csababarca írta:
swfan írta:
Nincs konkrétan ilyen jogszabály, hogy kötelesek beengedni.
De van.
Ezt kaptuk mi szeptember elején:
"Az európai parlamenti képviselők belépési, intézménylátogatási jogáról az Európai Parlament magyarországi képviselőinek jogállásáról szóló 2004. évi LVII. törvény (továbbiakban: EU törvény) rendelkezik. Az EU törvény 17.§-a az Ogytv. fenti hivatkozott szabályaihoz hasonlóan az alábbiakat rögzíti: " Az állami szervek kötelesek az Európai Parlament képviselői részére a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni"
..."
"tájékoztatást kérhet, előzetes egyeztetés után. A tájékoztatásnak módja lehet az írásbeli tájékoztatás kérése, de módja lehet az igazgatótól a személyes látogatás alkalmával történő tájékoztatáskérés is. "
"A képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint közintézetekhez, közintézményekhez belépésre jogosít, tehát személyes látogatás esetén az igazgatók kötelezzék az ogy. vagy eu. parlamenti képviselőt, hogy az intézménybe történő belépést megelőzően mutassák fel képviselői igazolványukat, melynek elmaradása esetén a látogatás megtagadható."
Mit kaptatok pontosan, milyen dokumentumból van ez, ha szabad tudni?
Az említett törvény itt van:
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0400057.tv
Az első idézett mondat valóban benne van ("Az állami szervek kötelesek az Európai Parlament képviselői részére a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni")
A többi idézet mondatot, vagy hasonlót nem találtam benne, szóval tényleg érdekel, azok honnan jöttek
hehetheoriginal írta:
én is így tudtam/hallottam, swfan szégyelld el magad.
Sajna nem találom most, de én meg pont ennek kapcsán olvastam talán a Telexen egy cikkben, hogy amúgy a jogszabályban nincs arról szó, hogy be kellene engedni