Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 27., szerda 22:10

Ez egyébként annyira kiábrándító, hogy ha valaki kritikus a kormánnyal szemben és kritikus mondjuk a Tiszával szemben is (itt lehetne bármilyen ellenzéki párt, de most a Tisza a legnagyobb), akkor az egyik fele azt ordítja, hogy ballibsi a másik fele meg, hogy fideszes. Közben meg csak mindkettőben lát hibát és inkább mást választana.

Kicsit hányinger lett a politika mióta bevitték a social médiába és mindenkit valamilyen véleményvezérek irányítanak.
Halfkey írta: Ha attól eltekintünk hogy Amerika a szövetségesünk kiserik, akkor azon kívül Amerika valóban nem a szövetségesünk. Micsoda gondolatmenet :D
Idézhetnéd, hogy hol írtam ilyet! De most komolyan. Ferdítés, félremagyarázás. Tipikus... Csak érdekes számomra a szituáció. Amerikának itt mindent is lehet, mert a szövetségesünk. Mikor Orbán a törökökkel parolázik, vagy a Türk tanáccsal, akkor ez valahogy nem jön fel ugyan azoktól a védelmében. De ugyan így senki nem kritikus egy Svájccal, aki ugyan úgy nem szövetségesünk, mint az oroszok, mégis vannak érdekeltségeik az országban.

Mindegy, lassan megszokom a kettősmércét, mint a skatulyázást :D
ferni írta:
swfan írta:
A nemszatellitpárt szócsövének kiadója azért elég szép mennyiségű állami pénzt bezsebelt már: https://telex.hu/belfold/2023/08/29/mi- ... -tamogatas
De most miért provokálod tényekkel? :/
AZTAKURVA! Igazatok van. Évi 1-2 millió nyilt pályázatokon (2015 óta majdnem 22!!!, amiből 6-ot nem is köthetsz Fideszhez :lol: ) nyilvánvaló bizonyíték, hogy a Fidesz áll az egész mögött.

Tegye fel a kezét, aki semmilyen állami támogatásra még nem pályázott 2010 óta. se adókedvezmény, se csok, se semmilyen állami pénz. Várok :lol:

Amúgy ez tényleg bizonyító erejű. Az az évi 100 milliós nagyságrendű pénz, amit például a Telex pályáz meg, az nem sejtet semmit, csak a zévi 1-2.

Istenem az égben bazdmeg. Ennél csak az a jobb, hogy oroszcsicskák, mert találkoztak valakivel, aki gyanuba keveredett, hogy készített cikket egy talán oroszokhoz köthető minilapnak ... :fpalm:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 27., szerda 21:53

swfan írta:
A nemszatellitpárt szócsövének kiadója azért elég szép mennyiségű állami pénzt bezsebelt már: https://telex.hu/belfold/2023/08/29/mi- ... -tamogatas
De most miért provokálod tényekkel? :/

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 27., szerda 21:49

kiserik írta:
realfan írta:

egyetértek, hogy a mértéke teljesen más lehet a függésnek, szimplána azt állítom, hogy nincs teljesen független sajtó (aztán elment másirányba is a dolog, de ebből indultunk ki :D ). szerintem is egyértelmű, hogy óriási különbsáég van egy origo/Magyar Nemzet/Magyar Jelen és haonslók illetve egy 24.hu/hvg/mérce és haonslók között, de utóbbiak sem függetlnek, mondjuk a mérce ezt pont nem titkolja, hogy alapvetően szocdem irányúak :D

az EU és a V4-ek is, hogy jelenleg melyikkel milyen a kapcsolatunk, az már más kérdés :mrgreen:
Egyrészt gyönyörűen összemostad a Magyar Jelent a KESMA (állami propaganda) médiáival. A Magyar Jelen nem tagja a KESMA-nak és ha jól tudom a NER-hez sincs köze. Másrészt az USA nem tagja sem az EU-nak, sem a V4-eknek (tudom, hogy tudod, csak félre értetted a kérdést).

Egyébként semmi összemosás nem volt, csak egy tényközlés, hogy a MJ ugyanúgy egy politikai párt szócsöve, csakúgy mint a KESMA lapok. Az MJ a Mi Hazánké, a KESMA a Fideszé, ha nem lenne egyértelmű

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. november 27., szerda 20:46

Ha attól eltekintünk hogy Amerika a szövetségesünk kiserik, akkor azon kívül Amerika valóban nem a szövetségesünk. Micsoda gondolatmenet :D

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 27., szerda 19:48

Kitálal a kormányfőtanácsos: akarnokság, műveletlenség és korlátlan hatalom jellemzi a rendszert

Félelmetes mit művelnek itt is...
Műemlékvédelem is tökéletes lenyomata, hogy működik az országunk, akinek van 30 perce érdemes megnézni.

:|

ArjenMagicRobben
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2024. november 27., szerda 19:37

Blanco88 írta:
nuevo_ericco írta:

Tippre a globalizmus vesztesei ott is ahelyett, hogy elkezdenék magukat tovább és/vagy átképezni, nyelveket tanulni, arra szavaztak, aki rendszerellenes lózungokat puffogtat.
A diaszpórában toronymagasan nyert, (Tehát a nyugaton élők románok között is. Ahogy a németországi törökök meg Erdoganra szavaztak....) de a tényekkel nem szívesen zavarnálak össze.
Ez elég nagy torzítás. Nyugat-Európában (német, olasz, spanyol, francia, UK) nyert Georgescu, szinte mindenhol máshol, beleértve más nyugati államokat (USA, Kanada, Ausztrália, Japán) Lasconi nyert. A Nyugat-Európában elő románok elég nagy része klasszikus "eperszedő" munkát végez, így tőlük egyáltalán nem meglepő hogy Georgescu-ra szavaztak.
Sportklub Csíkszereda
Arjen Robben Oranje R.M.C.F. Luka Modric
Valentino Rossi Usain Bolt Mikaela Shiffrin Federica Pellegrini
St.Louis Blues Utah Utes

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 27., szerda 18:19

kiserik írta:
nuevo_ericco írta:

Mivel Oroszország nem a szövetségesünk...
Ez olyan sokszor feljön. Az USA a NATO-n (ami egy sima katonai védelmi szövetség, semmi több) kívül milyen szövetségesünk?
A katonai nem elég? Még milyen kéne pluszba?
Amúgy Németország mellett a rendszerváltás óta a második legfontosabb politikai szövetségünk, és sokszorosan fontosabb gazdasági partner, mint Oroszország.
Szóval a párhuzam, amit délután felvázoltál, továbbra sem állja meg a helyét.

Kíváncsi lettem volna a válaszodra a többi dologgal kapcsolatban is viszont.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 27., szerda 17:29

realfan írta:
nuevo_ericco írta:

Ezért nem mindegy, hogy hány lábon állnak. Akik több lábon, azok szabadabban működhetnek, bizonyos elvek menték. Akik viszont a "saját lábukon", azok csakis a maximális politikai hűségért cserébe működhetnek. Magyarországon ezen tengely mentén kell szerintem meghúzni a szabad sajtó és a propaganda közti különbséget.

De igaz ez akár az energetikára is. Akik pl. az elmúlt másfél, két évtizedben kizárólag egy fajta olajra és gázra támaszkodtak, hosszútávon kötelezték el magukat mellette, minden figyelmeztetés ellenére energetikai függőségbe kormányozva az országjaikat, azoknak most a mozgástere is sokat szűkült (beszorult két tömb közé), és nem tudnak teljesen szuverén döntéseket hozni, mégha azt is állítják magukról.
egyetértek, hogy a mértéke teljesen más lehet a függésnek, szimplána azt állítom, hogy nincs teljesen független sajtó (aztán elment másirányba is a dolog, de ebből indultunk ki :D ). szerintem is egyértelmű, hogy óriási különbsáég van egy origo/Magyar Nemzet/Magyar Jelen és haonslók illetve egy 24.hu/hvg/mérce és haonslók között, de utóbbiak sem függetlnek, mondjuk a mérce ezt pont nem titkolja, hogy alapvetően szocdem irányúak :D
Ez olyan sokszor feljön. Az USA a NATO-n (ami egy sima katonai védelmi szövetség, semmi több) kívül milyen szövetségesünk?
az EU és a V4-ek is, hogy jelenleg melyikkel milyen a kapcsolatunk, az már más kérdés :mrgreen:
Egyrészt gyönyörűen összemostad a Magyar Jelent a KESMA (állami propaganda) médiáival. A Magyar Jelen nem tagja a KESMA-nak és ha jól tudom a NER-hez sincs köze. Másrészt az USA nem tagja sem az EU-nak, sem a V4-eknek (tudom, hogy tudod, csak félre értetted a kérdést).

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. november 27., szerda 16:49

nuevo_ericco írta:
realfan írta: mind függenek, törvényektő, alkotmánytól, létrehozójuktól, bevételeiktől, nemzetközi szerződésektől stb stb
Ezért nem mindegy, hogy hány lábon állnak. Akik több lábon, azok szabadabban működhetnek, bizonyos elvek menték. Akik viszont a "saját lábukon", azok csakis a maximális politikai hűségért cserébe működhetnek. Magyarországon ezen tengely mentén kell szerintem meghúzni a szabad sajtó és a propaganda közti különbséget.

De igaz ez akár az energetikára is. Akik pl. az elmúlt másfél, két évtizedben kizárólag egy fajta olajra és gázra támaszkodtak, hosszútávon kötelezték el magukat mellette, minden figyelmeztetés ellenére energetikai függőségbe kormányozva az országjaikat, azoknak most a mozgástere is sokat szűkült (beszorult két tömb közé), és nem tudnak teljesen szuverén döntéseket hozni, mégha azt is állítják magukról.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 27., szerda 16:40

Marky írta:
kiserik írta:
Gazdasagi? A budapesti ertelmiseg egy nagy resze amerikai cegek leanyvallalatainal dolgozik es pumpalja a GDP-t.
Ezek a cegek eleg gyorsan elmennenek, ha nem lenne meg a megfelelo politikai viszony.
Gazdasági értelemben az oroszok is szövetségeseink, szóval ez nem jó.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2024. november 27., szerda 16:39

kiserik írta:
nuevo_ericco írta:

Gazdasagi? A budapesti ertelmiseg egy nagy resze amerikai cegek leanyvallalatainal dolgozik es pumpalja a GDP-t.
Ezek a cegek eleg gyorsan elmennenek, ha nem lenne meg a megfelelo politikai viszony.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 27., szerda 16:36

ferni írta: Hát Vitya ha beszél Trumppal telefonon 2 napig hír minden oldalon, de még a Híradóban is leadják :lol:
Miért, ha Putyinnal beszél, az nem?

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 27., szerda 16:35

Hát Vitya ha beszél Trumppal telefonon 2 napig hír minden oldalon, de még a Híradóban is leadják :lol:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 27., szerda 16:27

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: hogy külföldi pályázaton nyert sok-sok milliót, csak nem dollárban, hanem rubelben

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 27., szerda 16:05

realfan írta: mind függenek, törvényektő, alkotmánytól, létrehozójuktól, bevételeiktől, nemzetközi szerződésektől stb stb

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. november 27., szerda 15:57

Zack írta:
realfan írta:

nem akartam szótárazni, mert sok dologot nem úgy értünk a köznyelvben, mint ott írják, de most rákrestem, ha arra hivatkozol, ott azt írja, hogy azt is jelentheti, hogy nem külső tényezőtől függ, magyarul nem csak azt jelenti :)

viszont, ha már ezt hoztad be, egyszerű újságíró igenis függ külső tényezőtől, amit szerkesztőségnek hívunk (rájuk értve írtam az első kommentem, nem egy sima mezei újságíróra), márpedig az ő "szubjektív" véleményétől függenek rendesen a cikkek megjelenései és tartalmai
Saját definíciódat használva megtudsz nevezni független céget, országot vagy bármilyen szervezetet vagy szereplőt? Mert, ha nem, rossz a definíció. Ki kell, hogy zárjon a függő és független megnevezés is valamit vagy valakit. Most úgy tűnik, hogy szerinted minden függő és semmi sem független. Így nincs értelme sem a szavaknak sem az egymás mellet elbeszélésnek.
nem is gondolnám, hogy van független cég vagy szervezet vagy ország :)

mind függenek, törvényektő, alkotmánytól, kormányuktól, választásoktól, létrehozójuktól, bevételeiktől, nemzetközi szerződésektől stb stb vagy pl mindneki függ a bolygó egészségétől, tekitve, hogy azon élünk
szerintem naív, aki úgy véli, hogy ezeknek egy cég, ország vagy bármi ne lenne kitéve

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. november 27., szerda 15:40

realfan írta:

nem akartam szótárazni, mert sok dologot nem úgy értünk a köznyelvben, mint ott írják, de most rákrestem, ha arra hivatkozol, ott azt írja, hogy azt is jelentheti, hogy nem külső tényezőtől függ, magyarul nem csak azt jelenti :)

viszont, ha már ezt hoztad be, egyszerű újságíró igenis függ külső tényezőtől, amit szerkesztőségnek hívunk (rájuk értve írtam az első kommentem, nem egy sima mezei újságíróra), márpedig az ő "szubjektív" véleményétől függenek rendesen a cikkek megjelenései és tartalmai
Saját definíciódat használva megtudsz nevezni független céget, országot vagy bármilyen szervezetet vagy szereplőt? Mert, ha nem, rossz a definíció. Ki kell, hogy zárjon a függő és független megnevezés is valamit vagy valakit. Most úgy tűnik, hogy szerinted minden függő és semmi sem független. Így nincs értelme sem a szavaknak sem az egymás mellet elbeszélésnek.

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. november 27., szerda 14:02

swfan írta:
realfan írta:

csavarhatod ahogy akarod, szinonímákkal egyebekkel, de ami szubjektív, az már maga nem független valamitől, különben nem lenne szubjektív....
Csakhogy ezek nem szinonimák :) nyugodtan nézd meg értelmező szótárban. A függetlenség külső tényezőktől való nem függést jelent. Az egyén saját világnézete nem külső tényező

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 27., szerda 13:40

realfan írta:
swfan írta:

Itt szerintem te kevered a függetlenséget az objektivitással. Ha egy egyénnek a saját nézetei befolyásolnak egy cikket, akkor az nem objektív, hanem szubjektív (nem véletlen létezik ám a "véleménycikk" műfaj az újságírásban, az ott leírtak is mindig szubjektívak). De attól még valami független, hogy szubjektív.
csavarhatod ahogy akarod, szinonímákkal egyebekkel, de ami szubjektív, az már maga nem független valamitől, különben nem lenne szubjektív....
Csakhogy ezek nem szinonimák :) nyugodtan nézd meg értelmező szótárban. A függetlenség külső tényezőktől való nem függést jelent. Az egyén saját világnézete nem külső tényező

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. november 27., szerda 13:30

swfan írta:
realfan írta:

ha egy cikk megírását valami befolyásolja, az egyén nézetei..., az nem függetlenség.
Itt szerintem te kevered a függetlenséget az objektivitással. Ha egy egyénnek a saját nézetei befolyásolnak egy cikket, akkor az nem objektív, hanem szubjektív (nem véletlen létezik ám a "véleménycikk" műfaj az újságírásban, az ott leírtak is mindig szubjektívak). De attól még valami független, hogy szubjektív.

Vissza: