Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
morzsolt
Kedvenc játékosaid: iniesta
Kedvenc csapatod: barcelona

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: morzsolt » 2013. december 15., vasárnap 11:26

Matt009 írta:
a barca ellen egy villareal alap passzokat,sima elérhető ziccer helyzetek kialakitását rontják el.......ellenünk egy osasuna meg olyan álom passzokat nyom,amiket iniesta is megirigyelne.
Volt olyan barca meccs,ahol az ellenfél a saját 16 osán belül megszerzett labdát simán visszapasszolta a barcának majd kapták a vereséget jelentő gólt.
Egy arsenal a bl sorsdöntő pillanatában / bentner a 92 percben 100000% os ziccerben ami továbbjutást eredményezett volna ront egy sima labdaátvételnél......mi egy BM ellen,a 90 percben kapunk olyan gólt,amikor a vak gomez támaszkodó lábáról az akaratán kivül pattanik be a sorsdöntő gólt.....stb...stb....értitek biztos,ez nem piszkálódás,csak akarom érteni.
Ez mitől lehet?
Baromi egyszerű RMFC. A Barca sokkal nagyobb presszió alatt tartja/tartotta az ellenfeleit (ez leginkább a Pep időszakban volt így), jobb (volt) a kp-s védekezésük, kevesebb terület és idő állt az ellenfeleik rendelkezésére, hogy támadást építsenek. Amikor meg 1-2 alkalommal az átlagosnál több idejük volt a labdát babusgatni az ellenfél játékosainak, akkor a pszichés nyomás, ami alatt az egész meccsen álltak, kapkodásra kényszerítette őket, és a kapkodás rossz megoldásokhoz vezetett. Ellenben mi nem helyeztünk akkora nyomást a BM-re.

Erről rimánkodok lassan fél éve, hogy hiányzik a mai Realból. Nem helyezünk nyomást a kp-n az ellenfélre, nyugodtan hozhatják előre a labdát, van idejük "álompasszokat" osztogatni. Ezen a szinten meg igenis elég lehetőségből ki fog jönni 1-2 álompassz. Persze, ha vezetünk 30 perc után 2-vel, akkor az ellenfél feladja, és már nem koncentrálnak, de azért 1-2 csapat megmutatta, hogy nagyon könnyű ellenünk játszani (Juve, Sevilla, Atma, Barca, Osasuna...). Amíg nincs normális, csapatszintű védekezés, megfelelő személyi egyensúllyal a kp-n (mert a Xabi-Modric-Isco nem az), addig ugyanez a jelenség megfigyelhető lesz. Ha lett volna normális kp-s védekezésünk, és labdapresszingünk, akkor nincs az a Gomez gól, és már rég miénk lenne a 10.
Aki ennyire :mrgreen: ért a focihoz, mint Te RMFC, hogy nem látod ezt?no offense de komolyan?
Matt respect, hogy bevállalod a szereped:)

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2013. december 15., vasárnap 11:21

a barca ellen egy villareal alap passzokat,sima elérhető ziccer helyzetek kialakitását rontják el.......ellenünk egy osasuna meg olyan álom passzokat nyom,amiket iniesta is megirigyelne.
Volt olyan barca meccs,ahol az ellenfél a saját 16 osán belül megszerzett labdát simán visszapasszolta a barcának majd kapták a vereséget jelentő gólt.
Egy arsenal a bl sorsdöntő pillanatában / bentner a 92 percben 100000% os ziccerben ami továbbjutást eredményezett volna ront egy sima labdaátvételnél......mi egy BM ellen,a 90 percben kapunk olyan gólt,amikor a vak gomez támaszkodó lábáról az akaratán kivül pattanik be a sorsdöntő gólt.....stb...stb....értitek biztos,ez nem piszkálódás,csak akarom érteni.
Ez mitől lehet?
Baromi egyszerű RMFC. A Barca sokkal nagyobb presszió alatt tartja/tartotta az ellenfeleit (ez leginkább a Pep időszakban volt így), jobb (volt) a kp-s védekezésük, kevesebb terület és idő állt az ellenfeleik rendelkezésére, hogy támadást építsenek. Amikor meg 1-2 alkalommal az átlagosnál több idejük volt a labdát babusgatni az ellenfél játékosainak, akkor a pszichés nyomás, ami alatt az egész meccsen álltak, kapkodásra kényszerítette őket, és a kapkodás rossz megoldásokhoz vezetett. Ellenben mi nem helyeztünk akkora nyomást a BM-re.

