Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. december 10., kedd 14:15

zsuninnyo írta: Azt titlanak le akit akarnak es azert amiert akarnak. Ez az o platformjuk, ez nem egy orszag, nem allami dolog, azt csinalnak vele, amit akarnak torvenyes kereten belul
Röviden ennyi a lényeg.
Nem is értem miert erőlködik ennyire vele, ha utálja a globalista zsidókat, menjen tiktokozni a kínaiakhoz, az algoritmus biztos megpörgetné a populista/konteos videóit. Lásd Románia :mrgreen:

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. december 10., kedd 14:14

zsuninnyo írta:
BlancoMark írta:
Mondjuk szerintem senkit nem szabadna letiltani aki nem buncselekmenyre bujt fel. A tarsadalomnak kene eleg erettnek lennie ahhoz, hogy kidobja magabol azokat a szemelyeket akik vallalhatatlan dolgokat posztolnak. Es nem egy social medianak kene ezt helyettunk eldontenie, legyen az akar egy algoritmus vagy egy szuk dolgozoi reteg altal vezerelve. Veszelyes precedens ez. Mindenkinek megvan a joga a szolasszabadsaghoz, meg azoknak is akik (szerintem) elvetemult konteokat gyartanak.
Azt titlanak le akit akarnak es azert amiert akarnak. Ez az o platformjuk, ez nem egy orszag, nem allami dolog, azt csinalnak vele, amit akarnak torvenyes kereten belul (es a torveny szinte csak a tartalmat szabalyozza, az is orszagonkent olyan amilyen). Ha holnaptol a meta osszes platformjan hello kitty tema lesz, semmi koze hozza senkinek, akarmennyire nem erti ezt meg senki. A yt pedig ha akar akkor ma 15orakor letorli az osszes videot es csak godzilla uvolteset lehet majd nezni. Torockai pedig azert ilyen, mert o is ennyire intelligens, egyaltalan nincs goze arrol, hogyan mukodik egy ceg onmagaban, nemhogy egy ekkora vallalat ilyen termekekkel es szolgaltatasokkal. Azt meg hagyjuk is, hogy meg arrol sem tud semmi, hogy mi az a social media, par eve mar csodaszepen megmutatta, hogy kb Orban szinten van a technologiaval.
Itt nem az volt feszegetve, hogy megteheti-e, hanem, hogy mennyire helyes irany ez. Ma Toroczkai van torolve, holnap meg mondjuk az a jelolt aki szabalyozni akarja a social mediakat es kemenyen adoztatni. Es hopp hirtelen, a valasztasok komolyan befolyasolva lettek. Nalam belefer a szolasszabadsag kereteibe boven Toroczkai kommunikacioja, meg ha kurvara nem is tetszik.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. december 10., kedd 14:03

BlancoMark írta:
Halfkey írta: Én annyira imádom ezt a Toroczkai - Facebook sztorit, annyira főszereplő szindróma az egész. A gonosz Meta direkt harcol ellene. Biztos nem arról van szó, hogy ha valakit szarrá reportolnak a trollok és a haterei az le lesz tiltva, hanem ott ül Zuckerberg a gép mögött, és osztja a banokat jobbra balra mert irányítják a háttérhatalmak.
Mondjuk szerintem senkit nem szabadna letiltani aki nem buncselekmenyre bujt fel. A tarsadalomnak kene eleg erettnek lennie ahhoz, hogy kidobja magabol azokat a szemelyeket akik vallalhatatlan dolgokat posztolnak. Es nem egy social medianak kene ezt helyettunk eldontenie, legyen az akar egy algoritmus vagy egy szuk dolgozoi reteg altal vezerelve. Veszelyes precedens ez. Mindenkinek megvan a joga a szolasszabadsaghoz, meg azoknak is akik (szerintem) elvetemult konteokat gyartanak.
Azt titlanak le akit akarnak es azert amiert akarnak. Ez az o platformjuk, ez nem egy orszag, nem allami dolog, azt csinalnak vele, amit akarnak torvenyes kereten belul (es a torveny szinte csak a tartalmat szabalyozza, az is orszagonkent olyan amilyen). Ha holnaptol a meta osszes platformjan hello kitty tema lesz, semmi koze hozza senkinek, akarmennyire nem erti ezt meg senki. A yt pedig ha akar akkor ma 15orakor letorli az osszes videot es csak godzilla uvolteset lehet majd nezni. Torockai pedig azert ilyen, mert o is ennyire intelligens, egyaltalan nincs goze arrol, hogyan mukodik egy ceg onmagaban, nemhogy egy ekkora vallalat ilyen termekekkel es szolgaltatasokkal. Azt meg hagyjuk is, hogy meg arrol sem tud semmi, hogy mi az a social media, par eve mar csodaszepen megmutatta, hogy kb Orban szinten van a technologiaval.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. december 10., kedd 13:21

Toroczkai meg a Mi Hazánk amúgy nem jobboldaliak és kapitalisták elvileg? Javítsatok ki, légyszi, ha nem így van.

Csak mert akkor nem teljesen értem, miért zavarja őket a Meta, ami gyakorlatilag a kapitalizmus, a szabad piac csúcsterméke. Ezek szerint a társadalmi, gazdasági hierarchia csak addig fun, amíg te vagy a tetején? :)

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. december 10., kedd 12:51

BlancoMark írta:
Halfkey írta: Én annyira imádom ezt a Toroczkai - Facebook sztorit, annyira főszereplő szindróma az egész. A gonosz Meta direkt harcol ellene. Biztos nem arról van szó, hogy ha valakit szarrá reportolnak a trollok és a haterei az le lesz tiltva, hanem ott ül Zuckerberg a gép mögött, és osztja a banokat jobbra balra mert irányítják a háttérhatalmak.
Ezzel nagyrészt egyetértek, szerintem sem, csak ez egy társadalomkritika nem egy cégkritika. Ezt az emberek csinálják nem a Meta, őket kellene meggyőzni, nem a cégnél nyafogni.

Másrészt szerintem ugyanez a Toroczkai pl kiállna amellett hogy a saját boltomba azt engedem be ügyfélnek akit akarok. Legalábbis Amerikában ez ugye nagyot megy, ugyanazok az emberek nyafogtak hogy Trump nem lehet Twitteren, akik amúgy a saját dolgaik védelméhez 100% ragaszkodnak. Ez akkor oda vissza legyen érvényes.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. december 10., kedd 11:18

realfan írta: hogy míg ki nem esett Orbán kegyeiből semmiféle kritikát nem fogalmazott meg, az mellékes, most, hogy már igen, rögtön jobb jegybankelnök, mintha más jönne
Pontosan emiatt baklövés a legtöbb döntés, amit a Fidesz hoz. A kontraszelekció közép- és hosszútávon pusztító a teljesítményre nézve. Ott, ahol a feltétlen politikai hűség az elsődleges szempont, a szakmai dolgokat nem is igazán érdemes felhozni, mert ha a döntéseknél sokadrangú, akkor az erről szóló vitákban is annak kell lennie.
realfan írta: aki szerint, ha valaki mindkét oldalt kritizálja, az suttogó propagandista, nem pedig mindkét oldalon rámutat a hibákra, de a vaslogika, az vaslogika.
Lehet és kell is mindkét oldalt kritizálni, de szerintem ha pontosan akarunk fogalmazni, akkor mindig hozzá kell tenni, hogy akinél a hatalom van (ebben az esetben kétharmados, lassan 15 éve), azé a felelősség, és a kritika is őt érinti jobban. Az alaphelyzet kizárja, hogy objektíven egyensúly lehessen kormány és ellenzék kritikája közé tenni. Ha valaki megteszi, azt nevezik relativizálásnak, ami érvelési hiba. Arról nem is beszélve, ha a rendszerben már megjelent a fentebb említett kontraszelekció.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. december 10., kedd 11:15

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. december 10., kedd 11:05

h3x0r írta:
realfan írta:

melyik fideszre gondolsz?amit Orbán vezet vagy amit Magyar Péter? mert kb ugyanaz a 2 párt...

költői kérdés, gondolom te előbbire gondolsz, szóval íme(de van több is, tekitjve, hogy rendszeresen szokta őket, meg mitnha az átlátszónál főleg fideszes ügyekről írna...):
https://www.facebook.com/share/p/18NMiXufZR/
"Mindenesetre a korábbinál csak jobb lehet."
Tehát aki 100%-ban ki fogja szolgálni a fidesz érdekeit, az csak jobb lehet annál, aki néha azért ellent mondott.

Ez aztán a komoly kritika :lol: Mint amikor valaki arra a kérdésre, hogy mi a legrosszabb tulajdonsága, azt válaszolja, hogy a nagy szíve..
látom a komoly szakmai érveket a hozzászólásodban, hogy ellentmond a kormánynak, szóval jobb szakember. ezzel nem tudok mit kezdeni bocsánat és ennél többet reagálni sem, mert nem egy vita kiinduló helyzete, hanema szokásos, pici kritikája van a fidesz felé, az tuti jobb
az meg, hogy melyikük milyen gazdasági mszakember, az már lényegtelen vagy, hogy Matolcsy keleti számmisztika alapján hoz gazdasági döntéseket vagy, hogy míg ki nem esett Orbán kegyeiből semmiféle kritikát nem fogalmazott meg, az mellékes, most, hogy már igen, rögtön jobb jegybankelnök, mintha más jönne

és ez halamadridnak is szól, aki szerint, ha valaki mindkét oldalt kritizálja, az suttogó propagandista, nem pedig mindkét oldalon rámutat a hibákra, de a vaslogika, az vaslogika...

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2024. december 10., kedd 10:40

Zsenialis bohoc az egesz karaktere, egy polcon van a "tiltott" csiki sorrel.

Egyebkent, ha ennyire mainstream ellenes, akkor miert a Facebookon es a Youtuben osztja az eszt? Miert nem sajat levlistan osztja az igeit?
Annyira onazonos a ficko, mint a kommunista vezetok, akik a burzsoazia elleni harc kereteben bekoltoztek a rozsadombi villakba.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. december 10., kedd 10:38

swfan írta:
1madridista írta:

freudi elszolas?

you mean fuggetlen es objektiv, nem kapcsolodik senkihez csak leirja a tenyeket oldaltol fuggetlenul...

vagy talan inkabb szekertabor epites megy azon az oldalon is? :hmmm:

mas:
Hont amugy szerintem az egyik azon kevesek kozul akinek onallo velemenye van es nem egy az egyben azt bofogi vissza amit masok leirnak... kritizalja a fideszt is, mp-t is, lehet vannak meredek elmeletei de propagandistanak nevezni eros...
Mutass már légyszi bármit, ahol Hont a Fideszt kritizálja, mondjuk úgy az elmúlt 1 évből
Konkrétan idén dicsérte meg őket, hogy csak ők tudnak kormányozni :mrgreen:
realfan írta:
swfan írta:

Mutass már légyszi bármit, ahol Hont a Fideszt kritizálja, mondjuk úgy az elmúlt 1 évből
melyik fideszre gondolsz?amit Orbán vezet vagy amit Magyar Péter? mert kb ugyanaz a 2 párt...

költői kérdés, gondolom te előbbire gondolsz, szóval íme(de van több is, tekitjve, hogy rendszeresen szokta őket, meg mitnha az átlátszónál főleg fideszes ügyekről írna...):
Ez is nagyon meg lett mondva. Egyébként attól suttogó propagandista a suttogó propagandista (lásd Index), hogy mindkét fél alkalmatlanságára gyúr, ezzel megosztva az ellenzéket. Hont is ezt csinálja, persze olykor vannak érdekes, Fideszt dicsérő elszólásai is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára halamadrid 2024. december 10., kedd 10:41-kor.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. december 10., kedd 10:36

realfan írta:
swfan írta:

"Mindenesetre a korábbinál csak jobb lehet."
Tehát aki 100%-ban ki fogja szolgálni a fidesz érdekeit, az csak jobb lehet annál, aki néha azért ellent mondott.

Ez aztán a komoly kritika :lol: Mint amikor valaki arra a kérdésre, hogy mi a legrosszabb tulajdonsága, azt válaszolja, hogy a nagy szíve..

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. december 10., kedd 10:29

swfan írta:
1madridista írta:

freudi elszolas?

you mean fuggetlen es objektiv, nem kapcsolodik senkihez csak leirja a tenyeket oldaltol fuggetlenul...

mas:
Hont amugy szerintem az egyik azon kevesek kozul akinek onallo velemenye van es nem egy az egyben azt bofogi vissza amit masok leirnak... kritizalja a fideszt is, mp-t is, lehet vannak meredek elmeletei de propagandistanak nevezni eros...

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. december 10., kedd 10:23

Én annyira imádom ezt a Toroczkai - Facebook sztorit, annyira főszereplő szindróma az egész. A gonosz Meta direkt harcol ellene. Biztos nem arról van szó, hogy ha valakit szarrá reportolnak a trollok és a haterei az le lesz tiltva, hanem ott ül Zuckerberg a gép mögött, és osztja a banokat jobbra balra mert irányítják a háttérhatalmak.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. december 10., kedd 9:38

only kp toro es a face romantikaja

https://telex.hu/belfold/2024/12/10/tor ... k-betiltas

masik atlag fideszes tortenet:

https://magyarnarancs.hu/belpol/hadhazy ... zat-273070
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. december 10., kedd 7:57

1madridista írta:
Realista24 írta: A legkényesebb témákat nem erintjuk, mert nem merjük? Ez az utolsó mondat ha valid, akkor az nagyon elkeserítő. Ezekbe kellene a legjobban beleallnia MPnek es a hozza kapcsolódó médiának.

Máskülönben marad a 2/3, meg a homokba dugott fejek.
MPnek es a hozza kapcsolódó médiának.
freudi elszolas?

mas:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. december 10., kedd 6:01

lezer ur az egyenes beszedben

meg nem volt idom megnezni, vajon hu katona lesz vegig, vagy kikacsintgat a post fidesz eraba is 1-2 bokkal a tisza fele ? :D

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. december 10., kedd 4:09

Ha nem tudod értelmezni, az a te bajod.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. december 10., kedd 0:48

Realista24 írta:
El Sie7e írta:

A vasút elég hot topic mostanában, erre a területre juttatott források jogosultságát megkérdőjelezni bármilyen szempontból (esetedben ugye az eredményesség, célszerűség, hatékonyság kérdése fogalmazódott meg) nem népszerű és ezt az újságírók is pontosan tudjak, így ezt nem fogjak kritizálni
A legkényesebb témákat nem erintjuk, mert nem merjük? Ez az utolsó mondat ha valid, akkor az nagyon elkeserítő. Ezekbe kellene a legjobban beleallnia MPnek es a hozza kapcsolódó médiának.

Máskülönben marad a 2/3, meg a homokba dugott fejek.
MPnek es a hozza kapcsolódó médiának.
freudi elszolas?

mas:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. december 9., hétfő 18:01

h3x0r írta:
Halfkey írta:

Én értem hogy nem volt a ti szektorotok túlárazva, csak azt mondom hogy ez számomra nem elég. Ha veszek itthonra egy jacuzzit 1 millió forintért, az rohadt jó ár, csak lehet lennének más prioritások. De szerintem túltárgyaltuk.
En rakerestem erre a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságra, google feldobott egy atlatszo.hu-s hirt:

"A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) áprilisban és szeptemberben is kiírt egy-egy közbeszerzést faapríték beszerzésére kórházaknak. Így derült ki, hogy több állami intézményben még most, 2024-ben is fatüzelést alkalmaznak. A 81 állami kórház műszaki üzemeltetését végző KEF az ezzel kapcsolatos adatigénylésünkre azt válaszolta, hogy összesen 6 helyszínen fűtenek fával, és azokban is csak kiegészítő jelleggel, a gázfűtésre való „rásegítésként”. "

Szoval lehet nem is butorokra kellett az extra penz, hanem tuzifara :mrgreen:
Vagy a butort tuzelik el :kalapos:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. december 9., hétfő 17:58

Halfkey írta:
Realista24 írta:
De nem csak bútorra meg kocsira költenek :kalapos:
Plusz ahogy írtam, nem látom mire költik, mennyiért mennyire tularazottan. Azt tudom hogy amiben a mi szegmensunk érdekelt volt, az nem volt tularazva…sőt.

Amúgy az szerintem jó hogy van dedikált 3 Mrd hirtelen gyerekvédelemre.

A Fidesz csoportosította oda, de ez egyértelműen az ellenzék érdeme.
Én értem hogy nem volt a ti szektorotok túlárazva, csak azt mondom hogy ez számomra nem elég. Ha veszek itthonra egy jacuzzit 1 millió forintért, az rohadt jó ár, csak lehet lennének más prioritások. De szerintem túltárgyaltuk.
En rakerestem erre a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságra, google feldobott egy atlatszo.hu-s hirt:

"A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) áprilisban és szeptemberben is kiírt egy-egy közbeszerzést faapríték beszerzésére kórházaknak. Így derült ki, hogy több állami intézményben még most, 2024-ben is fatüzelést alkalmaznak. A 81 állami kórház műszaki üzemeltetését végző KEF az ezzel kapcsolatos adatigénylésünkre azt válaszolta, hogy összesen 6 helyszínen fűtenek fával, és azokban is csak kiegészítő jelleggel, a gázfűtésre való „rásegítésként”. "

Szoval lehet nem is butorokra kellett az extra penz, hanem tuzifara :mrgreen:

Vissza: