Nekem nincs hiányérzetem. Sőt kimondottan csalódott sem vagyok. Én nem egy embernek drukkolok, hanem egy csapatnak. Az a csapat pedig tarolt tavaly.
2010 előtt Ribéry nyert volna, most Ronaldo. Ennyi. Meg lehet nézni a szavazatokat, meg lehet nézni a sportújságírók kit hoztak ki győztesnek, a top50 válogatottak edzői, csk-i kit hoztak ki győztesnek. És meg lehet nézni honnan gyűjtötte a legtöbb voksot Ronaldo és Messi. Csak azért lett szoros egyáltalán a szavazás, mert Ribéryt ez tartotta úgymond életben.
Ez nálam ennek a díjnak a szakmai értékét tökéletesen elárulja.
Ribéry megkapta az UEFA év játékosa díját meg besöpört pár elismerést otthon ill. Németországban. Elégedjen meg ennyivel vagy ha ez annyira bántja akkor merítsen belőle erőt és vezesse címvédésig a Bayernt.
morientes: Válaszolok én itt. Érdemes megnézni a tavalyi Bayernt. Volt is egy elemzés még valamikor talán tavasszal, hogy az asszimmetria ereje. Robben és Müller is azért volt olyan hatékony, mert gyakorlatilag a támadások 70 %-a a balon futott. Oda koncentrálódott a játék Kroos besegítésével stb. Ribéry volt gyakorlatilag az aki tényleges irányítót játszott igaz tette mindezt a bal oldalon. Ebből jöttek a gyors forgatások Robbenek lett területe, mert neki sokkal több kell mint Ribérynek stb.
Magyarán Ribéry a támadások jelentős részében tevékenyen részt vett. Nem fogom visszanézni az összes tavalyi meccsünket, nem tudom van e valahol statisztika rá, de megnézném mennyi kulcspassza volt.
Szerintem belinkeltem ide korábban egy statisztikát. Azon is tökéletesen látszik, hogy Ribéry a Bayern támadójátékának a valós kulcsa.
Mondjátok, hogy Robben. Robben Ribéry kulcspasszából adott gólpasszt a döntőben, és Ribéry gólpasszát váltotta gólra. Erről sem kellene megfeledkezni. Ha a 12/13 as évet veszem alapul akkor Ribéry 16 gólig és 29 gólpasszig jutott 55 meccsen. Ezek mellé kéne odavenni a pályán betöltött szerepét, azt, hogy gyakorlatilag mindenhol felbukkan és hatalmasat melózik mezőnyben is. Nem büdös neki a munka. Ezért lett ő kiemelve a csapatból. Mert megcsinálja a piszkos melót mint a többiek is, de az ő játékán nagyon sok áll vagy bukik. Ahogy a védelem meghatározója Lahm, a szűrésé és csapatmozgatásé Schweini, úgy a támadásépítésé Ribéry.