Erről rimánkodok lassan fél éve, hogy hiányzik a mai Realból. Nem helyezünk nyomást a kp-n az ellenfélre, nyugodtan hozhatják előre a labdát, van idejük "álompasszokat" osztogatni. Ezen a szinten meg igenis elég lehetőségből ki fog jönni 1-2 álompassz. Persze, ha vezetünk 30 perc után 2-vel, akkor az ellenfél feladja, és már nem koncentrálnak, de azért 1-2 csapat megmutatta, hogy nagyon könnyű ellenünk játszani (Juve, Sevilla, Atma, Barca, Osasuna...). Amíg nincs normális, csapatszintű védekezés, megfelelő személyi egyensúllyal a kp-n (mert a Xabi-Modric-Isco nem az), addig ugyanez a jelenség megfigyelhető lesz. Ha lett volna normális kp-s védekezésünk, és labdapresszingünk, akkor nincs az a Gomez gól, és már rég miénk lenne a 10.

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. december 15., vasárnap 10:50

Song tegnap meccs után:
KATT :lol: :lol:
'shutterisland írta:gt sokkal inkább odavan érte, mint én.
Már közel sem annyira, mint korábban. Nemrég írtam róla, hogy
Montoyát én borzasztóan bírom, de egy ideje már nekem is vannak kétségeim vele kapcsolatban, ugyan szerintem kifejezetten jó a játékintelligenciája és a technikai képességeire sem lehet alapvetően rosszat mondani, de támadásban én szintén kevésnek érzem egyelőre, és nem is látom benne a lehetőséget, hogy akár csak megközelítőleg is olyat tudjon nyújtani ezen a téren, mint Alves. Ezt ellensúlyozhatná egy különösen stabil védekezéssel, de az utóbbi időben nem egyszer olyan könnyen vitték el mellette mindenféle random másodvonalas dél-amerikai vagy spanyol szélsők, hogy nekem fájt... :D Mindenesetre ő is fiatal még, s fejlődőképes, de Bartrával ellentétben most nem tudom elképzelni a jövő Barçájának alappilléreként.

Viszont az tényleg elég nagy kérdés, hogy kit hoznánk helyette, a Masíában tudtommal nem tolonganak a jobbhátvédek a B csapat környékén (Gabarrón nem gondolom, hogy Barça-szint lenne), a piacon meg gyakorlatilag lehetetlen elérhető, nem elmebeteg árú, megfelelő szintű játékost találni ezen a poszton. (Spurs-fanként zsigerből mondanám Walkert, remek játékos, de az ő stílusa nem passzolna ide.)

Szóval körbenéznék azért a piacon Zubiék helyében, de ha nem találnék senkit, akkor adnék egy esélyt Montoyának.
Ezt most is tartom.

Tegnap egyébként nem játszott olyan rosszul, csak azok az utolsó passzok nem mentek... Nem mert beadni első szándékból, pedig ott a végén, ha nem tököli el a beadást, meglehetett volna a mesterhármas Neymarnak. :D
R.M.C.F írta:GT már nem barcás egy ideje.
:coffee:
:banplz:
Megárt az a sok szörp... :( :mrgreen:
R.M.C.F írta:A speaker a labdaérintéseinél úgy orditott néha hogy azt hittem terror támadás történt és esik le a karzat.
:lol: :lol: :lol:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2013. december 15., vasárnap 2:37

R.M.C.F írta:Egy kérdés merül fel bennem évről...hónapról....hétről hétre:

Ez mitől lehet?

Miért van az hogy a barca olyan piszok mázlis a sorsdöntő pillanatokban,mi meg balszerencsések vagyunk?

A jobbnak van szerencséje vagy mi a vélemény?
Erdekes tema. En oda mennek vissza hogy a barca 2 even keresztul csucs focit jatszott, mindenkit sz.rra vertek gyonyoru jatekkal. Majd jott Mou elso clasicoja, eleg jo formaban voltuk, a meccsen viszont kopni nyelni nem tudtunk, 5 meterre nem tudtunk jol passzolni, a jatekosok arcan latszott a maximalis ketsegbeses. Masfel ev es 7 vagy 8 meccs kellett hogy ez a mentalis gat felszakadjon. (2-2es kupa visszavago). Azota tobb csapat is bebizonyitotta hogy ez a barca verheto, de legalabb egy x-etel lehet erni ellenuk. Mi 8 meccs alatt tortuk at ezt a gatat, hogy varjuk el a tobbi csapattol is ugyan ezt?
A masik dolog meg hogy Mou alatt tobbszor is.az volt a taktikank hogy az felidok elejet es veget jol megnyomjuk, a kozepen meg csak kontrazgatunk. Jelenleg a barca is sok meccset is megnyom az elejen, az ellenfelnel rendre par perc utan tele a gatya, majd jon egy gol es meg egy, a legtobben pedig egyaltalan nem hisznek a gyozelemben. Mig mi sokszor meccs elejen nem verjuk be a helyzeteket, az ellenfel elhiszi hogy van keresnivaloja, sokszor a semmibol rugnak 1 golt vagy csak atveszik az iranyitast. A tobbit tudjuk.
Bendtnerrol nekem Higuain jut eszembe. Nem egy rossz csatar, tud golokat rugni, viszont amikor a legfontosabb lenne, akkor elhibazza. Gomezrol meg mindig is tudtuk hogy barmilyen testreszerol bepattab a labda (hozzateszem azt a meccset is mi csesztuk el azzal hogy teljesen behuzodtunk, valamilyen szinten meg is erdemeltuk a golt).
Nem hinnem hogy van olyan aki mindket csapat osszes meccset nezne, raadasul le is irna hogy mikor ki javara es karara tevedett a biro, mikor kinek volt szerencseje, balszerencseje.
Masik oldalon figyeltem meg hogy amikor jol jatszunk, tobb gollal nyerunk vagyv a biro ellenunk fuj, szinte senki se ir, amikor viszont pontot veszitunk vagy a biro a javunkra teved, azonnal felpezsdul az elet. Es szerintem valamennyire itt is hasonlo a helyzet, annyi kulonbseggel hogy itt joval tobb az aktiv forumozok szama s ezaltal joval tobb komment is szuletik.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. december 14., szombat 23:22

R.M.C.F írta:
gt sokkal inkább odavan érte, mint én.
GT már nem barcás egy ideje.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

besteve7
Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas, Falcaó

HozzászólásSzerző: besteve7 » 2013. december 14., szombat 23:08

'shutterisland írta:te miről beszélsz ? hol és mikor ajnároztam én montoyát utoljára ?
Bocsa a dupláért, és bocs, hogy téged említettelek, de nekem valahogy az ugrott be így hirtelen, hogy te várod mindig VB keretbe Bartraval együtt.

besteve7

HozzászólásSzerző: besteve7 » 2013. december 14., szombat 23:03

csabi* írta:egy meccs alapján még ne írjuk le ezt a montoyát
Ne aggódj nem egy meccs tanulsága jött most ki belőlem, bár a speaker szerint életet meccsét játszotta, csak számomra ezen a meccsen annyira szembetűnően sok szép szélső támadás ment el az utolsó passzán, hogy nem bírtam ki, hogy ne jegyezzem meg az állandó ajnározása ellenére.

Amúgy Carvajalra ezt nem sütném rá, attól, hogy hibázik, megjegyzem ki nem, de ő azért a Bubdásban elég sokat letett ahhoz, hogy megmutatja maga miatt van ott, ahol tart és nem pedig a csapat viszi fel az ő szekerét is.

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. december 14., szombat 23:03

GT már nem barcás egy ideje.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. december 14., szombat 23:00

Sikerült végignézni a meccset, ami számomra feltűnő volt, amit meg is jegyeznék a Montoya, főleg Sutter álladó nyomatása, ajnározása ellenére a fiú egy sima jobbunkó és semmi több.
te miről beszélsz ? hol és mikor ajnároztam én montoyát utoljára ?
az sem mostanában lehetett.

pont novemberben írtam róla (nem itt), hogy :
a gyengén játszó alves van egy szinten nagyjából az átlagosan játszó montoyával.
máskülönben én is örülnék, ha végre egy klasszis formában játszó jobbhátvédünk lenne, de a keretre leszűkítve pedig magasan jobb, mint montoya.

pedig alves sem nagy durranás elég régóta.
persze még fejlődőképes, és vannak jó meccsei, és korábban igen is (ennél is) ígéretesebbnek tűnt, még bármi lehet belőle.

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2013. december 14., szombat 22:55

R.M.C.F írta:
hehe írta:ott a neymar dupla :lol: :lol: :lol:

Zseni. A speaker a labdaérintéseinél úgy orditott néha hogy azt hittem terror támadás történt és esik le a karzat.

:mrgreen:
Kép
Kép
Kép

R.M.C.F
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. december 14., szombat 22:54

hehe írta:ott a neymar dupla :lol: :lol: :lol:

Zseni. A speaker a labdaérintéseinél úgy orditott néha hogy azt hittem terror támadás történt és esik le a karzat.

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2013. december 14., szombat 22:52

ott a neymar dupla :lol: :lol: :lol:
Kép
Kép
Kép

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2013. december 14., szombat 22:48

besteve7 írta:Mostanában megszokott Barca féle győzelem. Sikerült végignézni a meccset, ami számomra feltűnő volt, amit meg is jegyeznék a Montoya, főleg Sutter álladó nyomatása, ajnározása ellenére a fiú egy sima jobbunkó és semmi több. A védelemhez semmi extrát nem tesz hozzá, sőt...de a Barca elbírja, és bár támadásokhoz tényleg szépen felér, jó ütemben is, de egy Ramos szintet tud hozni, aki az előtte álló védőn kívül mást képtelen pontosan megjátszani. Ha nem Barca nevelés lenne nem hogy a válogatott keret, de még egy top csapat keretébe sem férne be.
azért carvajalnak is volt itt már nem egy rossz meccse.
egy meccs alapján még ne írjuk le ezt a montoyát
Kép

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. december 14., szombat 22:48

Nem tudom,hogy miért lovagolsz mindig ilyen apróságokon
elmondom...először is ez nem apróság,másodszor az a kiállitás egyedülálló a fociban...ilyenért,egy ilyen tét meccsen még nem állitottak ki senkit,bentner meg.....no comment.Azt még anyám is értékesiti....nálunk mikor lesz ilyen? Várom azt a pár elődöntőt amikor NEKÜNK LESZ MÁZLINK.

Drake
Kedvenc játékosaid: Henry
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Arsenal

HozzászólásSzerző: Drake » 2013. december 14., szombat 22:41

R.M.C.F írta:

Tőled semmit. Mástól sokat. De hülye kérdés volt,elismerem és hülye választ is kaptam rá.
Mindegy,de ha mi egy bl elődöntőben a 92percben egy ajtó ablakban egy labdaátvételi hiba miatt jutunk be a döntőbe amit egyébként a biró elfújt....akkor szólj,és vendégem vagy egy sós perecre.
Nem tudom,hogy miért lovagolsz mindig ilyen apróságokon.RVP-t kiállították Bendter meg kihagyta a ziccert.Kész,ennyi, vége.Ebben a szezonban a szerencse meg inkább a madridra jellemző.

besteve7

HozzászólásSzerző: besteve7 » 2013. december 14., szombat 22:39

Mostanában megszokott Barca féle győzelem. Sikerült végignézni a meccset, ami számomra feltűnő volt, amit meg is jegyeznék a Montoya, főleg Sutter álladó nyomatása, ajnározása ellenére a fiú egy sima jobbunkó és semmi több. A védelemhez semmi extrát nem tesz hozzá, sőt...de a Barca elbírja, és bár támadásokhoz tényleg szépen felér, jó ütemben is, de egy Ramos szintet tud hozni, aki az előtte álló védőn kívül mást képtelen pontosan megjátszani. Ha nem Barca nevelés lenne nem hogy a válogatott keret, de még egy top csapat keretébe sem férne be.

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. december 14., szombat 22:32

'shutterisland írta:
R.M.C.F írta:Na,akkor van aki tud válaszolni értelmesen is,van aki nem. jellemző.
most erre mit vársz ?
hogy kezdjem el én is sorolni, mikor a madrid ellen hibázott az ellenfele, vagy nekünk volt balszerencsénk ?
lehetne nyomatni reggelig például a 2012-es chelsea elleni párharcot, hogy a legjobb játékosunk fél éve szív sérülésekkel, hogy ma a sárgák egyetlen kaput találó lövése gól lett, and so on.

de ha van, akit az megnyugtat, hogy a barca szimplán szerencsésebb és az ellenfelek bedőlnek neki, hát egészségére.

Tőled semmit. Mástól sokat. De hülye kérdés volt,elismerem és hülye választ is kaptam rá.
Mindegy,de ha mi egy bl elődöntőben a 92percben egy ajtó ablakban egy labdaátvételi hiba miatt jutunk be a döntőbe amit egyébként a biró elfújt....akkor szólj,és vendégem vagy egy sós perecre.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. december 14., szombat 22:26

mondhatnám a labdakezelési problémákat, amiket máskor könnyen átvettek, vagy akár ramos labdaeladásait
ez vmi mentális gát volt az elején, de kezelni csak azután tudták a srácok, miután már többször benne voltak
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. december 14., szombat 22:26

R.M.C.F írta:Na,akkor van aki tud válaszolni értelmesen is,van aki nem. jellemző.
most erre mit vársz ?
hogy kezdjem el én is sorolni, mikor a madrid ellen hibázott az ellenfele, vagy nekünk volt balszerencsénk ?
lehetne nyomatni reggelig például a 2012-es chelsea elleni párharcot, hogy a legjobb játékosunk fél éve szív sérülésekkel, hogy ma a sárgák egyetlen kaput találó lövése gól lett, and so on.

de ha van, akit az megnyugtat, hogy a barca szimplán szerencsésebb és az ellenfelek bedőlnek neki, hát egészségére.

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. december 14., szombat 22:23

___Samy___ írta:
Igen,meg a rossz taktika...mint juande ramosnál.
az hogy céronaldonál bedadogott a labda ziccerben, az már nem a rossz taktika hibája volt

Az nem.Ja. Volt más is a meccsen?

Vissza: