Politika
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Re: Politika
De most egy pezsgőt se ihat már meg?
Az viszont mennyire rendben van, amikor Vitya megy hellóröfikezni két stampó között, majd posztolják is ki, ahogy pálinkázik?
Az én szememben amúgy mindkettő rendben van.
Cegó meg megint Honttal együtt berohant tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe.
Két félkegyelmű.
Az viszont mennyire rendben van, amikor Vitya megy hellóröfikezni két stampó között, majd posztolják is ki, ahogy pálinkázik?
Az én szememben amúgy mindkettő rendben van.
Cegó meg megint Honttal együtt berohant tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe.
Két félkegyelmű.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
https://www.reddit.com/r/hungary/s/H3yXrlsOU6Kercsó írta:nem tudom, hánykor készült a fotó, de az a bár reggel 8-kor nyitgutihaz14 írta: petyko facen:
Hogy mũködik a rogáni hazugsággyár?
Ma délelőtt leültem a csodálatosan felújított londoni St. Prancas vasútállomáson egy délelőtt egyébként zárva lévő pezsgőbárban a díszletként kint hagyott poharak és üres pezsgősüvegek elé.
Rogánék egy óra múlva teleokádták a teljes propagandájukat, hogy délelőtt luxus pezsgőt vedelve alkoholizálok, miközben szegény Lázár János keményen dolgozik. Az egyik lap 105 ezres, a másik 60 ezres pezsgőről ír…
Még jó, hogy odaírtam, hogy zárva volt a bár
Tóni,
csalódtam benned, a gatyámról már meg se kérdezitek a szakértőket?
(most lehet kapufát lőtt Petyánk)
15 másodpercbe telt a pohár alapján beazonosítani a pezsgőbárt
https://maps.app.goo.gl/ctSpwnqFryiMSSux6
8-tol az etterem resze nyit, a bar 11-tol.. de hihetetlen hogy ilyen lenyegtelen dolgokrol kell megint beszelni a mediaban, nyilvan ez a legfontosabb. Mar en is redditet kell hozzak, ott legalabb a sok belpesti lipsi rendesen utanajar.
- Kercsó
- Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham
nem tudom, hánykor készült a fotó, de az a bár reggel 8-kor nyitgutihaz14 írta: petyko facen:
Ma délelőtt leültem a csodálatosan felújított londoni St. Prancas vasútállomáson egy délelőtt egyébként zárva lévő pezsgőbárban a díszletként kint hagyott poharak és üres pezsgősüvegek elé.
Rogánék egy óra múlva teleokádták a teljes propagandájukat, hogy délelőtt luxus pezsgőt vedelve alkoholizálok, miközben szegény Lázár János keményen dolgozik. Az egyik lap 105 ezres, a másik 60 ezres pezsgőről ír…
Tóni,
(most lehet kapufát lőtt Petyánk)
15 másodpercbe telt a pohár alapján beazonosítani a pezsgőbárt
https://maps.app.goo.gl/ctSpwnqFryiMSSux6
#whatisyourexcuse
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
- nzooli93
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Itt szerintem az élelmiszerboltok látogatottsága nem túl mérvadó( egyéni vélemény, semmi statisztikám nincs rá,meg utána se néztem).
Ennie ugye kell az embernek ,nyugdíjasok is napi szinten járnak kb, meg karácsonykor eleve túlkompenzál mindenki (hitelből,így-vagy úgy, mindegy) .
Sokkal jobban látszik a szórakoztató iparhoz kapcsolódó helyeken/boltokon a gazdasági hatás. Ugye rengeteg kocsma,pizzéria,kajálda, szórakozóhely zárt be, sok olyan is aminek 80-100 éves múltja is volt akár, és nem hiszem ,hogy azért mert az emberek inkább szombat este x-faktort néznének egy jó kajálás+borozás helyett,csak hát...
Ennie ugye kell az embernek ,nyugdíjasok is napi szinten járnak kb, meg karácsonykor eleve túlkompenzál mindenki (hitelből,így-vagy úgy, mindegy) .
Sokkal jobban látszik a szórakoztató iparhoz kapcsolódó helyeken/boltokon a gazdasági hatás. Ugye rengeteg kocsma,pizzéria,kajálda, szórakozóhely zárt be, sok olyan is aminek 80-100 éves múltja is volt akár, és nem hiszem ,hogy azért mert az emberek inkább szombat este x-faktort néznének egy jó kajálás+borozás helyett,csak hát...
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
swfan írta:Ezek számok. Nem egyik vagy másik média ferdítése. Ráadásul ezeket a számokat az állami hivatal, a KSH közli.kiserik írta:
Amit látsz, az csak a kormány hazugsága. A szemed téved, de a statisztikák, a mutatók nem.
Erre szoktam mondani, hogy hazudik ez is meg az is és valahol félúton van az igazság. A kormánymédia azt mondja, hogy fejlődik a gazdaság. Az ellenzéki média még azt, hogy éhen fognak halni az emberek. Az igazság meg, hogy lehetne jobb is, meg rosszabb is, de alapvetően az átlagpolgár élete nem szar.
Én továbbra is ajánlom, hogy mindenki fogyasszon minden oldalról média terméket, mert csak akkor lesz igazi rálátása a dolgokra.
Egyébként a gazdasági miniszter, Nagy Márton is azon toporzékol, hogy nem fogyaszt a magyar, és hogyan lehetne a fogyasztást jövőre növelni
En ugy latom, hogy Nagy Marton eppen (mas temaban ugyan, kiskereskedelem) beleall a KSH adataiba es elmondja, hogyan is kellene azt szamolni plusz azt kommunikalja, hogy minden szipiszuper. Szoval nagyon nem adnek arra, amit eppen mond.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Baszki, nem egy 400 fos faluban elek, ahol nincs csak egy kisbolt
Irok egy remek peldat, elviszem a gyereket edzesre, van masfel oram, hogy eltoltsem az idot, semmi hasznosat nem csinalok, ha haver nem er ra kavezni, igy bemegyek aldiba, csovon van.
Aztan megnezem az auchant, csovon van, es a vegen meg az intersparra is van idom, ami szinten rogyasig van.
Ez lehet hetfo, szerda, csutortok, vagy eppen pentek, ho eleje, kozepe, vege. Mindegy.
Napkozben spar, interspar, tapasztalat ugyanez, legurgok ebednek alapanyagert, es nem erek haza idoben, mert annyian vannak a penztarnal.
Elmult par hetben tobsbszor voltam obiban, ket harom penztar uzemel + önki penztarak.
Stb. de nekem mindegy, mindenki azt hisz el amit akar, en azt, amit latok.
Nem tudom pontosan mi a keplete ennek a mutatonak, de ha az össz egyeni fogyasztas / össz lakossag, akkor ennek egyik fo eleme lehet az oregedo, egyre nagyobb reteget kepviselo nyugdijasok es/vagy a melyszegenysegben elok, akik annyit sem tudnak kolteni, amennyit eddig.
Amugy ez egy 2023as adatokon alapulo kimutatas, ha jol olvasom.
Irok egy remek peldat, elviszem a gyereket edzesre, van masfel oram, hogy eltoltsem az idot, semmi hasznosat nem csinalok, ha haver nem er ra kavezni, igy bemegyek aldiba, csovon van.
Aztan megnezem az auchant, csovon van, es a vegen meg az intersparra is van idom, ami szinten rogyasig van.
Ez lehet hetfo, szerda, csutortok, vagy eppen pentek, ho eleje, kozepe, vege. Mindegy.
Napkozben spar, interspar, tapasztalat ugyanez, legurgok ebednek alapanyagert, es nem erek haza idoben, mert annyian vannak a penztarnal.
Elmult par hetben tobsbszor voltam obiban, ket harom penztar uzemel + önki penztarak.
Stb. de nekem mindegy, mindenki azt hisz el amit akar, en azt, amit latok.
Nem tudom pontosan mi a keplete ennek a mutatonak, de ha az össz egyeni fogyasztas / össz lakossag, akkor ennek egyik fo eleme lehet az oregedo, egyre nagyobb reteget kepviselo nyugdijasok es/vagy a melyszegenysegben elok, akik annyit sem tudnak kolteni, amennyit eddig.
Amugy ez egy 2023as adatokon alapulo kimutatas, ha jol olvasom.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Ezek számok. Nem egyik vagy másik média ferdítése. Ráadásul ezeket a számokat az állami hivatal, a KSH közli.kiserik írta:Amit látsz, az csak a kormány hazugsága. A szemed téved, de a statisztikák, a mutatók nem.Realista24 írta:
En csak irom amit latok.
Boltok fullon, rotyog az aruhitel, porog a cofidis, kigyozo sorok, pupra rakott kosarak mindenfele, minden nap, a nap barmelyik szakaszaban, amikor csak boltban voltam.
Mintha nem lenne holnap.
Erre szoktam mondani, hogy hazudik ez is meg az is és valahol félúton van az igazság. A kormánymédia azt mondja, hogy fejlődik a gazdaság. Az ellenzéki média még azt, hogy éhen fognak halni az emberek. Az igazság meg, hogy lehetne jobb is, meg rosszabb is, de alapvetően az átlagpolgár élete nem szar.
Én továbbra is ajánlom, hogy mindenki fogyasszon minden oldalról média terméket, mert csak akkor lesz igazi rálátása a dolgokra.
Egyébként a gazdasági miniszter, Nagy Márton is azon toporzékol, hogy nem fogyaszt a magyar, és hogyan lehetne a fogyasztást jövőre növelni
Jó, de ez kb. az mint amikor a néni mondja, hogy "épül szépül az ország, mi a baj?"Realista24 írta:En csak irom amit latok.swfan írta:
https://www.economx.hu/belfold/fogyaszt ... 91615.html
Az utolsók vagyunk az EU-ban a fogyasztást tekintve (is)
Ez persze nem zárja ki azt, hogy még így is sokat és felelőtlenül fogyaszt a magyar
Boltok fullon, rotyog az aruhitel, porog a cofidis, kigyozo sorok, pupra rakott kosarak mindenfele, minden nap, a nap barmelyik szakaszaban, amikor csak boltban voltam.
Mintha nem lenne holnap.
A bolt amiatt is lehet tele, mert mondjuk helyben csak az az egyetlen normális bolt, aztán mindenki odajár, és éppen sok ember van ott egyszerre. Enni pedig kell az se mindegy, hogy hol van az a bolt, egy gazdagabb, vagy szegényebb régióban? Mindig vannak régiók, akik átlagon felül teljesítenek
Az országos adatok alapján mégis, az átlag magyar kevesebbet fogyaszt, mint egy átlag bolgár. Ráadásul 22-ről 23-ra nálunk még csökkent is az egy főre jutó fogyasztás: https://www.ksh.hu/jovedelem-es-fogyasztas
Amit látsz, az csak a kormány hazugsága. A szemed téved, de a statisztikák, a mutatók nem.Realista24 írta:En csak irom amit latok.swfan írta:
https://www.economx.hu/belfold/fogyaszt ... 91615.html
Ez persze nem zárja ki azt, hogy még így is sokat és felelőtlenül fogyaszt a magyar
Mintha nem lenne holnap.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
https://telex.hu/kulfold/2024/12/06/tor ... fordulojat
na a romanoknal is zajlik az elet
ilyen ez a vadkelet
na a romanoknal is zajlik az elet
ilyen ez a vadkelet
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
En csak irom amit latok.swfan írta:https://www.economx.hu/belfold/fogyaszt ... 91615.htmlRealista24 írta:
Nem fogyaszt? Szerintem fogyaszt, raadasul indokolatlanul sokat es felelotlenul.
Mintha nem lenne holnap.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
https://www.economx.hu/belfold/fogyaszt ... 91615.htmlRealista24 írta:Nem fogyaszt? Szerintem fogyaszt, raadasul indokolatlanul sokat es felelotlenul.swfan írta:
Viszont recesszió az van, az emberek életszínvonala stagnál vagy romlik. Nem fogyaszt a magyar, mert nincs miből
petyko facen:
Tóni,
Tóni,
valamelyik univerzumban:
igen azon en is megalltam picith3x0r írta:"Hehe a nevem"ferni írta:
És már kezdődnek is az ilyenek, hála a főninek.
Ennek nagyon csúnya vége lesz, hogy ezt személyesen is normalizálta amit a csivava művelt és majd ezt is rákenik MPre...
Baszki tényleg hehe az?
valamelyik univerzumban:
- h3x0r
"Hehe a nevem"ferni írta:És már kezdődnek is az ilyenek, hála a főninek.
Ennek nagyon csúnya vége lesz, hogy ezt személyesen is normalizálta amit a csivava művelt és majd ezt is rákenik MPre...
Baszki tényleg hehe az?
- ___Samy___
Ez a fogyasztas tema nekem tovabbra is csaloka. Nem vagyok kozgazdasz meg semmi ilyen, nem is ertek hozza, csak jozan paraszt esszel gondolkodom.
En azt latom a kornyezetemben, es itt most egy jo nagy kozeget veszek figyelembe, nem csak a kozvetlen kornyezetemet, hogy hitel hitel hatan megy. Hitelbol van az egy vagy akar a ket auto, hitelbol van a haz vagy a lakas, hitelbol van a nyaralas. Nagyon kevesen bannak tudatosan a penzzel, tesznek felre. Egyszeruen nem erdekli oket a holnap, a manak elnek. Ugye a hiteleket torleszteni kell, azok mellett meg altalaban belefer egy kis shopping, vacsora etteremben, nagy ajandekok, egetik a penzt.
Viszont szamomra ez csak latszat, hogy ennyire telik mindenre, pont a hitelek miatt. Van mindenuk az embereknek, ugyanakkor megsincs. Ha vissza kellene rovid idon belul fizetni azt a temerdek hitelt, akkor derulne csak ki, hogy megis ki mennyire all jo labakon anyagilag.
En azt latom a kornyezetemben, es itt most egy jo nagy kozeget veszek figyelembe, nem csak a kozvetlen kornyezetemet, hogy hitel hitel hatan megy. Hitelbol van az egy vagy akar a ket auto, hitelbol van a haz vagy a lakas, hitelbol van a nyaralas. Nagyon kevesen bannak tudatosan a penzzel, tesznek felre. Egyszeruen nem erdekli oket a holnap, a manak elnek. Ugye a hiteleket torleszteni kell, azok mellett meg altalaban belefer egy kis shopping, vacsora etteremben, nagy ajandekok, egetik a penzt.
Viszont szamomra ez csak latszat, hogy ennyire telik mindenre, pont a hitelek miatt. Van mindenuk az embereknek, ugyanakkor megsincs. Ha vissza kellene rovid idon belul fizetni azt a temerdek hitelt, akkor derulne csak ki, hogy megis ki mennyire all jo labakon anyagilag.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- BlancoMark
Most mindenfele parthovatartozast feltreteve azt objektivan lathatjuk, hogy a rendszer egyre jobban szoritja a nyakakat (egyelore csak kepletesen) es durvul. Azt gondolom ez egy tortenelmi pillanat volt, marmint az, hogy Orban Viktor mint egy orszag miniszterelnoke megalljt parancsolhatott volna annak, hogy eroszakkal intezzuk el a politikai nezeteltereseinket. Nem tette. Sot, kifejezetten legitimalta. Na mar most ha megfigyeljuk az utobbi 14 ev egyre szorito dinamikajat, akkor ne legyen ketsegunk, hogy ez csak az elso lepcsofok volt a tovabbi aggressziok elott es mostantol er mindenfele fizikai es verbalis megfelemlites, akar nyilt szinen is. Brutalis lesz ez a 1.5 ev, es rohadtul eletbevago is. Eldol, hogy egy tovabb durvulo orosz mintaju rendszert kezdenek tovabbepiteni vagy Magyarorszag tud egy utolso pillanatos menekulest intezni.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nem fogyaszt? Szerintem fogyaszt, raadasul indokolatlanul sokat es felelotlenul.swfan írta:
Viszont recesszió az van, az emberek életszínvonala stagnál vagy romlik. Nem fogyaszt a magyar, mert nincs miből
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Az államcsőd felé nem zakatolunk egyelőre. Forintot bármikor tudnak nyomtatni a hiány fedezésére (igaz, azzal jól elinflálják), megszorítani is, mindenféle különadóval meg miegymással. Na meg egyelőre nincs jele annak, hogy ne adnának külföldről hitelt az országnak.M1Ö írta:Ez lenne a lényeg. Megy itt a bohóckodás és nem elég, hogy morálisan is gatya az ország... gazdaságilag is zakatolunk az államcsőd felé. Hitel hitel hátán, de nem ez a baj, mert Magyar Péter arrébb tolta Menczer Tamást egy kartonnal... Menthetetlen ez az egész szar, úgy ahogy vangutihaz14 írta: https://www.reddit.com/media?url=https% ... q75e1.jpeg
Euro area GDP up by 0.4% in Q3 2024, +0.9% compared with Q3 2023 (Magyarország jobban teljesít)
nagy marton es a ujra megbukott tevkepzeteik a gazdasagrol
gondolom a tek pont nem fog kopogtatni nala, garazdasag, felbujtas stbferni írta:És már kezdődnek is az ilyenek, hála a főninek.
valamelyik univerzumban: