Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nuevo_ericco

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 18., hétfő 10:53

ferni írta: Azt mondja MP le fogják vinni a bejutási küszöböt 3%-ra Fideszék.
Fidesz helyében én is ezt tenném, hogy bejusson a DK és a Mi Hazánk is.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 18., hétfő 10:52

Barca1 írta:
swfan írta:

Sejtettem, hogy az origón megint kitört a harmadik világháború, mint ahogy minden egyes nap az elmúlt 2 és fél évben :coffee:
Soha nem tájékozódom ilyen szennylapokbol.
Ez érdekes, hiszen mást sem csinálsz, csak felmondod a paneleket, amiket ott vagy más hasonló jellegű oldalakon írnak. Legutóbb Jámborék kapcsán, most meg épp a háborút illetően.

A nagy rettegés közepette azért itt hagyok egy jó kis wikipédia cikket, amiben fel van sorolva az összes korábbi vörösvonal, amit Putyin húzott, hogy ez meg az lesz, ha a nyugat átlépi őket. Megsúgom: a nyugat átlépte őket, Putyin meg nem csinált semmit. Most se fog.

https://en.wikipedia.org/wiki/Red_lines ... ainian_War

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 18., hétfő 10:52

Azt mondja MP le fogják vinni a bejutási küszöböt 3%-ra Fideszék.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 18., hétfő 10:48

kiserik írta: Viszont érdemes lenne megnézni, hogy kiknél fordulnak elő többször ezek a szavak, hogy náci, fasiszta, putyinista, oroszcsicska, stb.
Ezen a fórumon? Nem sokszor találkoztam ezekkel, ha egyáltalán.
Ha pedig a magyar közbeszédet nézem, ott is a kommunisázást sokkal gyakoribbnak érzem. Arról nem is beszélve, hogy gyakran hatalmi pozícióból, állami forrásokból és eszközökkel folyik, ami az én szememben egy szorzó még rá.
Barca1 írta: Bidebá engedélyezte a nagy hatótávolságú rakéták használatát az oroszok ellen,és csatlakoztak hozzá a britek és a franciák.
Szerintem nem lesz itt semmilyen választás 26 ban.
Éppen ideje volt, az iráni drónok és észak koreai katonák után. Vagy az nem számít eszkalációnak, ha az oroszok csinálják?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2024. november 18., hétfő 10:53-kor.

Barca1
Kedvenc játékosaid: Messi Davids
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Barca1 » 2024. november 18., hétfő 10:38

swfan írta:
Barca1 írta: Bidebá engedélyezte a nagy hatótávolságú rakéták használatát az oroszok ellen,és csatlakoztak hozzá a britek és a franciák.
Sejtettem, hogy az origón megint kitört a harmadik világháború, mint ahogy minden egyes nap az elmúlt 2 és fél évben :coffee:
Soha nem tájékozódom ilyen szennylapokbol.
Ettől félt mindenki hogy a beszamithatatlan Bident raveszik a hadi ipari nagytokesek erre lépésre.Ennek beláthatatlan következményei lesznek sajnos.Par USA olajtanker kiiktatása a Hutik részéről Orosz fegyverekkel Pl kezdésnek,aztán a fantáziádra bízom a többit.Valaki kimondta hogy ez orosz amerikai háború Európa földjén.Azert bízok benne hogy Putyin betartja a szavát,mert azt mondta ha ez bekövetkezik akkor elviszi ezt a háborút amerikai földre is csak hogy érezzék már egyszer végre.

Pad'em
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2024. november 18., hétfő 10:04

hehetheoriginal írta: megy is az élő:

https://www.youtube.com/watch?v=9Y7xCT48osI
:mrgreen:
Gyorsan egy reggeli kávé mellett bemutatta, hogy lehetne értelmesen csinálni a konzultációt a néppel. Nagyon jó ötlet ez a Magyarok Hangja.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. november 18., hétfő 9:54

swfan írta:
Nem nagyon esett róla szó, de hogy az sem tűnik fel a fideszes írástudóknak, nem hasonulnak meg azáltal, hogy folyamatosan 2 képet, a sörivósat és az ordítósat rakják fel MP-ről, az is elképesztő. Csak egy apróság, de mocskosul árulkodó.
Felmentek az Origóra, megint így néz ki.
hehetheoriginal írta: megy is az élő:

Hétfő reggel 10-kor 10 ezren nézik. Már látom a Hont Bandi-posztokat a "kémtollról". Szánalmas, hogy az Öt is mivé züllött Puzsér, Vona és az értelmes Konok nélkül. Dévényi legalább kompenzál.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 18., hétfő 9:50

megy is az élő:

thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 18., hétfő 9:48

nuevo_ericco írta:
Blanco88 írta:Hívják ezek az új baloldaliak bárhogy magukat
Nos, szerintem az ilyen kijelentések miatt nem lehet normálisan vitát folytatni manapság, és nem csak itt a fórumon. Most akkor erre legyen az a válasz, hogy aki a Mi hazánkkal, a Fidesszel, Trumppal, Putyinnal, stb. szimpatizál, ezt a neokonzervatív, alt-right, teaparty vonalat képviseli, hogy mind Hitlerjugend?
Erről az jut az eszembe, mikor Orbán nyilvánosan kijelentette pár éve, hogy a liberális az tk. a diplomás kommunista. Ezek szerint bátran mondhatja minden EU-s kormányfő, aki nem ért egyet Orbán politikájával, hogy a konzervatív a diplomás fasiszta?
Hova vezetne ez a fajta kocsmabeszéd?
Teljesen igazad van. Viszont érdemes lenne megnézni, hogy kiknél fordulnak elő többször ezek a szavak, hogy náci, fasiszta, putyinista, oroszcsicska, stb. A verekedés megint úgy kezdődött, hogy a Józsi visszaütött.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 18., hétfő 9:43

Barca1
Kedvenc játékosaid: Messi Davids
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Barca1 » 2024. november 18., hétfő 9:40

Bidebá engedélyezte a nagy hatótávolságú rakéták használatát az oroszok ellen,és csatlakoztak hozzá a britek és a franciák.

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. november 18., hétfő 9:26

hehetheoriginal írta: https://index.hu/belfold/2024/11/18/mag ... el-evelin/

Annyira ostobak ezek ott roganeknal, hogy elképesztő :lol:
Ezzel is csak meg szimpibb lett petyko tesomsz :kalapos:
Biztos lesz meg keményebb anyaguk, de eddig csak az ellenkezőjét érték el annak amit akartak.
Le köcsögözte a médiát? Hát azok is :lol:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 18., hétfő 8:40

Blanco88 írta:Hívják ezek az új baloldaliak bárhogy magukat
Nos, szerintem az ilyen kijelentések miatt nem lehet normálisan vitát folytatni manapság, és nem csak itt a fórumon. Most akkor erre legyen az a válasz, hogy aki a Mi hazánkkal, a Fidesszel, Trumppal, Putyinnal, stb. szimpatizál, ezt a neokonzervatív, alt-right, teaparty vonalat képviseli, hogy mind Hitlerjugend?
Erről az jut az eszembe, mikor Orbán nyilvánosan kijelentette pár éve, hogy a liberális az tk. a diplomás kommunista. Ezek szerint bátran mondhatja minden EU-s kormányfő, aki nem ért egyet Orbán politikájával, hogy a konzervatív a diplomás fasiszta?
Hova vezetne ez a fajta kocsmabeszéd?

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 18., hétfő 8:37

"A hírtv stábját belelökném a Dunába" :lol: megértem

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 18., hétfő 8:30

https://index.hu/belfold/2024/11/18/mag ... el-evelin/

Annyira ostobak ezek ott roganeknal, hogy elképesztő :lol:
Ezzel is csak meg szimpibb lett petyko tesomsz :kalapos:
thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 18., hétfő 8:26

Blanco88 írta:
nuevo_ericco írta:

Épp ez az, hogy nem csak ennyivel.

Lefasisztázva sincs itt senki, vagyis én nem láttam, szóval a kommunistázást is hanyagolhatnád.
"Miért, gázkamrába küldenél embereket, hogy leírni sem mered? :lol:" Idézet swfan-tól....
De Benczétől vagy Sütitől is lehetne idézni.
Nem veszem magamra. Ők így gondolják, én meg úgy gondolom, hogy swfan egy lenin fiú. (Hívják ezek az új baloldaliak bárhogy magukat)
Elismerem, az egy ízléstelen "beszólás" volt, de tényleg nem tudtam mire vélni azt, hogy "az ideológiám nem fér bele a fórum kereteibe".

Igazából most sem tudom, vannak itt más jobboldaliak is, akik nem csináltak ebből ekkora ügyet.

Felőlem lenin fiúzhatsz, de megsúgom, sose szavaztam még baloldali pártra, az előválasztás mindkét körében is a jobboldali Márki Zayra szavaztam, úgyhogy ez nagyon mókás :lol: csak szörnyű volt az a szűklátókörűség, amivel kb minden baloldali mozgalmat összemostál Sztálinnal meg Mao-val egy lapra

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. november 18., hétfő 7:44

nuevo_ericco írta:
kiserik írta:amit letudtál ezzel
Épp ez az, hogy nem csak ennyivel.
Blanco88 írta:Swfan a tőrőlmetszett kommunista
Lefasisztázva sincs itt senki, vagyis én nem láttam, szóval a kommunistázást is hanyagolhatnád.
"Miért, gázkamrába küldenél embereket, hogy leírni sem mered? :lol:" Idézet swfan-tól....
De Benczétől vagy Sütitől is lehetne idézni.
Nem veszem magamra. Ők így gondolják, én meg úgy gondolom, hogy swfan egy lenin fiú. (Hívják ezek az új baloldaliak bárhogy magukat)
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 17., vasárnap 23:28

Gonzi írta:
kiserik írta:
Sajnos ezen csak nevetni tudok. Forogni, mint fong a fürdőben. Pont ezt jelenti. Ezzel kezd a cikk, vagyis riport: "A VoxCheck, a „Vox Ukraine” független elemző platform tényellenőrző projektje két vezető szakértőjével, Valerija Sztepanyukkal és Szvitlana Szlipcsenkóval beszélgettünk. A csapat orosz propagandát, manipulációt, dezinformációt vizsgál és cáfol Ukrajnában és külföldön egyaránt." Ennke fényében gondold át, hogy miért is jelent meg ez a ""riport"".

Ez az említett korrupciós cikk (az ügyészes) pedig gyakorlatilag egy semmi. Olyan, mint ha az Origo lehozna egy cikket arról, hogy hát igen, itthon is van korrupció, mert 40.000 Ft-ért minden rozoga autót le lehet vizsgáztatni. Nem szép, de hát ez van.

Ukrajnában a korrupció azt jelenti, ha kapnak 100 millió eurót a harcukhoz, abból jó esetben 50-et ellopnak, vagy hogy a segélycsomagok, élelmiszer, kötszer, gyógyszer egy részét pénzért árulják a rászorulóknak, csak hogy példát mondjak.
Ja, hogy most mar riport :lol: azt ugye tudod hogy a cikk, riport es interju teljesen mas mediaipari termek? dobalozol itt ossze-vissza a szavakkal, nem segitesz magadon sokat.

Ahogy irtam, az a legutobbi cikk. Tessek, itt egy masik, ahol ki is emelik hogy milyen rossz helyen vegeznek a korrupcios listan: https://444.hu/2024/01/28/nagy-osszegu- ... -szolgalat

A cikkben - meg mindig ezt hivjak cikknek - linkelnek egy hosszabb irast is hogy mibe torkollhat a korrupcio.

40 millio dollar mar okes? vagy az meg a progpaganda resze, csak 50 felett nem propaganda?

Egyebkent az nagyon erdekelne, a transparency international korrupcios listajat elfogadod? oket nem valami csunya gonosz propaganda iranyitja? Hisz az alapito tagok kozott ott van a vilagbank, es amerikai nagytokesek. Most akkor a mainstream el akarja hallgatni az ukran korrupciot vagy miert kerulnek ilyen rossz helyre ezen a listan? :hmmm:

Tovabbi jo nevetgelest.
Ahh, mea culpa. Én nem dolgozom a médiában, így talán elfogadható, hogy nem figyeltem ilyen részletekre, hogy pontosan mi a cikk, riport és az interjú. Most már ezt is tudom, megpróbálok a jövőben ilyen részletekre is figyelni. Talán ez volt a leglényegesebb része az egésznek. Megfogtál :agree:

Miért ne fogadhatnám el a korrupciós listát? Mint mondtam (persze hiába), emberekkel kellene beszélgetni, nem skatulyákkal.

Mondjuk még mindig nem világosítottál fel minket arról, hogy most akkor az ukrán korrupció valós, vagy orosz propaganda hazugság? Az ukrán kisebb nagyobb belső problémák valósak, vagy orosz propaganda hazugságok? Az ukránok hozzáállása a kisebbségekhez (köztük a magyarokhoz) valós, vagy orosz propaganda hazugság? A mozgósításról szóló hírek (menekülnek ukrajnából a férfiak, stb) valósak vagy orosz propaganda hazugságok? Ez az egész interjú (remélem most jól sikerült megválasztani a megfelelő médiaipari termék megnevezést) most igaz, vagy csak egy propaganda hazugság? Illetve számonkérhető e az a médium, ami interjú alatt hazugságot, esetleg propagandát terjeszt?

Na hallgatok inkább az okosabbra és elengedem.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. november 17., vasárnap 23:11

.Pont erre utaltam. A bizonyíték az bizonyíték.
Igy van. Az mar mas kerdes, hogy neked ez inkabb szubjektiv fogalom, mintsem teny.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2024. november 17., vasárnap 21:21

kiserik írta:
Gonzi írta:

https://444.hu/2024/11/17/az-orosz-prop ... ely-masnak

Te kepes voltal bemasolni egy interjubol egy valaszt, amit az interju alany mondott, es azt irni hogy a 444 ezt irta egy cikkben? Te tenyleg arra teszed fel az itteni "diskurzusaid" hogy minden hozzaszollasodban hazudsz minimum egyet?

Segitek, az interju arrol szol hogy az ujsagiro kerdez, a kapott valaszt pedig modositas nelkul kozli. Ha a kapott valasz hazugsag, az az interju alanyt minositi.

Az interju elolvasasa utan minden ertelmes - hangsulyozom, ertelmes - ember vegiggondolhatja, hogy mi a velemenye az interju alanyrol. Ebben az esetben a hazaja irant egy tulzottan elfogult szervezetrol van szo. Valahol talan meg is erti egy ertelmes ember, hisz eppen haboruban allnak. De valo igaz, Ukrajnaban nagy a korrupcio, errol tobbek kozott azert is lehet tudni, mert a 444 a nagy propaganda kozepette szokott cikket - igen, ezt hivjak cikknek - irni rola, legutobb peldaul ezt:

https://444.hu/2024/10/18/tomegesen-rok ... ak-menniuk

Borzaszto izzadtsagszagu ahogy probalsz a bolcs szerepben tetszelegni, es ahogy muveled, az meg kifejezetten kontraproduktiv.
Sajnos ezen csak nevetni tudok. Forogni, mint fong a fürdőben. Pont ezt jelenti. Ezzel kezd a cikk, vagyis riport: "A VoxCheck, a „Vox Ukraine” független elemző platform tényellenőrző projektje két vezető szakértőjével, Valerija Sztepanyukkal és Szvitlana Szlipcsenkóval beszélgettünk. A csapat orosz propagandát, manipulációt, dezinformációt vizsgál és cáfol Ukrajnában és külföldön egyaránt." Ennke fényében gondold át, hogy miért is jelent meg ez a ""riport"".

Ez az említett korrupciós cikk (az ügyészes) pedig gyakorlatilag egy semmi. Olyan, mint ha az Origo lehozna egy cikket arról, hogy hát igen, itthon is van korrupció, mert 40.000 Ft-ért minden rozoga autót le lehet vizsgáztatni. Nem szép, de hát ez van.

Ukrajnában a korrupció azt jelenti, ha kapnak 100 millió eurót a harcukhoz, abból jó esetben 50-et ellopnak, vagy hogy a segélycsomagok, élelmiszer, kötszer, gyógyszer egy részét pénzért árulják a rászorulóknak, csak hogy példát mondjak.
Ja, hogy most mar riport :lol: azt ugye tudod hogy a cikk, riport es interju teljesen mas mediaipari termek? dobalozol itt ossze-vissza a szavakkal, nem segitesz magadon sokat.

Ahogy irtam, az a legutobbi cikk. Tessek, itt egy masik, ahol ki is emelik hogy milyen rossz helyen vegeznek a korrupcios listan: https://444.hu/2024/01/28/nagy-osszegu- ... -szolgalat

A cikkben - meg mindig ezt hivjak cikknek - linkelnek egy hosszabb irast is hogy mibe torkollhat a korrupcio.

40 millio dollar mar okes? vagy az meg a progpaganda resze, csak 50 felett nem propaganda?

Egyebkent az nagyon erdekelne, a transparency international korrupcios listajat elfogadod? oket nem valami csunya gonosz propaganda iranyitja? Hisz az alapito tagok kozott ott van a vilagbank, es amerikai nagytokesek. Most akkor a mainstream el akarja hallgatni az ukran korrupciot vagy miert kerulnek ilyen rossz helyre ezen a listan? :hmmm:

Tovabbi jo nevetgelest.

Vissza: