Aranylabda - 2013

Archívum

Ki kapja szerinted idén az Aranylabdát?

Cristiano Ronaldo
150
85%
Messi
16
9%
Ribéry
11
6%

Szavazatok száma: 177

madridronie
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo & Sergio Ramos, Benzema, Modric, Kroos, Marcelo (Ronaldo, Figo, R. Carlos, Beckham, Zidane, Guti, Kaká, Xabi Alonso & Totti)
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Aranylabda - 2013

HozzászólásSzerző: madridronie » 2014. január 14., kedd 17:09

Másodsorban a régi rendszerben Ribéry nyert volna. El kell fogadni, hogy ez az Aranylabda már nem az az Aranylabda.
Szépen meg is nyerte a "quasi" (bár innentől kezdve most már elég egyértelműen a korábbi France Football Aranylabda -> 2011 Messi, 2012 Iniesta, 2013 Ribéry) jogutódnak számító UEFA Év Játékosa-díjat az ősz elején, hozzáteszem teljesen jogosan a 2012-2013-as szezonban és főleg a tavasszal nyújtott teljesítményéért! Azonban, ha a teljes naptári évet vesszük alapul, akkor szerintem nincs miről beszélni! :iszunk:
Itt bizony Messi és CR mellett senkinek semmi esélye nincs.
Sajnos ez már nem a 90-es, illetve a 2000-es évek eleje, ahol majdnem minden csapatnak voltak kiemelkedő korszakos klasszisai és jóval kiegyenlítettebb mezőnyről, teljesítményekről beszélhettünk akkoriban! :roll: :-* :coffee: 2008 óta azonban gyakorlatilag 2 emberről szól a klubfutball, akik messze a mezőny előtt járnak minden téren, innentől kezdve ...........! :shifty:
Na most viszont borítom a bilit ! Ezek után viszont senki ne kérdőjelezze meg Messi 2010-es bogyóját.
Rég várt kérdésekre kaptunk idén, tegnap választ és bár továbbra is bőven támadható maradt ez az új megoldás (sőt :rock: ); a FIFA la. következetes maradt a korábbi évek tendenciájához az eredményt illetően (gondolok itt elsősorban a 2010 és 2012-es végeredményre)! Itt aki egyedül hoppon maradt és az új rendszer abszolút áldozatának tekinthető Wesley Sneijder, se UEFA Év Játékosa-díj (korábbi France Football Aranylabda), se FIFA Aranylabda, szar ügy! :-*
bekk: Hakimi&Davies
támadó: Mbappé

Ronaldo ◄ The number one influence ► ★★★★★

Ronaldo Fenomeno vs Cristiano Ronaldo ● The Battle For The Name ● Best Skills

Courtois-Hakimi,E.M.,Alaba,Davies-A.T.,E.C.,J.B.-ViniJr.,Mbappé,Rodrygo

RealMadrid

"Cristiano es un extraordinario Comandante"

mia san mia
Kedvenc csapatod: Bayern München

HozzászólásSzerző: mia san mia » 2014. január 14., kedd 16:59

Nekem nincs hiányérzetem. Sőt kimondottan csalódott sem vagyok. Én nem egy embernek drukkolok, hanem egy csapatnak. Az a csapat pedig tarolt tavaly. :)
2010 előtt Ribéry nyert volna, most Ronaldo. Ennyi. Meg lehet nézni a szavazatokat, meg lehet nézni a sportújságírók kit hoztak ki győztesnek, a top50 válogatottak edzői, csk-i kit hoztak ki győztesnek. És meg lehet nézni honnan gyűjtötte a legtöbb voksot Ronaldo és Messi. Csak azért lett szoros egyáltalán a szavazás, mert Ribéryt ez tartotta úgymond életben.

Ez nálam ennek a díjnak a szakmai értékét tökéletesen elárulja. :) Ribéry megkapta az UEFA év játékosa díját meg besöpört pár elismerést otthon ill. Németországban. Elégedjen meg ennyivel vagy ha ez annyira bántja akkor merítsen belőle erőt és vezesse címvédésig a Bayernt. :)

