Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 28., csütörtök 9:31

Realista24 írta:
kiserik írta:

Pont arra. Pályáztál az államnál, nyertél és pénzt kaptál. Innen néhány elvetemült embernél egyértelmű, hogy fideszes kitartott vagy. Ha érted mire gondolok :roll:
Ertem, de te is, mivel az nem benefit volt...hanem olyan magyar Black Friday, hogy duplazzuk meg az arat, hogy aztan felaron tudjuk adni ugyanannyiert, mint amennyiert elotte meg lehetett venni.

Gyenge probalkozas osszemosni azokkal a tamogatasokkal, amiket a Magyar Jelen kapott, tobbsegeben mukodesi cimszo alatt.

Nekem is jo lenne evi 1-2 millio "megelhetesi" tamogatas, mindenfele komoly feltetel nelkul...ha erted mire gondolok.
És el is jutunk a szokásos félinformációkhoz és összemosásokhoz.

Mondom, ha már ennyire érdekel. Tavaly nyáron volt egy csetepaté a MKKP és a Mi hazánk között. Ez is az is megpróbálta összefideszesezni a másikat, az MKKP kezdte ezzel a ""leleplezéssel"". Erre jött Toroczkai konteós ""leleplezése"", miszerint ilyen olyan cégeken keresztül az MKKP a Fideszhez köthető. Mindkét fél nyilvánosan megvédte álláspontját és az ügy le is lett zárva. Azóta senki nem foglalkozik vele, mert nincs is ügy se itt se ott.

Az Innovatív Kommunikáció Alapítvány egy alapítvány. Azon kívül, hogy a neve alatt adják ki a Magyar Jelent, még elég sok mindennel foglalkozik, például fesztiválok, rendezvények rendezésével és van egy helyi havilapjuk is. Ezekre pályáztak és kaptak támogatásokat. Ha belegondolunk ezek az összegek elég jelentéktelenek még ahhoz is, hogy egy helyi fesztivált megrendezz (egy országosról már nem is beszélve), nem hogy ahhoz, hogy egy online médiumot is finanszírozz belőle és még egy havi lapot is ki kellett adni nyomtatásban.

Ez gyakorlatilag a nesze semmi fogd meg jól. Arra jó, hogy egy bizonyos rétegnek elég ahhoz, hogy a Mi hazánkat össze lehessen fideszesezni. Pont így lehetne összefideszesezni szinte az összes alapítványt, civil szervezetet, vállalkozót, akik bármikor is az elmúlt 14 évben állami vagy önkormányzati pályázatra pályázni mertek és kaptak forrásokat. Pont ahogy Téged is össze lehetne fideszesezni ennek a rétegnek, mert kaptál pénzt. Az, hogy ez most egy állami Black Friday volt vagy sem, az már őket nem érdekli.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 28., csütörtök 9:20

Btw szegeden meg vannak bolondulva, hogy a byd gyarat epit, es kicsivel tobbet fizet majd, mint a mercedes kecskemeten, az iskolakban kinai nyelvet tanítanak mar.
Nem is hogy nekik kellene magyarul, ha mar megadtuk a lehetőséget, hogy közelebb legyenek europahoz, még mi terdeplunk meg esdeklunk nekik...

Ha van modern gyarmatositas....
Sztem ennek a 16 ev fidesz produktumnak az impactjet mi nem fogjuk soha kiheverni, legalabbis a mi generacionk ezt mar nem eli meg.
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 28., csütörtök 9:05

kiserik írta: aminek különb jogai lennének hazánkkal kapcsolatban, mint más szövetségeseinknek.
Ilyet ismét senki sem írt. Te jöttél az orosz párhuzamos példával, amiről leírtuk, hogy miért nem jó példa.

De ha már itt tartunk, a szemeben, ha az állam inkább a propagandára költ súlyos milliárdokat, mint fejlesztésekre, majd a fejlesztéseket kínai és orosz hitelekből fedezi, az tk. a propaganda orosz és kínai pénzből történő finanszírozása, egy plusz lépéssel. Sokszorosan kevésbé átláthatóan, mint azt a nyugati támogatásoknál tapasztalni, és ott nem is milliárdokról van szó.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 28., csütörtök 8:33

kiserik írta:
Realista24 írta:

Otthonfelujitas? Melyikre gondolsz? Amikor 50%ot adott az allam bizonyos ertekhatarig, a minimum duplajara emelt alapanyag es munkadij arakbol?

Pont arra. Pályáztál az államnál, nyertél és pénzt kaptál. Innen néhány elvetemült embernél egyértelmű, hogy fideszes kitartott vagy. Ha érted mire gondolok :roll:
Még mindig nem soroltad fel, hogy a Telex milyen állami támogatásokra pályázott, és hogy nyert-e. Médiát a médiával hasonlíts, ne azzal, hogy milyen szociális támogatásokat ad az állam egyéneknek

Anno nem azt mondtad amúgy, hogy a Mi Hazánkhoz nem köthető semmilyen korrupció? Csak mert itt a példákban volt, hogy konkrétan egy üres weboldalért kapott 1 millát a Magyar Jelen

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 28., csütörtök 8:31

kiserik írta:
Realista24 írta:

Otthonfelujitas? Melyikre gondolsz? Amikor 50%ot adott az allam bizonyos ertekhatarig, a minimum duplajara emelt alapanyag es munkadij arakbol?

Ertem, de te is, mivel az nem benefit volt...hanem olyan magyar Black Friday, hogy duplazzuk meg az arat, hogy aztan felaron tudjuk adni ugyanannyiert, mint amennyiert elotte meg lehetett venni.

Gyenge probalkozas osszemosni azokkal a tamogatasokkal, amiket a Magyar Jelen kapott, tobbsegeben mukodesi cimszo alatt.

Nekem is jo lenne evi 1-2 millio "megelhetesi" tamogatas, mindenfele komoly feltetel nelkul...ha erted mire gondolok.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 28., csütörtök 8:28

lzoltan írta:
swfan írta:

A választás előtt pont azt mutatták a pollok, hogy Trump feljött a csatatérállamokban, és picit vezet is... Pont ez történt a választáson is.

Ami az ellenzéket illeti, igen, vezetett... 2021 őszén, a választás pedig 22 tavaszán volt. 2022 márciusában a pollok túlnyomó többsége azt mutatta, hogy a Fidesz magabiztosan vezet: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6 ... t%C3%A1sra

Szóval mindkét eredmény csak azokat lepte meg, akik nem figyelték a pollokat
https://www.vadhajtasok.hu/2024/11/27/e ... nipulaciot
Vadhajtások? Komolyan? :) tökre bírom, hogy semmi hivatkozás nincs ahol az eredeti momndatokat el lehetne olvasni :lol:

Olvass el inkább egy valódi elemzést Trump esélyeiről a választások előttről: https://telex.hu/kulfold/2024/10/28/don ... felmeresek

A proaganda helyett...

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 28., csütörtök 8:24

Realista24 írta:
Otthon felújítási program, gyerek ingyen étkeztetés az iskolában, bármi. Itt már minden gyanús, ha érted... :roll: :lol:

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 28., csütörtök 8:19

Otthon felújítási program, gyerek ingyen étkeztetés az iskolában, bármi. Itt már minden gyanús, ha érted... :roll: :lol:
Nem kap ingyen kajat, mert fizetem minden honapban, raadasul szar, 50%ban eszi csak meg.

Ha orvoshoz kell mennunk, akkor maganba megyunk, mert az allami szar.

Valami mas?
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 28., csütörtök 8:05

Realista24 írta:

Csokot nem vettem igénybe.
Nincs adókedvezményem, mert külföldön adózok.
Milyen állami kedvezmény jöhet meg szoba?

Legnagyobb benefit amit ad a kormány az a 400+os euro :lol: ha érted…. :roll:
Halfkey írta:
Idézhetnéd, hogy hol írtam ilyet! De most komolyan. Ferdítés, félremagyarázás.
Félremagyarázás? Max nem tudod kifejezni magad normálisan.
Csak a kedvedért, hogy ne olvassam holnap hogy nem idéztem:
Az USA a NATO-n (ami egy sima katonai védelmi szövetség, semmi több) kívül milyen szövetségesünk?
A szövetség konkrétan katonai szövetséget jelent államok között. Van mindenféle államközi együttműködés a világban, de a szövetség az pont ezt jelenti. Leírod hogy ez megvan, és megkérdezed ezen kívül miben vagyunk szövetségesek. Erre jegyeztem meg hogy ezen kívül (ami ebben a kontextusban a szó egyetlen jelentése) tényleg semmiben.
Ez stimmel. Én is így tudom. Csak sok esetben úgy emlegetik az USA-t, mint szövetségesünket, aminek különb jogai lennének hazánkkal kapcsolatban, mint más szövetségeseinknek. És a beszélt nyelvben szövetségesnek mondhatjuk az egyéb együttműködő államokat is, mint pl a V4-ek országai.

A kérdésem csak arra irányult, hogy miben különb szövetségesünk, mint a néhányak által kritizált Törökország például? Pont ugyan olyan szövetségesünk mind a két ország. Az apropó pedig az volt, hogy mennyire fogadható el a külföldről érkező pénz a médiában és a politikában? Mert egyesek szerint, ha ez dollár, akkor az bizony elfogadható, mert az USA a szövetségesünk (és ők biztosan olyan rendesek, hogy soha semmit nem kérnek a pénzükért cserébe). Én azon az állásponton vagyok, amit Magyar Pétertől is hallottunk Puzsérral való beszélgetése közben, hogy semmilyen külföldi forrás nem fogadható el, főleg nem a politikában, így a politikai médiában sem.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

lzoltan
Kedvenc játékosaid: Maradona, Zidane, R9, Benzema, Vinicius

HozzászólásSzerző: lzoltan » 2024. november 28., csütörtök 7:46

swfan írta:
lzoltan írta:

Úgy mint ahogy Harris vezetett Trump ellen, vagy a nagy összefogás a fidesz ellen?

Ezek a felmérések már a kampány része, hogy a tiszások azt érezzék hogy nem feleslegesen szavaznak. Véleményem szerint olyan sok minden nem változott még az EP választás óta
A választás előtt pont azt mutatták a pollok, hogy Trump feljött a csatatérállamokban, és picit vezet is... Pont ez történt a választáson is.

Ami az ellenzéket illeti, igen, vezetett... 2021 őszén, a választás pedig 22 tavaszán volt. 2022 márciusában a pollok túlnyomó többsége azt mutatta, hogy a Fidesz magabiztosan vezet: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6 ... t%C3%A1sra

https://www.vadhajtasok.hu/2024/11/27/e ... nipulaciot

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 28., csütörtök 7:36

lzoltan írta:
'shutterisland írta: nem tudom, volt e itt a hsz rengetegben, de a tisza 11 szazalekkal uti a fideszt a mediannal. :ozil:
Úgy mint ahogy Harris vezetett Trump ellen, vagy a nagy összefogás a fidesz ellen?

Ezek a felmérések már a kampány része, hogy a tiszások azt érezzék hogy nem feleslegesen szavaznak. Véleményem szerint olyan sok minden nem változott még az EP választás óta

lzoltan
Kedvenc játékosaid: Maradona, Zidane, R9, Benzema, Vinicius

HozzászólásSzerző: lzoltan » 2024. november 28., csütörtök 7:19

'shutterisland írta: nem tudom, volt e itt a hsz rengetegben, de a tisza 11 szazalekkal uti a fideszt a mediannal. :ozil:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. november 28., csütörtök 7:00

nem tudom, volt e itt a hsz rengetegben, de a tisza 11 szazalekkal uti a fideszt a mediannal. :ozil:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 28., csütörtök 6:34

kiserik írta: Ez egyébként annyira kiábrándító, hogy ha valaki kritikus a kormánnyal szemben és kritikus mondjuk a Tiszával szemben is (itt lehetne bármilyen ellenzéki párt, de most a Tisza a legnagyobb), akkor az egyik fele azt ordítja, hogy ballibsi a másik fele meg, hogy fideszes. Közben meg csak mindkettőben lát hibát és inkább mást választana.

Kicsit hányinger lett a politika mióta bevitték a social médiába és mindenkit valamilyen véleményvezérek irányítanak.
Halfkey írta: Ha attól eltekintünk hogy Amerika a szövetségesünk kiserik, akkor azon kívül Amerika valóban nem a szövetségesünk. Micsoda gondolatmenet :D
Idézhetnéd, hogy hol írtam ilyet! De most komolyan. Ferdítés, félremagyarázás. Tipikus... Csak érdekes számomra a szituáció. Amerikának itt mindent is lehet, mert a szövetségesünk. Mikor Orbán a törökökkel parolázik, vagy a Türk tanáccsal, akkor ez valahogy nem jön fel ugyan azoktól a védelmében. De ugyan így senki nem kritikus egy Svájccal, aki ugyan úgy nem szövetségesünk, mint az oroszok, mégis vannak érdekeltségeik az országban.

Mindegy, lassan megszokom a kettősmércét, mint a skatulyázást :D
ferni írta:

De most miért provokálod tényekkel? :/
AZTAKURVA! Igazatok van. Évi 1-2 millió nyilt pályázatokon (2015 óta majdnem 22!!!, amiből 6-ot nem is köthetsz Fideszhez :lol: ) nyilvánvaló bizonyíték, hogy a Fidesz áll az egész mögött.

Tegye fel a kezét, aki semmilyen állami támogatásra még nem pályázott 2010 óta. se adókedvezmény, se csok, se semmilyen állami pénz. Várok :lol:

Amúgy ez tényleg bizonyító erejű. Az az évi 100 milliós nagyságrendű pénz, amit például a Telex pályáz meg, az nem sejtet semmit, csak a zévi 1-2.

Istenem az égben bazdmeg. Ennél csak az a jobb, hogy oroszcsicskák, mert találkoztak valakivel, aki gyanuba keveredett, hogy készített cikket egy talán oroszokhoz köthető minilapnak ... :fpalm:
Csokot nem vettem igénybe.
Nincs adókedvezményem, mert külföldön adózok.
Milyen állami kedvezmény jöhet meg szoba?

Legnagyobb benefit amit ad a kormány az a 400+os euro :lol: ha érted…. :roll:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. november 28., csütörtök 1:00

Idézhetnéd, hogy hol írtam ilyet! De most komolyan. Ferdítés, félremagyarázás.
Félremagyarázás? Max nem tudod kifejezni magad normálisan.
Csak a kedvedért, hogy ne olvassam holnap hogy nem idéztem:
Az USA a NATO-n (ami egy sima katonai védelmi szövetség, semmi több) kívül milyen szövetségesünk?
A szövetség konkrétan katonai szövetséget jelent államok között. Van mindenféle államközi együttműködés a világban, de a szövetség az pont ezt jelenti. Leírod hogy ez megvan, és megkérdezed ezen kívül miben vagyunk szövetségesek. Erre jegyeztem meg hogy ezen kívül (ami ebben a kontextusban a szó egyetlen jelentése) tényleg semmiben.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 27., szerda 22:21

Azt hittem mindegy mennyit kapnak, ha kapnak... :/
Támogatja az állam----->Fideszes

Vagy mikor a Toroczkai-féle konteó módszer olyan dologra van alkalmazva, ami neked nem tetszik, akkor az butaság? :lol:

Toroczkai ilyenekből csinál 15-20 perces videókat csak mondom.
Van valami minimális kapcsolat és fantáziadúsan összeköti a szálakat :-(

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 27., szerda 22:18

kiserik írta: Ez egyébként annyira kiábrándító, hogy ha valaki kritikus a kormánnyal szemben és kritikus mondjuk a Tiszával szemben is (itt lehetne bármilyen ellenzéki párt, de most a Tisza a legnagyobb), akkor az egyik fele azt ordítja, hogy ballibsi a másik fele meg, hogy fideszes. Közben meg csak mindkettőben lát hibát és inkább mást választana.

Kicsit hányinger lett a politika mióta bevitték a social médiába és mindenkit valamilyen véleményvezérek irányítanak.
Halfkey írta: Ha attól eltekintünk hogy Amerika a szövetségesünk kiserik, akkor azon kívül Amerika valóban nem a szövetségesünk. Micsoda gondolatmenet :D
Idézhetnéd, hogy hol írtam ilyet! De most komolyan. Ferdítés, félremagyarázás. Tipikus... Csak érdekes számomra a szituáció. Amerikának itt mindent is lehet, mert a szövetségesünk. Mikor Orbán a törökökkel parolázik, vagy a Türk tanáccsal, akkor ez valahogy nem jön fel ugyan azoktól a védelmében. De ugyan így senki nem kritikus egy Svájccal, aki ugyan úgy nem szövetségesünk, mint az oroszok, mégis vannak érdekeltségeik az országban.

ferni írta:

AZTAKURVA! Igazatok van. Évi 1-2 millió nyilt pályázatokon (2015 óta majdnem 22!!!, amiből 6-ot nem is köthetsz Fideszhez :lol: ) nyilvánvaló bizonyíték, hogy a Fidesz áll az egész mögött.

Tegye fel a kezét, aki semmilyen állami támogatásra még nem pályázott 2010 óta. se adókedvezmény, se csok, se semmilyen állami pénz. Várok :lol:

Amúgy ez tényleg bizonyító erejű. Az az évi 100 milliós nagyságrendű pénz, amit például a Telex pályáz meg, az nem sejtet semmit, csak a zévi 1-2.

Istenem az égben bazdmeg. Ennél csak az a jobb, hogy oroszcsicskák, mert találkoztak valakivel, aki gyanuba keveredett, hogy készített cikket egy talán oroszokhoz köthető minilapnak ... :fpalm:
Felsorolod légyszi forrásokkal, hogy milyen állami támogatásokat nyert a Telex?

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 27., szerda 22:10

Ez egyébként annyira kiábrándító, hogy ha valaki kritikus a kormánnyal szemben és kritikus mondjuk a Tiszával szemben is (itt lehetne bármilyen ellenzéki párt, de most a Tisza a legnagyobb), akkor az egyik fele azt ordítja, hogy ballibsi a másik fele meg, hogy fideszes. Közben meg csak mindkettőben lát hibát és inkább mást választana.

ferni írta:
swfan írta:
A nemszatellitpárt szócsövének kiadója azért elég szép mennyiségű állami pénzt bezsebelt már: https://telex.hu/belfold/2023/08/29/mi- ... -tamogatas

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 27., szerda 21:53

swfan írta:
A nemszatellitpárt szócsövének kiadója azért elég szép mennyiségű állami pénzt bezsebelt már: https://telex.hu/belfold/2023/08/29/mi- ... -tamogatas

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 27., szerda 21:49

kiserik írta:
realfan írta:

egyetértek, hogy a mértéke teljesen más lehet a függésnek, szimplána azt állítom, hogy nincs teljesen független sajtó (aztán elment másirányba is a dolog, de ebből indultunk ki :D ). szerintem is egyértelmű, hogy óriási különbsáég van egy origo/Magyar Nemzet/Magyar Jelen és haonslók illetve egy 24.hu/hvg/mérce és haonslók között, de utóbbiak sem függetlnek, mondjuk a mérce ezt pont nem titkolja, hogy alapvetően szocdem irányúak :D

az EU és a V4-ek is, hogy jelenleg melyikkel milyen a kapcsolatunk, az már más kérdés :mrgreen:
Egyrészt gyönyörűen összemostad a Magyar Jelent a KESMA (állami propaganda) médiáival. A Magyar Jelen nem tagja a KESMA-nak és ha jól tudom a NER-hez sincs köze. Másrészt az USA nem tagja sem az EU-nak, sem a V4-eknek (tudom, hogy tudod, csak félre értetted a kérdést).

Egyébként semmi összemosás nem volt, csak egy tényközlés, hogy a MJ ugyanúgy egy politikai párt szócsöve, csakúgy mint a KESMA lapok. Az MJ a Mi Hazánké, a KESMA a Fideszé, ha nem lenne egyértelmű

Vissza: