Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
heccsat
Kedvenc játékosaid: Varane, Ronaldo, Modric, Isco, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: heccsat » 2014. január 20., hétfő 0:40

cart írta:És mi lenne a felállás?
4231
Casemiro periférián maradhatna. Alonsot csak azért hagytam bent, mert hosszabbítottunk vele, egyébként én már nem számolnék vele hosszútávon, néha még jó lehet, alapból a modric-gündogan duót játszatnám. De erre a 2 helyre 5 játékos nem sok, főleg úgy, hogy abból 1 Casemiro 1 pedig egy öreg Alonso.
Most is 5 játékosunk van KP-ra, csak annyi változna, hogy Khedirát Gündoganra cserélném.
cart írta:Cserének meg maradna Jesé, Suso meg Bruma
Hát szerintem ezzel semmi baj nincs, most Di Maria, Jese, Morata van, ennél a felső 3 sztem magasabb szintet képvisel, még ha jelenleg Suso nincs is Di maria szintjén.

Isco helyén is tudna játszani Gündogan vagy Modric is.
----------------De Gea-----------------
Carvajal--Varane--Ramos--Marcelo
-------Pogba-------Kroos------------
--------------Modric------------------
---Hazard---------------------Isco---
-------------Ronaldo-----------------
Next season dreamteam

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2014. január 20., hétfő 0:32

Érdekesen működik a szerkesztés funkció, valaki összemerdzselhetné őket :D

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2014. január 20., hétfő 0:31

cart írta:
heccsat írta:így jövőre a következő keret lenne számomra az ahol, nincsenek rések, de még a realitások talaján maradva
És mi lenne a felállás?

4-3-3-ban Isconak nem lenne hely, 4-2-3-1-ben meg Modric, Illarramendi, Alonso, Gündogan közül nem játszhatna kettő, Casemiro meg tök fölösleges lenne.
Cserének maradna Jesé, Suso meg Bruma :kivagyhe:

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2014. január 20., hétfő 0:31

heccsat írta:így jövőre a következő keret lenne számomra az ahol, nincsenek rések, de még a realitások talaján maradva
És mi lenne a felállás?

4-3-3-ban Isconak nem lenne hely, 4-2-3-1-ben meg Modric, Illarramendi, Alonso, Gündogan közül nem játszhatna kettő, Casemiro meg tök fölösleges lenne.
Cserének meg maradna Jesé, Suso meg Bruma :kivagyhe:

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. január 20., hétfő 0:02

Csabi írta:Bruma most szenvedett egy komoly serulest, a vb-re se biztos h mehet.
neeeeeee...nekem kell a vb-re :D :D amúgy meg Bruma szélső...Benzema helyére nem alkalmas

heccsat

HozzászólásSzerző: heccsat » 2014. január 19., vasárnap 23:40

Csabi írta:Bruma most szenvedett egy komoly serulest, a vb-re se biztos h mehet.
kár érte, helyette akkor valaki mást, de még rossz esetben Benzema is maradhat, de szerintem nem éri meg itt tartani ha szerzünk egy Agüero/Suarezt
Next season dreamteam

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2014. január 19., vasárnap 23:31

Bruma most szenvedett egy komoly serulest, a vb-re se biztos h mehet.

heccsat

HozzászólásSzerző: heccsat » 2014. január 19., vasárnap 23:06

tudom kicsit korai még ilyennel foglalkozni, de már várom az átigazolási szezont, számomra mindig óriási öröm, ha valamelyik csőcseléket sikerül rásózni valakire
így jövőre a következő keret lenne számomra az ahol, nincsenek rések, de még a realitások talaján maradva

lopez, casillas, jesus 3
arbeloa, carvajal, pepe, ramos, varane, nacho, marcelo, moreno 8
alonso, gündogan, modric, casemiro, illaramendi 5
isco, bale, ronaldo, jese, suso 5
agüero/suarez, bruma 2

ez 23 fős keret, minden posztra van minőségi pótlás, szinte így nem maradna ügyetlen játékos sem és agüero/suarezen kívül egyik játékos sem lenne egy nagy összeg
moreno-12; gündogan-20; suso-15; aguero/suarez-70; bruma-15
meg lehetne úszni 140-150 millióból a teljes repairt. aminek több mint 90% át fedeznék is az eladások
khedira-30; di maria-30; coentrao-20; benzema-35; morata-20;

Nem kicsit lenne ezzel előrébb a keret, minőségi átrendeződés lenne ez. Nem kéne aggódni azon sem ha valaki kiesik van -e minőségi utánpótlás. Pepenek még 1-2 évet adnék, utána Derik átvehetné a helyét, 1 év castilla még, aztán utána jöhet a nagyokhoz részidős szereplőnek.
Next season dreamteam

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. január 19., vasárnap 14:56

marhára elég már :ozil: -ből...nincs itt,
Ez igaz,de főként Di Maria-rol volt szó,Özil csak szőrmentén került a képbe... :) DM még azért itt van....vagy nincs? :D
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Sunsky
Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2014. január 19., vasárnap 14:53

wZoLee7 írta:marhára elég már -ből...nincs itt, foglalkozzanak vele az Arsenal drukkerei.
Ha nem tetszik nem kell olvasni, ráadásul nem elsősorban Özilről van szó, hanem a játékáról, a stílusról...
Toky írta:De ettől még Özil alkalmatlan lett volna arra a szerepkörre, amit az argentin barátunk bejátszott tegnap is és a kupa meccsen is.
Szerintem meg mindenki elbeszél a másik mellett...

Mivel én arról beszélek, hogy adott a felállás:

--- Alonso - Modric
Bale -- xy -- Ronaldo
------Benzema

v.

Alonso - Modric - xy
Bale - Benzema - Ronaldo

Ti szerintem az utóbbiról beszéltek, ahogy tegnap is játszottunk, én viszont az előtte levőről, ahol xy helyén egy Özil STÍLUSÚ játékos hiányzik és véletlenül sem Di Maria.

Az tök egyértelmű, hogy utóbbi felállásnál Özil még csak labdába sem rúghatott volna azon a helyen...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sunsky 2014. január 19., vasárnap 14:57-kor.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. január 19., vasárnap 14:44

marhára elég már :ozil: -ből...nincs itt, foglalkozzanak vele az Arsenal drukkerei. úgy néz ki Carlonal DM már csak 2. számú szélső lesz, Jesé beelőzte, és az argentint a kp-re száműzte...amíg nincs oda új ember megteszi, mert védekezésben sokat segít, gyors, és ha összeszedi magát jól tud játszani...persze Modric és Isco nálam akkor is mindig előtte lesz, és amint jönne egy Gündogan pl DM-et el is adnám

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. január 19., vasárnap 14:38

Nem arról van szó, hogy kiskedvenc valaki.. szerinted miért kell annyit melóznia Di Marianak? Mert a megszerzett labdáinak nagy részét el is veszti.. kurva sok labdát szór el. Ahogy matt is írta, nekünk stabilitás kell, olyan ember, akin átfolyik a labda, aki nem akasztja meg a támadásokat. Sokra megyünk azzal, hogy megszerzi a labdát, aztán eszetlenül előrehozza és el is veszti...
Hát ha neked meg matt-nak az jött le az írásomból,hogy én most már Di Mariat akarom vkp-nek,akkor tényleg nagyon hülye lehetek...
De szerencsére Toky leírta a lényeget,megkimélve engem...ha valaki ebből se érti mi volt itt a lényeg,azt sajnálom.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Toky
Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Toky » 2014. január 19., vasárnap 14:04

zalkrisz írta:... szerinted miért kell annyit melóznia Di Marianak?
Mert a megszerzett labdáinak nagy részét el is veszti.. kurva sok labdát szór el. Ahogy matt is írta, nekünk stabilitás kell, olyan ember, akin átfolyik a labda, aki nem akasztja meg a támadásokat. Sokra megyünk azzal, hogy megszerzi a labdát, aztán eszetlenül előrehozza és el is veszti...
Mert mi nem a "végső stádiumú" Guardiolás Barcelona vagyunk, azaz mi támadunk is? Plusz nálunk Ronaldo nem igen szokott besegíteni a védekezésbe kisebb csapatok ellen? Vagy esetleg mert középpályásként ez a feladata?
Tegnap abszolút nem játszott szeleburdian és vezette bele az ellenfélbe. Igen párszor most is megakasztotta a támadást (például amíg megvárta, hogy Benzema lesre fut.) Magához (és különösen az előző meccshez) képest azonban meglepően kevés labdát adott el. Tök mindegy, hogy ki lett volna azon a poszton, másnak is kellett volna ennyit melóznia. A különbség az, hogy az általad említett Özilt pont annyiszor szerelték (aztán hisztizve csapkodott a földön), mint ahányszor di María adta el a labdát a kupa meccsen, csak di María hajlandó lehajtott fejjel robotolni, míg a sztár erre nem volt képes sosem. A védő munkában mutatkozó különbségről már ne is beszéljünk. (Meg mivel is cukkolták a fórumon? A világ legjobb "off the ball" irányítója?)
Lehet imádni Özilt, és utálni di Maríát, nincs ezzel gond, emberek vagyunk. De ettől még Özil alkalmatlan lett volna arra a szerepkörre, amit az argentin barátunk bejátszott tegnap is és a kupa meccsen is. (Csak a bajnokin lényegesen(!) higgadtabban és jobban.) Senki nem mondta, hogy akkor most di María lesz az új Khedira. Mindenki vár oda egy másik játékost, de ettől még az argentinunk hasznosan játszott tegnap. És Özil továbbra sem lett volna képes erre.

Sunsky
Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2014. január 19., vasárnap 13:31

morientes írta:
Én Özillel az voltam. Ő legalább az ilyen 2 v 1, 4 v 2, 3 v 2 helyzeteknél csukott szemmel is jól passzolt. És írtam, felőlem alibizhet bárki, csak ne azt kelljen látni, hogy ember mögé passzol, vagy átíveli a nézőknek a labdát minden alkalommal.
Az,csak tegnap épp megrohadt a kp-n,igaz voltak neki megint hülye húzásai,de sikerült levennie a terhet pl Modricról,s mivel a horvátnak kevésbé kellett hátrafeledolgoznia így aztán még jobb volt mint szokott.Még attól is.De észrevette ezt valaki?Nem igazán.Csak kapta az ívet hogy megint milyen hülye.Pedig még gólt is rúgott...
Hát nemtom hogy a kiskedvenc,akivel elnézőek vagyunk,megszakadt e valaha a pályán úgy,mint tegnap DM...
Nem arról van szó, hogy kiskedvenc valaki.. szerinted miért kell annyit melóznia Di Marianak? Mert a megszerzett labdáinak nagy részét el is veszti.. kurva sok labdát szór el. Ahogy matt is írta, nekünk stabilitás kell, olyan ember, akin átfolyik a labda, aki nem akasztja meg a támadásokat. Sokra megyünk azzal, hogy megszerzi a labdát, aztán eszetlenül előrehozza és el is veszti...

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. január 19., vasárnap 13:15

morientes írta:
Én Özillel az voltam. Ő legalább az ilyen 2 v 1, 4 v 2, 3 v 2 helyzeteknél csukott szemmel is jól passzolt. És írtam, felőlem alibizhet bárki, csak ne azt kelljen látni, hogy ember mögé passzol, vagy átíveli a nézőknek a labdát minden alkalommal.
Az,csak tegnap épp megrohadt a kp-n,igaz voltak neki megint hülye húzásai,de sikerült levennie a terhet pl Modricról,s mivel a horvátnak kevésbé kellett hátrafeledolgoznia így aztán még jobb volt mint szokott.Még attól is.De észrevette ezt valaki?Nem igazán.Csak kapta az ívet hogy megint milyen hülye.Pedig még gólt is rúgott...
Hát nemtom hogy a kiskedvenc,akivel elnézőek vagyunk,megszakadt e valaha a pályán úgy,mint tegnap DM...
Én is észrevettem ezt, valóban sokat melózott Di Maria, nem egyszer Marcelo helyett is ő védekezett. Azonban azon a poszton a higgadtság és a passzpontosság kritikus elvárások. A belecselezem 5 emberbe pedig tiltott fogalom... Az a baj, hogy van 2 félmegoldásunk arra a posztra, ami még mindig nem optimális. Di Maria mentális beállítottsága miatt alkalmatlan beletanulni ebbe a posztba. Ő nem olyan, mint Schweinsteiger, hogy a középpályán bárhova pakolhatod ő ott fog klasszis teljesítményt nyújtani. Schweininál a mentális beállítottsága miatt és a képességei miatt jót tett a pozíció váltás, Di Maria nem tud beletanulni a posztba. Túl szeleburdi, túlságosan meggondolatlan, szellemileg éretlen ahhoz a poszthoz. 2-3 év alatt persze kikupálódhatna, ha folyamatosan ott játszana, de egyrészt akkor sem lenne ezen a poszton Real szint, meg nem is 1-2 hónap alatt fog megváltozni.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. január 19., vasárnap 12:31

LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. január 19., vasárnap 8:47

R.M.C.F írta:Vagy hozni vidalt,és valakit bevonni+pénz. Akkor azért ütnénk eléggé.
Khedira el kb 20 at megér valaki állatnak+ 30 és jöhet a chilei.
Vagy Dm el kb 25 ért,annyit biztos adnak érte+25 és jöhet vidal.
Ez teljesen irreális. Manapság ilyen kaliberű játékost (nem egy tehetséges fiatalról van szó, hanem a világ egyik legjobb középpályásáról - ha nem a legjobbról) nem lehet kerekített 40-50 millióért venni. Az ára 50m + DM-nél (ha mindenképp játékost is akarunk bevonni a példába) kezdődik szerintem.

Kétségtelen hogy megérné, de nyáron valószínűleg pontot kell tenni a Gündogan transzfer végére (lemondani nem fogunk róla, ami nem is baj, mert ne feledjük; kiváló játékos, kár, hogy a sérülése hátráltatja...), ezért sem valószínű, hogy 1-2 éven belül hozzánk kerül a chilei.

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. január 19., vasárnap 8:43

Cobra11 írta:Én gündogant mindenképpen hoznám.
Kéne viszont egy ún. feka amire Pogbát és Matuidit néztem ki. Pogbába nagy a potenciál viszont nagy lenne a rizikó szerintem ha egy ilyen szezon után idejönne(lehet nagy lenne az arca és középszerű teljesítményt hozna) ezért én matuidit hoznám. Pár év múlva természetesen jöhetne helyette Pogba. Csatár posztra pedig ha eme 3 ember közül jön valamelyik akkor örülni fogok Suárez/Agüero/Rooney
szerintem hozzuk még alabát, hazardot, ramirest és thiago silvát is.
meg zlatant csatárnak.
ja meg vidalt.
Kép
Kép
Kép

Cobra11
Kedvenc játékosaid: Isco, Coutinho, CR, Varane, Kroos, Modric, Pogba, Hazard, Lham, Thiago Alcantara, Suárez, Sturridge

HozzászólásSzerző: Cobra11 » 2014. január 19., vasárnap 8:27

Én gündogant mindenképpen hoznám.
Kéne viszont egy ún. feka amire Pogbát és Matuidit néztem ki. Pogbába nagy a potenciál viszont nagy lenne a rizikó szerintem ha egy ilyen szezon után idejönne(lehet nagy lenne az arca és középszerű teljesítményt hozna) ezért én matuidit hoznám. Pár év múlva természetesen jöhetne helyette Pogba. Csatár posztra pedig ha eme 3 ember közül jön valamelyik akkor örülni fogok Suárez/Agüero/Rooney

Toky
Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Toky » 2014. január 18., szombat 23:06

R.M.C.F írta:... iscoval nem tudom mi van,fura ez,annyira kevés lehetőségek kap,hogy ez fura....kedden biztos játszik,de az "csak" egy kupa meccs.
A formulánk megváltozott az elmúlt hetekben,és ahol dm nyomul,ott lehetne isco is....nem értem. :hmmm: :hmmm:
Mivel hehe már válaszolt, így csak bemásolom az Ő válaszát. :mrgreen:
hehe írta:a xabialonso-modric kp asszem alap lesz egész évre, melléjük kell még vki, aki stabilitást ad, lehet dimaria lesz az a rengeteg futómennyisége és sebessége, akarata miatt. lehet, hogy buta, mint egy fadarab, de senki más nem tudja ezt a csapatból adni a kp-ra, amit ancelotti kér tőle.
Iscot bár nagyon megkedveltem, és többet is hajlandó védekezni mint Özil (felhozatalának oka lejjebb olvasható), de meg sem közelíti azt a mennyiséget, amit ma az argentinunk lehozott. Khedira (vagy most di María) helyére kellene valaki, aki hajlandó ennyit futni, jól végzi a szűrő munkát, támogatja az előre játékot, és nem di María az. :D
R.M.C.F írta:Pogba? 55 milla? sok érte....meg ugye eléggé arc a csóka,nem tudom mi lenne itt vele.
Vidal? Jó ám....de ó sem olcsó,40 alatt biztos nem adják,de inkább 50.
Vidalt biztos, hogy nem engednék el semennyiért idén. Jövőre talán elfogadnak érte egy 60-65 milliós ajánlatot. (Transfermarkt szerint 217-ig él a szerződése.) A Juventusnál tudják, hogy Vidal jobb és fontosabb játékosuk mint Pogba. A franciáért is csak akkor fogadnának el (szerintem) 55 milliót, ha nem írna alá egy hosszabbítást (2016-ban jár le a szerződése Transfermarkt szerint).
Mit szólsz/szóltok a PSG-s Matuidihez? Ő nem tudom, hogy melyik oldalon játszik inkább, meg mennyire jó, de Neki elvileg most jár le a szerződése, és mintha lett volna róla szó. :hmmm: Ti láttok rá esélyt?

Értékeld topicból:
hehe írta:... lopez a kapuban alap, remélem nem casillasozni akarunk majd a béellben, amikor már lesz tétje is a dolognak.
Pedig de. Casillasé a kupa és a BL, Ancelotti már elmondta elégszer. Szokj hozzá! :)
zalkrisz írta:Nekem ez az elmozgósdi leginkább Isco játékában tűnt fel. Ahogy adja a labdát már fut előre, míg Özil ilyenkor rendre ott maradt a laszti környékén és folyt rajta tovább, nem akarom felhozni (már felhoztam, mindegy), de ebből a csapatból pont ő hiányzik, ő kötné össze a középpályát, nem Isconak és Di Marianak kéne, akik szemmel láthatóan nem képesek rá . Modric megtesz mindent, rengeteget melózik, de kéne még egy hasonló játékos a környékére, aki képes erre (mármint, hogy jó helyre tegye a labdát, ne futkosson össze vissza és átlássa a játékot).
Özilt okkal nem erőltette Ancelotti a középpálya azon részén. És az ok ugyanaz mint Isconál. Annyi különbséggel, hogy Isco a szezon elején még igyekezett védekezni. A középpályán bizony robotolni kell, és erre Özil nem volt hajlandó/képes.
Özil és Isco is leginkább Modric helyére férnének be, mert most ez a középpályánk terve: Modric - mélységi irányító - btb (felfelé támadunk). Gondolom nem kell mondani, hogy melyikük a jobb a 3 közül. Isco meg abban jobb Özilnél, hogy szezon eleje szerint hajlandó gürizni is. És ez fontos a középpálya stabilitása miatt. Már csak azért is, mert azon az oldalon van még egy Ronaldo és Marcelo is.
zalkrisz írta:Kb így...

-------- Alonso - Modric
Bale/Jesé Benzema CR
Suarez
Igaz, hogy Benzema sokat szokta kergetni a labdát, és védekezik elől, de itt is kevésnek érzem a középpályás védekezést. Meg gyakran szétszakadna a pálya.

Vissza: