Nagyon jó lenne. Ha sikerülne úgy előadni, hogy ez egy kényszer, amivel a 106 körzetből mondjuk 103-at fixen nyernének (ha nem az összeset), ellenben a k*rvanagy kockázattal, de közben mossa a kezeit, mert ez egy részben mocskos, de szükséges politikai lépés lenne. Az utólagos EP-mandátum felvétele is lepergett róla, és mivel alig 1 éve politikus, a józan gondolkodású választó tapasztalatlanságra hivatkozva, szerintem elnézi neki, ha hasonló ügyekben meggondolja magát.swfan írta: Hadházy:
Mindenképpen kellene megállapodás/előválasztás ott, ahol van pártfüggetlen, korábban sikeres ellenzéki ellenzéki jelölt. Remélem ezt MP is belátja 2026-ig, kár lenne emiatt tálcán kínálni a fidesznek ezeket a körzeteket
„Szerezzenek munkát, próbálják ki magukat a privátszférában 2026 után” – üzeni nekem és minden más, egyéni körzetben megválasztott képviselőnek Magyar Péter egy hétfőn megjelent cikkben. Ezzel kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy nekem éppenséggel van egy rendes, tisztességes állatorvosi hivatásom, Budai Gyula fel is jelentett miatta a kamaránál (a kamara megbírságolt, de a bíróságon én nyertem). Egyébként a fiaim is szokták néha mondani, hogy menjek inkább haza állatorvosnak, de ezt majd eldöntjük én és a családom, és ha indulok, akkor meg a választók!
Ami az ország sorsa szempontjából sokkal érdekesebb, hogy Magyar Péter azt állítja: a Tisza „megteremti újra a plurális demokrácia lehetőségét a parlamentben, a médiában”. Csak az a furcsa, hogy a pluralizmust úgy akarja helyreállítani, hogy rögtön kizárja az elméleti lehetőségét is annak, hogy a saját pártja ma még nem is ismert jelöltjein kívül bárki labdába rúgjon. Gyakorlatilag kétpártrendszert akar bevezetni, de anélkül, hogy rajta kívül bárki beleszólhatna abba, kik legyenek a jelöltek.
Magyarországon sosem volt igazi kétpártrendszer, de a világban léteznek ilyenek, a legismertebb az Egyesült Államokban van. Ott azonban intézményesült az előválasztás, ami lehetővé teszi, hogy a két nagy gyűjtőpárt integráljon sokféle embert és eszmét. Ha a Tisza azzal az igénnyel lép fel, hogy ott mindenféle – Magyar Péter szavai szerint liberális, zöld, nemzeti radikális vagy apolitikus – szavazó „otthonra leljen” és ha valóban a plurális demokráciát akarja megteremteni, akkor ne utasítsa el élből az előválasztást! Ha olyan jó jelöltjeik vannak, mint állítja, akkor álljanak ki bátran. Az ellenzék megújítása becsülendő célkitűzés, és is megtettem 2021-ben, legyőztem a hivatalban lévő, korrupt MSZP-s képviselőt. Ha én újra elindulok Zuglóban és a Tiszának van jobb jelöltje, jöjjön és győzzön le engem!
Másrészt Gyurcsányékat is bele lehetne kényszeríteni azzal, hogy ha nem indulnak, akkor hivatalosan is ugyanolyan csicska párt, mint a Mi Hazánk. Közben meg úgysem nyernének sehol...
Egyébként mi volt a MH legfőbb érve 21-ben, amiért nem indultak az előválasztáson?
Sőt, a Kutyapárt idén már nem ítélte el az EV gondolatát, Kovács Gergely is így lett polgi, és szerintem a Vona, MZP felé kispártok sem mondhatnának nemet. Nem mintha veszélyt jelentenének (esetleg a 2 pártelnök Hódmezőn és Gyöngyösön).
Más kérdés, hogy megérné-e. Lassan erről is kaphatnánk egy közvélemény kutatást. Egyébként sajnálatos, hogy a Hadházy és MZP féle ténylegesen jó emberekkel/politikusokkal sem tud együttműködni, mert annyira rájuk égett a kormánypropaganda.
Mondjuk Hadházynak rohadt nagy a népszerűsége, azon érdemes volna gondolkodni. Egyébként még mindig az a legfőbb érv ellen a propagandamédiában, hogy lyukas a zoknija?
-
Egyébként másnak is feltűnt, hogy sokkal nyugodtabb, mióta kiserik nem kommentel? Igaz, csak néhány nap telt el, de nem lett véletlenül letiltva?