Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
swfan

Re: Politika

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 24., vasárnap 23:07

Professore írta: Mielőtt kérsz és elvársz valamit valakitől előtte adni, mutatni vagy legalább gesztust kellene tenni felé. Senki nem tiltotta meg soha egyik baloldali pártnak se hogy legyen egy értelmes politikája a külhoni magyarokra nézve. Tessék meg dolgozni érte és akkor változni fog a helyzet mert az erdélyi emberek nem hülyék, az élet tanította meg nekik a túléléshez szükséges pragmatikus életszemlélet és hozzáállást.
2022-ben volt az Ellenzéki Összefogásnak értelmes programja, amelyben több oldalon keresztül foglalkoztak a határon túli magyarokkal - látjuk az eredményét, lesz*rták, csakafidesz. Idemásolok belőle azért pár dolgot:
Kijelentjük, hogy megőrizzük a külhoni magyarok kettős állampolgárságát.

Meg kell szüntetni a hazai lakcímmel rendelkező, munkavállalás vagy tanulás miatt diaszpórában élő magyar állampolgárok hátrányos megkülönböztetését a szavazás szempontjából is.

A külhoni magyar érdekvédelem kiemelt céljaival összhangban elismerjük és támogatjuk a magyar nyelv hivatalos regionális elismerését, a magyarok lakta régiók gazdasági fejlesztését és a magyar nemzetrészek autonómiatörekvéseit egyéni, helyi és regionális szinten egyaránt.

A szomszédos országokban élő magyarokat megilleti a jog, hogy a hivatalos ügyeiket saját nyelvükön intézhessék, és anyanyelvükön ápolhassák kultúrájukat, anélkül hogy emiatt bármilyen hátrányt kellene szenvedniük.

A saját oktatási rendszer minden nemzetiség elidegeníthetetlen joga. Támogatjuk a XX. század elnyomó rendszerei által elvett közösségi vagyonuk visszaadását.

A magyar közösségek jogérvényesítését az Európai Unió keretei között és az Európa Tanács bevonásával képzeljük el. A nemzetiségi kisebbségek helyzete sehol nem lehet belügy, az államok szuverenitása nem terjed ki kisebbségi állampolgáraik jogainak csorbítására. Minden olyan kezdeményezést támogatunk, amely egységes őshonoskisebbség-védelmi politika kialakítására irányul az Európai Unió szintjén.

A Kárpát-medencei nemzetiségi intézményrendszert – köztük a Kárpátmedencei Magyar Képviselők Fórumát, a Magyar Diaszpóra Tanácsot – a minden érdekeltet megillető részvétel jegyében működtetjük, hatékonnyá tesszük a Magyar Állandó Értekezletet. Bevonjuk a határon túli politikai és civil szervezetek képviselőit az őket érintő döntések meghozatalába, nem rekesztünk ki egyetlen legitim szervezetet sem a párbeszédből. Együttműködünk a határon túli magyar hívek egyházaival, támogatjuk a kulturális, szociális, oktatási és hitéleti tevékenységüket.

A Határtalanul, a Moldvai Csángómagyar Oktatási, a Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor Programokat fenntartjuk, és felülvizsgáljuk a hatékonyság, az átláthatóság érdekében. A nyugat-európai és a globális diaszpóra számára létrehozzuk a Diaszpóra Házak hálózatát, melyek a magyar kultúra ápolását és a konzuli hálózaton túli mindennapi kapcsolattartást hivatottak szolgálni. A Kárpát-medencére közös ökológiai, gazdasági és infrastrukturális térségként tekintünk A Kárpát-medence ökológiai egységének, páratlan természeti értékeinek megőrzése közös érdekünk. Ez minden állam részéről megköveteli a határokon átívelő közös gondolkodást és felelősségvállalást a jövő nemzedékek érdekében. Szomszédságpolitikánkban a fenntartható fejlődés, az ökológiai szempontok, a természet és a környezetvédelem a nemzetpolitikai és emberi jogi célokkal egységesen jelenik meg. Törekszünk arra, hogy a szomszédos államokkal közös természetvédelmi, infrastrukturális és fejlesztési programokban vegyünk részt, a határok elválasztó hatását ezen a téren is megszüntessük.
Őszintén, nem hiszem, hogy bármilyen értelmes erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, stb. szavazó ezeket elutasítaná.

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Professore » 2024. november 24., vasárnap 22:29

Kacsoh írta:
'shutterisland írta: nekem voltak erdelyi kollegaim itt angliaban az elozo munkahelyemen es ismertem is parat munkan kivul is.

rohadt jo arcok voltak, teljesen normalisak, csiptem is oket, de amugy (egymastol fuggetlenul) mindegyik fix fideszes volt, amelyikrol tudtam a politikai hovatartozasat.
nehanynal meg most is lattam fideszes v orbanos contentet megosztva v lajkolva.

pedig ok itt nem voltak se m1 nezok, se NER lovagok, meg birkanak se tuntek, de erdelyt is bevakitotta a fidesz.
Persze, hogy fideszesek. Mivel erdélyi vagyok én is jobban átlátom a szituációt ami nagyon egyszerű. Romániában egy magyar párt van, az RMDSZ(a fidesz csicskai), így a Romániában élő magyarság egyértelműen rájuk szavaz, ugyanazt a szar propagandát kapják mint akik az M1 et nézik. A csapból is az folyik, hogy Orbán a legnagyobb, a legjobb, vele mindenki tárgyal, nem engedi be a migránsokat stb.. és jön a másik része is, hogy igen, miattuk kaptuk meg a magyar állampolgárságot, a baba után a köldökzsinór programot, plusz évi egy alkalommal 100k forintot utalnak ha a gyereked magyar osztályba jár. Egyszerűen megveszik az itteni magyar szavazatokat. De például ha bárkivel leállok erről vitázni, hogy baszki, azért mert utalnak neked évi 100k forintot, megvesznek téged kilóra és nekünk alapból nem lenne szabad szavaznunk egy olyan ország belpolitikájába ahol nem is élünk. De sajnos kurvara nincs kivel, mindenki csak annyit lát, ha elmegy szavazni, hogy tulipán, és arra kell nyomni mert hát az Orbán is miattuk jár ide tusványosra... Agyfasz az egész
Azért ez nem ilyen egyszerű. Nagyon sok ember nem szereti az RMDSZ-t csak van amit úgy hivnak politikai realitás. Voltak próbálkozások hogy legyen több/más magyar párt de nem ment. Be kell látni hogy a demográfiai helyzet nem enged meg több magyar pártot vagy igen de akkor azok teljesen súlytalanok lesznek. Másfelől az RMDSZ olyan háttérrel rendelkezik hogy lényegében lehetetlen kiütni a pozíciójából. Tehát marad a politikai realitás mert egyik román párt sem hoz, tesz semmi olyat ami a magyar közösségnek jó. Az sem teljesen igaz hogy mindig nagy volt az összhang az RMDSZ és a Fidesz között. Volt néhány év mikor egyenesen elmérgesedett a viszony mert a Fidesz pont az RMDSZ kihívó magyar pártokat támogatta. Most igaz hogy nagy az összhang de ez is csak politika. Ezt csak a pontosság kedvéért.

Az hogy pl. az erdélyi magyarság többsége fidesz és Orbán párti nem véletlen. Elintézhetjük azzal hogy megveszik őket kilóra de ez bőven túlmutat ezen. Megfordítva mit adott, adtak vagy hogyan segítették a baloldali pártok amikor kormányon voltak az erdélyi magyarságot? Rövid lenne a lista... Tehát ne is várja egyik baloldali párt se hogy nagyon népszerű lesz mert nincs meg ennek az alapja. Másfelől az erdélyi ember nehezen felejti el a sérelmeit (pl. December 5.).
Mielőtt kérsz és elvársz valamit valakitől előtte adni, mutatni vagy legalább gesztust kellene tenni felé. Senki nem tiltotta meg soha egyik baloldali pártnak se hogy legyen egy értelmes politikája a külhoni magyarokra nézve. Tessék meg dolgozni érte és akkor változni fog a helyzet mert az erdélyi emberek nem hülyék, az élet tanította meg nekik a túléléshez szükséges pragmatikus életszemlélet és hozzáállást.

Kacsoh
Kedvenc játékosaid: Valverde, Modric

HozzászólásSzerző: Kacsoh » 2024. november 24., vasárnap 21:34

'shutterisland írta: nekem voltak erdelyi kollegaim itt angliaban az elozo munkahelyemen es ismertem is parat munkan kivul is.

rohadt jo arcok voltak, teljesen normalisak, csiptem is oket, de amugy (egymastol fuggetlenul) mindegyik fix fideszes volt, amelyikrol tudtam a politikai hovatartozasat.

pedig ok itt nem voltak se m1 nezok, se NER lovagok, meg birkanak se tuntek, de erdelyt is bevakitotta a fidesz.
Persze, hogy fideszesek. Mivel erdélyi vagyok én is jobban átlátom a szituációt ami nagyon egyszerű. Romániában egy magyar párt van, az RMDSZ(a fidesz csicskai), így a Romániában élő magyarság egyértelműen rájuk szavaz, ugyanazt a szar propagandát kapják mint akik az M1 et nézik. A csapból is az folyik, hogy Orbán a legnagyobb, a legjobb, vele mindenki tárgyal, nem engedi be a migránsokat stb.. és jön a másik része is, hogy igen, miattuk kaptuk meg a magyar állampolgárságot, a baba után a köldökzsinór programot, plusz évi egy alkalommal 100k forintot utalnak ha a gyereked magyar osztályba jár. Egyszerűen megveszik az itteni magyar szavazatokat. De például ha bárkivel leállok erről vitázni, hogy baszki, azért mert utalnak neked évi 100k forintot, megvesznek téged kilóra és nekünk alapból nem lenne szabad szavaznunk egy olyan ország belpolitikájába ahol nem is élünk. De sajnos kurvara nincs kivel, mindenki csak annyit lát, ha elmegy szavazni, hogy tulipán, és arra kell nyomni mert hát az Orbán is miattuk jár ide tusványosra... Agyfasz az egész

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. november 24., vasárnap 20:49

ferni írta: Műemlékrombolás: Felálltam és azt mondtam, hogy köszönöm szépen, ebben nem kívánok részt venni

Teljes adás a Partizánon nov 27....

Vicc mik mennek, nekik bármit szabad na. Műemlékvédelem... mi az na..
Szegény ember, még nem tudja, hogy ezzel magára szabadítja a deák, bohár, apáti, független fairrightádám féle féregkommandót, és majd lesz ő még meleg, pedofil, melegpedofil, transzsimogató, kommunista is a következő hetekben.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 24., vasárnap 20:19

Pipita írta:
ferni írta:

Akkora arányban kap a fidesz szavazatokat külföldről, mint anno Hitler németben.

https://en.wikipedia.org/wiki/November_ ... y_election
https://en.wikipedia.org/wiki/1936_Germ ... referendum
https://en.wikipedia.org/wiki/1938_Germ ... referendum

Ugye ezeken egyedül indulhattak csak, a többiek be voltak tiltva :mrgreen:

All opposition parties had been banned by the Law Against the Formation of Parties (14 July 1933), and voters were presented with a single list containing Nazis and 22 non-party "guests" (Gäste) of the Nazi Party. These "guests", who included the likes of Alfred Hugenberg, still fully supported the regime of Adolf Hitler in any event.[1]
Köszi! A hitleri diktatúra számairól alapvetően nem a demokratikus választások részvételi arányai és eredményei jutnak eszembe. :lol: :lol:

@swfan, Csardi mit csinál? Őszinte érdeklődéssel, egyszer hallottam a nevét 22 óta, amikor nemrég bohócot csinált magából.
A szabálytalanul működi Gödi Samsung-gyár ellen küzdött pl.

A mostani LMP-ből való kilépése körüli hercehurca (az állítólagos Vitézy-Ungár-Rogán találkozó) az tényleg cringe volt

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. november 24., vasárnap 20:17

Pipita írta:
halamadrid írta: a hitleri diktatúra számaira hajazó felvidéki, délvidéki és erdélyi szavazók
Bocsánat, ez mit jelent? Esküszöm nem tudom értelmezni.
Igazad van, belegabalyodtam, de ahogy látom, már értelmeztek.
'shutterisland írta: nyilvan errol van szo persze, meg hat most mar ott is megy rendesen a propaganda ottani verzioja.

mas, bruti akkor vegleg atigazol a tiszahoz ?
van egy video a frisshirek podcaston de meg nem volt 1 oram meghallgatni. :mrgreen:
Nemrég láttam egy fellépésének részletet, ahol MP-vel gúnyolódott. Tudom, humorista, de túl erős volt a gúny, bár nem emlékszem a konkrét mondandójára. Kb azután volt hogy balfaszkodtak a közgyűlésven meg nem engedte be Dömét a lakására, gondoltam azért emlegeti. A tegnapi fellépése ezek után meglepett.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára halamadrid 2024. november 24., vasárnap 20:21-kor.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. november 24., vasárnap 20:08

ferni írta:
Pipita írta:

Akkora arányban kap a fidesz szavazatokat külföldről, mint anno Hitler németben.

All opposition parties had been banned by the Law Against the Formation of Parties (14 July 1933), and voters were presented with a single list containing Nazis and 22 non-party "guests" (Gäste) of the Nazi Party. These "guests", who included the likes of Alfred Hugenberg, still fully supported the regime of Adolf Hitler in any event.[1]
Köszi! A hitleri diktatúra számairól alapvetően nem a demokratikus választások részvételi arányai és eredményei jutnak eszembe. :lol: :lol:

@swfan, Csardi mit csinál? Őszinte érdeklődéssel, egyszer hallottam a nevét 22 óta, amikor nemrég bohócot csinált magából.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 24., vasárnap 19:43

'shutterisland írta: most raneztem jakab petya oldalara, felszolitja magyar petert az osszefogasra.
gondolom a nep partjan szivesen beszallna, 20k alairast nem sikerult osszeszedni juniusban, gondolom azota sem gyarapodtak. :D
imadlak magyar politika.
Mondjuk 1-2 jelenleg inkumbens ellenzéki képviselő van, akik csinálnak is értelmes dolgokat, és népszerűek is a körzetükben (Hadházy, Jámbor, Csárdi Antal), velük érdemes lenne koordinálni, esetleg a Tisza részéről nem rájuk indulni, nehogy aztán nevető harmadikként vigye a körzetet a Fidesz.

Ha valakinek, hát Hadházynak egyértelműen helye kell, hogy legyen a Fidesz utáni politikában, az egész elszámoltatósdit úgy, ahogy van, odaadnám neki.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 24., vasárnap 18:32

Nem igazolt át.
Talán az MKKPba se lépett amúgy be nagyon papíron, de anélkül kétlem indulhatott volna az EP listán :kalapos:

Mikor M1en is volt az volt, hogy Bruti a párt szimpatizánsa csak, nem tagja.

Brutinak a legfontosabb téma jelenleg a debreceni akkumulátorgyárak, mert ott lakik.

MKKP jelenleg kevésbé fókuszál az országos politikára, Debrecenre meg tényleg semmi idejük.

Szóval Bruti nem fog belépni azt nyilatkozta múltkor még, de ügyek mentén együtt működik a Tiszával, illetve felszólal pl ilyen alkalmakkor.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. november 24., vasárnap 18:25

nyilvan errol van szo persze, meg hat most mar ott is megy rendesen a propaganda ottani verzioja.

mas, bruti akkor vegleg atigazol a tiszahoz ?
van egy video a frisshirek podcaston de meg nem volt 1 oram meghallgatni. :mrgreen:

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. november 24., vasárnap 18:17

Gondolom azért mert, erősen szorja a pénzt nekik és ha leváltanák őket ez lehet megszűnne. Lassan több támogatást kapnak mint mi.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. november 24., vasárnap 18:12

nekem voltak erdelyi kollegaim itt angliaban az elozo munkahelyemen es ismertem is parat munkan kivul is.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 24., vasárnap 17:55

Pipita írta:
halamadrid írta: a hitleri diktatúra számaira hajazó felvidéki, délvidéki és erdélyi szavazók

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. november 24., vasárnap 17:47

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 24., vasárnap 17:19

Műemlékrombolás: Felálltam és azt mondtam, hogy köszönöm szépen, ebben nem kívánok részt venni

Teljes adás a Partizánon nov 27....

Vicc mik mennek, nekik bármit szabad na. Műemlékvédelem... mi az na..
Minek kell történnie, hogy egy 13 éve a műemlékvédelemben dolgozó kormánytisztviselő arccal-névvel kiálljon a világ elé, és azt mondja, nem bírja tovább, muszáj elmondania, mi zajlik a minisztériumban, ahol dolgozik?

"Minden, ami rossz, azért a miniszterelnöknek kell viselni a felelősséget"
:coffee:
na szuper akkor, nem is kell itt Lázározni többet a MÁV miatt meg lehet OVra is fogni, hogy a gyerekekkel foglalkozik, mikor kell egy kis kampány anyag a buszon, de mikor vállalhatatlan körülmények vannak a fürdőszobában meg másfélszer annyian laknak, mint szabadna, akkor azért is Vitya a fasz.

Olyan jó, hogy anno ilyeneket nyilatkozgatott és tele ilyennel a padlás.

Mondjuk nem értem, akkor, hogy Varga Judit mellett miért nem mondott le Vitya is, mert Novák Kati független volt ugye... :shutup:

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. november 24., vasárnap 16:49

most raneztem jakab petya oldalara, felszolitja magyar petert az osszefogasra.
gondolom a nep partjan szivesen beszallna, 20k alairast nem sikerult osszeszedni juniusban, gondolom azota sem gyarapodtak. :D
imadlak magyar politika.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 23., szombat 19:58

A történelem ismétli önmagát :shifty: :shutup:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 23., szombat 17:57

Magyar Pétert kitiltották a gyermekotthonokból, az oktatási és a szociális intézményekből

Mindezt a gyermekek védelmében :lol:

Ezzel volt képes kezdeni a kiírását ez a tag.

Hihetetlen komolyan mondom.
Nemzetközi szerződés szabályozza,hogy az EP képviselők a tagországok szociális és közintézményeit "látogathatják".
Hát nálunk mint tudjuk ez sokat nem ér ugye mit szabad meg mit nem, majd írnak új törvényt róla vagy csak besöprik a szőnyeg alá :lol:

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. november 23., szombat 17:33

ferni írta: Vicces, hogy megint nem engedik be MPt egy gyermekotthonba, de még a gyermekeknek vitt ajándékot se engedték odaadni... :agree:

Miközben mint EP képviselő, minden joga meg van meglátogatni az intézményeket.

Közben meg a propagandában ilyenek mennek, hogy:

MP megfenyegette a gyermekotthon vezetőjét.
MP agresszíven, őrjöngve kiabált a gyermekotthonban.
MP annyira félt, hogy a hátsó ajtón menekült el a gyermekotthonból.
MP visszaél az EP képviselői hatalmával.

:lol:

Hányinger bazdmeg, közben meg egy szót nem szól egyik narancs se, hogy miért másfélszer annyian laknak egy ilyen otthonban mint kéne és miért vannak ennyire szar állapotok.
Kíváncsi vagyok mi lesz, ha majd a hitleri diktatúra számaira hajazó felvidéki, délvidéki és erdélyi szavazókat is meglátogatja. Talán a Magyar Hang YT-csatornáján mondta el valaki, hogy szerinte megdobálnák, én kíváncsi lennék a reakcióra. Puzsér pár hete volt Kolozsváron, ahol tele volt a terem fiatalokkal, és ha jól tudom, ott bármelyikük kiválthatja a magyar állampolgárságot. Ha már a megszelidítetteket nem sikerül puhítani, jó lenne aktivizálni néhány ezer fiatalt, hátha bemegy ez a szám 85% alá.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 23., szombat 16:01

ferni írta: Vicces, hogy megint nem engedik be MPt egy gyermekotthonba, de még a gyermekeknek vitt ajándékot se engedték odaadni... :agree:

Miközben mint EP képviselő, minden joga meg van meglátogatni az intézményeket.

Közben meg a propagandában ilyenek mennek, hogy:

MP megfenyegette a gyermekotthon vezetőjét.
MP agresszíven, őrjöngve kiabált a gyermekotthonban.
MP annyira félt, hogy a hátsó ajtón menekült el a gyermekotthonból.
MP visszaél az EP képviselői hatalmával.

:lol:

Hányinger bazdmeg, közben meg egy szót nem szól egyik narancs se, hogy miért másfélszer annyian laknak egy ilyen otthonban mint kéne és miért vannak ennyire szar állapotok.
Mp helyeben utni kell a vasat most, amig meleg, bejutni, felvenni videora kibaszni orszag vilag ele, hogy milyen balfasz indokokkal nem akarjak beengedni, aztan hivatalos uton biroi vegzest intezni vagy akarmi, hogy bejuthasson, aztan interju a gyerekekkel, hogy milyenek a körülmények.
Nem tilthatják meg, nem kerulhetik el, nem titkolhatjak.
Menni kell elore, minden ilyen magaslabdat lebaszni, megmutatni a teljes orszagnak, hogy mi folyik itt valojaban.
Kórházakkal ugyanez
thereisonly1ronaldo

Vissza: