pulci írta:Jól mondod, hogy elmúlt időben lemaradunk mindenkiről, annyira nem vagyok elszállva Pereztől mint ahogy itt páran..Igen 2009-ben összeállított egy nagyon jó társaságot de azóta azért mások viszik a prímet chelsea, bayern és a többiek sokkal jobban igazolnak. Nem tudom mekkora szerepe van ebben Josénak, hogy megelégedett-e a kerettel egy biztos, hogy most nyáron Pereznek meg kell újítania a keretet ha nem akarja, hogy köv. időszakban is bukdácsoljunk ezt most még Moura tudja fogni de most már cselekednie kell...
Én ezt inkább Mou számlájára írnám. Ő akart magának nagyobb hatalmat, ami kiterjedt az igazolásokra is (jött is pár Mendes arc). A mostani keret nagy része José szája íze szerint alakult. Meg 2009 után páran már előre láttuk, hogy az elkövetkezendő pár évben nem mi leszünk az átigazolási piac császárai. Annyira a Real sincs tele. Ahhoz képest José érkezésekor még szépen költöttünk. Sokat kockáztattunk, és nem igazán jött be. Kaká, Di Maria, Khedira így együtt olyan 110 millióba kerültek. A legdrágább peremember lett, a másik két jómadár pedig simán nem szint + Sahin, Canales is 10-10 millió. Coentrao pedig csak drága volt, de kellett ő ide. Özilt csak az ára miatt nem számítom ide, teljesítményben még van mit törlesztenie bőven. Ezt a 130 milliót (Kaká, Di Maria, Khedira, Canales és Sahin) mondanom sem kell, hogy értelmesebben is el lehetett volna költeni. Mondjuk ha Sahint helyett akkor a Bundesliga második legjobb játékosát igazoljuk le, akinek egy év volt hátra a szerződéséből, ő Vidal (a Juve 12 milliót fizetett érte, ha jól tudom, Pogbáért pedig semmit). Ráhajtunk valamelyik feltörekvő támadótehetségre (Lucas, Neymar, Götze, Hazard), és még mindig maradt volna pénz jobb hátvédra, vagy még egy értelmes emberre a KP-ra.
A mostani csapat húzóemberei még mindig azok, akiket Perez (Valdano) hozott ide, vagy ránk maradtak a Calderon korszakból. Mourinho igazolásai nem sültek el túl jól, hiába erőltette őket. A legjobbat (Modricot) pedig sikerült beépítenie, mikorra a bajnokság elment, és fél lábbal kint voltunk a BL-ből.
Sokan véditek itt Mourinhot, de a hibáiból, hülye húzásaiból egy elég szép kis listát lehetne írni.
Pereznek ehhez nem sok köze volt.
Lucas nem kellett Mounak, Hazard sem.
Mou kérte, hogy ő alakíthassa a keretet, itt az eredménye.
Realista leírta rövidebben :-) Ide számolnaám David Silvat is. Helyette Di Maria kellett.