Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
ferni

Re: Politika

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 29., péntek 11:05

Hogy izzad végig ez a két nyomorult.
A nő meg végig kussban összeszorult seggel.

Magyar Péter megkísérel bemenni a bicskei gyermekotthonba

Megint kitolnak pár bohócot, hogy állják a sarat és ennyivel letudják, ez a szomorú, de legalább végre fel vannak kérdezve, hogy mégis mi a fenét csináltak 14 év alatt..

Amúgy mint egy magyar EP képviselő engedélyezték neki, hogy meglátogasson egy francia, strasbourgi gyermekotthont, de a magyart, na azt nem lehet.... :lol:

Megint csinálják a full jogszabály ellenes faszságaikat és végig kell nézni, hogy konkrétan a jogállamiság utolsó morzsái is eltűnni látszanak, már ha volt is belőle eddig is.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. november 28., csütörtök 19:19

na a szazadveg is kijott gyors a szamaival, hogy a mai median meres utan lenyugtassak a fidesz szavazokat. :mrgreen:
viszont erdekesseg, hogy az oktoberi 9 szazalekos elonybol most novemberre mar csak 6 szazalek maradt meg naluk is.

kozvelemenykutatasok hitelessege ide, hitelessege oda, honaprol honapra egyre inkabb latni azt a tendenciat, hogy huz el a tisza / szukul az ollo ( megrendelotol fuggoen ) szinte minden kozvelemenykutatonal.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. november 28., csütörtök 17:24

kiserik írta: Még egy embert nevezett meg Trump az orosz-ukrán háborúval kapcsolatosan. A különmegbízottat. Várom vele kapcsolatban is a magyarázatot, hogy ő is a nagy Pompeo-i (most nem hagytam ki egy 'p'-t sem, remélem :) ) terv híve. Én egy mondatot azért idéznék tőle:

“What we should not continue to do is to send arms to a stalemate that Ukraine will eventually find difficult to win,”
hát figyelj, a 2 leginkább fontos ember a dologban, az elrettentés híve, hogy most egy kevésbé fajsúlyos 3. mást képvisel, az nem hinném, hogy azt jelenti, hogy tuti az ő akarata fog érvényesülni

viszont meglep, hogy 444-ről tájékozódsz :D

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 28., csütörtök 16:52

https://444.hu/2024/11/27/a-fidesz-szob ... pletest-is
Ezt csak olvassátok el, félemetes... :lol:
A Fidesz 1992-ben élesen elítélte Csurka írását, Kövér László szerint szalonképessé tették a náci nézeteket azzal, hogy a parlamentben vitáztak a pamfletről.
Most, 32 évvel később a fideszes holdudvar konferenciát rendezett az első virtigli szélsőjobboldali politikusnak, Lakiteleken pedig szobrot állítanak neki.
:shutup:

Gulyás Gergely Szájerről
Szóval szerinte jogilag csak annyi baj volt, hogy többen voltak egy helyen.

Valahogy a rendőrségi felvételeken nem csak ez tűnt gondnak :lol:

Gondolom menekülni a rendőrség elől és lemászni ablakokon és ereszeken keresztül full rendben van :lol:

Teljesen szürreális miket képesek az emberek pofájába hazudni nap mint nap

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. november 28., csütörtök 16:20

BLevi96 írta:
Szalay-Bobrovniczky Kristóf(Honvédelmi miniszter):
"Hamis az ember, hamis a kép, kamu az egyenruha, idegen a zsold, és idegen érdeket képvisel. Magyar Péter nem hazája katonája, hanem a háborúpárti Brüsszel csicskása!"

Süllyed a színvonal, de ő legalább felfogta hogy AI.
Bobr kur.wa
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. november 28., csütörtök 16:02

Szalay-Bobrovniczky Kristóf(Honvédelmi miniszter):
"Hamis az ember, hamis a kép, kamu az egyenruha, idegen a zsold, és idegen érdeket képvisel. Magyar Péter nem hazája katonája, hanem a háborúpárti Brüsszel csicskása!"

Süllyed a színvonal, de ő legalább felfogta hogy AI.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 28., csütörtök 15:57

Még egy embert nevezett meg Trump az orosz-ukrán háborúval kapcsolatosan. A különmegbízottat. Várom vele kapcsolatban is a magyarázatot, hogy ő is a nagy Pompeo-i (most nem hagytam ki egy 'p'-t sem, remélem :) ) terv híve. Én egy mondatot azért idéznék tőle:

“What we should not continue to do is to send arms to a stalemate that Ukraine will eventually find difficult to win,”
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 28., csütörtök 15:24

Metropol telibe benyalt egy AI képet.... Komolyan mondom hihetetlen... :lol:

Ha meg direkt tették ki még gázabb :kalapos:

https://i.ibb.co/WKzNSGH/image.png

:kalapos:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 28., csütörtök 15:00

A közvélemény-kutatások egy ideig, de talán soha nem lesznek olyan pontosak, mint mondjuk 10-15 éve. Az antiestablishment választók nem nyilatkoznak, vagy egyenesen hazudnak a közvélemény-kutatóknak az ellenkampány hatására, mert a rendszer részeinek tartják ezeket is. Már az exit pollok sem pontosak a jelenség miatt, amelyek azok szoktak lenni, hiszen azokat közvetlenül a szavazatok leadása után készítik, így mindenkinek van pontos válasza, kire szavazott.
Ez oldalaktól teljesen független. 4 éve Trumpék sem akarták elhinni, hogy rekordszámú szavazó ment el voksolni Bidenre, pedig nekik is voltak közvélemény-kutatásaik.

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. november 28., csütörtök 14:51

halamadrid írta:
lzoltan írta:

Úgy mint ahogy Harris vezetett Trump ellen, vagy a nagy összefogás a fidesz ellen?

Ezek a felmérések már a kampány része, hogy a tiszások azt érezzék hogy nem feleslegesen szavaznak. Véleményem szerint olyan sok minden nem változott még az EP választás óta
Mindkettőt egálra mérték, végül pedig 50%-ot szerzett Trump, míg 48,4-et Harris.
Mintha nem lehetne mindezt betudni a hibahatárnak és az aznapi mozgósításnak. Ne vicceljünk már :lol:
Persze én is túlzónak érzem, szerintem a valóság valahol a Medián és a Publicus között lehet, vagyis stabil Tisza-előny. Azt azonban még mindig nem tudom felfogni, hogy hogy jutnak el a zinternett nélküli nyugdíjasokhoz, hogy vonják be őket érdemben a közvélemény kutatásokba.
+ A külhoni magyarok sincsenek benne, de MP potenciális országjárása szerintem segít majd, hogy mozgósítsák magukat az ottani fiatalok, hisz ha jól tudom, csak a 20% szokott átlagosan szavazni. Ráadásul nem is kell ehhez 1000 km-et utazniuk.

Amúgy nem tudom volt-e, de a Patrióta csinált egy szavazást a YT-on, hogy a jelenlegi 4 legnagyobb párt küzül kire szavaznának az emberek. Ment a Reddit csoportba, és mire MP elérte a 34%-ot, törölte is az illiberális demokrácia.
https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... i%C3%B3ta/
Azért voltak nagyon érdekes mérések egyes államokban. Pl Iowa... 3% Harris előnyből 13%-os Trump győzelem.
https://telex.hu/kulfold/2024/11/05/ki- ... a-mindenki
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. november 28., csütörtök 14:26

swfan írta:
halamadrid írta:
Azt azonban még mindig nem tudom felfogni, hogy hogy jutnak el a zinternett nélküli nyugdíjasokhoz, hogy vonják be őket érdemben a közvélemény kutatásokba.
Telefonon? :) hogy érted, hogy nehéz őket bevonni?
Nem a megbízhatóságukat krédőjeleztem meg, csupán azt nem értem, hogy milyen képlet alapján mérnek. Pl. 500 sms, 500 telefonhívás? Sokszor még a telefon sem igazságos az idősek bevonására nézve, mert a fiatalok és középkorúak nagyjából mindig maguknál tartják azt, az idősek meg szerintem kevésbé.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 28., csütörtök 14:23

halamadrid írta:
lzoltan írta:

Úgy mint ahogy Harris vezetett Trump ellen, vagy a nagy összefogás a fidesz ellen?

Ezek a felmérések már a kampány része, hogy a tiszások azt érezzék hogy nem feleslegesen szavaznak. Véleményem szerint olyan sok minden nem változott még az EP választás óta
Azt azonban még mindig nem tudom felfogni, hogy hogy jutnak el a zinternett nélküli nyugdíjasokhoz, hogy vonják be őket érdemben a közvélemény kutatásokba.
Telefonon? :) hogy érted, hogy nehéz őket bevonni?

halamadrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. november 28., csütörtök 14:14

lzoltan írta:
'shutterisland írta: nem tudom, volt e itt a hsz rengetegben, de a tisza 11 szazalekkal uti a fideszt a mediannal. :ozil:

Mindkettőt egálra mérték, végül pedig 50%-ot szerzett Trump, míg 48,4-et Harris.
Mintha nem lehetne mindezt betudni a hibahatárnak és az aznapi mozgósításnak. Ne vicceljünk már :lol:
Persze én is túlzónak érzem, szerintem a valóság valahol a Medián és a Publicus között lehet, vagyis stabil Tisza-előny. Azt azonban még mindig nem tudom felfogni, hogy hogy jutnak el a zinternett nélküli nyugdíjasokhoz, hogy vonják be őket érdemben a közvélemény kutatásokba.
+ A külhoni magyarok sincsenek benne, de MP potenciális országjárása szerintem segít majd, hogy mozgósítsák magukat az ottani fiatalok, hisz ha jól tudom, csak a 20% szokott átlagosan szavazni. Ráadásul nem is kell ehhez 1000 km-et utazniuk.

Amúgy nem tudom volt-e, de a Patrióta csinált egy szavazást a YT-on, hogy a jelenlegi 4 legnagyobb párt küzül kire szavaznának az emberek. Ment a Reddit csoportba, és mire MP elérte a 34%-ot, törölte is az illiberális demokrácia.
https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... i%C3%B3ta/

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 28., csütörtök 13:27

istimester írta:
swfan írta:

Te el is olvasod a cikkeket amiket linkelsz?

VH: Elismerte a Harris-kampány a manipulációt - mintha maguk a demokraták manipulálták volna a pollokat. Te is azt akarod sugallni, hogy ezek a magyar pollok a Tisza párt kampányának részei...

Ezzel szemben: We Were Surprised Public Polls "Showed Us With Leads We Never Saw" In Internal Polls

Tehát meglepődtek, hogy egyes publikus pollok (amikhez a Demokratáknak semmi köze) vezetést mutattak, miközben a saját belső méréseik (amik valószínűleg drágábbak és pontosabbak is voltak) pedig nem.

Semmiféle "manipuláció" nincs, csak az a helyzet, hogy ezeknek a kutatásoknak van egy hibahatára (jellemzően 3%), amin belül bármi lehet. Semmilyen poll nem mért valódi Harris vezetést, gyakorlatilag 1%-on belül volt a két jelölt végig.

A mostani Medián felmérésben 11% a különbség, ez bőven túl van a hibahatáron. Azt mondani, hogy nem sok minden változott a választás óta, háát, finoman szólva sem állja meg a helyét
Ez a "botrány" nem a mérésekről szól, hanem arról, hogy ezt állítólag a támogatóikkal és saját DNC vezetésükkel is "elfelejtették" közölni. Így egy csomó pénzt feleslegesen elégettek. Mondhatni demokrata belügy.

Ha te mint Átlag János a linkelt oldalon néha rápillantasz a méréseket átlagoló oldalra, láthatod, hogy a swing államokban végig Trump fölényt mértek. Én így fogadtam biztosra.

Ha DNC vezetőként, ezerszer több erőforrásból gazdálkodva nem tudsz ennyi adatod értelmezni, akkor messze underaverage kognitív képeségekkel rendelkezel vagy ami valószínűbb, hazudsz és hárítod a felelősséget. Ebben az esetben csak szokásos módon hazudoznak és pár tanácsadóra akarják rálocsolni a felelősséget.
Ez tiszta sor, de az eredeti komment nem erről szólt :) felőlem a demokraták úgy oldják meg a problémáikat, ahogy akarják

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 28., csütörtök 13:18

Realista24 írta: Mi van a rubellel?
Valószínűleg (állítólag) mostanra égették el a valutatartalékjaikat (Dollar, Euro, Yuan), amiket még békeidőben, az egyre inkább emelkedő gáz- és olajáraknak köszönhetően halmoztak fel az elmúlt 20 évben. (Ezért is tartom bullshitnek az oroszok vádjait, hogy nem voltak egyenrangú partnerként kezelve, miközben az EU fizetett mindig, mint a kiskatona)
Nem volt olcsó mulatság csaknem 3 évig mesterségesen fenntartani a keresletet a rubel iránt.

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2024. november 28., csütörtök 13:15

swfan írta:
lzoltan írta:
https://www.realclearpolitics.com/video ... howed.html

szerintem ez elég valós nem?

a másik oldalról, minden propaganda amit nem akarunk elhinni.
Te el is olvasod a cikkeket amiket linkelsz?

VH: Elismerte a Harris-kampány a manipulációt - mintha maguk a demokraták manipulálták volna a pollokat. Te is azt akarod sugallni, hogy ezek a magyar pollok a Tisza párt kampányának részei...

Ezzel szemben: We Were Surprised Public Polls "Showed Us With Leads We Never Saw" In Internal Polls

Tehát meglepődtek, hogy egyes publikus pollok (amikhez a Demokratáknak semmi köze) vezetést mutattak, miközben a saját belső méréseik (amik valószínűleg drágábbak és pontosabbak is voltak) pedig nem.

Semmiféle "manipuláció" nincs, csak az a helyzet, hogy ezeknek a kutatásoknak van egy hibahatára (jellemzően 3%), amin belül bármi lehet. Semmilyen poll nem mért valódi Harris vezetést, gyakorlatilag 1%-on belül volt a két jelölt végig.

A mostani Medián felmérésben 11% a különbség, ez bőven túl van a hibahatáron. Azt mondani, hogy nem sok minden változott a választás óta, háát, finoman szólva sem állja meg a helyét
Ez a "botrány" nem a mérésekről szól, hanem arról, hogy ezt állítólag a támogatóikkal és saját DNC vezetésükkel is "elfelejtették" közölni. Így egy csomó pénzt feleslegesen elégettek. Mondhatni demokrata belügy.

Ha te mint Átlag János a linkelt oldalon néha rápillantasz a méréseket átlagoló oldalra, láthatod, hogy a swing államokban végig Trump fölényt mértek. Én így fogadtam biztosra.

Ha DNC vezetőként, ezerszer több erőforrásból gazdálkodva nem tudsz ennyi adatod értelmezni, akkor messze underaverage kognitív képeségekkel rendelkezel vagy ami valószínűbb, hazudsz és hárítod a felelősséget. Ebben az esetben csak szokásos módon hazudoznak és pár tanácsadóra akarják rálocsolni a felelősséget.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 28., csütörtök 13:03

Realista24 írta: Mi van a rubellel?
Beütöttek a "nemműködő" szankciók

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 28., csütörtök 12:57

Mi van a rubellel?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. november 28., csütörtök 12:20

swfan írta:
lzoltan írta:
https://www.realclearpolitics.com/video ... howed.html

szerintem ez elég valós nem?

a másik oldalról, minden propaganda amit nem akarunk elhinni.
Azt mondta, hogy véleménye szerint semmi nem változott.

Véleményem szerint ez megállja a helyét. :mrgreen:

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. november 28., csütörtök 11:17

lzoltan írta:
'shutterisland írta:

szerintem sem realis kulonbseg, de mikor volt utoljara, hogy ilyet mernek a fidesz ellen ?
azert ez mar boven a hibahataron felul van, illetve a korfa se fogja ezt am javitni roganeknak.
tenyleg rohadt nagy bajban a fidesz.
egyetértek, hogy romlik a fidesz helyzete, de én 2030-ra várom a végét. Addigra tervezte Orbán, hogy lelép (tudom hogy említette már 2034-et is, de ránézésre nincs jó kondiban)
Szerintem a Fidesz már nem tud megújulni. Véleményem szerint 2026-ig bőven rombolni fognak még Magyar Péter imidzsén annyit hogy ne tudjon előzni. Magyar Péter is tenni fog érte hogy ez megtörténjen, mert az egyértelmű, hogy nem egy kikezdhetetlen jó fiú (enyhén fogalmazva). 2/3-ad már nem hiszem hogy lesz, de a fidesz úgy is nyakon önti az embereket ingyen pénzzel a választás évében, bármi áron is, mint ahogy megtette előzőleg is.
Naiv dolog azt gondolni, hogy Orban onszantabol barmikor lemondana a hatalomrol. Nagyon nem is teheti meg azok utan, hogy milyen mertekben kompromitalodott a csaladja es a hozza kozel allok.

Egyebkent aki tudja, hogy hogyan mukodik a hibahatar, annal nem kerdes hogy minimum atvette a vezetest a Tisza. De azert meg varjunk meg tobb kutatast is.

En azt latom hogy a Fidesz teljesen elvesztette a hatorszagat. Ma mar csak szinte kizarolag a kitartottak es megvezetett szegenyek allnak mellettuk, ott sem mindenki onszantabol.

Vissza: