Andrew Dawn írta:
swfan írta:
Hogyne lennének olyanok, mint egy cég? Piaci alapon működnek, és azért lettek ilyen sikeresek és befolyásosak, mert megnyerték a piaci versenyt. Ez tipikus corporational overreach, az állami beavatkozás nélkül működő szabad piac ide vezet.
Az, hogy január 1-től nem lehet politikai hirdetéseket lejátszani a youtube-on, egy lépés a jó irányba szerintem, de ennél több kell
Cégnek cég, piaci alapon működnek, de lehet-e rájuk úgy tekinteni, ekkora befolyással? Most abba tényleg nem mennék bele, hogy megnyerték-e, vagy felvásárolták-e a versenyt, mert nem ide tartozik, meg nem témába vágó.
Amit ki szerettem volna hozni ebből, hogy szerintem igenis engedni kellene a Toroczkai féléket garázdálkodni az ilyen platformokon, még ha nem is értek vele egyet, akár állami nyomásra is. Vagy kivonulhat az FB Európából, ha úgy jobban tetszik nei.
Akkor csinalj sajat platformot es majd te hozod a szabalyokat. Az, hogy szerinted meg szerintem meg Torockai szerint (aki meg mindig ezeket a platformokat hasznalja, pedig zsido hattergyikemberek iranyitjak azokat es nekik adja a sok penzt amiket ott elkolt mint mar elottem is irtak) az senkit nem erdekel a metanal. Foleg mervado lenne Torockai velemenye, aki szerint egy meta alkalmazott befolyassal van barmilyen dontesre, nem csak egy sakkbabu egy nagyvallalatnal, ebbol is latszik, hogy elkepzelese sincs hogyan mukodik egy ceg konkretan, meg egy kkv-t sem ert. Ok jelentest kapnak, aztan foglalkoznak vele, ha erdekukben all.
nuevo_ericco írta:
Pont a megafonnal és hasonlókkal fogják megkerülni ezt a szabályt. Majd azt mondják, hogy az nem politikai hirdetés, az influenszer csak elmondta véleményét, és csak véletlen, hogy az egyezik a kormányével. És az is véletlen, hogy egy kormányközeli alapítvány épp őt támogatja pénzügyileg.
A platform eltunteti a politikai hirdeteseket, az mar nem az o dolguk meg gondjuk, hogy ezt ki hogyan jatssza ki. Ezt az orszagnak kell kezelnie, max megunjak es letiltjak az orszagot vagy az accountot a picsaba, de az, hogy ok majd azt nezik ki milyet tartalmat oszt meg az esszerutlen elvaras. Majd raszabadul majd egy AI aztan lehet meg jobban sirni, hogy megemlited hogy fidesz mar az elkuldes utan 1 masodpercel bannolva is leszel.
BTW ezeknek a gigavallalatoknak az adozasa sokkal egetobb problema, de ezt vhogy mindenki leszarja. Nem veletlenul nincs hajlandosag megbuntetni oket, vagy kirakjak a kirakatba a 40 milliard euros buntetest, amit nem hajtanak be. Kenyelmes ez az orszagoknak, oket kell felelossegre vonni.