pheco írta:Egyébként felesleges várni Öziltől, hogy megváltozik. Néztem pár Arsenal meccset és ugyanolyan habi védekezést csinál, mint itt. Bár sokszor hátrébb játszik, elég sokszor ő kapja a labdát a védőktől a jobbszélen, viszont ugyanúgy megáll sokszor labdavesztés után. Ezt nem fogja kinőni szerintem. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy jól jártak vele az ágyúsok. Kellett végre nekik egy klasszis, aki nem feltétlenül döglik meg a pályán a csapatért, de bármikor képes villanni egyet és kiosztani egy rohadt nagy lasztit.. mondjuk még jobban járnának, ha ezeket a lasztikat nem Giroud kapná, hanem valami életképes csatár.
Nem tudom egyébként, hogy az Arsenal szurkolók mit vártak tőle, de amit tud azt többé kevésbé hozza is. Özil legnagyobb baja, hogy nem 90 perces játékos, nem tud egy egész meccsen sem jól játszani, csak felvillanásai, meg alibipasszai vannak. A csapatáért itt sem döglött meg, Angliában sem fog. Tipikusan annak az esete, amikor nem látják rendszeresen játszani, csak a híreket olvassák, hogy megint tolt Roncinak 2 gólpasszt. A gólpasszai most is megvannak, és őszintén szólva Ramsey teljesítménye jelenleg túlragyogja Özilét, hosszútávon ki fog jönni Özil értéke, mert a gólpasszok mindig benne lesznek a játékában, és sok ponthoz segíti a csapatát, ha nem is feltétlenül a nagyok ellen. Kérdés, hogy Wenger tűrni fogja-e a lazsálást. De mivel akik szóba jönnek Özil posztján (Cazorla/Rosicky/Poldi/Walcott) mindegyikük gyengébb játékos nála, ezért Özil rendszeresen kezdő lesz. Valóban kellene mellé egy jó csatár, meg egy jó szélső (aki több dimenziós játékos, nem mint Walcott), és akkor ez az Arsenal igen komoly bajnokesélyes lehetne. Most nem azok (ettől függetlenül lehet ők nyernek, de én még mindig nem tennék rájuk sok pénzt). Jelenleg azért vannak az élmezőnyben, mert új edzővel van a City, Chelsea, MU is, és látványosan gyengélkednek a kicsik ellen, míg a Spurs, Everton, Pool, Newcastle trió minden csapatra veszélyes, és rengeteg körbeverés/döntetlen eredmény született.