Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
ferni

Re: Politika

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 29., péntek 13:15

Amúgy Jucika új palija tett ki egy jelentést pár hete, az Állami Számvevőszék vizsgált gyermekvédelemmel kapcsolatos dolgokat.
Itt elérhető teljes pompájában

De mivel gondolom senki nem fog elolvasni 66 oldalt:
Itt van összefoglalva

Azért itt is jó volt az időzítés... :lol:
Nincs konkrétan ilyen jogszabály, hogy kötelesek beengedni.
Természetesen nem vagyok képben az EUs jogszabályokkal, mert a magyart gyakorlatilag felesleges is vizsgálni, mert semmit nem ér.

Attól ez még egy részletkérdés, a gond az állapotokkal van ugyanúgy.

Érdemes megnézni a mai produkciót, mert nagyon kemény volt.

Ez a Cséplőné meg 1 órán át bújt kussban szégyenében, azt se tudta mit csináljon magával.
És ezek nem jól kiragadott momentumok, bármikor beleteker az ember ilyen arcot vág.... :lol:

Állami Számvevőszék mondta ki gáz a fizu.... Nem csak MP...

Nettó 300k az ÁTLAGbér

Fideszföldjén az tudjuk hogy működik, hogy akkor egy tényleg átlag dolgozó mennyit kaphat...

Kis részletek még:
https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... ddddddddd/
https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... t%C3%BCnk/

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 29., péntek 13:10

átlagembernek nyilván vmi engedély kell az adott hely vezetőjétől a belépéshez.
már csak az a kérdés, hogy milyen indokkal tagadják meg az engedély kiadását, mit kell ugye titkolni?
nem lopni (nincs is mit :lol: :coffee: ) vagy fajtalankodni menne az ember gondolom, hanem körbenézni, hogy mit lehet segíteni - és valóban indirekt módon beletaposni a jelenlegi kormányba, amiért ilyenek az állapotok. szóval ha nem adnak engedélyt, az nálam büntetőjogi tétel, gyermekvédelmi törvényt szegnek vele, vmi jogásszal biztos rámennék a témára.
thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 29., péntek 13:06

hehetheoriginal írta:
RealVazquez írta:

Megfordítom: milyen jogon nem engedik be?
En ugy tudtam, mint megvalasztott kepviselo, joga van bemenni, nem akadalyozhatjak.
Eleg balfasz is lenne a jogalkotas, ha nem igy lenne
Ez a jog csak a magyar országgyűlési képviselőket illeti meg, az EP-képviselőket nem.
RealVazquez írta:
swfan írta: Nincs konkrétan ilyen jogszabály, hogy kötelesek beengedni.
Ez már egy jobb kérdés :D elvileg MP-re ugyanazok a jogszabályok vonatkoznak, mint ránk, egyszerű pórnépre ebben az esetben. Nem tudom, hogy ha Te vagy én akarnánk bemenni, annak milyen feltételei vannak :D

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 29., péntek 12:58

RealVazquez írta:
En ugy tudtam, mint megvalasztott kepviselo, joga van bemenni, nem akadalyozhatjak.
Eleg balfasz is lenne a jogalkotas, ha nem igy lenne
thereisonly1ronaldo

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2024. november 29., péntek 12:57

:goat:

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2024. november 29., péntek 12:39

Lázár úr kitalálta, hogy magánpénzből lehet vasútállomásokat felépíteni! :sziv:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 29., péntek 11:20

Nincs konkrétan ilyen jogszabály, hogy kötelesek beengedni.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 29., péntek 11:05

Hogy izzad végig ez a két nyomorult.
A nő meg végig kussban összeszorult seggel.

Magyar Péter megkísérel bemenni a bicskei gyermekotthonba

Megint kitolnak pár bohócot, hogy állják a sarat és ennyivel letudják, ez a szomorú, de legalább végre fel vannak kérdezve, hogy mégis mi a fenét csináltak 14 év alatt..

Amúgy mint egy magyar EP képviselő engedélyezték neki, hogy meglátogasson egy francia, strasbourgi gyermekotthont, de a magyart, na azt nem lehet.... :lol:

Megint csinálják a full jogszabály ellenes faszságaikat és végig kell nézni, hogy konkrétan a jogállamiság utolsó morzsái is eltűnni látszanak, már ha volt is belőle eddig is.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. november 28., csütörtök 19:19

na a szazadveg is kijott gyors a szamaival, hogy a mai median meres utan lenyugtassak a fidesz szavazokat. :mrgreen:
viszont erdekesseg, hogy az oktoberi 9 szazalekos elonybol most novemberre mar csak 6 szazalek maradt meg naluk is.

kozvelemenykutatasok hitelessege ide, hitelessege oda, honaprol honapra egyre inkabb latni azt a tendenciat, hogy huz el a tisza / szukul az ollo ( megrendelotol fuggoen ) szinte minden kozvelemenykutatonal.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. november 28., csütörtök 17:24

kiserik írta: Még egy embert nevezett meg Trump az orosz-ukrán háborúval kapcsolatosan. A különmegbízottat. Várom vele kapcsolatban is a magyarázatot, hogy ő is a nagy Pompeo-i (most nem hagytam ki egy 'p'-t sem, remélem :) ) terv híve. Én egy mondatot azért idéznék tőle:

“What we should not continue to do is to send arms to a stalemate that Ukraine will eventually find difficult to win,”
hát figyelj, a 2 leginkább fontos ember a dologban, az elrettentés híve, hogy most egy kevésbé fajsúlyos 3. mást képvisel, az nem hinném, hogy azt jelenti, hogy tuti az ő akarata fog érvényesülni

viszont meglep, hogy 444-ről tájékozódsz :D

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 28., csütörtök 16:52

https://444.hu/2024/11/27/a-fidesz-szob ... pletest-is
Ezt csak olvassátok el, félemetes... :lol:
A Fidesz 1992-ben élesen elítélte Csurka írását, Kövér László szerint szalonképessé tették a náci nézeteket azzal, hogy a parlamentben vitáztak a pamfletről.
Most, 32 évvel később a fideszes holdudvar konferenciát rendezett az első virtigli szélsőjobboldali politikusnak, Lakiteleken pedig szobrot állítanak neki.
:shutup:

Gulyás Gergely Szájerről
Szóval szerinte jogilag csak annyi baj volt, hogy többen voltak egy helyen.

Valahogy a rendőrségi felvételeken nem csak ez tűnt gondnak :lol:

Gondolom menekülni a rendőrség elől és lemászni ablakokon és ereszeken keresztül full rendben van :lol:

Teljesen szürreális miket képesek az emberek pofájába hazudni nap mint nap

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. november 28., csütörtök 16:20

BLevi96 írta:
Szalay-Bobrovniczky Kristóf(Honvédelmi miniszter):
"Hamis az ember, hamis a kép, kamu az egyenruha, idegen a zsold, és idegen érdeket képvisel. Magyar Péter nem hazája katonája, hanem a háborúpárti Brüsszel csicskása!"

Süllyed a színvonal, de ő legalább felfogta hogy AI.
Bobr kur.wa
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. november 28., csütörtök 16:02

Szalay-Bobrovniczky Kristóf(Honvédelmi miniszter):
"Hamis az ember, hamis a kép, kamu az egyenruha, idegen a zsold, és idegen érdeket képvisel. Magyar Péter nem hazája katonája, hanem a háborúpárti Brüsszel csicskása!"

Süllyed a színvonal, de ő legalább felfogta hogy AI.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 28., csütörtök 15:57

Még egy embert nevezett meg Trump az orosz-ukrán háborúval kapcsolatosan. A különmegbízottat. Várom vele kapcsolatban is a magyarázatot, hogy ő is a nagy Pompeo-i (most nem hagytam ki egy 'p'-t sem, remélem :) ) terv híve. Én egy mondatot azért idéznék tőle:

“What we should not continue to do is to send arms to a stalemate that Ukraine will eventually find difficult to win,”
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 28., csütörtök 15:24

Metropol telibe benyalt egy AI képet.... Komolyan mondom hihetetlen... :lol:

Ha meg direkt tették ki még gázabb :kalapos:

https://i.ibb.co/WKzNSGH/image.png

:kalapos:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 28., csütörtök 15:00

A közvélemény-kutatások egy ideig, de talán soha nem lesznek olyan pontosak, mint mondjuk 10-15 éve. Az antiestablishment választók nem nyilatkoznak, vagy egyenesen hazudnak a közvélemény-kutatóknak az ellenkampány hatására, mert a rendszer részeinek tartják ezeket is. Már az exit pollok sem pontosak a jelenség miatt, amelyek azok szoktak lenni, hiszen azokat közvetlenül a szavazatok leadása után készítik, így mindenkinek van pontos válasza, kire szavazott.
Ez oldalaktól teljesen független. 4 éve Trumpék sem akarták elhinni, hogy rekordszámú szavazó ment el voksolni Bidenre, pedig nekik is voltak közvélemény-kutatásaik.

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. november 28., csütörtök 14:51

halamadrid írta:
lzoltan írta:

Úgy mint ahogy Harris vezetett Trump ellen, vagy a nagy összefogás a fidesz ellen?

Ezek a felmérések már a kampány része, hogy a tiszások azt érezzék hogy nem feleslegesen szavaznak. Véleményem szerint olyan sok minden nem változott még az EP választás óta
Mindkettőt egálra mérték, végül pedig 50%-ot szerzett Trump, míg 48,4-et Harris.
Mintha nem lehetne mindezt betudni a hibahatárnak és az aznapi mozgósításnak. Ne vicceljünk már :lol:
Persze én is túlzónak érzem, szerintem a valóság valahol a Medián és a Publicus között lehet, vagyis stabil Tisza-előny. Azt azonban még mindig nem tudom felfogni, hogy hogy jutnak el a zinternett nélküli nyugdíjasokhoz, hogy vonják be őket érdemben a közvélemény kutatásokba.
+ A külhoni magyarok sincsenek benne, de MP potenciális országjárása szerintem segít majd, hogy mozgósítsák magukat az ottani fiatalok, hisz ha jól tudom, csak a 20% szokott átlagosan szavazni. Ráadásul nem is kell ehhez 1000 km-et utazniuk.

Amúgy nem tudom volt-e, de a Patrióta csinált egy szavazást a YT-on, hogy a jelenlegi 4 legnagyobb párt küzül kire szavaznának az emberek. Ment a Reddit csoportba, és mire MP elérte a 34%-ot, törölte is az illiberális demokrácia.
https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... i%C3%B3ta/
Azért voltak nagyon érdekes mérések egyes államokban. Pl Iowa... 3% Harris előnyből 13%-os Trump győzelem.
https://telex.hu/kulfold/2024/11/05/ki- ... a-mindenki
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. november 28., csütörtök 14:26

swfan írta:
halamadrid írta:
Azt azonban még mindig nem tudom felfogni, hogy hogy jutnak el a zinternett nélküli nyugdíjasokhoz, hogy vonják be őket érdemben a közvélemény kutatásokba.
Telefonon? :) hogy érted, hogy nehéz őket bevonni?
Nem a megbízhatóságukat krédőjeleztem meg, csupán azt nem értem, hogy milyen képlet alapján mérnek. Pl. 500 sms, 500 telefonhívás? Sokszor még a telefon sem igazságos az idősek bevonására nézve, mert a fiatalok és középkorúak nagyjából mindig maguknál tartják azt, az idősek meg szerintem kevésbé.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 28., csütörtök 14:23

halamadrid írta:
lzoltan írta:

Úgy mint ahogy Harris vezetett Trump ellen, vagy a nagy összefogás a fidesz ellen?

Ezek a felmérések már a kampány része, hogy a tiszások azt érezzék hogy nem feleslegesen szavaznak. Véleményem szerint olyan sok minden nem változott még az EP választás óta
Azt azonban még mindig nem tudom felfogni, hogy hogy jutnak el a zinternett nélküli nyugdíjasokhoz, hogy vonják be őket érdemben a közvélemény kutatásokba.
Telefonon? :) hogy érted, hogy nehéz őket bevonni?

halamadrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. november 28., csütörtök 14:14

lzoltan írta:
'shutterisland írta: nem tudom, volt e itt a hsz rengetegben, de a tisza 11 szazalekkal uti a fideszt a mediannal. :ozil:

Mindkettőt egálra mérték, végül pedig 50%-ot szerzett Trump, míg 48,4-et Harris.
Mintha nem lehetne mindezt betudni a hibahatárnak és az aznapi mozgósításnak. Ne vicceljünk már :lol:
Persze én is túlzónak érzem, szerintem a valóság valahol a Medián és a Publicus között lehet, vagyis stabil Tisza-előny. Azt azonban még mindig nem tudom felfogni, hogy hogy jutnak el a zinternett nélküli nyugdíjasokhoz, hogy vonják be őket érdemben a közvélemény kutatásokba.
+ A külhoni magyarok sincsenek benne, de MP potenciális országjárása szerintem segít majd, hogy mozgósítsák magukat az ottani fiatalok, hisz ha jól tudom, csak a 20% szokott átlagosan szavazni. Ráadásul nem is kell ehhez 1000 km-et utazniuk.

Amúgy nem tudom volt-e, de a Patrióta csinált egy szavazást a YT-on, hogy a jelenlegi 4 legnagyobb párt küzül kire szavaznának az emberek. Ment a Reddit csoportba, és mire MP elérte a 34%-ot, törölte is az illiberális demokrácia.
https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... i%C3%B3ta/

Vissza: