Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
___Samy___

Re: Politika

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. november 26., kedd 18:46

1madridista írta:
___Samy___ írta:
Mar nem azert, de lattad te azokat a kepeket? Meg ha igaz is, hogy most kezdtek el felujitani, nem gondolod, hogy szomoru dolog, hogy egyaltalan ilyen szintre lezullott az epulet? Vagy ez igy teljesen rendben van, hogy eddig ilyen korulmenyek kozott voltak benne a gyerekek?

Ez most mindenfele politikai hovatartozas nelkul kerdezem.
Nem oke, nem ezt irtam. Kifejtem jobban lejjebb.
nuevo_ericco írta:

Min gondolkodjunk? Hogy a propaganda szerint nincs is probléma, mert épp ez az otthon felújítás alatt áll.
Kormányoldalon rosszabb ez a toxikus pozitivitás, amit az utóbbi hónapokban tolnak, mint mondjuk Hollywoodban valaha. Ott azért némi önreflexiót észlelni itt-ott. Fidesznél nullát. Mindig minden fasza, ha nem, akkor jövőre az lesz, nyugi. 15 év kétharmad után :lol:
Ner-es szolgák, akik ezeket a cikkeket írják, gondolkodhatnának el egyszer legalább, mihez is asszisztálnak másfél évtizede.

Jobban szeretem a szabad média kifejezést, mert a függetlenbe könnyebb belekötni.
Az a bajom hogy megint megkeresi a legotvarabb helyet (amit akugy felujitanak eppen pont azert mert mar vallalhatatlan), lefotozza a leggazabb reszeket es kiteszi h ezek az altalanos allapotok. 1 mintabol nem lehet statisztikat csinalni foleg h kiderult h a helyet most felujitjak... Amire nagyon bepoccentem az a kovetkezo mondat: "A kertkapun pedig egy fényes lánc és lakat látható, amit állítólag már az én távoltartásomra szereztek be."

bLÓKkoljÁK a ZinTeRNeTeT eRVIn!!!

Tiszta Bollywood

Arról nem is beszélve hogy ilyen intézményeknél nagyon sok helyen elsikkadhat a penz, siman lehet hogy csak az igazgato lopja el aki nem is neres.

Swfan: felreertetted akkor (se biztos hogy) hiszek magyar peternek ha sajtohelyreigazitasi pert nyer a mandiner ellen, erre probaltam utalni (tovabbra sem fogom elhinni bemondasra a dolgokat). Azon gondolkozzatok hogy ki hazudik. 2 facebook posztrol van szo nem hiszem h az allamtitkar csak ugy bemondana h felujitas van errol nem eri meg nekik sem hazudni. Ha pedig felujitjak a dolgot akkor mp posztja kozonseges prolihergeles fentebb leirtam miert. (A szhabad (ámerikaiul frEe) sajtot azert hoztam ide mert meg sem emlitettek a valaszt mp szerintem manipulativ fb posztjara, pedig ha a par random fotoval alatamasztott feligazsagokat tartalmazo hergeles cikket er akk a valasz is...)
A miskolci esetet nem hoztam fel, mp aggressziv lett a ner media meg felhasznalta lejaratasra, lapozzunk...

Bezzeg arra nem ugrotok mikor a hangfelvetelen kb azzal poenkodik h vegyenek maguknak masik gyereket azok akike eltunt... bemondja h 1500000000000 ftos ai es mindenki elhiszi neki.

Lassan eleritek h akinek ellenvelemenye van es nem mp fan az nem fog ide kommentelni, es akkor begethettek korusban hogy mennyire nyugodt ez a forum csak eppen a lenyeget veszti el h kulonbozo velemenyu emberek vitaja helyett szektas begetes lesz... nyugdijaskommando (pont mint a hardcore fidesz szavazok akik nem kepesek elismerni a rendszer hibait)
Nekem meg tovabbra is az a legnagyobb bajom, hogy egeszen MP megjeleneseig nem volt senki sem felhaborodva azon nyilvanosan, hogy milyen lezullott epuletek vannak.