morientes: Válaszolok én itt. Érdemes megnézni a tavalyi Bayernt. Volt is egy elemzés még valamikor talán tavasszal, hogy az asszimmetria ereje. Robben és Müller is azért volt olyan hatékony, mert gyakorlatilag a támadások 70 %-a a balon futott. Oda koncentrálódott a játék Kroos besegítésével stb. Ribéry volt gyakorlatilag az aki tényleges irányítót játszott igaz tette mindezt a bal oldalon. Ebből jöttek a gyors forgatások Robbenek lett területe, mert neki sokkal több kell mint Ribérynek stb.
Magyarán Ribéry a támadások jelentős részében tevékenyen részt vett. Nem fogom visszanézni az összes tavalyi meccsünket, nem tudom van e valahol statisztika rá, de megnézném mennyi kulcspassza volt.
Szerintem belinkeltem ide korábban egy statisztikát. Azon is tökéletesen látszik, hogy Ribéry a Bayern támadójátékának a valós kulcsa.
Mondjátok, hogy Robben. Robben Ribéry kulcspasszából adott gólpasszt a döntőben, és Ribéry gólpasszát váltotta gólra. Erről sem kellene megfeledkezni. Ha a 12/13 as évet veszem alapul akkor Ribéry 16 gólig és 29 gólpasszig jutott 55 meccsen. Ezek mellé kéne odavenni a pályán betöltött szerepét, azt, hogy gyakorlatilag mindenhol felbukkan és hatalmasat melózik mezőnyben is. Nem büdös neki a munka. Ezért lett ő kiemelve a csapatból. Mert megcsinálja a piszkos melót mint a többiek is, de az ő játékán nagyon sok áll vagy bukik. Ahogy a védelem meghatározója Lahm, a szűrésé és csapatmozgatásé Schweini, úgy a támadásépítésé Ribéry.

Bullet T

HozzászólásSzerző: Bullet T » 2014. január 14., kedd 16:16

Hát korábban fapofával ültem végig az Aranylabda gálákat(függetlenül attól, ki volt a főesélyes), most viszont valamiért szétizgultam magam....A végét pedig majdnem megkönnyeztem, pedig nem vagyok valami érzelgős tipus...

schranzer
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Ronaldo (R9)

HozzászólásSzerző: schranzer » 2014. január 14., kedd 15:49

Viszont ha pontozással dolne el, hogy kié az aranylabda, akkor annyira leegyszerusodne az egész, hogy csak osszeszamolnank a pontokat, és mar hetekkel elotte mindenki tudná kié a díj ... elvesztené azt a varázsát, hogy ott dol el mindenki elott es senki sem lepodne meg ... tegnap is pl. hiaba tudtak elore sokan, hogy CRnek kell kapnia, azért CR sem volt 100% biztos benne, de ezt láthatjuk a szavazas vegeredmenyen is, hogy azert eleg szoros is volt .... szal elveszne ez az emocionalis része, pl. CR sem tudott volna ugy meghatodni tegnap :D
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Kovacic, Kroos, Modric - Isco - Bale, CR

Marci
Kedvenc játékosaid: Sergio Ramos, Varane
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Marci » 2014. január 14., kedd 15:31

Az meg nem érv, hogy mi lett volna ha. Szóval innen én le is zártam az egész aranylabdát! Az kapta aki a leginkább megérdemelte! Jó lenne ezt elfogadni mindenkinek!
Persze, ezt én is így gondolom. Csak azért lehet hiányérzetük a Bayern szurkolóknak, mert 2010-ig azért rendesen számított, hogy ki, és mit nyert. Legjobb példa Cannavaro esete.

Csak most ez megint mit mutat meg? CR meg Messi hány gólt rakott el Zaragozáknak. A-a, itt egyértelmű dolgokat kell nézni, pl. Robben BL döntőt eldöntötte, CR Classicot, továbbjutást, Messi leszerepelt a Barca ellen stb, Ribery kiválóan nyomta a Barca ellen... nem rossz a rendszer, csak sok a buta ember.
Ez az, hogy soka buta, elfogult ember, ezért kéne ráncba szedni a dolgokat. Bugyuta példa volt, de talán az lefedi a gólok számát, hogy ki meddig jut el mondjuk a BL-ben. Hiába lőtt mondjuk Messi 80 gólt, ha Ronaldo kiegyenlíti azzal, hogy BL-t nyert, plusz a saját góljaival.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. január 14., kedd 15:23

Marci írta:Gólok száma az összes sorozatban: 10p, második: 8p, harmadik: 6p

Csak most ez megint mit mutat meg? CR meg Messi hány gólt rakott el Zaragozáknak. A-a, itt egyértelmű dolgokat kell nézni, pl. Robben BL döntőt eldöntötte, CR Classicot, továbbjutást, Messi leszerepelt a Barca ellen stb, Ribery kiválóan nyomta a Barca ellen... nem rossz a rendszer, csak sok a buta ember.

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2014. január 14., kedd 15:22

Marci írta:
Ezt 5214325 leírták, nem értem tényleg, mit nem lehet ezen felfogni.
Megfordítanám.

Ronaldo BL-t nyer, bajnokságot, kupát. (50 éve nem volt ilyen(csak mondtam egy számot)) Szerinted mit éreznénk, amikor nem nyeri meg az Aranylabdát? Lőtt 25 gólt, vezette a csapatot viszonylag, de igaz, még ott vot Bale, Modric, Ramos, Lopez, stb.

Nekünk is rosszul esne, ennyi.
Miattam úgy fordítgathatod, csűrheted, csavarhatod, de egy a legjobb játékosnak szóló díjat, ne az nyerje meg aki nyert 3-4-5 kupát, csak akkor (de ez nyilván nem zárja ki egymást), hogy ha kiemelkedett kellően abból a csapatoból(csapatokból). Ribery nem emelkedett ki látványos, sokkal jobban, mint más. Pont csak annyival, hogy őt jelöljék és ne Robbent pl.

Ha pl a Dormund nyeri a BL-t szerinted ott lett volna Ribery? Megmondom, nem! Akkor a Dortmundból lett volna ott egy játékos. Ennyire egyszerű. De még mindig mondom, annyira kiemelkedett idén CR, hogy kár pörögni az egészen.

Az meg nem érv, hogy mi lett volna ha. Szóval innen én le is zártam az egész aranylabdát! Az kapta aki a leginkább megérdemelte! Jó lenne ezt elfogadni mindenkinek!

Hipotézisekre építve érvelni meg hatalmas vicc! :)

Marci
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Marci » 2014. január 14., kedd 15:19

Bár ha Ribery lő 70 gólt, akkor vigye.. de nem fog, mert nem tud annyira kiemelkedni.
Az meg nálam az Aranycipő. :D

Egyértelműen forradalmasítani kéne a rendszert, mert ebben tényleg igaza van Platininek, hogy más teljesen esélytelen.

Péládul egy pontrendszert:

BL győzelem: 10p, BL döntő: 8p, Elődöntő: 6p, Negyeddöntő: 4p
Bajnokság: 8p, Második: 6p, Harmadik: 4p
Kupa: Győzelem: 6p, Második: 5p
Gólok száma az összes sorozatban: 10p, második: 8p, harmadik: 6p
Gólpasszok ugyanígy
VB győzelem: 10p, második: 8p, harmadik: 7p
EB győzelem: 8p, második: 6p

Igaz, így nem lenne semmi esélyük a védőknek, kapusoknak, de kicsit reálisabb lenne a dolog, és nem menne a vita, mert a számok nem hazudnak.

Ha így pontoznánk, akkor kb így nézni ki a dolog:

1. Ribéry
2. Ronaldo
3. Messi

Sunsky
Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2014. január 14., kedd 15:09

Marci írta:
Megfordítanám.

Ronaldo BL-t nyer, bajnokságot, kupát. (50 éve nem volt ilyen(csak mondtam egy számot)) Szerinted mit éreznénk, amikor nem nyeri meg az Aranylabdát? Lőtt 25 gólt, vezette a csapatot viszonylag, de igaz, még ott vot Bale, Modric, Ramos, Lopez, stb.

Szerintem ha ez megtörténne és Ronaldo 25 gólt lőne, akkor a legtöbb ember simán Modricnak adná a lasztit.. (olyan teljesítmény esetén) Bár ha Ribery lő 70 gólt, akkor vigye.. de nem fog, mert nem tud annyira kiemelkedni. De itt kurva sok a ha.. Ronaldo zseniális évet zárt, megérdemelte. Nem őmiatta kaptunk 4 gólt Dortmundban...

Marci
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Marci » 2014. január 14., kedd 15:02

Megfordítanám.

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2014. január 14., kedd 14:43

Nem értem mit pörögnek azok az emberek, akik azzal érvelnek, hogy x ember y kupát nyert egy csapattal.

Azért meg is kapta az érte járó kupát, serleget, medált, amiért az egész csapat küzdött! Ezért ne, hogy már járjon egy olyan elismerés, amit a legjobb játékosnak jár. Ahogy írták már mvp-nek, az a legértékesebb játékosnak.

Hiába szimpátiaszavazás már az aranylabda, de rég volt annyira egyértelmű, hogy kinek kell kapnia, mint idén.

Nekem nem kedvencem CR, de amit 4 éve is leművel a Realmadridban, az bámulatos, megsüvegelendő.
Ribery jó játékos, de nem emelkedett ki úgy mint a portugál a Realból, vagy ahogy az elmúlt években Messi a Barcából.

