HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. május 10., péntek 22:16
JM-ról az én véleményem:
Először is,azt szeretném tisztázni,hogy nem egy elvakult JM fan vagyok,én mindig a csapat érdekeit tartottam a legfontosabbnak,még akkor is ha egy ikon(raul) vagy olyan isten mint a fenomén ellen beszéltem(utolsó évében elhízva,tohonya,nem törődöm módon focizott).....
VDB és JM között capello kivételével,érvénytelen,nem ide való edzők voltak a padon, ezek legtöbbje nem csak gyenge emberi/vezetői jelleműek voltak,hanem szakmailag is nevetséges megoldásokat hoztak a csapat konyhájára.
Ezeket most nem taglalom,de voltak olyan nevetséges amatőr dolgok,hogy a fejemet fogtam.
Pozitívumok:
Szóval,JM előtt a madrid esélytelen csapat volt,nemzetközi szinten középszerű csapatok toltak le minket a pályáról.....roma,juve,pool,lyon.....stb. A csapatnak se arculata,se hite,se önbecsülése nem volt. Ami viszont a legfájóbb volt,hogy akarata sem.....A Bajnokok ligájában esélytelenek nyugalmával mentünk.....izgulni sem kellett. Fontos megjegyeznem,hogy a játékosok minősége semmivel sem volt gyengébb mint azoké akik kicsaptak bennünket évről évre.......sokszor megalázóan lyon,pool...vagy oda vissza roma.
JM érkezésével jött egy minőségi, komoly munka,ahol nem elkényelmesedett úrifiúként vagy nem hitehagyottan,nem vert seregként léptünk pályára,hanem fel emelhettük a fejünket,izgulni sem nagyon kellett kit kapunk a csoportban mert szerintem az első (csapatmegismerő-formakialakító) évet nem beleértve,a legjobbak közé tartozunk,az egyik legfőbb esélyesek voltunk a ligában vagy a bl-ben is.
Ezek olyan pozitívumok,amiket elvitatni botorság lenne....ez JM munkája volt. A csapat összeszedett,taktikás,harcos,hatékony,gyors, erőszakos focit mutatott be......nyilván a kritika ide is elért,bekkelőmadrid,kontra csapat stb......eleinte volt bekkelés,igen.....de tavaly már a barca ellen sem bekkeltünk,ki ki meccseket vívtunk,győzzön a jobb elven,nem mint korábban ahol a seggünkbe is szeget dugtak a törpék.
A csapat ha gólt kapott(ellenben a korábbi madridokkal) akkor fordított.....régebben nem hogy nem fordítottunk hanem még jól megszórtak bennünket még alsóházi kis csapatok is.
A realra nem lenézően beszéltek(oké, a tükéket ne ide soroljuk mert azok akkor is gyengébbnek tartanak minket ha egy 7-es vágunk nekik)....top csapat lettünk,szűk elit...ez pedig nagyon nagy dolog.
Ez nem anyagi megoldás volt,ezt láthattuk korábbi madridoknál is,ahol pénz volt dögivel,jöttek mentek a pribékek,de sikeres foci az nem volt......
Voltak olyan hírek is,hogy a madrid öltözője a helyieké,ott ők a górék(raul,guti stb...)....a többinek,még az edzőknek is kuss.....lehet ez volt a probléma alapja ikernél,ramosnál stb.......mit lehet tudni.
A cseréi nem sablonok voltak,mint pl schusternél,ahol meccs kezdetekor,leírtam egy papirra hogy ki lesz az a kettő akiket ekkor és akkor kinek a helyére hoz be.
Szóval ezek voltak a pozitív dolgok,ezek nagyon nagy dolgok,és szerintem ha idén nincsen ez az öltözői probléma akkor továbbjutunk a dortmund ellen pl....mivel ott nem a dortmund volt akkora nagy ász,hanem mi voltunk nyugdíjas hitehagyott bagázs,amit nem láttam itt évek óta.......az ott dortmundban a régi 2005-2011 közötti madrid volt.
A negatívumok:
A média elleni állandó szélmalomharc.....eleinte tetszett,mert a média minden megtett mindig hogy a csapatot szop*ssa....állandó fals kritikák,állandó szipolyozás.....de lassan rájöttem,hogy ez egy nyerhetetlen meccs.....mivel a média 1000 szájú....JM meg egy szájú.....és társa nem volt ebben, a többi hallgatott.
A barca és a bírók elleni túlzott odamondogatásai.....eleinte tetszett,mert vallom,hogy a fején találta a szöget általában,és én is ezeket vallottam évek óta.....de egy idő után sok lett belőle,amikor egy edző egy klasszikó előtt egy nappal a barca ellen beszél,azzal csak harapósabbá teszi őket....amivel nekünk ártott.
A csapat stílusa,az nyilvánvaló hogy semmilyen csapat nem rendelkezhet minden poszton a legjobbakkal....de nálunk a kp-a a topcsapatok között a leggyengébb volt,ami JM hibája......de nem csak gyenge hanem rossz felállítású is....szerintem,a mélységi irányítóval játszó klubok soha nem 2 kp-ssal álltak fel,hanem 3-al.....mi kettővel a többi meg ment előre,a pálya fontos szerkezeti része kettészakadt.....csak hosszú labdákkal tudtuk őket aktívvá tenni,amiben a kockázat magas,mivel a hosszú labdát könnyebb lereagálni.....amiből könnyen ellencsapás lehet és a védelmünket már verheti is a veríték.
Mivel volt marcelo(a rossz szezon egyik fő okának tartom a kiesését szinte egész évre)addig nagyon nagyon baj nem volt,mert ő ezt az űrt ha fél oldalasan is de betudta tölteni a magasabb poziciójú helyezkedésével és a remek megindulásaival,betörések,egy vs egyek.......de idén nem volt a brazil....maradt a khedira és alonso lassú,körülményes kettős ami a csapatot nagyon hátráltatta.....egyszerűen nem tudtunk labdát tartani,nyomást gyakorolni az ellenfélre vagy a játék sebességét csökkenteni/növelni ha erre volt szükség.....csak a gyors hosszú labdák,amiben viszont királyok voltunk.....de az meg kockázatos ugye,sok a labdavesztés,és mehet utána a lóverseny az ellenféllel.
Modric érkezésének nagyon örültem,hiszen ezt a problémát adott az ő stílusa megváltoztatni.....én akkor már hittem abban hogy JM EZÉRT hozta mert más lesz ez a foci.....de nem. Modric a szezon vége felé lett alap ember,mindenki nagy örömére,ha lassan is de belátták sokan,hogy a kis horvát,ritka jó focista,ha nem a feje felett elrugdalt labdákat kell számolgatnia....hanem az állandó mozgását,lekéréseit,megjátszhatóságát kiaknázva belevinni a kisjátékot,amiben kurva nagy a csóka.
Jm röghözkötései....khedira....egy nagy hiba,ez a manusz biztos rendes ember,lehet hogy tök jó barát is,de nem való hozzánk,10 en voltunk vele,mert se védekezni,de támadni átlag felett még átlagos szinten sem tudott.....kulcspasszai nincsenek,gólpasszai nincsenek,sok labdaszerzése nincsen,sok passza nincsen......mi van kérdezhetjük? Taktikai és helyezkedési érettsége,hiszen lomha,és ezzel tudja kompenzálni a hiányosságait,a mi rovásunkra.
Callejon.....ez a faszi csatár volt,még pedig ék,mivel a leggyorsabb ronaldo után a támadóink között,akik amúgy sem egy lassú legények..erre egyre jobban vonja vissza,már a vége felé bekket is játszott.....és meg sem fordult a portugál fejében,hogy tegye be előre,mert higunál még ő is jobb ott.Remekül érkezik a mélységi labdákra,villámygyors,és nem is rossz befejező......simán centerbe kellett volna a vége felé alkalmazni.
Özil középen játszatása......nem megy neki ott annyira,szerintem,inkább kicsit kívül szeret lenni....ahol több a terület,mert ő labdával tud jól felgyorsulni,neki az a focija,nem a kis tömörülős foci ami középen van.....az modric asztala.
A cserékkel voltak viszont negatív dolgai is,sokszor nem cserélt 3-at,ami szerintem nagyon súlyos szakmai hiba.....hiszen a padon ülő emberek hite,még ha két percre is,de ettől függhet,a lehetőség, az esély....vagy egy fiatal beszoktatása.....mit számít a 89.percben? Ennyire nem bízott a csapatában? Na ne máár. De nem csak 2-3 percről lehet szó....akár többről is.
A gála kezdő.....alig merte megbontani,ha meg is bontotta,akkor is visszatért hozzá később,tény,hogy eleinte nem ment a másik sor....de idővel már többet lehetett volna variálni amit nem mert vagy nem akart megtenni.
BM ellen......igaz hogy a barca miatt voltunk visszafogva,mert afféle bajnoki döntő volt....de akkor sem szabadott volna 2:0 nál vissza állni........ott is simán a BL döntőbe mehettünk volna.,....nűanszon múlt,meg idén is.......
Ezek a pozitiv és negativ kritikáim vele szemben.........
védem azért,mert szerintem túlzásba esnek sokan,patkányozzák,meg őt teszik mindenért felelőssé,de EZ NEM IGAZ.......ott mások is szépen benne lehetnek,és ha jól sejteni lehet,eléggé sunyi módon bántak el vele.
Nem védem azért,mert tavaly után váltania kellett volna,egy szintet lépnie.....kitolni a játékunk sémáit több formára,nem CSAk egyre.....
Bánom is ha elmegy,mert nem hiszem hogy jöhet olyan aki ennyire sikeres lesz már ha ez siker,de ennyire sem lesz,és nem bánom ha elmegy,mert hátha isten lenéz ránk,és ad egy khedira helyett egy olyan játékost aki focizni a mi szintünkön,a mi stilusunkban is tud és akkor:
Modric-------------------? pl vidal
------------Alonso
KP-a eléggé brutál lehetne......
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.