Most meg ha valaki nyiltan, nagy kozonseg elott bemutatja a jelenlegi es korabbi minosithetetlen allapotokat, akkor az az ember van eloveve, aki megteszi mindezt, mert ferdit, meg hazudik.

Komolyan nem ertem.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 26., kedd 18:35

Lassan eleritek h akinek ellenvelemenye van es nem mp fan az nem fog ide kommentelni, es akkor begethettek korusban hogy mennyire nyugodt ez a forum csak eppen a lenyeget veszti el h kulonbozo velemenyu emberek vitaja helyett szektas begetes lesz... nyugdijaskommando (pont mint a hardcore fidesz szavazok akik nem kepesek elismerni a rendszer hibait)
Probalj meg ertelmesen fogalmazva, ertelmes stilusban vitazni, es akkor nem lesz ilyen gondod.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. november 26., kedd 18:26

___Samy___ írta:
1madridista írta: https://mandiner.hu/belfold/2024/11/olc ... pcsan-foto

csak igy itthagyom gondolkozzatok rajta...

nem fogok telekszes cikket keresni rola mert szokas szerint sunnyognak fuggetlenobjektivek (tudom a mandiner hazudik)...

aki nem hiszi el menjen nezze meg... :mrgreen: :mrgreen:

en a magam reszerol megvarnam azt a bizonyos sajtohelyreigazitasi pert... ha meg elmarad akkor (mp mar megint hazudott) khm a kocsog orban altal kezivezerelt birosagok hibaja (biztos azert veszit annyi pert a ner media...)
Mar nem azert, de lattad te azokat a kepeket? Meg ha igaz is, hogy most kezdtek el felujitani, nem gondolod, hogy szomoru dolog, hogy egyaltalan ilyen szintre lezullott az epulet? Vagy ez igy teljesen rendben van, hogy eddig ilyen korulmenyek kozott voltak benne a gyerekek?

Nem oke, nem ezt irtam. Kifejtem jobban lejjebb.
nuevo_ericco írta:

nem fogok telekszes cikket keresni rola mert szokas szerint sunnyognak fuggetlenobjektivek (tudom a mandiner hazudik)...

en a magam reszerol megvarnam azt a bizonyos sajtohelyreigazitasi pert... ha meg elmarad akkor (mp mar megint hazudott) khm a kocsog orban altal kezivezerelt birosagok hibaja (biztos azert veszit annyi pert a ner media...)
Min gondolkodjunk? Hogy a propaganda szerint nincs is probléma, mert épp ez az otthon felújítás alatt áll.
Kormányoldalon rosszabb ez a toxikus pozitivitás, amit az utóbbi hónapokban tolnak, mint mondjuk Hollywoodban valaha. Ott azért némi önreflexiót észlelni itt-ott. Fidesznél nullát. Mindig minden fasza, ha nem, akkor jövőre az lesz, nyugi. 15 év kétharmad után :lol:
Ner-es szolgák, akik ezeket a cikkeket írják, gondolkodhatnának el egyszer legalább, mihez is asszisztálnak másfél évtizede.
swfan írta:hogy miben különb a független média
Jobban szeretem a szabad média kifejezést, mert a függetlenbe könnyebb belekötni.
Az a bajom hogy megint megkeresi a legotvarabb helyet (amit akugy felujitanak eppen pont azert mert mar vallalhatatlan), lefotozza a leggazabb reszeket es kiteszi h ezek az altalanos allapotok. 1 mintabol nem lehet statisztikat csinalni foleg h kiderult h a helyet most felujitjak... Amire nagyon bepoccentem az a kovetkezo mondat: "A kertkapun pedig egy fényes lánc és lakat látható, amit állítólag már az én távoltartásomra szereztek be."

bLÓKkoljÁK a ZinTeRNeTeT eRVIn!!!

Tiszta Bollywood

Arról nem is beszélve hogy ilyen intézményeknél nagyon sok helyen elsikkadhat a penz, siman lehet hogy csak az igazgato lopja el aki nem is neres.

Swfan: felreertetted akkor (se biztos hogy) hiszek magyar peternek ha sajtohelyreigazitasi pert nyer a mandiner ellen, erre probaltam utalni (tovabbra sem fogom elhinni bemondasra a dolgokat). Azon gondolkozzatok hogy ki hazudik. 2 facebook posztrol van szo nem hiszem h az allamtitkar csak ugy bemondana h felujitas van errol nem eri meg nekik sem hazudni. Ha pedig felujitjak a dolgot akkor mp posztja kozonseges prolihergeles fentebb leirtam miert. (A szhabad (ámerikaiul frEe) sajtot azert hoztam ide mert meg sem emlitettek a valaszt mp szerintem manipulativ fb posztjara, pedig ha a par random fotoval alatamasztott feligazsagokat tartalmazo hergeles cikket er akk a valasz is...)
A miskolci esetet nem hoztam fel, mp aggressziv lett a ner media meg felhasznalta lejaratasra, lapozzunk...

Bezzeg arra nem ugrotok mikor a hangfelvetelen kb azzal poenkodik h vegyenek maguknak masik gyereket azok akike eltunt... bemondja h 1500000000000 ftos ai es mindenki elhiszi neki.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. november 26., kedd 17:58

"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. november 26., kedd 17:56

Realista24 írta:
gondolkodhatnának el egyszer legalább, mihez is asszisztálnak másfél évtizede.
Minek gondolkodni, ha nyelik esz nelkul, amit latnak?
Aztan lehet mar csak AI generalja ezeket a cikkeket...azon se csodalkoznek.
Én a cikkek alatt a kommenteket szoktam olvasni és reménykedek hogy valakinek ellen véleménye lesz, de semmi önálló gondolat. Legabszurdabb dolgokat is elhiszik.

Azon gondolkoztam hogy bértrollok vagy ennyire agymosottak?

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 26., kedd 17:42

Realista24 írta:Minek gondolkodni, ha nyelik esz nelkul, amit latnak?
Meg jól is fizetnek az állami hirdetések, különböző alapítványokon keresztül odafolyatott adómilliárdok.
Realista24 írta: Aztan lehet mar csak AI generalja ezeket a cikkeket...azon se csodalkoznek.
Ez már nekem is az eszembe jutott.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 26., kedd 17:31

gondolkodhatnának el egyszer legalább, mihez is asszisztálnak másfél évtizede.
Minek gondolkodni, ha nyelik esz nelkul, amit latnak?
Aztan lehet mar csak AI generalja ezeket a cikkeket...azon se csodalkoznek.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 26., kedd 17:22

swfan írta:hogy miben különb a független média

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 26., kedd 17:13

Pontosan milyen sajtóhelyreigazítási pert vársz?

https://444.hu/2024/11/25/magyar-peter- ... eg-kepeket

Tudsz akár egyetlen mondatot is mutatni ebből a cikkből, amelyik nem igaz? Tényszerűen közölték, hogy Magyar Péter ezt és ezt posztolta, kommentár és minősítgetés nélkül. Mi ebben a valótlan?

Vesd már ezt össze a mandiner cikkel, amit linkeltél, ami tele van tényszerűtlen, minősítgető jelzőkkel, mint pl:
- aztán szembejött a valóság: ez egy feltételezés arról, hogy amit az államtitkár mond, az a megkérdőjelezhetetlen igazság (ellenőrzés nélkül nem dolga egy újságírónak ezt minősíteni)
- hiszen a kiszivárgott felvételek tanúsága szerint Magyar agresszíven és idegesen viselkedett, kiabálva próbált kijutni a gyermekotthon hátsó ajtaján: ez egy színtiszta hazugság, mert nem ezért volt ideges

Mondjuk egy hithű fideszfannak kár magyarázni, hogy miben különb a független média

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 26., kedd 16:53

Húha vannak gondok. :lol:

Szóval szerinted akkor rendben van, hogy szeptember 20 előtt ilyen körülmények közt élnek kisgyermekek és 2 hónap alatt semmit nem csináltak? :lol:

Kicsit gondold már át mit is linkelsz bizonyításként egy mandínerről, amitől még ugyanúgy cink a dolog, sőt kb még jobban, ha igaz is amit írnak vagy igaz-e ahogy mosdatja magát a Fidesz...

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. november 26., kedd 16:44

https://mandiner.hu/belfold/2024/11/olc ... pcsan-foto

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 26., kedd 16:14

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Persze lehet, hogy tévedek, ez benne van. Pont úgy, ahogy más is tévedhet, mert elég kevesen vannak a legfelső körökben.
Szerintem ezzel mindenki így van. Csak következtetéseket tudunk hozni, amelyek természetesen különbözőek.
Úgy látszik, van itt olyan, aki ezzel nem ért egyet :lol:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 26., kedd 16:10

ferni írta:
'shutterisland írta: vona - terry black ugy
Jó gondolatok vannak benne, de hiába lennének meg ezek, ha kétharmad nélkül nem nyúlhatsz hozzájuk.

Nem kértek engedélyt Sulyok Tamás munkatársai a videójukban megszólaltatott 12 éves lány szerepeltetéséhez

Kezd nagyon kínos lenni már a dolog.
Valoban kinos ez a cikk, de legalabb nem direct reddit link, mert hat ugye ez is onnan van gondolom :mrgreen:

A gyereknek meg tanitsa meg az anyja/apja, hogy ne alljon szoba idegennel, plane nem olyannal, aki kamerazik. :ike:

Ellenzek (es az ellenzeki media) meg tovabbra is a valos problemakra fokuszaljon.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. november 26., kedd 15:59

kiserik írta:
realfan írta:

a leköszönő demokrata vezetés, épp a trumpista Pompeo-tervet valósítja meg, amit Trump is szándékozik majd. nyomást gyakorolni az oroszokra, hogy jobb feltételekkel lehessen békét kötni, szóval, ha szerinted ez azt fogja eredméynezni, hogy sosem fog véget érni a háború, akkor ez így marad majd Biden után is, sőt inkább fokozódni fog.
szerintem ez nem nem feltétlen egy működő stratégia, túl nagy a kockázat benne (persze, ettől még nem lehetetlen, hogy bejön, csak az ár-érték arányok nekem akkor sem tetszenek)
nem tudom, hogy most szándékosan csinálsz úgy, mitnha ezt nem tudnád, vagy tényleg csak nem tájékozódtál eléggé, de azért nem kéne csak úgy vagdalózni, kis utána olvasás nélkül
A ""trumpista"" Pomeo (Trump alatt volt külügyminiszter) írt egy véleménycikket nyáron, hogy szerinte mit tenne Trump. Ezt senki más nem erősítette meg.

Trump megnevezte, hogy kit fog jelölni külügyminiszternek: Marco Rubiot. Igen, ő nem azonos Mike Pomeoval. Rubio például nemmel szavazott (és ezzel késleltetett) akkor, mikor egy nagyobb ukrajnai támogatásról (61 milliárd) szavaztak, amit végül áprilisban el is fogadtak. Hogy idézzem későbbi szavait: "But at the end of the day, what we are funding here is a stalemate war, and it needs to be brought to a conclusion, or that country is going to be set back 100 years." Ez eléggé egybevág azzal, hogy Putin elmondása szerint kész tárgyalni, de a megszerzett területekről nem mond le.

Szóval az én logikám (és bizony ez nem egyezik mondjuk a Telex logikájával) valahogy így néz ki:

Trump azt ígéri, hogy beiktatása után véget vet a háborúnak (egyesek szerint úgy, hogy megvonja a támogatást Ukrajnától, mások (Pomeo) szerint meg úgy, hogy erővel beleáll Oroszországba -> Trump nyer -> megnevezi Rubiot külügyminiszternek, aki nyíltan az ellen van, hogy tovább támogassák Ukrajnát és a tárgyalásban látja a megoldást -> (Putin kész tárgyalni) -> Biden javaslatot tesz a hitel egy részének (5 milliárd) ajándékká minősítésére -> Biden megengedi, hogy nagy hatótávolságú fegyvereket bevessenek orosz földön -> hirtelen felbukkannak titkos iratok, mik szerint Putin rendelt meg különböző gyilkosságokat (ami eddig is nyilvánvaló volt)

Most ha ezt a sort végig gondolom, akkor nekem nagyon nem az jön le, hogy a Biden adminisztráció jófejségből Trump keze alá dolgozik. Inkább tűnik annak, hogy minél jobban szítani akarják a tüzet, hogy a végén, január 20 után már ne nagyon lehessen tárgyalások útján olyan könnyen befejezni.

Persze lehet, hogy tévedek, ez benne van. Pont úgy, ahogy más is tévedhet, mert elég kevesen vannak a legfelső körökben. Az viszont biztos, hogy ezt nekem nem az oroszok mondták és még csak nem is a mi hazánkosok vagy fideszesek.
nem tudom a telexnek mi a logikája, nem igazán olvasom a politikai elemzéseiket, de az észkombánjuk az jó, azt sem élrtem miért kevered ide, illetve azt sem tudom, hogy ki a Pomeo, akiről végig beszélsz, de feltételezem, hogy Pompeora gondolsz :)
ő sosem lett volna külügyminiszter, mert egyszerűen a szenátus nem szavazta volna meg, mert ő már annyaira szélsőséges és megosztó, ezért jelölte Rubiot Trump. nem tudom, rubio nyilatkozatait mennyire olvastad (ich igen), abból teljesen lejön, hogy egyetélrt Pompeoval, ő is azt a tervet vinné végig.
azt szintén nem tudom, hogy mennyit tudsz trump nemzetbiztonsági szakértőjéről, Mike Waltzról, de pl ez a nyilatkozat tőle van: “We need to, we need to bring this to a responsible end,” he added. “We need to restore deterrence, restore peace, and get ahead of this escalation ladder rather than responding to it.”, szabad fordításban kb: "Felelősségteljes véget kell vetnünk ennek" - tette hozzá. „Vissza kell állítani az elrettentést, helyre kell állítani a békét, és előrébb kell jutnunk ezen az eszkalációs létrán, ahelyett, hogy reagálnánk rá.” aminek nálam a lényege, hogy ő is az oroszok elrettentésében hisz
szóval, amiket írsz, az nagyon cuki és aranyos, csak teljesen fals :mrgreen:
ajánlom, hogy legkevésbé magyar sajtóból tájékozódj az ügyben (és mások sem), kb minden fél ferdít

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 26., kedd 15:35

Utolsó modnatom fele valamiért eltűnt, és már nem tudtam szerkeszteni.
Szóval: Putyin és az orosz elit bullyként viselkedik, és minden bully csak az erőből ért. Aki azt hiszi, hogy ennek az ellenkezője lesz hatásos, és ez az út a tartós békéhez, az vagy a pártjukon áll, vagy nagyon vakon van.
kiserik írta: Ez eléggé egybevág azzal, hogy Putin elmondása szerint kész tárgyalni
Egyben hozzátette azt is, hogy a céljaik nem változtak. Hogy mik azok, azt már nem részletezte.
kiserik írta: egyesek szerint úgy, hogy megvonja a támogatást Ukrajnától
Ha Ukrajna meggyengül, az miért győzné meg az oroszokat arról, hogy hagyjanak fel a háború előtt kiírt céljaikkal? Ne felejtsük, Kijevet is ostromolták az elején, Odesszáig mentek volna, ha bele nem szaladnak Mykolaivnál egy óriási pofonba, stb. Nem csak Donbaszról van itt szó. Szerintem pont a lehetőséget látnák meg ebben, hogy még nagyobb szeletet kihasítsanak Ukrajnából.
kiserik írta: Inkább tűnik annak, hogy minél jobban szítani akarják a tüzet, hogy a végén, január 20 után már ne nagyon lehessen tárgyalások útján olyan könnyen befejezni.
Már Biden adminisztráció döntése előtt is arra irányult Trumpék komunikációja, hogy hiába nyertünk, már késő a gyors békéhez. Ugye vége lett a kampánynak, ezért már a valósággal kellett fogalkozni, ami bizony az, hogy az a háború addig fog tartani, amíg Putyin akarja, amíg el nem éri a céljait (amiket csak ő ismer), vagy Oroszország belerokkan. Jelenleg nem érdekük fegyverszünetet sem kötni.
kiserik írta: Persze lehet, hogy tévedek, ez benne van. Pont úgy, ahogy más is tévedhet, mert elég kevesen vannak a legfelső körökben.
Szerintem ezzel mindenki így van. Csak következtetéseket tudunk hozni, amelyek természetesen különbözőek.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 26., kedd 15:29

Jó gondolatok vannak benne, de hiába lennének meg ezek, ha kétharmad nélkül nem nyúlhatsz hozzájuk.

Nem kértek engedélyt Sulyok Tamás munkatársai a videójukban megszólaltatott 12 éves lány szerepeltetéséhez

Kezd nagyon kínos lenni már a dolog.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 26., kedd 15:19

realfan írta:
kiserik írta:
Jelenleg nagyon kicsi rá az esély, hogy durvul a szitu, de... a politikában nagyon sok minden változhat nagyon rövid idő alatt.

Jelenleg ott tartunk, hogy az amerikai leköszönő demokrata vezetés mindent megtesz, hogy a háború ne érhessen véget, sőt. Erre még van szűk 2 hónapjuk. Úgy látszik, hogy a brittek vakon követik az ügyet, bízva, hogy elég messze vannak mindentől, van atomjuk meg persze nyaliznak az USA-nak, ha már kiléptek az EU-ból.

A helyzet bonyolultságát az adja, hogy jelenleg a NATO kb 4-5-szörös erőt képez (ha összeadunk mindenkit), mint az orosz erő. Ezzel biztos, hogy nem fog Putyin szembe menni. Viszont jelenleg ez elég sérülékeny. A legnagyobb NATO erő az USA. 2 hónap múlva bármi lehet velük. A második legnagyobb NATO erő Törökország, akik miután véresre szívatta őket az EU, jelentkeztek a BRICS államok közé. Így gazdaságilag Oroszország mellé szegődnek. Érdekes kérdés lenne, hogy ha háborúra kerül a sor, akkor vajon hová állnának? Így durván megfogyatkozhat a NATO ereje és még nem vettük számításba a kínaiak, észak-koreaiak, indiaiak szerepét sem.

Szóval nem egyszerű a helyzet. Mondjuk valaki pofán vághatná a biden adminisztrációt, hogy álljanak le, ha már elvesztették a választásokat.

a leköszönő demokrata vezetés, épp a trumpista Pompeo-tervet valósítja meg, amit Trump is szándékozik majd. nyomást gyakorolni az oroszokra, hogy jobb feltételekkel lehessen békét kötni, szóval, ha szerinted ez azt fogja eredméynezni, hogy sosem fog véget érni a háború, akkor ez így marad majd Biden után is, sőt inkább fokozódni fog.
szerintem ez nem nem feltétlen egy működő stratégia, túl nagy a kockázat benne (persze, ettől még nem lehetetlen, hogy bejön, csak az ár-érték arányok nekem akkor sem tetszenek)
nem tudom, hogy most szándékosan csinálsz úgy, mitnha ezt nem tudnád, vagy tényleg csak nem tájékozódtál eléggé, de azért nem kéne csak úgy vagdalózni, kis utána olvasás nélkül
A ""trumpista"" Pomeo (Trump alatt volt külügyminiszter) írt egy véleménycikket nyáron, hogy szerinte mit tenne Trump. Ezt senki más nem erősítette meg.

Trump megnevezte, hogy kit fog jelölni külügyminiszternek: Marco Rubiot. Igen, ő nem azonos Mike Pomeoval. Rubio például nemmel szavazott (és ezzel késleltetett) akkor, mikor egy nagyobb ukrajnai támogatásról (61 milliárd) szavaztak, amit végül áprilisban el is fogadtak. Hogy idézzem későbbi szavait: "But at the end of the day, what we are funding here is a stalemate war, and it needs to be brought to a conclusion, or that country is going to be set back 100 years." Ez eléggé egybevág azzal, hogy Putin elmondása szerint kész tárgyalni, de a megszerzett területekről nem mond le.

Szóval az én logikám (és bizony ez nem egyezik mondjuk a Telex logikájával) valahogy így néz ki:

Trump azt ígéri, hogy beiktatása után véget vet a háborúnak (egyesek szerint úgy, hogy megvonja a támogatást Ukrajnától, mások (Pomeo) szerint meg úgy, hogy erővel beleáll Oroszországba -> Trump nyer -> megnevezi Rubiot külügyminiszternek, aki nyíltan az ellen van, hogy tovább támogassák Ukrajnát és a tárgyalásban látja a megoldást -> (Putin kész tárgyalni) -> Biden javaslatot tesz a hitel egy részének (5 milliárd) ajándékká minősítésére -> Biden megengedi, hogy nagy hatótávolságú fegyvereket bevessenek orosz földön -> hirtelen felbukkannak titkos iratok, mik szerint Putin rendelt meg különböző gyilkosságokat (ami eddig is nyilvánvaló volt)

Most ha ezt a sort végig gondolom, akkor nekem nagyon nem az jön le, hogy a Biden adminisztráció jófejségből Trump keze alá dolgozik. Inkább tűnik annak, hogy minél jobban szítani akarják a tüzet, hogy a végén, január 20 után már ne nagyon lehessen tárgyalások útján olyan könnyen befejezni.

Persze lehet, hogy tévedek, ez benne van. Pont úgy, ahogy más is tévedhet, mert elég kevesen vannak a legfelső körökben. Az viszont biztos, hogy ezt nekem nem az oroszok mondták és még csak nem is a mi hazánkosok vagy fideszesek.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 26., kedd 15:16

„Mi a bánatos Szűz Máriának van a köztársasági elnök?”

:lol:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 26., kedd 15:08

kiserik írta: Jelenleg ott tartunk, hogy az amerikai leköszönő demokrata vezetés mindent megtesz, hogy a háború ne érhessen véget, sőt
Komolyan azt hiszed, hogy az visz közelebb a békéhez, ha valaki az oroszok fenyegetései szerint viselkedik? Ez a háború megelőzéséhez sem volt elég, nemhogy a befejezéséhez.
Pont Putyin mondta nemrég, hogy Trump győzelme ide vagy oda, nekik meg a saját céljaik, amiket bármi áron véghez fognak vinni.
Erre írtam pár hete, hogy Ukrajna, az EU, de akár az USA akár fejre is állhat, ha az orosz vezetés pl. Odesszát akarja, akkor addig fogják küldeni az orosz, afrikai, északkoreai, stb. katonákat a darálóba, míg meg nem szerzik. Ezért óriási hülyeség az, amit Orbán és a hozzá hasonlók a békéről hadoválnak a háború kitörése óta. Ha nem hülyeség, akkor a nyugati közvéleménynek írt orosz narratíva. Egyik sem hízelgő rájuk néze.
Putyin és ez az út a tartós békéhez, az vagy a pártjukon áll, vagy nagyon vakon van.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 26., kedd 14:52

azert az nem semmi, hogy (feltetelezem) a mostani pezsgo politikai eletben akart egy nagyot huzni vona, kijott ezzel a sztorival, hogy ra is keruljon egy kis reflektorfeny.

yt-n 20 ora alatt 8000 ossz megtekintes ugy, hogy a 471000 kovetos oldalan bepromozta, megosztotta, es jelenleg tenyleg minden politikai content nagyobb erdeklodest valt ki, mint eddig.

durva, hogy o mennyire ki lett nullazva.
Én megnéztem ezt most. Két dolog:

1. A társadalmi szerződés - erről már MP is beszélt, semmi újat nem mondott Vona

2. A "bulvár sz*r" mellett kaptunk-e érdemi politizálást, problémafelvetést, és megoldási javaslatot - erre is csak azt tudom mondani, hogy igen, MP-től kaptunk, jelenleg ugye a gyermekvédelem problémáit mutatja be

Vissza: