Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. november 28., csütörtök 14:14

lzoltan írta:
'shutterisland írta: nem tudom, volt e itt a hsz rengetegben, de a tisza 11 szazalekkal uti a fideszt a mediannal. :ozil:
Úgy mint ahogy Harris vezetett Trump ellen, vagy a nagy összefogás a fidesz ellen?

Ezek a felmérések már a kampány része, hogy a tiszások azt érezzék hogy nem feleslegesen szavaznak. Véleményem szerint olyan sok minden nem változott még az EP választás óta
Mindkettőt egálra mérték, végül pedig 50%-ot szerzett Trump, míg 48,4-et Harris.
Mintha nem lehetne mindezt betudni a hibahatárnak és az aznapi mozgósításnak. Ne vicceljünk már :lol:
Persze én is túlzónak érzem, szerintem a valóság valahol a Medián és a Publicus között lehet, vagyis stabil Tisza-előny. Azt azonban még mindig nem tudom felfogni, hogy hogy jutnak el a zinternett nélküli nyugdíjasokhoz, hogy vonják be őket érdemben a közvélemény kutatásokba.
+ A külhoni magyarok sincsenek benne, de MP potenciális országjárása szerintem segít majd, hogy mozgósítsák magukat az ottani fiatalok, hisz ha jól tudom, csak a 20% szokott átlagosan szavazni. Ráadásul nem is kell ehhez 1000 km-et utazniuk.

Amúgy nem tudom volt-e, de a Patrióta csinált egy szavazást a YT-on, hogy a jelenlegi 4 legnagyobb párt küzül kire szavaznának az emberek. Ment a Reddit csoportba, és mire MP elérte a 34%-ot, törölte is az illiberális demokrácia.
https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... i%C3%B3ta/
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 28., csütörtök 13:27

istimester írta:
swfan írta:

Te el is olvasod a cikkeket amiket linkelsz?

VH: Elismerte a Harris-kampány a manipulációt - mintha maguk a demokraták manipulálták volna a pollokat. Te is azt akarod sugallni, hogy ezek a magyar pollok a Tisza párt kampányának részei...

Ezzel szemben: We Were Surprised Public Polls "Showed Us With Leads We Never Saw" In Internal Polls

Tehát meglepődtek, hogy egyes publikus pollok (amikhez a Demokratáknak semmi köze) vezetést mutattak, miközben a saját belső méréseik (amik valószínűleg drágábbak és pontosabbak is voltak) pedig nem.

Semmiféle "manipuláció" nincs, csak az a helyzet, hogy ezeknek a kutatásoknak van egy hibahatára (jellemzően 3%), amin belül bármi lehet. Semmilyen poll nem mért valódi Harris vezetést, gyakorlatilag 1%-on belül volt a két jelölt végig.

A mostani Medián felmérésben 11% a különbség, ez bőven túl van a hibahatáron. Azt mondani, hogy nem sok minden változott a választás óta, háát, finoman szólva sem állja meg a helyét
Ez a "botrány" nem a mérésekről szól, hanem arról, hogy ezt állítólag a támogatóikkal és saját DNC vezetésükkel is "elfelejtették" közölni. Így egy csomó pénzt feleslegesen elégettek. Mondhatni demokrata belügy.

Ha te mint Átlag János a linkelt oldalon néha rápillantasz a méréseket átlagoló oldalra, láthatod, hogy a swing államokban végig Trump fölényt mértek. Én így fogadtam biztosra.

Ha DNC vezetőként, ezerszer több erőforrásból gazdálkodva nem tudsz ennyi adatod értelmezni, akkor messze underaverage kognitív képeségekkel rendelkezel vagy ami valószínűbb, hazudsz és hárítod a felelősséget. Ebben az esetben csak szokásos módon hazudoznak és pár tanácsadóra akarják rálocsolni a felelősséget.
Ez tiszta sor, de az eredeti komment nem erről szólt :) felőlem a demokraták úgy oldják meg a problémáikat, ahogy akarják

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 28., csütörtök 13:18

Realista24 írta: Mi van a rubellel?
Valószínűleg (állítólag) mostanra égették el a valutatartalékjaikat (Dollar, Euro, Yuan), amiket még békeidőben, az egyre inkább emelkedő gáz- és olajáraknak köszönhetően halmoztak fel az elmúlt 20 évben. (Ezért is tartom bullshitnek az oroszok vádjait, hogy nem voltak egyenrangú partnerként kezelve, miközben az EU fizetett mindig, mint a kiskatona)
Nem volt olcsó mulatság csaknem 3 évig mesterségesen fenntartani a keresletet a rubel iránt.

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2024. november 28., csütörtök 13:15

swfan írta:
lzoltan írta:
https://www.realclearpolitics.com/video ... howed.html

szerintem ez elég valós nem?

a másik oldalról, minden propaganda amit nem akarunk elhinni.

VH: Elismerte a Harris-kampány a manipulációt - mintha maguk a demokraták manipulálták volna a pollokat. Te is azt akarod sugallni, hogy ezek a magyar pollok a Tisza párt kampányának részei...

Ezzel szemben: We Were Surprised Public Polls "Showed Us With Leads We Never Saw" In Internal Polls

Tehát meglepődtek, hogy egyes publikus pollok (amikhez a Demokratáknak semmi köze) vezetést mutattak, miközben a saját belső méréseik (amik valószínűleg drágábbak és pontosabbak is voltak) pedig nem.

Semmiféle "manipuláció" nincs, csak az a helyzet, hogy ezeknek a kutatásoknak van egy hibahatára (jellemzően 3%), amin belül bármi lehet. Semmilyen poll nem mért valódi Harris vezetést, gyakorlatilag 1%-on belül volt a két jelölt végig.

A mostani Medián felmérésben 11% a különbség, ez bőven túl van a hibahatáron. Azt mondani, hogy nem sok minden változott a választás óta, háát, finoman szólva sem állja meg a helyét
Ez a "botrány" nem a mérésekről szól, hanem arról, hogy ezt állítólag a támogatóikkal és saját DNC vezetésükkel is "elfelejtették" közölni. Így egy csomó pénzt feleslegesen elégettek. Mondhatni demokrata belügy.

Ha te mint Átlag János a linkelt oldalon néha rápillantasz a méréseket átlagoló oldalra, láthatod, hogy a swing államokban végig Trump fölényt mértek. Én így fogadtam biztosra.

Ha DNC vezetőként, ezerszer több erőforrásból gazdálkodva nem tudsz ennyi adatod értelmezni, akkor messze underaverage kognitív képeségekkel rendelkezel vagy ami valószínűbb, hazudsz és hárítod a felelősséget. Ebben az esetben csak szokásos módon hazudoznak és pár tanácsadóra akarják rálocsolni a felelősséget.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 28., csütörtök 13:03

Realista24 írta: Mi van a rubellel?
Beütöttek a "nemműködő" szankciók

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 28., csütörtök 12:57

Mi van a rubellel?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. november 28., csütörtök 12:20

swfan írta:
lzoltan írta:

Azt mondta, hogy véleménye szerint semmi nem változott.

Véleményem szerint ez megállja a helyét. :mrgreen:

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. november 28., csütörtök 11:17

lzoltan írta:
'shutterisland írta:

szerintem sem realis kulonbseg, de mikor volt utoljara, hogy ilyet mernek a fidesz ellen ?
azert ez mar boven a hibahataron felul van, illetve a korfa se fogja ezt am javitni roganeknak.
tenyleg rohadt nagy bajban a fidesz.
egyetértek, hogy romlik a fidesz helyzete, de én 2030-ra várom a végét. Addigra tervezte Orbán, hogy lelép (tudom hogy említette már 2034-et is, de ránézésre nincs jó kondiban)
Szerintem a Fidesz már nem tud megújulni. Véleményem szerint 2026-ig bőven rombolni fognak még Magyar Péter imidzsén annyit hogy ne tudjon előzni. Magyar Péter is tenni fog érte hogy ez megtörténjen, mert az egyértelmű, hogy nem egy kikezdhetetlen jó fiú (enyhén fogalmazva). 2/3-ad már nem hiszem hogy lesz, de a fidesz úgy is nyakon önti az embereket ingyen pénzzel a választás évében, bármi áron is, mint ahogy megtette előzőleg is.
Naiv dolog azt gondolni, hogy Orban onszantabol barmikor lemondana a hatalomrol. Nagyon nem is teheti meg azok utan, hogy milyen mertekben kompromitalodott a csaladja es a hozza kozel allok.

Egyebkent aki tudja, hogy hogyan mukodik a hibahatar, annal nem kerdes hogy minimum atvette a vezetest a Tisza. De azert meg varjunk meg tobb kutatast is.

En azt latom hogy a Fidesz teljesen elvesztette a hatorszagat. Ma mar csak szinte kizarolag a kitartottak es megvezetett szegenyek allnak mellettuk, ott sem mindenki onszantabol.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 28., csütörtök 10:52

lzoltan írta:
swfan írta:

Vadhajtások? Komolyan? :) tökre bírom, hogy semmi hivatkozás nincs ahol az eredeti momndatokat el lehetne olvasni :lol:

Olvass el inkább egy valódi elemzést Trump esélyeiről a választások előttről: https://telex.hu/kulfold/2024/10/28/don ... felmeresek

A proaganda helyett...

lzoltan
Kedvenc játékosaid: Maradona, Zidane, R9, Benzema, Vinicius

HozzászólásSzerző: lzoltan » 2024. november 28., csütörtök 10:46

'shutterisland írta:
Úgy mint ahogy Harris vezetett Trump ellen, vagy a nagy összefogás a fidesz ellen?

Ezek a felmérések már a kampány része, hogy a tiszások azt érezzék hogy nem feleslegesen szavaznak. Véleményem szerint olyan sok minden nem változott még az EP választás óta
szerintem sem realis kulonbseg, de mikor volt utoljara, hogy ilyet mernek a fidesz ellen ?
azert ez mar boven a hibahataron felul van, illetve a korfa se fogja ezt am javitni roganeknak.
egyetértek, hogy romlik a fidesz helyzete, de én 2030-ra várom a végét. Addigra tervezte Orbán, hogy lelép (tudom hogy említette már 2034-et is, de ránézésre nincs jó kondiban)
Szerintem a Fidesz már nem tud megújulni. Véleményem szerint 2026-ig bőven rombolni fognak még Magyar Péter imidzsén annyit hogy ne tudjon előzni. Magyar Péter is tenni fog érte hogy ez megtörténjen, mert az egyértelmű, hogy nem egy kikezdhetetlen jó fiú (enyhén fogalmazva). 2/3-ad már nem hiszem hogy lesz, de a fidesz úgy is nyakon önti az embereket ingyen pénzzel a választás évében, bármi áron is, mint ahogy megtette előzőleg is.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. november 28., csütörtök 10:36

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 28., csütörtök 10:32

Realista24 írta:
kiserik írta:
És el is jutunk a szokásos félinformációkhoz és összemosásokhoz.

Mondom, ha már ennyire érdekel. Tavaly nyáron volt egy csetepaté a MKKP és a Mi hazánk között. Ez is az is megpróbálta összefideszesezni a másikat, az MKKP kezdte ezzel a ""leleplezéssel"". Erre jött Toroczkai konteós ""leleplezése"", miszerint ilyen olyan cégeken keresztül az MKKP a Fideszhez köthető. Mindkét fél nyilvánosan megvédte álláspontját és az ügy le is lett zárva. Azóta senki nem foglalkozik vele, mert nincs is ügy se itt se ott.

Az Innovatív Kommunikáció Alapítvány egy alapítvány. Azon kívül, hogy a neve alatt adják ki a Magyar Jelent, még elég sok mindennel foglalkozik, például fesztiválok, rendezvények rendezésével és van egy helyi havilapjuk is. Ezekre pályáztak és kaptak támogatásokat. Ha belegondolunk ezek az összegek elég jelentéktelenek még ahhoz is, hogy egy helyi fesztivált megrendezz (egy országosról már nem is beszélve), nem hogy ahhoz, hogy egy online médiumot is finanszírozz belőle és még egy havi lapot is ki kellett adni nyomtatásban.

Ez gyakorlatilag a nesze semmi fogd meg jól. Arra jó, hogy egy bizonyos rétegnek elég ahhoz, hogy a Mi hazánkat össze lehessen fideszesezni. Pont így lehetne összefideszesezni szinte az összes alapítványt, civil szervezetet, vállalkozót, akik bármikor is az elmúlt 14 évben állami vagy önkormányzati pályázatra pályázni mertek és kaptak forrásokat. Pont ahogy Téged is össze lehetne fideszesezni ennek a rétegnek, mert kaptál pénzt. Az, hogy ez most egy állami Black Friday volt vagy sem, az már őket nem érdekli.
Na, akkor magyarazd meg a honlapfejlesztesre kapott palyazati penzt, es annak elkolteset kerlek.
Egy szóval sem vitatták, hogy esetlegesen nem történt e ügyeskedés. Tudod, mint amikor az ember megbeszéli a szakival, hogy kicsit többről szóljon a számla az állami Black Friday alkalmával.

Honlapra is kértek és kaptak pénzt, valami 1,35 milliót. Ezt valaki elkészítette, kiszámlázta és valaki átvette. Vagy Toroczkai adott maguknak 6 milliót az egyik saját épület tulajdonrészének megvételéhez. Akinek ebből az jön le, hogy a Mi hazánk a Fidesz szatelit pártja, azzal nincs sok értelme erről beszélgetni.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

lzoltan
Kedvenc játékosaid: Maradona, Zidane, R9, Benzema, Vinicius

HozzászólásSzerző: lzoltan » 2024. november 28., csütörtök 10:18

swfan írta:
Vadhajtások? Komolyan? :) tökre bírom, hogy semmi hivatkozás nincs ahol az eredeti momndatokat el lehetne olvasni :lol:

Olvass el inkább egy valódi elemzést Trump esélyeiről a választások előttről: https://telex.hu/kulfold/2024/10/28/don ... felmeresek

A proaganda helyett...

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. november 28., csütörtök 9:40

kiserik írta:
realfan írta:

egyetértek, hogy a mértéke teljesen más lehet a függésnek, szimplána azt állítom, hogy nincs teljesen független sajtó (aztán elment másirányba is a dolog, de ebből indultunk ki :D ). szerintem is egyértelmű, hogy óriási különbsáég van egy origo/Magyar Nemzet/Magyar Jelen és haonslók illetve egy 24.hu/hvg/mérce és haonslók között, de utóbbiak sem függetlnek, mondjuk a mérce ezt pont nem titkolja, hogy alapvetően szocdem irányúak :D

az EU és a V4-ek is, hogy jelenleg melyikkel milyen a kapcsolatunk, az már más kérdés :mrgreen:
Egyrészt gyönyörűen összemostad a Magyar Jelent a KESMA (állami propaganda) médiáival. A Magyar Jelen nem tagja a KESMA-nak és ha jól tudom a NER-hez sincs köze. Másrészt az USA nem tagja sem az EU-nak, sem a V4-eknek (tudom, hogy tudod, csak félre értetted a kérdést).
tudom, hogy a mygar jelen nem kesma, de attól még nem is független, pont az volt a lényege az egész beszélgetésnek, hogy nem csak a kesmás média nem független, összemosni véletlen sem akarom, még az kesmás média vagy a 444 is kevsébé alja, mint a Jelen...

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 28., csütörtök 9:36

kiserik írta:
Realista24 írta:

Ertem, de te is, mivel az nem benefit volt...hanem olyan magyar Black Friday, hogy duplazzuk meg az arat, hogy aztan felaron tudjuk adni ugyanannyiert, mint amennyiert elotte meg lehetett venni.

Gyenge probalkozas osszemosni azokkal a tamogatasokkal, amiket a Magyar Jelen kapott, tobbsegeben mukodesi cimszo alatt.

Nekem is jo lenne evi 1-2 millio "megelhetesi" tamogatas, mindenfele komoly feltetel nelkul...ha erted mire gondolok.

Mondom, ha már ennyire érdekel. Tavaly nyáron volt egy csetepaté a MKKP és a Mi hazánk között. Ez is az is megpróbálta összefideszesezni a másikat, az MKKP kezdte ezzel a ""leleplezéssel"". Erre jött Toroczkai konteós ""leleplezése"", miszerint ilyen olyan cégeken keresztül az MKKP a Fideszhez köthető. Mindkét fél nyilvánosan megvédte álláspontját és az ügy le is lett zárva. Azóta senki nem foglalkozik vele, mert nincs is ügy se itt se ott.

Az Innovatív Kommunikáció Alapítvány egy alapítvány. Azon kívül, hogy a neve alatt adják ki a Magyar Jelent, még elég sok mindennel foglalkozik, például fesztiválok, rendezvények rendezésével és van egy helyi havilapjuk is. Ezekre pályáztak és kaptak támogatásokat. Ha belegondolunk ezek az összegek elég jelentéktelenek még ahhoz is, hogy egy helyi fesztivált megrendezz (egy országosról már nem is beszélve), nem hogy ahhoz, hogy egy online médiumot is finanszírozz belőle és még egy havi lapot is ki kellett adni nyomtatásban.

Ez gyakorlatilag a nesze semmi fogd meg jól. Arra jó, hogy egy bizonyos rétegnek elég ahhoz, hogy a Mi hazánkat össze lehessen fideszesezni. Pont így lehetne összefideszesezni szinte az összes alapítványt, civil szervezetet, vállalkozót, akik bármikor is az elmúlt 14 évben állami vagy önkormányzati pályázatra pályázni mertek és kaptak forrásokat. Pont ahogy Téged is össze lehetne fideszesezni ennek a rétegnek, mert kaptál pénzt. Az, hogy ez most egy állami Black Friday volt vagy sem, az már őket nem érdekli.
Na, akkor magyarazd meg a honlapfejlesztesre kapott palyazati penzt, es annak elkolteset kerlek.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 28., csütörtök 9:31

Realista24 írta:
kiserik írta:

Pont arra. Pályáztál az államnál, nyertél és pénzt kaptál. Innen néhány elvetemült embernél egyértelmű, hogy fideszes kitartott vagy. Ha érted mire gondolok :roll:
Ertem, de te is, mivel az nem benefit volt...hanem olyan magyar Black Friday, hogy duplazzuk meg az arat, hogy aztan felaron tudjuk adni ugyanannyiert, mint amennyiert elotte meg lehetett venni.

Gyenge probalkozas osszemosni azokkal a tamogatasokkal, amiket a Magyar Jelen kapott, tobbsegeben mukodesi cimszo alatt.

Nekem is jo lenne evi 1-2 millio "megelhetesi" tamogatas, mindenfele komoly feltetel nelkul...ha erted mire gondolok.

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 28., csütörtök 9:20

Btw szegeden meg vannak bolondulva, hogy a byd gyarat epit, es kicsivel tobbet fizet majd, mint a mercedes kecskemeten, az iskolakban kinai nyelvet tanítanak mar.
Nem is hogy nekik kellene magyarul, ha mar megadtuk a lehetőséget, hogy közelebb legyenek europahoz, még mi terdeplunk meg esdeklunk nekik...

Ha van modern gyarmatositas....
Sztem ennek a 16 ev fidesz produktumnak az impactjet mi nem fogjuk soha kiheverni, legalabbis a mi generacionk ezt mar nem eli meg.
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 28., csütörtök 9:05

kiserik írta: aminek különb jogai lennének hazánkkal kapcsolatban, mint más szövetségeseinknek.
Ilyet ismét senki sem írt. Te jöttél az orosz párhuzamos példával, amiről leírtuk, hogy miért nem jó példa.

De ha már itt tartunk, a szemeben, ha az állam inkább a propagandára költ súlyos milliárdokat, mint fejlesztésekre, majd a fejlesztéseket kínai és orosz hitelekből fedezi, az tk. a propaganda orosz és kínai pénzből történő finanszírozása, egy plusz lépéssel. Sokszorosan kevésbé átláthatóan, mint azt a nyugati támogatásoknál tapasztalni, és ott nem is milliárdokról van szó.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 28., csütörtök 8:33

kiserik írta:
Realista24 írta:

Otthonfelujitas? Melyikre gondolsz? Amikor 50%ot adott az allam bizonyos ertekhatarig, a minimum duplajara emelt alapanyag es munkadij arakbol?

Pont arra. Pályáztál az államnál, nyertél és pénzt kaptál. Innen néhány elvetemült embernél egyértelmű, hogy fideszes kitartott vagy. Ha érted mire gondolok :roll:
Még mindig nem soroltad fel, hogy a Telex milyen állami támogatásokra pályázott, és hogy nyert-e. Médiát a médiával hasonlíts, ne azzal, hogy milyen szociális támogatásokat ad az állam egyéneknek

Anno nem azt mondtad amúgy, hogy a Mi Hazánkhoz nem köthető semmilyen korrupció? Csak mert itt a példákban volt, hogy konkrétan egy üres weboldalért kapott 1 millát a Magyar Jelen

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 28., csütörtök 8:31

kiserik írta:
Realista24 írta:

Otthonfelujitas? Melyikre gondolsz? Amikor 50%ot adott az allam bizonyos ertekhatarig, a minimum duplajara emelt alapanyag es munkadij arakbol?

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: