az egy dolog, hogy a "győztes gól" az az utolsó gól, de a végeredmény szempontjából benzema gólja is ugyanolyan fontos.Első fordulóban ő és Isco lőttek gólokat, de a másodikat Isco, szóval a spanyol nyerte meg a meccset ha azt nézzük.
Karim Benzema
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
Re: Karim Benzema - 9
Melyik igazolást nem értitek konkrétan? Nem inkább azt, hogy nem jött csatár...?Anis írta:szerintem nem vagy ezzel egyedül. Sokan nem értjük, hogy miért azok jöttek akik.mocsok írta:nem tudom carlo mit akar, de nekem kicsit érthetetlenek az igazolások.
- Anis
- Kedvenc játékosaid: Drogba, Essien, CR, Di Maria
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Chelsea, Inter
Hol és mikor volt ez a "nem egyszer mentett pontot"? Második fordulóban a Granada ellen az ő góljával nyertünk. Oké. Első fordulóban ő és Isco lőttek gólokat, de a másodikat Isco, szóval a spanyol nyerte meg a meccset ha azt nézzük. Ezek után 8 fordulóban 0 gól volt a termése (pedig játszott 500+ percet ezeken a meccseken). Utána meg már sokgólos meccseken talált be ahol ha azt vesszük nem osztott, nem szorzott a gólja (góljai).Toky írta:Benzema szezonkezdetkor jól indult. Miért? Mert CR helyett/mellett akkor még rá volt kihegyezve a játék (ekkor még nem volt biztos Bale). 4-4-2-t játszottunk úgy, hogy CR volt a másik csatár, ami láthatóan nem tetszett Neki. Benzema ekkor nem egyszer mentett pontokat nekünk -amit sokan kifogásolnak, hogy nem teszi-, de ez régen volt, felejtsük el.
(nálam tvábbra is a 4231 lenne, CR-Bale/DM két széllel, Isco középen és Benz elől [amíg nincs más])
(442 meg talán a MU-nál volt/van, amikor Rooney visszavontabban és RVP volt elől és 4en a középpályán, de az Anglia és más játékosok, más minden. Itt adva van egy CR, adva van egy Bale/DM is akiknek dettó játszaniuk kell(ene)).
szerintem nem vagy ezzel egyedül. Sokan nem értjük, hogy miért azok jöttek akik.mocsok írta:nem tudom carlo mit akar, de nekem kicsit érthetetlenek az igazolások.
FERRARI - MSchumi - Alonso - Kimi - Federer - Kobe - LeBron
London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!
London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Khedirának varázsereje lehet,mert ebből is jól jöhet ki.Aztán kiesett Khedira, és borult a bili. Sokan nem bírjuk Khedirát, és nagyon szívesen látnánk már mást ott, de az igazi gebasz az, hogy most már annyi védekezésünk sincs a középpályán mint eddig
A manus aktiv védekezése,ténylegesen labdára-labdásra irányuló hatékony munkája,labdaszerzései,ütközései,kényszeritő alkalmazásai,fejjátéka...stb...stb....kb a nullával vetekszik.
Zavaróban jó,sokat mozog a "játék" felé,sokat mozog oldalra,előre is és mélységben is,de aktiv játék nélkül,alig avatkozik bele...stb..stb....nem is untatok senkit,nem is folytatom.
Khedira hiánya max a megszokott taktika miatt jöhet számitásba.Másban nem.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Lehet is osszeeskuves elmeleteken gondolkozni, de a tenyeken semmit sem valtoztat.tucsoki írta:Ez a ki kit akart meg kit nem mindig ördögi kört szül.
Bale 4-3-3-ban, mig Isco 4-2-3-1-ben a legjobb.
CR - Benz - Bale
Modric - Xabi - Valaki1
Benz
CR - Isco - Valaki2
Modric - Xabi
Az elso felallasban Isco vedekezesben keves "valaki1" poziciojan, mig a masodik felallasban Bale vedekezese Valaki2 helyen keves.
Ez a ki kit akart meg kit nem mindig ördögi kört szül.oroszisti írta:Erre viszont tudom választ. Balet meg Iscot tuti nem Carlo akarta , ezt Perez és a többiek akarták , Carlo meg bele törődött kb ... Egyik kellett volna csak . Illetve szerintem , ha Carlón múlik akkor Özil még mindig itt lenne ...
- oroszisti
- Kedvenc játékosaid: Raúl,
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, EgriFC
Erre viszont tudom választ. Balet meg Iscot tuti nem Carlo akarta , ezt Perez és a többiek akarták , Carlo meg bele törődött kb ... Egyik kellett volna csak . Illetve szerintem , ha Carlón múlik akkor Özil még mindig itt lenne ...mocsok írta:viszont kötelező olvasmány.Toky írta:Így visszaolvasva, ez nem csak pár gondolat lett.
ez már kicsit másik topic, de az a helyzet hogy sehogy se az igazi.
így, hogy bale nincs, a 4231 a legjobb felállás, mert dm hátrébb jobban tud teljesíteni.
így viszont sokszor nem elég a kp-s védekezés.
ha visszajön bale és visszaállunk a 433-ra. (benzemát kicsit hátrébb vonva, hogy a középpályán szerezzen labdákat. és utána onnan tudja indítani a két gyors támadót.)
itt viszont isconak nem igazán van posztja. amit sajnálnék.
a 442 meg úgy szar ahogy van. a támadók is szenvednek abban a felállásban és a védekezést se tudják megoldani középen.
szóval egyik se az igazi.
nem tudom carlo mit akar, de nekem kicsit érthetetlenek az igazolások.
Danilo--Woodgate---Heinze—-Drenthe
-----Gravesen-Gago-Khedira---
Hazard---------------------------Faubert
----------------Jovic------------------
- mocsok
viszont kötelező olvasmány.Toky írta:Így visszaolvasva, ez nem csak pár gondolat lett.
ez már kicsit másik topic, de az a helyzet hogy sehogy se az igazi.
így, hogy bale nincs, a 4231 a legjobb felállás, mert dm hátrébb jobban tud teljesíteni.
így viszont sokszor nem elég a kp-s védekezés.
ha visszajön bale és visszaállunk a 433-ra. (benzemát kicsit hátrébb vonva, hogy a középpályán szerezzen labdákat. és utána onnan tudja indítani a két gyors támadót.)
itt viszont isconak nem igazán van posztja. amit sajnálnék.
a 442 meg úgy szar ahogy van. a támadók is szenvednek abban a felállásban és a védekezést se tudják megoldani középen.
szóval egyik se az igazi.
nem tudom carlo mit akar, de nekem kicsit érthetetlenek az igazolások.
- Toky
- Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Nem akartam belefolyni a vitába, mert megint az lesz, hogy én Benzema fan vagyok, és elfogult (mint Casillasnál), és akkor hülyeség amit írok, de azért pár gondolat.
Benzema szezonkezdetkor jól indult. Miért? Mert CR helyett/mellett akkor még rá volt kihegyezve a játék (ekkor még nem volt biztos Bale). 4-4-2-t játszottunk úgy, hogy CR volt a másik csatár, ami láthatóan nem tetszett Neki. Benzema ekkor nem egyszer mentett pontokat nekünk -amit sokan kifogásolnak, hogy nem teszi-, de ez régen volt, felejtsük el.
Aztán átálltunk egy 4-3-3-ra. Benzema szerintem eleinte nem igen értette, hogy Ancelotti mit akar ekkor Tőle. Hirtelen már nem csatár lett, hanem kiszolgáló, és egy ideig nem találta a helyét. Ekkor volt az, hogy Bale szerepkörét előkészítve, de még di Maríával játszottunk, aki bár remekül játszott, de hátrébb mint Bale, így Benzemának ott nem volt kit kiszolgálni.
Utána Bale felépült és nem sokára jött a hurrá optimizmus, hogy a BBC trió megcsapja a világot. Mindhárman csúcsformában a 4-3-3-ban, ahol Benzema megrúgta a saját góljait, és mellé még kiszolgált is. Igen, a csapatnak is jól ment.
Aztán kiesett Khedira, és borult a bili. Sokan nem bírjuk Khedirát, és nagyon szívesen látnánk már mást ott, de az igazi gebasz az, hogy most már annyi védekezésünk sincs a középpályán mint eddig. A mindenki által egekig magasztalt Isco-Alonso-Modric trió csúfosan kevés védekezésben különösen a közép/nagy csapatok ellen. Abszolút nem mozognak együtt a csapattal, különösen az új spanyol ifink nem (pedig Ő az egyik kedvencem). Marcelo hányszor fut vissza mutogatva Alonosnak, hogy zárjon már ki Isco helyére, mert Ő már nem ér vissza. Utóbbi meccseken alig bírjuk visszaszerezni a labdáinkat, a letámadásunk nem egyszer szétesik, átrohannak a középpályán ÉS megbontják a széleinket. Hogy a széleken stabilizáljuk Carlo kitalálta az utóbbi pár meccsre -amikor Benzema vállalhatatlanul szar volt-, hogy akkor visszatérünk a 4-4-2-höz, Iscoval a bal és di Maríával (!) a jobb szélen. Di Maríával, mert Bale megint nincs, és most már az argentin formája sem a korábbi. És a korábbival ellentétben most már nem Benzema az első ember, hanem Ronaldo. Akinek ez nagyon nem fekszik. Ő is visszaesett ezért. Az utóbbi pár meccsen Őt is szidtuk/szidtátok ezért. És mit ad isten, ha szorul a hurok? Ívelgetünk. Már megint.
Szóval, lehet szidni Benzemát, és most részben jogos is. De azért nem árt azt is figyelni, hogy közben a pályán mi van a háttérben. Ez nem az a rendszer, és felállás, amiben a BBC trió szárnyalt. A középpálya stabilitása miatt van szerintem az, hogy most a csapat és igen, Benzema is ilyen szarul játszik. El tudom fogadni, hogy valakinek más fajta csatár kell, hogy Ő másba "szerelmes". Mert mondjuk Suárez "lehajtja a fejét és megy amíg gólt nem rúg", aztán meg "kiszolgál mindenkit", meg "nagy a mezőnymunkája és védekezik mint Benzema". De a Liverpool más csapat, más felépítéssel és taktikával, más játszótársakkal(!), ami azért nem mindegy.
A csatár nélküli játékra meg már többször kitértünk. Meg lehet próbálni, de mind Ronaldonak, mind Bale-nek kell valaki, aki előttük megbontja a védőfalat, nekik kell a hely. Isco meg hiába nagy tehetség, és vannak zseniális meglátásai, jelenleg nagyon kevésnek érzem arra a posztra. Utóbbi időben könnyen szerelik, gyakran rácsavarodik a labdára, nem igen ad olyan labdákat, ami váratlanul éri az ellenfelet. Nem Neki való ez a daráló. Szerintem ugyanaz lenne, mint most az Isco-Alonso-Modric középpálya. Első meccsén jól megy. Mindenki örül, hogy megvan oldva a probléma. Aztán a 2. meccsen már nem az igazi, harmadikon már a védelmet szidjuk, negyediken már mindenkit. Csak itt a támadójáték sínylené meg.
Így visszaolvasva, ez nem csak pár gondolat lett.
Benzema szezonkezdetkor jól indult. Miért? Mert CR helyett/mellett akkor még rá volt kihegyezve a játék (ekkor még nem volt biztos Bale). 4-4-2-t játszottunk úgy, hogy CR volt a másik csatár, ami láthatóan nem tetszett Neki. Benzema ekkor nem egyszer mentett pontokat nekünk -amit sokan kifogásolnak, hogy nem teszi-, de ez régen volt, felejtsük el.
Aztán átálltunk egy 4-3-3-ra. Benzema szerintem eleinte nem igen értette, hogy Ancelotti mit akar ekkor Tőle. Hirtelen már nem csatár lett, hanem kiszolgáló, és egy ideig nem találta a helyét. Ekkor volt az, hogy Bale szerepkörét előkészítve, de még di Maríával játszottunk, aki bár remekül játszott, de hátrébb mint Bale, így Benzemának ott nem volt kit kiszolgálni.
Utána Bale felépült és nem sokára jött a hurrá optimizmus, hogy a BBC trió megcsapja a világot. Mindhárman csúcsformában a 4-3-3-ban, ahol Benzema megrúgta a saját góljait, és mellé még kiszolgált is. Igen, a csapatnak is jól ment.
Aztán kiesett Khedira, és borult a bili. Sokan nem bírjuk Khedirát, és nagyon szívesen látnánk már mást ott, de az igazi gebasz az, hogy most már annyi védekezésünk sincs a középpályán mint eddig. A mindenki által egekig magasztalt Isco-Alonso-Modric trió csúfosan kevés védekezésben különösen a közép/nagy csapatok ellen. Abszolút nem mozognak együtt a csapattal, különösen az új spanyol ifink nem (pedig Ő az egyik kedvencem). Marcelo hányszor fut vissza mutogatva Alonosnak, hogy zárjon már ki Isco helyére, mert Ő már nem ér vissza. Utóbbi meccseken alig bírjuk visszaszerezni a labdáinkat, a letámadásunk nem egyszer szétesik, átrohannak a középpályán ÉS megbontják a széleinket. Hogy a széleken stabilizáljuk Carlo kitalálta az utóbbi pár meccsre -amikor Benzema vállalhatatlanul szar volt-, hogy akkor visszatérünk a 4-4-2-höz, Iscoval a bal és di Maríával (!) a jobb szélen. Di Maríával, mert Bale megint nincs, és most már az argentin formája sem a korábbi. És a korábbival ellentétben most már nem Benzema az első ember, hanem Ronaldo. Akinek ez nagyon nem fekszik. Ő is visszaesett ezért. Az utóbbi pár meccsen Őt is szidtuk/szidtátok ezért. És mit ad isten, ha szorul a hurok? Ívelgetünk. Már megint.
Szóval, lehet szidni Benzemát, és most részben jogos is. De azért nem árt azt is figyelni, hogy közben a pályán mi van a háttérben. Ez nem az a rendszer, és felállás, amiben a BBC trió szárnyalt. A középpálya stabilitása miatt van szerintem az, hogy most a csapat és igen, Benzema is ilyen szarul játszik. El tudom fogadni, hogy valakinek más fajta csatár kell, hogy Ő másba "szerelmes". Mert mondjuk Suárez "lehajtja a fejét és megy amíg gólt nem rúg", aztán meg "kiszolgál mindenkit", meg "nagy a mezőnymunkája és védekezik mint Benzema". De a Liverpool más csapat, más felépítéssel és taktikával, más játszótársakkal(!), ami azért nem mindegy.
A csatár nélküli játékra meg már többször kitértünk. Meg lehet próbálni, de mind Ronaldonak, mind Bale-nek kell valaki, aki előttük megbontja a védőfalat, nekik kell a hely. Isco meg hiába nagy tehetség, és vannak zseniális meglátásai, jelenleg nagyon kevésnek érzem arra a posztra. Utóbbi időben könnyen szerelik, gyakran rácsavarodik a labdára, nem igen ad olyan labdákat, ami váratlanul éri az ellenfelet. Nem Neki való ez a daráló. Szerintem ugyanaz lenne, mint most az Isco-Alonso-Modric középpálya. Első meccsén jól megy. Mindenki örül, hogy megvan oldva a probléma. Aztán a 2. meccsen már nem az igazi, harmadikon már a védelmet szidjuk, negyediken már mindenkit. Csak itt a támadójáték sínylené meg.
Így visszaolvasva, ez nem csak pár gondolat lett.
- oroszisti
- Kedvenc játékosaid: Raúl,
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, EgriFC
Akár mennyire nem bírom már, ez 100%-ig így van , ő lenne a tökéletes arc , csak hát ...RealRaúl77 írta:Pont egy hosszú ideig formában lévő Benzemára lenne szükség. A tökéletesen lefedi azt, ami nekünk arra a posztra kell. És képes rá, láthattuk.
Egy nagyon nagy baj van csak. Nincs olyan, hogy hosszú ideig formában lévő Benzema.
Amit írtatok , hogy Falcaoval , a többiekkel nem működne , az is igaz, szerintem is Agüero és Suarez lenne a tökéletes választás ... Szerintem meg lehet szerezni az egyiket.
Amit R.M.F.C írt az a felállás szerintem is működhetne , csak ki kéne próbálni . Meg ugyan ezt Jesével.
Ami még nem tetszik hogy ha mondjuk jön Gündogan , akkor Isconak sehol sem lesz helye , ezzel 2 legyet üthetnénk egy csapásra. Isco is lenne meg 3 kp-ás is ...
Ezt még idén ki kéne próbálni + Jesével is , mert nyáron tuti jön valaki, nem kevés pénzért ... Ha csak nem bizonyít valaki
Danilo--Woodgate---Heinze—-Drenthe
- ___Samy___
az teljesen jogos, hogy ha ramos játszik a kp-n, akkor másabb (konkrétan szarabb) a játékde ő meg azt mondja -és ebben igaza is van- hogy teljesen más az egész ha ramos játszik középpályást.
meg balenek az volt a második kezdő meccse, és sérülés után arra a meccsre épült fel totál formán kívül volt.
viszont bale játszott már csatárt a barca meccs óta (még ha nem is kezdőkén), de akkor sem tudott többet nyújtani, mint azon a meccsen
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- Sunsky
- Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar
Hát lényegében én is, de ha nincs mögöttük középpálya, akkor cseszhetjük. Azért nézném meg ezt a fajta felállást. Tudom, hogy Bale nem csatár és hosszútávon ez nem is megoldás. De Benzemával nem is tudom már mit kéne kezdeni. Fogyni kéne még, vagy nem tudom, mert robbanékonyságról már nem is beszélhetünk nála, meg ezeket a körömpasszokat elfelejteni, csínybe meg az összes, mint egy kislány úgy ér a labdákhoz. Pedig mindig van 1-2 jó meccse. Nem a képességeivel van gond, ezt tudja mindenki, de már 5 éve megy ez a .. ez a valami... majd belejön, majd belejön, aztán nem. 1-2 jó meccs után, jön a sok semmilyen teljesítmény...___Samy___ írta:igen, mert én csak az elől lévő hármasról beszélek az elejétől fogva
de bale nem csatár, ez szerintem tiszta sor
De ahogy itt sokan írják, itt ez a Bale üzlet ez nem pont Bale miatt gáz... hanem, hogyha nem jön be, akkor csatárunk sincs, és megint CR-re vagyunk utalva. Na majd az okosok eldöntik.
- Galacticos
de ő meg azt mondja -és ebben igaza is van- hogy teljesen más az egész ha ramos játszik középpályást.___Samy___ írta:igen, mert én csak az elől lévő hármasról beszélek az elejétől fogva
meg balenek az volt a második kezdő meccse, és sérülés után arra a meccsre épült fel totál formán kívül volt.
na mindegy nem akarok annyira belefolyni, attól viszont hányingerem van hogy karim mekkora alibi lett.
szerk.: ja igen és én megakarom adni balenek az esélyt hogy bizonyítson nem akarom leírni őt egyáltalán.. de itt inkább ő a probléma ha új csatár után nézünk karim helyére.
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas, Falcaó
Itt nem a szerepkörével van a baj, hanem a pályán nyújtott teljesítményével, mert ez amit az utolsó két meccsen is lenyomott az valami fergetegesen gyenge.primrose írta: Benzemanak most ez a szerepkör jut
Az a baj, hogy nekünk már nem is második ember lenne valaki, hanem harmadik. CR egyértelmű, de a vezetőség letette a voksát a "párja" mellett, így jött Bale. Soknak tartanám, ha jönne még valaki, akire támadójátékot kell építeni. Biztos lőne pár gólt Falcao, jó eséllyel többet, mint Benzema(vagy hasonló, elméletileg mezőnyben erősebb csatár), viszont csapat szinten lehet többet vesztenénk el. Persze minden ki lehet próbálni...Cavani - Ibra, nem egyszer játszottak egymás mellett... Egyikük miért ne férne el itt?
Teljesen jó ötlet volt kipróbálni Benzemát, és így felépíteni a támadójátékot. Ez volt a logikus lépés, de úgy néz ki, nem jött be, nem tudta tartósítani a formáját az ideális körülmények között sem. Bár a körülmények még javulhatnak tavaszra, a sérülések miatt változott a felállás és a hangsúly, ez még változhat, remélhetőleg Benzema is jobb lesz a tavasszal, ettől függetlenül nyáron lépni kell, és hozni valakit.
Mind CR, mind Bale akkor alkotott nagyot, amikor volt előttük még csatár, nem ők voltak az első vonalba, a kapu elé lendületből érkeztek. Ha kirántjuk előlük a "villámhárítót", aki azért lefoglalta a belső védők figyelmét, aki elvitte esetleg előlük az útból a védőt, akkor kevésbé lennének szerintem hatékonyak. Persze mindent ki lehet próbálni többször...-----Lopez
CArv----Pepe---Ramos---MArc
-----X-----Alonso------Modric
-----------Isco
--Bale--------------CR
Nem emlékszek rá, pedig minden meccset megnéztem a kupa első felvonását kivéve, mikor volt ez?
Kezdőként szerintem nem volt ilyen, inkább a meccs vége felé volt, hogy center nélkül játszottunk velük. Bale volt feltolva csatárnak, a barca ellen, persze az speciális meccs volt...De akkor kezdtünk ott jól játszani, amikor Benzemát becserélték.
- ___Samy___
igen, mert én csak az elől lévő hármasról beszélek az elejétől fogva
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- Sunsky
Alonso --- Modric
------ ISCO
DI Maria --- CR
------ Bale
De te erre válaszoltál, hogy már próbáltuk.. Szerintem a Barcelona ellen a középpálya volt a gond az első félidőben.
------ ISCO
DI Maria --- CR
------ Bale
De te erre válaszoltál, hogy már próbáltuk.. Szerintem a Barcelona ellen a középpálya volt a gond az első félidőben.
- ___Samy___
én azt hittem a támadósorról beszélünk, ha már karim topikjában vagyunk
- Sunsky
Ahol Ramos meg középpályás volt? Carlonak élete félideje volt Az annyira felbolygatott csapat volt.. Se Alonso, se Isco... Ramos középen az nem az a felállás amit én felvázoltam.___Samy___ írta:a barca ellen pontosan a dm-bale-cr sorral kezdtünk elől, és szerintem egyáltalán nem vált bemost akkor nagyon megmondtad mikor volt... de biztos volt, persze.. tuti még nem próbáltuk, de mindegy. Arra emlékeznék.
Amúgy ott pont jól játszott ez a szerencsés...
- ___Samy___
a barca ellen pontosan a dm-bale-cr sorral kezdtünk elől, és szerintem egyáltalán nem vált bemost akkor nagyon megmondtad mikor volt... de biztos volt, persze.. tuti még nem próbáltuk, de mindegy. Arra emlékeznék.