Bayern 5 kupás győzelme a csapategységben rejlett és nem Ribery klasszisán múlott. Ugyan annyit tett hozzá még a 3-4 meghatározó játékos.

Ezt 5214325 leírták, nem értem tényleg, mit nem lehet ezen felfogni. :)

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. január 14., kedd 14:15

mia san mia írta:Ezt mondom én is. :) Ezért is írtam, hogy Messi és Ronaldo mellett akkor sem lesz senkinek esélye ha BL győzelemig és VB győzelemig viszi a csapatát.
Tedd már meg nekem hogy megírod pü-be,hogy mitől nyújtott Ribery átlagon felülit,azon kívül hogy mindent megnyert a bayern-el,ami miatt neki járt volna ez a díj... :)
Hogy mitől volt jobb mint Robban,vagy svájnstájger,vagy Lham,Martinez,vagy bármelyik bayern játékos...hogy rúgott e több gólt,vagy egyértelműen ő lett volna bármelyik meccsen a magasan kiemelkedő....ami ér egy aranylabdát,hangsulyzom mégegyszer a trófeák ellenére...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. január 14., kedd 14:12

Igazából ez jó is meg nem is. Elég hülyén nézne ki, ha Sneijdernek meg Riberynek annyi lasztija lenne, mint Cének. Viszont az sem szép, hogy Messinek van négy, Cének kettő míg a régi nagyoknak meg "csak" egy vagy max 2.(és valószínűleg még gyűjtenek 1-2-t, főleg Messi)

mia san mia

HozzászólásSzerző: mia san mia » 2014. január 14., kedd 13:54

Ezt mondom én is. :) Ezért is írtam, hogy Messi és Ronaldo mellett akkor sem lesz senkinek esélye ha BL győzelemig és VB győzelemig viszi a csapatát.

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. január 14., kedd 13:52

mia san mia írta:Na most viszont borítom a bilit ! Ezek után viszont senki ne kérdőjelezze meg Messi 2010-es bogyóját.
Utánam az özönvíz !! :mrgreen:
El kell fogadni ezt a szavazási rendszert. Az számít, hogy ki tud a lehető legfélelmetesebb statokat produkálni a gólok terén. Ha 2010-ben és 2012-ben megkapta Messi a gólokra a lasztit, akkor idén CR-nek kellett kapnia. Ennyi az egész.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. január 14., kedd 13:26

Hát Ribery nem azt mondta nemrég,hogy biztos benne hogy ő nyeri,mivel idén nála jobban nem érdemli meg senki? :roll:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Cr7
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Raphael Varane

HozzászólásSzerző: Cr7 » 2014. január 14., kedd 13:11

Nem vagyok önző játékos, az Aranylabda pedig nem volt a céljaim között – bírta szóra a német Bild a gálán még csalódottnak tűnő Ribéryt. – Inkább ismét megnyernék mindent a Bayern Münchennel, és világbajnok szeretnék lenni. Ez az, ami igazán számít. Persze szerettem volna megnyerni az Aranylabdát, de mi mást tehettem volna azon kívül, hogy a Bayernnel minden trófeát megszereztem? De nincs ezzel gondom, az Aranylabda megnyerése nem a legfontosabb számomra. Örülök, hogy túl vagyunk rajta, mostantól újra serlegeket akarok gyűjteni a Bayernnel.” :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mia san mia

HozzászólásSzerző: mia san mia » 2014. január 14., kedd 12:42

Na most viszont borítom a bilit ! Ezek után viszont senki ne kérdőjelezze meg Messi 2010-es bogyóját.
Utánam az özönvíz !! :mrgreen:

MorataMartin
Kedvenc játékosaid: Morata, Zidane, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: MorataMartin » 2014. január 14., kedd 12:41

Walter Pandiani (twitter): „Addig sírtál, amíg megkaptad. Gratulálok!!! Csakhogy a legjobb pillanataid nem 2013-ban voltak!” Emlékszem én még hülye amikor azt nyilatkoztad h rúgtál egy mesterhármast a Bernabeuban, de még az sem volt elég a győzelemhez és h ez mennyire hihetetlen! Aztán rá 3 nappal meg elbuktad az UEFA-Kupa döntőt is te nyomoronc! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MorataMartin 2014. január 14., kedd 12:42-kor.

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. január 14., kedd 12:39

miVida írta:http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... as-2307537

mi a tanulság? - A Real Madrid egy sz.r csapat, aki bezsebeli az összes legjobb játékost... köszönjük csillagpeti :roll:
Mi a tanulság? Ribery elcseszte. Ha ide igazolt volna a nyáron, akkor most ő lenne az aranylabdás. :mrgreen:

Vissza: