan mi a cikk, riport és az interjú. Most már ezt is tudom, megpróbálok a jövőben ilyen részletekre is figyelni. Talán ez volt a leglényegesebb része az egésznek. MegfogtálGonzi írta:Ja, hogy most mar riport azt ugye tudod hogy a cikk, riport es interju teljesen mas mediaipari termek? dobalozol itt ossze-vissza a szavakkal, nem segitesz magadon sokat.kiserik írta:
Sajnos ezen csak nevetni tudok. Forogni, mint fong a fürdőben. Pont ezt jelenti. Ezzel kezd a cikk, vagyis riport: "A VoxCheck, a „Vox Ukraine” független elemző platform tényellenőrző projektje két vezető szakértőjével, Valerija Sztepanyukkal és Szvitlana Szlipcsenkóval beszélgettünk. A csapat orosz propagandát, manipulációt, dezinformációt vizsgál és cáfol Ukrajnában és külföldön egyaránt." Ennke fényében gondold át, hogy miért is jelent meg ez a ""riport"".
Ez az említett korrupciós cikk (az ügyészes) pedig gyakorlatilag egy semmi. Olyan, mint ha az Origo lehozna egy cikket arról, hogy hát igen, itthon is van korrupció, mert 40.000 Ft-ért minden rozoga autót le lehet vizsgáztatni. Nem szép, de hát ez van.
Ukrajnában a korrupció azt jelenti, ha kapnak 100 millió eurót a harcukhoz, abból jó esetben 50-et ellopnak, vagy hogy a segélycsomagok, élelmiszer, kötszer, gyógyszer egy részét pénzért árulják a rászorulóknak, csak hogy példát mondjak.
Ahogy irtam, az a legutobbi cikk. Tessek, itt egy masik, ahol ki is emelik hogy milyen rossz helyen vegeznek a korrupcios listan: https://444.hu/2024/01/28/nagy-osszegu- ... -szolgalat
A cikkben - meg mindig ezt hivjak cikknek - linkelnek egy hosszabb irast is hogy mibe torkollhat a korrupcio.
40 millio dollar mar okes? vagy az meg a progpaganda resze, csak 50 felett nem propaganda?
Egyebkent az nagyon erdekelne, a transparency international korrupcios listajat elfogadod? oket nem valami csunya gonosz propaganda iranyitja? Hisz az alapito tagok kozott ott van a vilagbank, es amerikai nagytokesek. Most akkor a mainstream el akarja hallgatni az ukran korrupciot vagy miert kerulnek ilyen rossz helyre ezen a listan?
Tovabbi jo nevetgelest.
Miért ne fogadhatnám el a korrupciós listát? Mint mondtam (persze hiába), emberekkel kellene beszélgetni, nem skatulyákkal.
Mondjuk még mindig nem világosítottál fel minket arról, hogy most akkor az ukrán korrupció valós, vagy orosz propaganda hazugság? Az ukrán kisebb nagyobb belső problémák valósak, vagy orosz propaganda hazugságok? Az ukránok hozzáállása a kisebbségekhez (köztük a magyarokhoz) valós, vagy orosz propaganda hazugság? A mozgósításról szóló hírek (menekülnek ukrajnából a férfiak, stb) valósak vagy orosz propaganda hazugságok? Ez az egész interjú (remélem most jól sikerült megválasztani a megfelelő médiaipari termék megnevezést) most igaz, vagy csak egy propaganda hazugság? Illetve számonkérhető e az a médium, ami interjú alatt hazugságot, esetleg propagandát terjeszt?
Na hallgatok inkább az okosabbra és elengedem.