Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 28., csütörtök 8:31

kiserik írta:
Realista24 írta:

Otthonfelujitas? Melyikre gondolsz? Amikor 50%ot adott az allam bizonyos ertekhatarig, a minimum duplajara emelt alapanyag es munkadij arakbol?

Pont arra. Pályáztál az államnál, nyertél és pénzt kaptál. Innen néhány elvetemült embernél egyértelmű, hogy fideszes kitartott vagy. Ha érted mire gondolok :roll:
Ertem, de te is, mivel az nem benefit volt...hanem olyan magyar Black Friday, hogy duplazzuk meg az arat, hogy aztan felaron tudjuk adni ugyanannyiert, mint amennyiert elotte meg lehetett venni.

Gyenge probalkozas osszemosni azokkal a tamogatasokkal, amiket a Magyar Jelen kapott, tobbsegeben mukodesi cimszo alatt.

Nekem is jo lenne evi 1-2 millio "megelhetesi" tamogatas, mindenfele komoly feltetel nelkul...ha erted mire gondolok.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 28., csütörtök 8:28

lzoltan írta:
swfan írta:

A választás előtt pont azt mutatták a pollok, hogy Trump feljött a csatatérállamokban, és picit vezet is... Pont ez történt a választáson is.

Ami az ellenzéket illeti, igen, vezetett... 2021 őszén, a választás pedig 22 tavaszán volt. 2022 márciusában a pollok túlnyomó többsége azt mutatta, hogy a Fidesz magabiztosan vezet: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6 ... t%C3%A1sra

Szóval mindkét eredmény csak azokat lepte meg, akik nem figyelték a pollokat
https://www.vadhajtasok.hu/2024/11/27/e ... nipulaciot
Vadhajtások? Komolyan? :) tökre bírom, hogy semmi hivatkozás nincs ahol az eredeti momndatokat el lehetne olvasni :lol:

Olvass el inkább egy valódi elemzést Trump esélyeiről a választások előttről: https://telex.hu/kulfold/2024/10/28/don ... felmeresek

A proaganda helyett...

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 28., csütörtök 8:24

Realista24 írta:
Otthon felújítási program, gyerek ingyen étkeztetés az iskolában, bármi. Itt már minden gyanús, ha érted... :roll: :lol:

Otthonfelujitas? Melyikre gondolsz? Amikor 50%ot adott az allam bizonyos ertekhatarig, a minimum duplajara emelt alapanyag es munkadij arakbol?

Pont arra. Pályáztál az államnál, nyertél és pénzt kaptál. Innen néhány elvetemült embernél egyértelmű, hogy fideszes kitartott vagy. Ha érted mire gondolok :roll:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 28., csütörtök 8:19

Otthon felújítási program, gyerek ingyen étkeztetés az iskolában, bármi. Itt már minden gyanús, ha érted... :roll: :lol:
Nem kap ingyen kajat, mert fizetem minden honapban, raadasul szar, 50%ban eszi csak meg.

Ha orvoshoz kell mennunk, akkor maganba megyunk, mert az allami szar.

Valami mas?
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 28., csütörtök 8:05

Realista24 írta:

Csokot nem vettem igénybe.
Nincs adókedvezményem, mert külföldön adózok.
Milyen állami kedvezmény jöhet meg szoba?

Legnagyobb benefit amit ad a kormány az a 400+os euro :lol: ha érted…. :roll:
Halfkey írta:
Idézhetnéd, hogy hol írtam ilyet! De most komolyan. Ferdítés, félremagyarázás.
Félremagyarázás? Max nem tudod kifejezni magad normálisan.
Csak a kedvedért, hogy ne olvassam holnap hogy nem idéztem:
Az USA a NATO-n (ami egy sima katonai védelmi szövetség, semmi több) kívül milyen szövetségesünk?
A szövetség konkrétan katonai szövetséget jelent államok között. Van mindenféle államközi együttműködés a világban, de a szövetség az pont ezt jelenti. Leírod hogy ez megvan, és megkérdezed ezen kívül miben vagyunk szövetségesek. Erre jegyeztem meg hogy ezen kívül (ami ebben a kontextusban a szó egyetlen jelentése) tényleg semmiben.
Ez stimmel. Én is így tudom. Csak sok esetben úgy emlegetik az USA-t, mint szövetségesünket, aminek különb jogai lennének hazánkkal kapcsolatban, mint más szövetségeseinknek. És a beszélt nyelvben szövetségesnek mondhatjuk az egyéb együttműködő államokat is, mint pl a V4-ek országai.

A kérdésem csak arra irányult, hogy miben különb szövetségesünk, mint a néhányak által kritizált Törökország például? Pont ugyan olyan szövetségesünk mind a két ország. Az apropó pedig az volt, hogy mennyire fogadható el a külföldről érkező pénz a médiában és a politikában? Mert egyesek szerint, ha ez dollár, akkor az bizony elfogadható, mert az USA a szövetségesünk (és ők biztosan olyan rendesek, hogy soha semmit nem kérnek a pénzükért cserébe). Én azon az állásponton vagyok, amit Magyar Pétertől is hallottunk Puzsérral való beszélgetése közben, hogy semmilyen külföldi forrás nem fogadható el, főleg nem a politikában, így a politikai médiában sem.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

lzoltan
Kedvenc játékosaid: Maradona, Zidane, R9, Benzema, Vinicius

HozzászólásSzerző: lzoltan » 2024. november 28., csütörtök 7:46

swfan írta:
lzoltan írta:

Úgy mint ahogy Harris vezetett Trump ellen, vagy a nagy összefogás a fidesz ellen?

Ezek a felmérések már a kampány része, hogy a tiszások azt érezzék hogy nem feleslegesen szavaznak. Véleményem szerint olyan sok minden nem változott még az EP választás óta
A választás előtt pont azt mutatták a pollok, hogy Trump feljött a csatatérállamokban, és picit vezet is... Pont ez történt a választáson is.

Ami az ellenzéket illeti, igen, vezetett... 2021 őszén, a választás pedig 22 tavaszán volt. 2022 márciusában a pollok túlnyomó többsége azt mutatta, hogy a Fidesz magabiztosan vezet: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6 ... t%C3%A1sra

https://www.vadhajtasok.hu/2024/11/27/e ... nipulaciot

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 28., csütörtök 7:36

lzoltan írta:
'shutterisland írta: nem tudom, volt e itt a hsz rengetegben, de a tisza 11 szazalekkal uti a fideszt a mediannal. :ozil:
Úgy mint ahogy Harris vezetett Trump ellen, vagy a nagy összefogás a fidesz ellen?

Ezek a felmérések már a kampány része, hogy a tiszások azt érezzék hogy nem feleslegesen szavaznak. Véleményem szerint olyan sok minden nem változott még az EP választás óta

lzoltan
Kedvenc játékosaid: Maradona, Zidane, R9, Benzema, Vinicius

HozzászólásSzerző: lzoltan » 2024. november 28., csütörtök 7:19

'shutterisland írta: nem tudom, volt e itt a hsz rengetegben, de a tisza 11 szazalekkal uti a fideszt a mediannal. :ozil:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. november 28., csütörtök 7:00

nem tudom, volt e itt a hsz rengetegben, de a tisza 11 szazalekkal uti a fideszt a mediannal. :ozil:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 28., csütörtök 6:34

kiserik írta: Ez egyébként annyira kiábrándító, hogy ha valaki kritikus a kormánnyal szemben és kritikus mondjuk a Tiszával szemben is (itt lehetne bármilyen ellenzéki párt, de most a Tisza a legnagyobb), akkor az egyik fele azt ordítja, hogy ballibsi a másik fele meg, hogy fideszes. Közben meg csak mindkettőben lát hibát és inkább mást választana.

Kicsit hányinger lett a politika mióta bevitték a social médiába és mindenkit valamilyen véleményvezérek irányítanak.
Halfkey írta: Ha attól eltekintünk hogy Amerika a szövetségesünk kiserik, akkor azon kívül Amerika valóban nem a szövetségesünk. Micsoda gondolatmenet :D
Idézhetnéd, hogy hol írtam ilyet! De most komolyan. Ferdítés, félremagyarázás. Tipikus... Csak érdekes számomra a szituáció. Amerikának itt mindent is lehet, mert a szövetségesünk. Mikor Orbán a törökökkel parolázik, vagy a Türk tanáccsal, akkor ez valahogy nem jön fel ugyan azoktól a védelmében. De ugyan így senki nem kritikus egy Svájccal, aki ugyan úgy nem szövetségesünk, mint az oroszok, mégis vannak érdekeltségeik az országban.

Mindegy, lassan megszokom a kettősmércét, mint a skatulyázást :D
ferni írta:

De most miért provokálod tényekkel? :/
AZTAKURVA! Igazatok van. Évi 1-2 millió nyilt pályázatokon (2015 óta majdnem 22!!!, amiből 6-ot nem is köthetsz Fideszhez :lol: ) nyilvánvaló bizonyíték, hogy a Fidesz áll az egész mögött.

Tegye fel a kezét, aki semmilyen állami támogatásra még nem pályázott 2010 óta. se adókedvezmény, se csok, se semmilyen állami pénz. Várok :lol:

Amúgy ez tényleg bizonyító erejű. Az az évi 100 milliós nagyságrendű pénz, amit például a Telex pályáz meg, az nem sejtet semmit, csak a zévi 1-2.

Istenem az égben bazdmeg. Ennél csak az a jobb, hogy oroszcsicskák, mert találkoztak valakivel, aki gyanuba keveredett, hogy készített cikket egy talán oroszokhoz köthető minilapnak ... :fpalm:
Csokot nem vettem igénybe.
Nincs adókedvezményem, mert külföldön adózok.
Milyen állami kedvezmény jöhet meg szoba?

Legnagyobb benefit amit ad a kormány az a 400+os euro :lol: ha érted…. :roll:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. november 28., csütörtök 1:00

Idézhetnéd, hogy hol írtam ilyet! De most komolyan. Ferdítés, félremagyarázás.
Félremagyarázás? Max nem tudod kifejezni magad normálisan.
Csak a kedvedért, hogy ne olvassam holnap hogy nem idéztem:
Az USA a NATO-n (ami egy sima katonai védelmi szövetség, semmi több) kívül milyen szövetségesünk?
A szövetség konkrétan katonai szövetséget jelent államok között. Van mindenféle államközi együttműködés a világban, de a szövetség az pont ezt jelenti. Leírod hogy ez megvan, és megkérdezed ezen kívül miben vagyunk szövetségesek. Erre jegyeztem meg hogy ezen kívül (ami ebben a kontextusban a szó egyetlen jelentése) tényleg semmiben.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 27., szerda 22:21

Azt hittem mindegy mennyit kapnak, ha kapnak... :/
Támogatja az állam----->Fideszes

Vagy mikor a Toroczkai-féle konteó módszer olyan dologra van alkalmazva, ami neked nem tetszik, akkor az butaság? :lol:

Toroczkai ilyenekből csinál 15-20 perces videókat csak mondom.
Van valami minimális kapcsolat és fantáziadúsan összeköti a szálakat :-(

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 27., szerda 22:18

kiserik írta: Ez egyébként annyira kiábrándító, hogy ha valaki kritikus a kormánnyal szemben és kritikus mondjuk a Tiszával szemben is (itt lehetne bármilyen ellenzéki párt, de most a Tisza a legnagyobb), akkor az egyik fele azt ordítja, hogy ballibsi a másik fele meg, hogy fideszes. Közben meg csak mindkettőben lát hibát és inkább mást választana.

Kicsit hányinger lett a politika mióta bevitték a social médiába és mindenkit valamilyen véleményvezérek irányítanak.
Halfkey írta: Ha attól eltekintünk hogy Amerika a szövetségesünk kiserik, akkor azon kívül Amerika valóban nem a szövetségesünk. Micsoda gondolatmenet :D
Idézhetnéd, hogy hol írtam ilyet! De most komolyan. Ferdítés, félremagyarázás. Tipikus... Csak érdekes számomra a szituáció. Amerikának itt mindent is lehet, mert a szövetségesünk. Mikor Orbán a törökökkel parolázik, vagy a Türk tanáccsal, akkor ez valahogy nem jön fel ugyan azoktól a védelmében. De ugyan így senki nem kritikus egy Svájccal, aki ugyan úgy nem szövetségesünk, mint az oroszok, mégis vannak érdekeltségeik az országban.

ferni írta:

AZTAKURVA! Igazatok van. Évi 1-2 millió nyilt pályázatokon (2015 óta majdnem 22!!!, amiből 6-ot nem is köthetsz Fideszhez :lol: ) nyilvánvaló bizonyíték, hogy a Fidesz áll az egész mögött.

Tegye fel a kezét, aki semmilyen állami támogatásra még nem pályázott 2010 óta. se adókedvezmény, se csok, se semmilyen állami pénz. Várok :lol:

Amúgy ez tényleg bizonyító erejű. Az az évi 100 milliós nagyságrendű pénz, amit például a Telex pályáz meg, az nem sejtet semmit, csak a zévi 1-2.

Istenem az égben bazdmeg. Ennél csak az a jobb, hogy oroszcsicskák, mert találkoztak valakivel, aki gyanuba keveredett, hogy készített cikket egy talán oroszokhoz köthető minilapnak ... :fpalm:
Felsorolod légyszi forrásokkal, hogy milyen állami támogatásokat nyert a Telex?

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 27., szerda 22:10

Ez egyébként annyira kiábrándító, hogy ha valaki kritikus a kormánnyal szemben és kritikus mondjuk a Tiszával szemben is (itt lehetne bármilyen ellenzéki párt, de most a Tisza a legnagyobb), akkor az egyik fele azt ordítja, hogy ballibsi a másik fele meg, hogy fideszes. Közben meg csak mindkettőben lát hibát és inkább mást választana.

ferni írta:
swfan írta:
A nemszatellitpárt szócsövének kiadója azért elég szép mennyiségű állami pénzt bezsebelt már: https://telex.hu/belfold/2023/08/29/mi- ... -tamogatas

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 27., szerda 21:53

swfan írta:
A nemszatellitpárt szócsövének kiadója azért elég szép mennyiségű állami pénzt bezsebelt már: https://telex.hu/belfold/2023/08/29/mi- ... -tamogatas

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 27., szerda 21:49

kiserik írta:
realfan írta:

egyetértek, hogy a mértéke teljesen más lehet a függésnek, szimplána azt állítom, hogy nincs teljesen független sajtó (aztán elment másirányba is a dolog, de ebből indultunk ki :D ). szerintem is egyértelmű, hogy óriási különbsáég van egy origo/Magyar Nemzet/Magyar Jelen és haonslók illetve egy 24.hu/hvg/mérce és haonslók között, de utóbbiak sem függetlnek, mondjuk a mérce ezt pont nem titkolja, hogy alapvetően szocdem irányúak :D

az EU és a V4-ek is, hogy jelenleg melyikkel milyen a kapcsolatunk, az már más kérdés :mrgreen:
Egyrészt gyönyörűen összemostad a Magyar Jelent a KESMA (állami propaganda) médiáival. A Magyar Jelen nem tagja a KESMA-nak és ha jól tudom a NER-hez sincs köze. Másrészt az USA nem tagja sem az EU-nak, sem a V4-eknek (tudom, hogy tudod, csak félre értetted a kérdést).

Egyébként semmi összemosás nem volt, csak egy tényközlés, hogy a MJ ugyanúgy egy politikai párt szócsöve, csakúgy mint a KESMA lapok. Az MJ a Mi Hazánké, a KESMA a Fideszé, ha nem lenne egyértelmű

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. november 27., szerda 20:46

Ha attól eltekintünk hogy Amerika a szövetségesünk kiserik, akkor azon kívül Amerika valóban nem a szövetségesünk. Micsoda gondolatmenet :D

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 27., szerda 19:48

Kitálal a kormányfőtanácsos: akarnokság, műveletlenség és korlátlan hatalom jellemzi a rendszert

Félelmetes mit művelnek itt is...
Műemlékvédelem is tökéletes lenyomata, hogy működik az országunk, akinek van 30 perce érdemes megnézni.

:|

ArjenMagicRobben

HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2024. november 27., szerda 19:37

Blanco88 írta:
nuevo_ericco írta:

Tippre a globalizmus vesztesei ott is ahelyett, hogy elkezdenék magukat tovább és/vagy átképezni, nyelveket tanulni, arra szavaztak, aki rendszerellenes lózungokat puffogtat.
A diaszpórában toronymagasan nyert, (Tehát a nyugaton élők románok között is. Ahogy a németországi törökök meg Erdoganra szavaztak....) de a tényekkel nem szívesen zavarnálak össze.
Ez elég nagy torzítás. Nyugat-Európában (német, olasz, spanyol, francia, UK) nyert Georgescu, szinte mindenhol máshol, beleértve más nyugati államokat (USA, Kanada, Ausztrália, Japán) Lasconi nyert. A Nyugat-Európában elő románok elég nagy része klasszikus "eperszedő" munkát végez, így tőlük egyáltalán nem meglepő hogy Georgescu-ra szavaztak.
Sportklub Csíkszereda
Arjen Robben Oranje R.M.C.F. Luka Modric
Valentino Rossi Usain Bolt Mikaela Shiffrin Federica Pellegrini
St.Louis Blues Utah Utes

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 27., szerda 18:19

kiserik írta:
nuevo_ericco írta:

Mivel Oroszország nem a szövetségesünk...
Ez olyan sokszor feljön. Az USA a NATO-n (ami egy sima katonai védelmi szövetség, semmi több) kívül milyen szövetségesünk?
A katonai nem elég? Még milyen kéne pluszba?
Amúgy Németország mellett a rendszerváltás óta a második legfontosabb politikai szövetségünk, és sokszorosan fontosabb gazdasági partner, mint Oroszország.
Szóval a párhuzam, amit délután felvázoltál, továbbra sem állja meg a helyét.

Kíváncsi lettem volna a válaszodra a többi dologgal kapcsolatban is viszont.

Vissza: