OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: OFF

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 27., szerda 9:24

azt mondta, azt mondta :mrgreen:

en azt mondom :kalapos: , hogy csak 3,5 tonna feletti jarmunel kotelezo. nyilvan hivatalos forrasbol, sosem beszelek blodsegeket :mrgreen: :
https://www.oesterreich.gv.at/themen/mo ... 63200.html

nyilvan, ha a hegyekbe mesz, akkor legyen nalad (vannak tablak, ahova kotelezo, adott napi idojarast kovetve, pl:
https://www.oeamtc.at/thema/vorschrifte ... n-16185446)
teli gumi kotelezo (nem negy evszakos, mint vivaldi :kalapos: ), de csak akkor, ha az idojaras megkivanja.
magyarul, ha most hetvegen nincs ho, es nyariba' vagy, akkor az nem baj, viszont ha ho van, es megallit a rendor, akkor meg is basz (plusz valszeg meg ossze is torod magad :kalapos: )
thereisonly1ronaldo

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2024. november 27., szerda 9:18

Dupla D írta: Kell hólánc a csomagtartóba Ausztriában ilyenkor? Megvágnak, ha nincs a kocsiban? Hétvégén néznénk át Bécsbe.
Én boardozni voltam hólánc nélkül a hegyeknél, szóval Bécsbe tuti nem kell. :D
Egyébként akartam venni, csak sehol nem volt a megfelelő méretben, osztrák kutas azt mondta akkor, hogy nem is kell, elég csak a téli gumi.
Aztán persze lehet megvágtak volna, ha megállítanak :mrgreen: , de szerintem Bécsig bőven jó vagy téli papucsokkal.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. november 27., szerda 9:09

Kell hólánc a csomagtartóba Ausztriában ilyenkor? Megvágnak, ha nincs a kocsiban? Hétvégén néznénk át Bécsbe.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 25., hétfő 8:55

Mindig is publikusak voltak, miota szovjet botok atvettek a hatalmat a madridom felett :lol:
Btw ezek a homo bekeharcosok nagyon nyomulnak :kalapos:
thereisonly1ronaldo

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2024. november 25., hétfő 7:08

Top G Andrew Tate meg lett hekkelve :mrgreen:

hehe adatai publikusak már

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 22., péntek 5:04

Hk mindig segit :lol:
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. november 22., péntek 0:20

A gyerek kapott anno ilyen 6-7 gombos kis játék cumót, a boci boci tarkát remekül el tudtam játszani rajta :D Tuti megvan párezerből.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo

HozzászólásSzerző: Steve » 2024. november 22., péntek 0:02

8évig zongoráztam gyerekként/fiatalon, ha gondolod szívesen írok privátban.

Hehe (kivételesen :-* ) nem beszél hülyeséget. Én is normális zongorára szavaznék. Viszont abból az elektromosra.

Itt pont nézegettem a lányomnak, van több is amit találtam és fasza volt méretben is. Viszont a magyarországi kínálatról és árakról semmi fogalmam sincs. Küldhetek privátban svéd oldalt, amiket nézegettem.

De amire én is jutottam, hogy a szintetizátor, meg ilyen laptopra kötős buziságokat felejtsd el.

Rendes, de praktikus méretű zongorát vegyél, aminek van fejhallgató kimenete(ezt értem részben elektromosnak), de amúgy rendes zongora, zongora. :D

Ahogy tanult kollégám Hehe említette a billentyűk mérete miatt főként és a hangzás miatt is. Plusz ha leülsz egy rendes félig elektromos zongorához, az ad egy tartást, ad egy érdeklődést és tiszteletet a hangszer iránt.

Ha leülsz ilyen játékszer szintiszarokkal szórakozni, akkor rá fogsz unni.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 21., csütörtök 22:35

zsunyi szintit linkelt, én zongorát. zongorán "csak" zongorázni tudsz, szintin millió más hangszer is van, teljes koncertet összerakhatsz a kis gagyi szintjén.
ha én most kezdenék tanulni, és valóban zongorázni akarnék, akkor a legfontosabb nyilvan a hangzás mellett hogy standard billentyűmérete legyen, nem a kis balfasz szutykok, amik a szintiken vannak általában.
amugy azt javallom jobban jársz, ha bemész egy hangszerboltba és ott részletesen elmondanak mindent, én is csak annyit tudok utánaolvasni, mint pl te, én normál zongorán nyomtam jópár évig, ezek a modern ördögi elektromos dolgok nem embernek lettek teremtve :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. november 21., csütörtök 21:58

Na ezért vagyok itt, hogy ezeket megtudjam.

Kb. 20 évvel ezelőtt tanultam szolfézst, illetve két évig klarinétoztam, de a tudás jelentősen megkopott.

Mi a különbség?

Nekem a lényeg, hogy teljesen hangmentesen is le tudjam ütni a billentyűket, és csak airpodson keresztül halljam. Emellett nagy plusz, ha könnyen elővehető és betehető a szekrénybe.
Ez a 110 még belefér, ha erre azt mondjátok jobban megéri.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 21., csütörtök 21:43

szintetizátor és zongora közt van különbség, kérdés mi kell
thereisonly1ronaldo

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. november 21., csütörtök 21:40

Dupla D írta: A Madridom tanácshoz fordulnék segítségéért. Szeretnék megtanulni zongorázni. Lakásban lakunk, így arra gondoltam, hogy vennék egy szintetizátort, amit Airpodson keresztül tudnék hallgatni, hogy másokat ne zavarjak.

Van bárkinek tippje, hogy mit lenne érdemes venni? Konkrét típusra gondolnék. 100 alatt szeretném megúszni, mert csak egy belépő kategória kéne, amin meg tudok tanulni zongorázni.
Peldaul ez? https://www.muziker.hu/yamaha-psr-e383? ... buEALw_wcB. 10%-kal dragabb, de ha jol ertem ezt tudod gephez csatlakoztatni, amivel a flowkey-en tudsz tanulni konnyen (mondjuk az csatlakozas nelkul is mukodik mikrofonnal, csak nyilvan az nem olyan pontos). Vagy vmi hasonlo kezdo Yamaha, amit en mondanek.
Edit: az ezelotti is ugyanilyennek tunik kb.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 21., csütörtök 21:40

Dupla D írta: A Madridom tanácshoz fordulnék segítségéért. Szeretnék megtanulni zongorázni. Lakásban lakunk, így arra gondoltam, hogy vennék egy szintetizátort, amit Airpodson keresztül tudnék hallgatni, hogy másokat ne zavarjak.

Van bárkinek tippje, hogy mit lenne érdemes venni? Konkrét típusra gondolnék. 100 alatt szeretném megúszni, mert csak egy belépő kategória kéne, amin meg tudok tanulni zongorázni.
hagyd a gagyi szintiboy szart, legyél rendes ember és vegyél egy digitális zongorát.
standard méretű billentyűk fontos, ha tényleg zongorázni akarsz, és nem csak pötyögni.

kottaolvasás megy? elég fontos és alap dolog.

yamaha, roland pl alap belépő szintű márkák, hirtelen ilyet találtam, de nem néztem utána miafasza:
https://www.hangszerdiszkont.hu/billent ... is-zongora
thereisonly1ronaldo

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. november 21., csütörtök 21:35

A Madridom tanácshoz fordulnék segítségéért. Szeretnék megtanulni zongorázni. Lakásban lakunk, így arra gondoltam, hogy vennék egy szintetizátort, amit Airpodson keresztül tudnék hallgatni, hogy másokat ne zavarjak.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. november 21., csütörtök 21:10

___Samy___ írta:
Nika91127 írta: https://www.facebook.com/share/p/19Q3yGQyMT/

Újabb csodás fb poszt. És alatta a sok agyhalott.
- kulcscsonttörésre akutan csak ez van - a kórháznak nincs az ambulancián "segédeszközállománya", hogy csak úgy osztogassa
- a hölgy valótlant állít több pontban is
- a kulcscsont törés akkor operatív, ha "majd kiszúrja a bőrt", amúgy meggyógyul. Jobban, mint lemezzel. Akinek lemezelni kell, mindenkit zavar és plusz 1 műtét a fémkivétel
- de minden ilyen posztra jön a sok agyatlan a tanácsaikkal, okoskodásaikkal, stb...

Imádom a magyar csürhe mentalitást és az átlagos 70-80-as IQ-t, akik a fbra szabadulnak...

Imádok ebben melózni ❤️
En nem ertek hozza, de szerintem ezeket illett volna elmondani a betegnek, amiket itt leirtal.

Nekem aktualis, ket ujjam torott, mutottek is, de mindent elmondtak, amit meg nem, arra meg rakerdeztem. Nyilvan a betegnek is tennie kell azert, hogy teljesebb legyen a kep, de szerintem orvos reszerol is lehetnenek beteg baratabbak, ha lehet igy fogalmazni.

Termeszetesen tisztelet a kivetelnek.
A kolléga elmondta, az ambuláns lapra le is írta az utasításokat.

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2024. november 21., csütörtök 20:51

Ezek a székesfehérvári barátok az új kebabosok, most már biztos vagyok benne. :mrgreen:

Először nem barátom R24, majd politológus ferni. :hmmm:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 21., csütörtök 20:43

Én most a Székesfehérvári Szent György kórházban voltam látogatóban a Sportsebészeti osztályon, egy barátomat műtötték elülső keresztszalaggal.

Az az osztály rendben volt elmondása szerint is meg amit én is láttam belőle. Ilyen hogy neked kell vinni mindent is, az már sajnos alap, de amúgy korrekt volt az egész, nővérek is full normálisak voltak.

Kedden műtötték, ma már haza is engedték.
Dr. Karászi Péter műtötte, több ismerősöm is volt nála, fiatal, normális is és TB alapon is műtenek.
Időpontot is hamar kapott a műtétre, kevesebb, mint 2 hónap volt, szomszédos megyéből ment ehhez az orvoshoz műttetni magát, de megérte.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. november 21., csütörtök 20:27

Nika91127 írta: https://www.facebook.com/share/p/19Q3yGQyMT/

Újabb csodás fb poszt. És alatta a sok agyhalott.
- kulcscsonttörésre akutan csak ez van - a kórháznak nincs az ambulancián "segédeszközállománya", hogy csak úgy osztogassa
- a hölgy valótlant állít több pontban is
- a kulcscsont törés akkor operatív, ha "majd kiszúrja a bőrt", amúgy meggyógyul. Jobban, mint lemezzel. Akinek lemezelni kell, mindenkit zavar és plusz 1 műtét a fémkivétel
- de minden ilyen posztra jön a sok agyatlan a tanácsaikkal, okoskodásaikkal, stb...

Imádom a magyar csürhe mentalitást és az átlagos 70-80-as IQ-t, akik a fbra szabadulnak...

Imádok ebben melózni ❤️
En nem ertek hozza, de szerintem ezeket illett volna elmondani a betegnek, amiket itt leirtal.

Nekem aktualis, ket ujjam torott, mutottek is, de mindent elmondtak, amit meg nem, arra meg rakerdeztem. Nyilvan a betegnek is tennie kell azert, hogy teljesebb legyen a kep, de szerintem orvos reszerol is lehetnenek beteg baratabbak, ha lehet igy fogalmazni.

Termeszetesen tisztelet a kivetelnek.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2024. november 21., csütörtök 19:58

Amúgy makákók ha már itt belekevertetek itt is mindenki elégedetlen az egészségüggyel.Gondolom mindenhol mindenki az. :) Pedig tényleg megkap mindenki, minden segítséget.

A probléma itt Szockholmban az, hogy minden hülye rohan a sürgősségire, mert a gyerek fingott egyet,túl van az eü terhelve.

Ez nyilván egy nagyon komplex kérdés, de összességében, mi európai országokban még mindig nem nagyon panaszkodhatunk, összehasonlítva a világ elég nagy részével.

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2024. november 21., csütörtök 19:49

Realista24 írta:
hehetheoriginal írta:
Azt tedd hozza, hogy baratod anyosa svedorszagban el :lol: :kalapos:
Steve nem a baratom :mrgreen:
Szereny kis varosunkbol van az eset.
Kellemes, jó estét Nektek is. Én is utállak Titeket! :kalapos:

Ide mindig megéri benézni, egy dolgos munkanap után, csak úgy árad a szeretet mindig. :mrgreen:

Vissza: