Otthon felújítási program, gyerek ingyen étkeztetés az iskolában, bármi. Itt már minden gyanús, ha érted...Realista24 írta:
Csokot nem vettem igénybe.
Nincs adókedvezményem, mert külföldön adózok.
Milyen állami kedvezmény jöhet meg szoba?
Legnagyobb benefit amit ad a kormány az a 400+os euro ha érted….
Ez stimmel. Én is így tudom. Csak sok esetben úgy emlegetik az USA-t, mint szövetségesünket, aminek különb jogai lennének hazánkkal kapcsolatban, mint más szövetségeseinknek. És a beszélt nyelvben szövetségesnek mondhatjuk az egyéb együttműködő államokat is, mint pl a V4-ek országai.Halfkey írta:Félremagyarázás? Max nem tudod kifejezni magad normálisan.Idézhetnéd, hogy hol írtam ilyet! De most komolyan. Ferdítés, félremagyarázás.
Csak a kedvedért, hogy ne olvassam holnap hogy nem idéztem:
A szövetség konkrétan katonai szövetséget jelent államok között. Van mindenféle államközi együttműködés a világban, de a szövetség az pont ezt jelenti. Leírod hogy ez megvan, és megkérdezed ezen kívül miben vagyunk szövetségesek. Erre jegyeztem meg hogy ezen kívül (ami ebben a kontextusban a szó egyetlen jelentése) tényleg semmiben.Az USA a NATO-n (ami egy sima katonai védelmi szövetség, semmi több) kívül milyen szövetségesünk?
A kérdésem csak arra irányult, hogy miben különb szövetségesünk, mint a néhányak által kritizált Törökország például? Pont ugyan olyan szövetségesünk mind a két ország. Az apropó pedig az volt, hogy mennyire fogadható el a külföldről érkező pénz a médiában és a politikában? Mert egyesek szerint, ha ez dollár, akkor az bizony elfogadható, mert az USA a szövetségesünk (és ők biztosan olyan rendesek, hogy soha semmit nem kérnek a pénzükért cserébe). Én azon az állásponton vagyok, amit Magyar Pétertől is hallottunk Puzsérral való beszélgetése közben, hogy semmilyen külföldi forrás nem fogadható el, főleg nem a politikában, így a politikai médiában sem.